За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 29

  • 39 261
  • 743
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: 1 234
Сещам се за една бърза закуска от моето детство със сух хляб, яйца, мляко и сирене, но кое в какви пропорции не помня, и дали се запичаше предварително хляба също   newsm78  Помагайте  Laughing

# 46
  • Мнения: 9 986
не, не се запича хлябът.
аз я знам със традиционните пропорции - хлябът на филийки/хапки/или там каквото искаш, се нарежда в намазана тава, поръсва се с натрошено сирене на вкус и се залива с разбити 2 яйца в чаша мляко.

# 47
# 48
  • Мнения: 59
Здрвейте!
Няколко пъти правя крем карамел, но нещо не ми се получава...т.е. всичко е добре на вкус и на вид, но като го обърна в чиния и карамелизирана захар остава вкоченена на дъното на купичката.Защо така????

# 49
  • Мнения: 425
Аз имам едно питане към Venetta, Grinning,защото току що направих кекса който ми предложи,но на мен не ми се получи. newsm78Не бухна и вътре стана като гъба някак си ,но сурова гъба Laughing
Всичко спазих по рецепта,единственото което не сложих е бакпулвер ,а смесих равни части сода+лимонтузу/от майка ми знам че това било всъщност бакпулвера Rolling Eyes/
Това ли ми е грешката?
Иначе стафидите си останаха вътре Hug

# 50
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Аз имам едно питане към Venetta, Grinning,защото току що направих кекса който ми предложи,но на мен не ми се получи. newsm78Не бухна и вътре стана като гъба някак си ,но сурова гъба Laughing
Всичко спазих по рецепта,единственото което не сложих е бакпулвер ,а смесих равни части сода+лимонтузу/от майка ми знам че това било всъщност бакпулвера Rolling Eyes/
Това ли ми е грешката?
Иначе стафидите си останаха вътре Hug

Sundey, oсвен содата да е нещо не добра, по принцип трябва да се получи и така, дали ще е бакпулвер или сода бикарбонат + лимонтозу, би следвало да се получи.
За мен единственото обяснение е, че содата е била или стара или некачествена, не знам кое от двете, но няма причина да не се получи. Даже едно време го бърках с вилица и пак се получаваше, така че за мен това е единственото обяснение. Ако желаеш пак да опиташ, бих ти препоръчала, да си купиш изпитана марка бакпулвер и тогава би трябвало да няма проблем. Ето аз онзи ден правих два такива кекса за подарък и двата се получиха отлично.

# 51
  • София
  • Мнения: 37 848
Здрвейте!
Няколко пъти правя крем карамел, но нещо не ми се получава...т.е. всичко е добре на вкус и на вид, но като го обърна в чиния и карамелизирана захар остава вкоченена на дъното на купичката.Защо така????
Сместа ти яйца+мляко трябва да е топла и водата /за водната баня/ също да е топла

# 52
  • Мнения: 51
Да знаете, от къде може да се купи синка за пране.

# 53
  • Мнения: 2 144
Здрвейте!
Няколко пъти правя крем карамел, но нещо не ми се получава...т.е. всичко е добре на вкус и на вид, но като го обърна в чиния и карамелизирана захар остава вкоченена на дъното на купичката.Защо така????

Има два вариянта: 1. Защото много бързате да си го хапвате.  Laughing /трябва време карамела да се разтвори след като вече е опечен и истинал крема/
и ако отхвърлиш първия, то тогава е втория: Ако не се е карамелизирала достатъчно захарта преди да налееш сместа за печене.

# 54
  • Мнения: 425
Аз имам едно питане към Venetta, Grinning,защото току що направих кекса който ми предложи,но на мен не ми се получи. newsm78Не бухна и вътре стана като гъба някак си ,но сурова гъба Laughing
Всичко спазих по рецепта,единственото което не сложих е бакпулвер ,а смесих равни части сода+лимонтузу/от майка ми знам че това било всъщност бакпулвера Rolling Eyes/
Това ли ми е грешката?
Иначе стафидите си останаха вътре Hug

Sundey, oсвен содата да е нещо не добра, по принцип трябва да се получи и така, дали ще е бакпулвер или сода бикарбонат + лимонтозу, би следвало да се получи.
За мен единственото обяснение е, че содата е била или стара или некачествена, не знам кое от двете, но няма причина да не се получи. Даже едно време го бърках с вилица и пак се получаваше, така че за мен това е единственото обяснение. Ако желаеш пак да опиташ, бих ти препоръчала, да си купиш изпитана марка бакпулвер и тогава би трябвало да няма проблем. Ето аз онзи ден правих два такива кекса за подарък и двата се получиха отлично.

Аз да кажа че всъщност почти се изяде Simple Smile,но не бухна колкото твоя на снимките,но най-добре следващия път ще си използвам оригинален бакпулвер.Мерси за съветите  bouquet  bouquet

# 55
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Аз имам едно питане към Venetta, Grinning,защото току що направих кекса който ми предложи,но на мен не ми се получи. newsm78Не бухна и вътре стана като гъба някак си ,но сурова гъба Laughing
Всичко спазих по рецепта,единственото което не сложих е бакпулвер ,а смесих равни части сода+лимонтузу/от майка ми знам че това било всъщност бакпулвера Rolling Eyes/
Това ли ми е грешката?
Иначе стафидите си останаха вътре Hug
Sundey, освен содата да е нещо не добра, по принцип трябва да се получи и така, дали ще е бакпулвер или сода бикарбонат + лимонтозу, би следвало да се получи.
За мен единственото обяснение е, че содата е била или стара или некачествена, не знам кое от двете, но няма причина да не се получи. Даже едно време го бърках с вилица и пак се получаваше, така че за мен това е единственото обяснение. Ако желаеш пак да опиташ, бих ти препоръчала, да си купиш изпитана марка бакпулвер и тогава би трябвало да няма проблем. Ето аз онзи ден правих два такива кекса за подарък и двата се получиха отлично.
Аз да кажа че всъщност почти се изяде Simple Smile,но не бухна колкото твоя на снимките,но най-добре следващия път ще си използвам оригинален бакпулвер.Мерси за съветите  bouquet  bouquet

Тавата в която го пека е най-много Ø 24 см. Ако си ползвала по-голяма, тогава и това може да е причината.

# 56
  • Мнения: 425
Честно казано незнам колко е,мисля че  е стандартна форма за кекс,от тези с дупката по средата.Аз не се и съмнявам че рецептата е сполучлива Hug  bouquet,някъде съм сбъркала в пропорциите най-вероятно.Следващото нещо което ще си купя в кухнята е кухненско кантарче bowuu/Толкова отдавна искам да си имам в кухнята между другото/Поздрави на всички мили и отзивчиви кулинарки!  chef  bouquet

# 57
  • Мнения: 2 293
Момичета, какво означава мляко UHT  newsm78

# 58
  • Мнения: 1 313
Момичета, какво означава мляко UHT  newsm78

Виж тук  Peace

# 59
  • Мнения: 2 293
  Значи ли това, че въпросната технология е освен за чист продукт и най-вече за по-голяма трайност, защото в магазините има отделни витрини за такова мляко? Кое е за предпочитане-пастьоризараното или UHT?

Общи условия

Активация на акаунт