За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 29

  • 39 635
  • 743
  •   1
Отговори
# 345
  • Мнения: 50
Момичета,на 23 .5 имам абитуриент и така съм се омотала,че не знам как ще се справя.
1.Не знам кога да започна с правенето на сладки,защото съм избрала много видове от тук.Благодаря ви ,че ви има  bouquet  bouquet  bouquet
2.Търся 2 рецепти за спаначено руло със сирене и роле с кашкавал и шунка.
Предварително ви благодаря.  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 346
  • Мнения: 9 458
2. Спаначено руло със сирена и Кашкавалено руло

по 1. Можеш да започнеш 4-5 дни по-рано да си гиправиш, повечето сладки позволяват това.

# 347
  • Мнения: 50
Пеп-4о,мноооого ти благодаря  bouquet  bouquet  bouquet.
Кашкаваленото руле е точно това което търсех,спаначеното мисля ,че видях друго в него много добре контрастираха зеленото и бялото.  bouquetИскам да кажа спанака и сиренето Blush

Последна редакция: пн, 10 май 2010, 10:55 от BOBIVO1

# 348
  • Мнения: 419
Търся рецепта за домашни курабийки.
Никога не съм правила,но бяхме на гости и малката опита и много ги хареса,
беше ме срам да попитам за рецепта Embarassed
Ака някой има подръка рецепта нека сподели  bouquet
Предварително благодаря  bouquet

# 349
  • Мнения: 22 867
Търся рецепта за домашни курабийки.
Никога не съм правила,но бяхме на гости и малката опита и много ги хареса,
беше ме срам да попитам за рецепта Embarassed
Ака някой има подръка рецепта нека сподели  bouquet
Предварително благодаря  bouquet

Вкъщи дечицата харесват най-много курабийките на Торконатор, детските курабийки, помагат ми с изрязването, сникердудълчетата, те не са съвсем курабийки, но са много вкусни и мароканските меденки.   bouquet

# 350
  • Мнения: 428
Отдавна не съм писала,но сега пиша,щотоооо съм със въпрос????????
Вчера получих едни армагани дето са в промишлено количество и имам нужда от съвет как да ги оползотворявам.Например три кори и половина яйца newsm78?????Още подариха ми една цяла тенекия с домашно овче кисело мляко newsm78.Мноого е вкусно,ама не можем да го изядем всичкото.Какво да го правя?Да не говорим за 30-те кила прясно овче сирене,дето незнам дали някой в къщи ще го опита newsm78.УЖАС.Е,двете агнета дето ми ги дадоха ще ги опека другата седмица за бала на сина,та няма да се налага да раздавам на приятелки,щото и агнешко не ядем.

Ако видя зор,пращайте си адресите.Ще помагате за консумацията.Ако пък нещо ми измислите ще ви благодаря,упс ще ви черпя. Laughing

# 351
  • Мнения: 419
labrex мерси  Hug
Разгледах твойте любими рецепти Hugдоста от тях ще се пробват задължително Hug

# 352
  • Мнения: 9 458
Първо крем карамел  Heart Eyes После  щом ще имаш бал, с яйцата прави сладки, предястия, ще ги изхарчиш.
С киселото мляко - изцеди го и овкуси със сол, за да може да търпи до др. седмица, после само направи  от готовото вече млечна салата за бала.
А на сиренето му превари саламурата, ако е безсолна - слагай и сол и оставяй да зрее, ще го ядете като се втвърди.
А ти защо ги взе, като не го ядете, да питам аз  Laughing Laughing

# 353
  • Мнения: 428
Бала на детето ще бъде в едно заведение,където дори ще опекат агнетата две по18 кг.Там ще сме на обяд на 21 май ,а вечерта е абитуриентската му.От заведението у дома ще дойдат само бабите му,щото няма как.Ще го изпратим та за в къщи мисля само сладки да направя,докато тръгнем да не сме на празна маса.Никакви мезета,мисля,че ще сме преяли достатъчно.
Сиренето мога да го ям и то по малко,само докато е меко и прясно.В саламура е естествено,но малко да се втвърди и айде.......край.
А защо ги взех???
Защото баща ми преди години като се пенсионира замина на родното си село да гледа овце.Има си стотина ,плюс мноого агнета.Много се старае човека и не смея да му кажа,че не ям това или онова,щото го ядосвам.Обикновено гледам да мина с номера-няма място в колата.Дори сега при него имаше поне 4-5 бидона  от по 50 литра пълни със сирене.Ще го хвърли сигурно,щото аз до края на годината няма да взема повече.И обикновено раздавам на приятелки с торбите,ама не виждам нищо лошо,щото поне някой си е хапнал нещо което обича.Не го хвърлям.Е,понякога като е доста го разпределям в торбички,качвам се на колата и го раздавам пред църквите.
Та ако някой е наблизо и му се хапва баничка да свирка.Давам веднага.

И извинявайте за дългия спам.

# 354
  • Мнения: 9 458
олеле, аз го имам същия проблем с овчето сирене, никой не го яде. Но поне отучих нашите да ми пращат, че само аз го ям. А овче кисело мляко пък никой  Naughty. Но ги убедих, че е по-добре да не взема, отколкото да изхвърля.  И си имам съседи, които много обичат домашни млечни продукти.
Раздавай го на приятели и познати, щом се сърди, че не вземаш, поне те ще го оценят. Иначе наистина няма какво да го правиш.

# 355
  • Мнения: 572
Като сте заговорили за мляко - имам 3 литра овче прясно мляко.. иска ми се да го подквася, може ли някой да ме насочи към технологията за подквасване?

# 356
  • София-Младост
  • Мнения: 24 079
Като сте заговорили за мляко - имам 3 литра овче прясно мляко.. иска ми се да го подквася, може ли някой да ме насочи към технологията за подквасване?
Ето как го подквасих аз:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=482365.msg14843766#msg14843766

# 357
  • Мнения: 11 607
Имам един сготвен ориз.....От ходене нагоре-надолу така и не е наченат дори.....Нямам обаче намерение да хвърлям цяла тава с ориз, гъби и тиквички.....Чакам предложение за сосче към ориза за да стане по-сочно.....

# 358
  • Мнения: 9 458
млечно чеснов с копър  Peace на тиквички как ходи Laughing Laughing

# 359
  • Под гъбата
  • Мнения: 1 458
Може ли някой да ми помогне с две рецепти? Едната е за едни картофи печени с кашкавал, гъбки и нарязани на филийки но не докрая, а другата за едно руло в което всичко беше по 5/ яйца, захар и брашно/? Пробвах с търсачката ,обаче нещо не сполучих. Който не си записва ами помни като мен сега рови и разпитва Embarassed Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт