За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 29

• 39 540
  • 743
  •   1
Отговори
# 555
Да така е,права си.Дори го направих само с домашни продукти(без захарта и ванилията естественно).Млакото беше овче и яйцата са от домашни кокошки от мойта майка.
МАЛЕЕЕЙ.....

ей сега го погнах ,ама ми втръсна бързо,пък на детето по бързо от на мен(тя милата нали месцето си предпочита и хич не е по сладкото,пък аз всичко си обичам).Идеален е станал,и сладък и без шупли,абее ще се изяде в най скоро време Joy Joy Joy

# 556
да, пак се посипва със зърна - не е задължително боб - може ориз, леща, кво да е важно е да тежи. Ако нямаш и такива -  сложи върху тарталетата хартия и в/у нея посипи някакви измити камъчета, пак става

Много ти благодаря Hug , ама е късно вече  Tired Мислех за камъчета, ама не посмях. Пущината бухна, изравни се с ръбчетата и сега няма къде да изсипя шоколадовата смес и явно ще отива в коша  Crossing Arms

Не става ли да ги издълбаеш и да направиш място newsm78?

# 557
Много е тънко  Tired Ще пробвам да махна горната кора  Confused

Не може, то е като бисквита - тънко, твърдо и ронливо  Twisted Evil

# 558
Много е тънко  Tired Ще пробвам да махна горната кора  Confused

Не може, то е като бисквита - тънко, твърдо и ронливо  Twisted Evil

Натроши ги и направи бонбони Rolling Eyes.

# 559
ами сигурно е късно вече,  newsm78 newsm78 но постави шоколада в шприц с много тънък накрайник - като дебела спринцовка и напълни така вътре с шоколад.

# 560
Момичета, не знам дали това е темата, но да питам. Моят мъж много харесва сладки от този вид:
http://home-and-garden.webshots.com/photo/1421821112053930235pmkrWn
може ли някой да ми даде рецепта за тесто и крема. Също така и от къде да си купя такива форми.
Благодаря предварително.

# 561
ами сигурно е късно вече,  newsm78 newsm78 но постави шоколада в шприц с много тънък накрайник - като дебела спринцовка и напълни така вътре с шоколад.

Не е късно, ама пак няма да стане. Къде да пълня, то си е като питка, мога да покрия с някакъв тънък слой отгоре, ама на нищо няма да прилича. Нищо, де, за другия път ще знам  Hug

# 562
  • София-Младост
Момичета, не знам дали това е темата, но да питам. Моят мъж много харесва сладки от този вид:
http://home-and-garden.webshots.com/photo/1421821112053930235pmkrWn
може ли някой да ми даде рецепта за тесто и крема. Също така и от къде да си купя такива форми.
Благодаря предварително.
Тарталети са това, в поста преди теб вима линк към рецептите на пеп-4о, тя мисля че има рецепти за тестото и пълнежа. Форми аз лично си купих преди време от Кауфланд.

# 563
  • забравих си мисълта...
Вчера купих ето този кадаиф от един турски магазин.

До сега не съм купувала подобен и така както ми изглежда е даже съвсем суров, в смисъл, другия който съм купувала пак не беше на сърми, но имаше вид като на фиде. Ще помоля тези, които имат опит с кадаиф, като този на снимката, да ми кажат дали се приготвя както обикновено, като кадаифа се залива с масло и се пече и т.н. или има нещо по-особено при приготвянето му.

# 564
Вени...само един път съм опитвала да правя такъв кадаиф(суров)....Първо го пеко и след това го сиропирах.Вкуса много повече ми хареса отколкото на готовият печен...

# 565
  • забравих си мисълта...
Вени...само един път съм опитвала да правя такъв кадаиф(суров)....Първо го пекох и след това го сиропирах.Вкуса много повече ми хареса отколкото на готовият печен...

Благодаря ти много, TheNMaster!  Hug  Heart Eyes

# 566
Искам да опитам някой замразявал ли е пресен лук ?
Дали ще ми се получи желаният ефект ?  Rolling Eyes
И тъй като имам в изобилие нарязох доста и го затворих в една кутия обаче го оставих в хладилника, вместо в камерата. Почерня и стана един адски лигав.  Sick

# 567
  • Стара Загора
Моя стои в торбичка във фризера. Нищо му няма, направо от там го слагам в салатата.

# 568
  • София-Младост
Искам да опитам някой замразявал ли е пресен лук ?
Дали ще ми се получи желаният ефект ?  Rolling Eyes
И тъй като имам в изобилие нарязох доста и го затворих в една кутия обаче го оставих в хладилника, вместо в камерата. Почерня и стана един адски лигав.  Sick

Аз редовно го правя...но във фризера.

# 569
Моя стои в торбичка във фризера. Нищо му няма, направо от там го слагам в салатата.
Дааа, и на мен това ми е идеята. От камерата директно в манджата.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт