За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 29

• 39 503
  • 743
  •   1
Отговори
# 570
Моя стои в торбичка във фризера. Нищо му няма, направо от там го слагам в салатата.
Дааа, и на мен това ми е идеята. От камерата директно в манджата.  Peace
Имаше скоро една тема за зеления лук...Та...Аз не съм замразявала,но момичетата казаха,че трябва добре да изсъхне и да няма вода преди да се прибере във фризера....

# 571
  • София-Младост
Моя стои в торбичка във фризера. Нищо му няма, направо от там го слагам в салатата.
Дааа, и на мен това ми е идеята. От камерата директно в манджата.  Peace
Имаше скоро една тема за зеления лук...Та...Аз не съм замразявала,но момичетата казаха,че трябва добре да изсъхне и да няма вода преди да се прибере във фризера....
Не го знаех и до сега съм го правила без съхнене. За готвене е идеален, за салата според мен не става.

# 572
Ето я темичката а който му е интересно... Hug Hug Hug Hug
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=497658.0

# 573
Ала-Бала - погледнах, но не са същите.  newsm78

# 574
  • Благоевград
Добър вечер, момичета! Може ли да ми кажете как да приготвя вкусни пресни картофи с хрупкава коричка? Обичам картофки, но нещо не мога да се справя с тях  Embarassed

# 575
я виж тези бейби-картофчета дали отговарят на търсенето ти  Grinning

и тези с шунка и гъби са хубави, но основно ги правя ссъ стари дребни картофчета

# 576
Добър вечер, момичета! Може ли да ми кажете как да приготвя вкусни пресни картофи с хрупкава коричка? Обичам картофки, но нещо не мога да се справя с тях  Embarassed
Измивам добре,ако трябва остъргвам люспата на картофките и бухвам в сгорещено олио в по-дълбок тиган.Похлупвам! Оставям да се позачервят и обръщам картофките.Към края поръсвам с нарязан копър.Пресипвам готовите златисти картофки в дълбок съд,посолявам,раздрусвам и похлупвам да се позадушат...Ако искам да са с хрупкава коричма не похлупвам....
http://media.snimka.bg/6168/018591924.jpg

# 577
Искам да пробвам да направя домашна майонеза. Какви са триковете? Изпитана рецепта?

# 578
тези с шунка и гъби са хубави, но основно ги правя ссъ стари дребни картофчета

Това гарантирам,че е хубаво!!!!! Правих го с пресни картофи аз, децата много го харесаха, аз имах някой пропуски(но за следващия път ще знам),но те не се отразиха на вкуса. Не съм се похвалила, защото нямаше този търговски вид като на Стоева и ме бе срам да го снимам.......

За домашната майонеза имаше цяла тема май.......

# 579
Искам да пробвам да направя домашна майонеза. Какви са триковете? Изпитана рецепта?

Слагаш в един буркан 4 пръста олио, 4 яйца, 1/2 ч.л сол, щипка лимонтузу. Разбиваш с пасатор, като потапяш приставката до долу и издърпваш нагоре. Разбива се докато стане гъста. Аз я правя само с домашни яйца, за които съм сигурна че са пресни. С други ме е страх, все пак са сурови.
Успех!

# 580
1 чаша прясно мляко,2 чаши олио,1/2 ч.л. сол.,1/3 ч.л. лимонтозу.СЛагаш всичко това в каничката на пасатора...Слагаш и самия пасатор,включваш и издърпваш от дъното към повърхността.Толкоз! Става за секунди,нямаш притеснения,че има сурови яйца,значително по-лека е и търпи после всякакви добавки(подправки,краставички и т.н.)

# 581
1 чаша прясно мляко,2 чаши олио,1/2 ч.л. сол.,1/3 ч.л. лимонтозу.СЛагаш всичко това в каничката на пасатора...Слагаш и самия пасатор,включваш и издърпваш от дъното към повърхността.Толкоз! Става за секунди,нямаш притеснения,че има сурови яйца,значително по-лека е и търпи после всякакви добавки(подправки,краставички и т.н.)

TheNMaster , какъв е вкуса на тази майонеза? За първи път чувам за този вариант  Rolling Eyes Колко време може да се съхранява?

# 582
Иии, колко сте бързи! Heart Eyes
Въпрос - има ли значение какво е олиото? Моето не е слънчогледово  а рапично.
И второ - пасатора ми не е пластмасов а метален, ще се разбие ли пак добре или няма да стане гъста?

# 583
Тази рецепта за майонеза е на Вела, ако не бъркам. Правя я, харесва ми, но не винаги става гъста. Веднъж ми се получава, друг път не. Така и не разбрах от какво зависи. Дали млякото да е топло, или студено newsm78. Освен това съм забелязала, че като постои в хладилника, се сгъстява още, но също така на дъното се втечнява Rolling Eyes.

# 584

На Вела е,да.Ама Мастерчето успя да я популяризира.  thumbsup
   При мен се получава доста гъста,винаги.Правя я със судено мляко.С метален блендър.
   Но определено няма дълга трайност(което си е нормално).Затова правя 1/2 порция.

Общи условия

Активация на акаунт