За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 29

• 39 432
  • 743
  •   1
Отговори
# 660
  • Пловдив
Момичета, да ми предложите някакви рецепти с череши?  Mr. Green

# 661
момичета да питам тези, който са правили торта "принцеса" с барби кукла
тортата династя подходяща ли е, че ми е най вкусна тя  Simple Smile

# 662
Момичета, да ми предложите някакви рецепти с череши?  Mr. Green
    Тази торта принципно е с вишни,но някои я правят и с череши.

# 663
  • Пловдив
Селма, благодаря!   bouquet

# 664
Здравейте,извинявайте за нахлуването-само да попитам за една рецепта:става думи за едни картофки,нарязани напречно на тънко/не до долу/ като ветрило и изпечени във фурна.Може ли някой да ми каже как точно се правят.Благодаря предварително! Hug

# 665
Здравейте,извинявайте за нахлуването..................

Заповядай!  bouquet

# 666
Labrex,благодаря! HugТочно за тях става дума.

# 667
Здравейте, силно ме интересува откъде могат да се вземат ароматизатори за торти. В смисъл, какви есенции и откъде се купуват ? В магазините обикновено има само на д-р Йоткер: лимон, ванилия и ром, но на мен ме интересуват - повече на брой аромати: на различни плодове и т.н. Вие какви ползвате и откъде си ги набавяте ?

# 668
Здравейте,
имам един въпрос...купих бланширани пипала от октопод. Искам да ги опека на скарата, но трябва ли предварително да ги варя?

# 669
Ако са тези пипала, които продават в Пикадили - направо на скарата.
Ако са от другаде, обаче, нищо не мога да кажа.

# 670
  • София
Някой да знае какво се правят замразените и изчистени скариди, дето и продават в метро (май бяха кралски или нещо такова, бе едни получервени или розови). Синът ми ги довлече и ся се чудя какво да ги правя.

# 671
Ако са тези пипала, които продават в Пикадили - направо на скарата.
Ако са от другаде, обаче, нищо не мога да кажа.
Точно от Пикадили са Flutter А може и някаква рецепта за марината? А относно скаридите чела съм различни рецепти за скариди в марина и после на дървени шишчета и на скарата.

# 672
Не ги мариновам, направо ги мятам на грил тиган, може с малко мазнина, може и без. Имай пред вид, че на по-дебелата част и трябва повече време, затова може да я разполовиш. Около 5 до 10 мин. са необходими, даже 10 може да са повече, ама никога не съм засичала време. По-добре да трябва малко да ги запечеш още, отколкото да ги изсушиш, че стават на подметка. После поръсвам с риган, зехтин. Носят и лимон и чесън, че и лютичко.
Естествено можеш да ги мариноваш. Същите неща просто ги сложи предварително.

Скариди най-често правя на тиган с масло, чесън - малко да се запържи, после добавям мъничко соев сос, лимон и лют пипер. Така най ми допадат, но може и като октопода - с по-средиземноморски вкус. Само дето скаридите, които купувам не са кралски, а малки и необелени, защото ми доставя удоволствие да ги чопля.

Айде после да споделите, как сте ги направили тези морски изкушения!

Последна редакция: вт, 25 май 2010, 17:22 от РОНГО

# 673
Някой да знае какво се правят замразените и изчистени скариди, дето и продават в метро (май бяха кралски или нещо такова, бе едни получервени или розови). Синът ми ги довлече и ся се чудя какво да ги правя.
Това ми е любимата салата със скариди.Само твоите трябва да ги размразиш,измиеш и подсушиш и са готови за салатата.

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2136.msg116721.html#msg116721

# 674
  • София
...
Това ми е любимата салата със скариди.Само твоите трябва да ги размразиш,измиеш и подсушиш и са готови за салатата.

Ма така направо без да ги варя без нищо ли ?

Общи условия

Активация на акаунт