Отговори
# 225
jdesika, според поверието сигурно ще имаш момиченце. Чувала съм, че майката "предава част от красотата си" на дъщеричката си, когато е бременна. Но, това е в кръга на шегата, сигурна съм, че обрива е временен и с повече вода и по-малко мазила даже ще отмине.

И още нещо, не храната е важна за кърмата, а спокойствието и желанието на майката. Пожелавам на всички ни мноооого кърма.
Аз имах щастието да кърмя до 1,5г моя син и по-хубаво чувство няма на света, няма.

# 226
Берушка, честито!!!   bouquet Какво завърши всъщност?

Дарка, бравоооо!!!!!! Много се радвам, че си се справила така добре и си издържала на дългия и изморителен път  Hug Всичко ще бъде наред, сигурна съм  Peace

# 227
Привет, милички!
Вчера най-накрая успях да се запиша на ЖК /след двучасово чакане/, а днес си направих изследванията. Бебока е пораснал, отговаря си на седмиците, движи се много  Peace
Радостното при мен е, че вече почти не ми се гади, с изключение на 5-минутки по няколко пъти на ден, което изобщо не го броя. От днес съм на работа, чувствам се за сега добре и се надявам така и да съм занапред.

Белушка, честито!  bouquet
Виждам много нови маминки са се появили - браво на нас, нарастваме /не само като килограми, а и като бройки Joy/

# 228
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Добре дошли на новите мами.Желая ви лека и безпроблемна бременност  Hug

beru6ka, поздравления е много успехи занапред   bouquet

Браво на мамчетата, които вече са били на БХС...Аз в понеделник съм на контролен преглед да видим бебо как се развива и сигурно тогава докито ще каже кога да ходя на БХС  Hug

# 229
  • София
Здравейте, мамита!
Берушка, ЧЕСТИТО   bouquet
Направо ти завиждам(благородно де  Simple Smile), че аз като се сетя, че още не съм започвала да я пиша, пък до края на май трябва да я предам и живи и здрави ако през юни си взема всички изпити, в началото на юли трябва да я защитя. Абе въобще.........но сега съм се фокусирала върху бебо  Laughing   

# 230
Здравейте мами  Grinning
Докато се обърна и вече сме на нова темичка. За кърменето-аз за съжаление успях да кърмя малката само четири месеца, след което тя не пожела, въпреки че аз имах доста кърма. Този път обаче съм решила да бъда по търпелива и да успея да кърмя по дълго.
А сега и аз да ви попитам -вие правите ли някакви упражнения за бременни. Аз преди време правех упражнения в къщи и бях удивена от резултата, сега гледам в you tube много хубави упражнения с жени с доста големи кореми, та си мисля и аз да правя. 
Прегръдки  Hug

# 231
Благодаря , девойки  Hug

Миньонче , да ти кажа никой не е споменал за интернет  newsm78 , ама ми дадоха една бланка да си взема от там и да се обадя , ако имам питанки  Laughing , но щом има вариант да си проверя по нета определено няма да чакам пощенския гълъб  Mr. Green Тенкс за инфото , ще се възползвам.  Peace

и нещо друго..има ли начин по който можем да осигурим кърма  за бъдещето бебе,Нали знаете,,кърмата е наи хранителна и аз искам да е имам...ако има  нещо което да ям повече..за да е имам...ще съм много доволна
БЛАГОДАРЯ
Кърмата е нещо съвсем естествено , природата го е измислила. Ако имаш желание и бебчо също , ще се кърмите колкото пожелаете  Hug Ние се кърмихме успешно 11 месеца. Естествено има много неща , които стимулират лактацията ... чайчета, лук, орехи ...

Последна редакция: чт, 22 апр 2010, 17:20 от Дарка Подробната

# 232
А сега и аз да ви попитам -вие правите ли някакви упражнения за бременни. Аз преди време правех упражнения в къщи и бях удивена от резултата, сега гледам в you tube много хубави упражнения с жени с доста големи кореми, та си мисля и аз да правя. 
Прегръдки  Hug

аз съм йога-фен и мисля да ходя на йога за бременни, но изчаквам, понеже в началото на бременността прокървих и имах отлепване и вчера доки като ме гледа, каза че има още малко останала по-рехава тъкан, която ще се запълни, но дотогава да се пазя   newsm78
но по-нататък почвам сериозно с йогата, преди като ходех редовно се чувствах толкова здрава и гъвкава, пък сега се чувствам като баба   Sad

# 233
Аз от един месец съм си занемарила тренировките.  Sad Толкова ми е зле, че даже като мога да ходя, се оправдавам с лошото време и си оставам вкъщи. Дано, докато се напътешествам, се съвзема, че хич не ми се ще да се обездвижвам точно сега. Ама енергия ми трябва, енергияяяя...

# 234
Здравейте! Може ли някой да включи и мен в списъка. Аз съм на 26 г., първа бременност, Пловдив, терминът е на 24.11.2010. Въпреки това а съм сигурна, че няма да е преди 28-ми, защото имам по-дълъг цикъл по принцип. Досега почти не съм имала гадене, корем също нямам. Но иначе бях на преглед, имаме си сърдечна дейност и всичко е ок. Казали сме на родителите и приятелите, но на работа не съм.
Сега предстоят някакви първи изследвания, но за целта трябва да ходя до личния лекар за направление за проследяване на бременността. Засега взимам само фолиева киселина..

# 235
Здравейте и от мен!
За жалост съм вече на АБ,много се влоши тая кашлица така че пазете се момичета ина сериозен вирус.Утре сутрин съм на кръвните изследвания и др.седмица съм на БХС.До колкото знам за скрининга след като се получат резултатите,там в стаята има проф.,който ги разчита и казва има ли проблем.Поне така са процедирали мои познати.Това е за днес от мен,честито на дипломиралата се мама,това е едно от най-сладките неща.

# 236
Дидка, дано бързо се оправиш. Хамкай и повече лимони...Много неприятно- бременна и болна  Sad
няколко странички назад те питах за втърдяването на корема  Rolling Eyes
Та може ли да ми кажеш, това все пак хубаво ли е, че покой не ми дава?

# 237
ЕИ СЕГА....такова повръщане направихххххххх...малееее....и един стомах ме заболя
    КАКВО ДА ПРАВЯ newsm78 newsm78

# 238
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
ЕИ СЕГА....такова повръщане направихххххххх...малееее....и един стомах ме заболя
    КАКВО ДА ПРАВЯ newsm78 newsm78

Говори се за някакъв грип с повръщане и разстройство, но може и да ти е от бремеността...Мисля, че трябва да говориш с лекар, защото болките в стомаха са неприятно нещо  Sad Бързо оправяне   bouquet

# 239
  • София
Берушка, честито дипломиране! Дано ти донесе успехи в живота и пари, разбира се!

...и нещо друго..има ли начин по който можем да осигурим кърма  за бъдещето бебе,Нали знаете,,кърмата е наи хранителна и аз искам да е имам...ако има  нещо което да ям повече..за да е имам...ще съм много доволна
БЛАГОДАРЯ

На първия въпрос не мога да ти отговоря, освен написаното по-горе - хидратантен крем?

Виж, на втория, ще ти напиша някои неща:

По време на бременността гърдите сами се подготвят за бъдещото кърмене. Би трябвало вече да си усетила някаква промяна - да са набъбнали, дори може вече да са наедрели/зависи колко са ти големи по принцип/. Да ги усещаш болезнени дори отвреме навреме. Това означава, че през останалите месеци алвеолките, които скоро ще се напълнят с коластра вече са се активирали. През самата бременност се залага какъв брой алвеолки ще "работят", като в двете гърди може да са различен брой/знаете, че е възможно едната гърда да е по-голяма от другата, поне при мен е така, пък и при повечето жени/.
Сега, през бременността, не е нужно да се прави нищо.
Ако някй ви каже да обтривате и загрубявате зърната, не ви препоръчвам да го слушате - това са бабини деветини, а и е опасно, между другото. Защото дразненето на зърната дава директно сигнал на хипофизата и тя отделя окситоцин, а окситоцина знаете, че предизвиква контракции... така, че, не го правете!
В първите дни от раждането е нормално да се усеща дискомфорт в зърната при кърмене, после е редно да премине. Ако случайно кърменето започне със силна болка и станат рани/рагади/, това ще означава, че бебето не захапва правилно - или много плитко смуче зърното, или има някакъв проблем в позата, или има проблем в устата на бебечето, ако позата и захапването са правилни, като къса юздичка или високо небце, НО със сигурност не е от това, че не сте третирали зърната през бременността.
Затова, най-добре ще се подготвиш, ако още отсега започнеш да четеш из нета как правилно да поставяш бебето, какви са позите, колко, кога и как да кърмиш бебето в първите дни.
Аз ще ви напиша тук най-важните неща по-нататък.
Ще се радвам да съм ви от полза и всички да си кърмите бебчетата толкова, колкото пожелаете.

Относно качеството на кърмата... ОХ,
откъде да започна... ами, некачествена кърма НЯМА.
Майката би трябвало да е гладувала и мизерствала от години/ама като Сомалийка/ за да може да се каже, че някой елемент в кърмата е в по-ниски количества. Щом се храните нормално, значи, че и кърмата ви е съвсем нормална!
Няма такова животно като хранителна и нехранителна кърма от който и лекар да го чуете!
Кърмата е с различен състав на мазнини дори в рамките на едно кърмене, а да не говорим, че през различните месеци нейните качества се променят точно според нуждите на бебето. Сутрин е една, наобед е друга, вечер е трета... просто никога не е една и съща.
Ииии, още, всички елементи на кърмата се вземат от тялото на майката. Така, че, ако е малко желязото, то в кърмата ще се издърпат от вашите собствени запаси, но това няма да се отрази на детето, а на вас!
Яжте си нормално колкото и каквото ви се яде и си гледайте кефа. Най-добре е повечко плодове и зеленчуци/който може да яде, аз от един месец нищо не ям, ще ставам Сомалийка Mr. Green/ пълнозърнести хлябове, риба...абе всичко!
Така, че, моля ви, не се притеснявайте дали ще имате кърма и дали ще е хранителна - ДА,ДА,ДА!

Дъгичка, според мен никак не е хубаво - втвърдяването е контракция, не е хубаво да имаш контракции. Ако усещаш често втвърдяването трябва да се консултираш с лекаря си, може да ти изпишат някакви лекарства от рода на Но-шпа или Магнерод за отпускане на мускулатурата, но това само лекар може да го прецени дали има нужда. Ако е било просто единичен случай - еми, случва се, може нещо да си се преуморила или напрягала преди това? Ти за всеки случай спомени това на лекаря си!

Аз отдавна съм казала на работа, то ми и личи - като пърцал съм, ама и защото досега ме осигуряваха на минмалната РЗ, та от март месец се спазарих с шефката да ме осигурява на висока заплата/т.е. ми удържа почти цялата заплата и ми я внася као осигуровка за да вземам нормално майчинство после. Точно заради това и не мога да изляза в болничен, та се мъча с това повръщане като грешен дявол на работа... ама, дано после майчинството ми да е същото като предишното - най-прекрасното изживяване.

Леле, че дълъг постинг стана...
Лека нощ сега!

Общи условия

Активация на акаунт