Счупена ключица при раждане!

• 7 029
  • 35
  •   1
Отговори
# 15
  • В подножието на планината
  При синът ми беше само пукната ключицата . Инструкциите на лекарите бяха да обличам първо ръчичката с пукнатата ключица , и да я събличам втора . Казаха ,че ще зарастне от самосебе си и няма да му създава проблеми в бъдеще .
   Лекарите е трябвало да те предупредят за проблема , за да бъдеш по-внимателна . И аз смятам ,че трябва да им потърсиш отговорност .

# 16

дано да нямате повече проблеми! не е голямо успокоение, наистина, че е можело да се случи и нещо по-лошо, но и според мен не си струва нервите да искаш каквото и да е обяснение от болницата..

лекарят на една моя позната поряза бебето й по челцето по време на секцио и детето сега има белег..

# 17
  • София
А други травми от раждането имате ли?
Ако е било само това, според мен всичко е минало и заминало, едва ли ще ви създава грижи за в бъдеще.
Моят син се сдоби със счупена ключица и голям кефалхематом на главата.
Счупената ключица зараства за броени дни. Две седмици след раждането бяхме на преглед заради хематома, и ключицата беше вече напълно зараснала. Около 3-я месец мисля че изчезна и уплътнението, което се напипваше. Хематомът, обаче, си стои вече почти година  Confused
Според лекарите в родилното, това било често срещана родова травма при едри бебета. Според лекарите, които ни наблюдаваха  по повод хематома, не било чак толкова често и толкова нормално.
Мое вътрешно убеждение е, че лекарския екип от родилното има "заслуга" за тези травми, но не бих могла могла да дам нито доказателства, нито достатъчно категорично (като за пред съд) описание на случилото по време на раждането.
ПП: Това с чистата епикриза на детето (нали това е листа, който се предава на педиатъра) ме наведе на едни други мисли.  И нашата беше такава. Аз раждах в Шейново, а ти?

Последна редакция: нд, 18 апр 2010, 00:05 от Шапокляк

# 18
  • София
 Confused На бебата с любимото ми име!  #Cussing out
Ужас. Просто не знам какво да те посъветвам. Мисля, че ако имаш пари и време, можеш да направиш една консултация с адвокат какво може реално да се предприеме. Ако той каже, че е кауза пердута случаят, поне отидете и вдигнете скандал в болницата...не че ще им порпука особено.

Епикризите в болницата ги пишат на конвейр, да ви кажа. На тази за мен, беше отбелязано раждане и един предишен аборт, а на тази за дъщеря ми - първо раждане и първа бременност.  ooooh! Или обратното. Поне другите факти съвпадаха.

# 19
  • Mediterraneo
При голямата ми дъщеря се установи, че ключицата й е била счупена чак на почти 2 години, когато правихме рентгенова снимка на дробчетата.

# 20
Раждах във Втора Градска, подала съм жалба, ще чакам отговор....може би на кукуво лято

# 21
Явно това е нещо доста често срещано.
15 дни след раждането с бебка влязохме в болница заради висока температура. Там лекарите, наред с другите изследвания, установиха, че ключицата на дясното й рамо е била счупена и вече зарастнала напълно нормално. Аз много се стреснах, от болницата, в която раждах не ми бяха казали нищо такова. Та в Педиатрията ми обясниха, че това се случвало много често, особено когато бебето се ражда по-едро (за протокола, Дара се роди 3.470, което за мен не е кой знае колко едро бебе  Rolling Eyes )
В интерес на истината, детето по никакъв начин не е показвало, че ръчичката го боли първите дни, или че има някакъв проблем. Обличала съм я и къпала съвсем спокойно... макар че, ако знаех просто щях да бъда по-внимателна.
Ясно ми е, че при раждането е възможно да се получат такива травми, но поне да ми бяха казали, че се е случило...

# 22
Ясно ми е, че при раждането е възможно да се получат такива травми, но поне да ми бяха казали, че се е случило...

Именно!!! Кая пък се роди 2800 гр..."огромно бебе"...

# 23
Ужасно!
Аз си счупих ключицата преди няколко години при страхотно падане по стълби, и искам да ви кажа, че болките бяха ужасни.  ooooh!
При ражданията звук не съм издала, но за тая ключица опищях "Пирогов".
Много дълго време ме болеше, още повече, че първия лекар беше сложил некачествена превръзка, която падна на втората нощ, та не можех ни да седна, ни да легна, не можех и дъх да си поема от натъртванията от едната страна на тялото ми (около ребрата и рамото) при падането.
И изобщо много болки понесох, не искам да си представям какво им е на малките душички и как мълчат, горките при тая болка.  Cry
Извинявайте, отклоних се, но наистина ме втресе, като си спомних какъв кошмар е.  ooooh!
Към авторката - не мисля, че имаш шанс да направиш каквото и да било.
Ще ти кажат, че вместо да им целуваш ръцете, ти си тръгнала да ги съдиш.
Гушкай си малкото и ги зарежи, така мисля аз.

# 24
Само да допълня, че на мен от Педиатрията ми казаха, че при счупена ключица на новородено нищо не се правело - не се слагал нито гипс, нито превръзка, просто нищо. Чакаш го да зарастне само. Не знам това доколко е вярно, но се радвам, че минава толкова бързо.
Дара е изключително подвижно дете - размахва ръце и крака като вятърна мелница  Mr. Green Ако не ми бяха казали, че е имало счупване никога и не бих предположила..

# 25
Само да допълня, че на мен от Педиатрията ми казаха, че при счупена ключица на новородено нищо не се правело - не се слагал нито гипс, нито превръзка, просто нищо.

То и при големи хора гипс не се слага.
Докторът тогава каза на мъжа ми: "Ти представяш ли си ако я затворя в гипс от кръста на горе? Тя ще стане цялата на рани!"  Confused
Та за това бях с т. нар. "мека превръзка" - опакована от кръста до врата, само дланта ми се показваше от една дупка в бинта.
40 дни така, не ме питайте какъв кошмар беше.
  Sad

# 26
  • Перник
Здравей не се притеснявай за ключицата всичко ще си зарасне и ще е ок за напред. Моето момиче се роди с акушерска пареза и вече 1 година продължава делото много ги бавят нещата, а и всичко струва много пари, експертизи и нерви. Може да заведеш граждански иск към болницата нищо друго няма да можеш да направиш за съжаление. Важното е че бебка ще се оправи това мога да го гарантирам със сигурност. Peace
Мога да ти кажа дори нещо което надали ще те успокои но по добре че са и счупили ключицата (те това го правят често когато раждането е затруднено) за да не получи преразтягане на нервите и да получи акушерска пареза бебето, сигурно така и ще се оправдаят от родилното.

Последна редакция: нд, 18 апр 2010, 19:21 от aemi

# 27
  • София
неможе ли да се установи кога е счупването  newsm78 Мисля, че по фазата на зарастване може и търси обяснения. То в БГ трудно ще има логично такова, но ще се научат, че за такова нещо се информира незабавно майката.

Пожелавам на малката да бъде все така борбена госпожица  Peace

# 28
Много е неприятно, че в болницата в която си раждала не са те информирали. Дано тази травма не доведе до някакви последствия. Подай жалба, дано постигнеш успех.

# 29
Няма ли ваиант да не са забелязали и лекарите счупването? При счупена ключица дават насоки за пазене на ръчичката при обличане, къпане, а и изобщо. Не вждам причина просто да скрият факта. За епикризите наистина ги пишат под индиго.

Общи условия

Активация на акаунт