БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-5

• 22 566
  • 789
  •   1
Отговори
# 375
Картофите пасирах след като са добре сварени с преса за картофи. Пюрето ставаше гладко, без бучки и парченца.
След това прибавях АМ.
Цаката е пресата да е със ситни дупчици, за да бъде пюрето пухкаво. С пасатор или блендер след няколко опита се отказах, ставаше на леплива маса, която нямаше абсолютно нищо общо с картофено пюре, а и той не желаеше дори да го помирише.
Но явно, че и аз не съм схванала чалъма, или блендера и пасатора са много мощни.

# 376
Може ли да се направи грис с АМ? Иска ми се да направя на малкия, но е твърде рано за прясно мляко и се чудя дали с вода или с АМ да го направя Thinking Взимала съм 2-3пъти от ДК, но не знам как да си го направя в къщи Embarassed Rolling Eyes

# 377
Можеш, разбира се.
Сваряваш грис с вода и след като изстине прибавяш АМ, може и пресен плод или плодово пюре.

# 378
Сваряваш грис с вода и след като изстине прибавяш АМ

И аз така правех. Peace  По-късно прибавях и бучка масълце и малко мед или плодова захар.

# 379
А какъв е грисът? И откъде го купувате? Досега не съм правила, а е добра идея! Hug

# 380
А какъв е грисът? И откъде го купувате?
Обикновен пшеничен грис.
Продава се във всеки магазин "Хранителни стоки".

С царевичен грис пък можеш да направиш качамак, с масло и сирене.
С пшеничния също става.

# 381
  • на Русе
Имам проблем... малкия отказва обедното си пюре. Няма нищо ново, което не е опитвал и ял, а сега не го иска и реве и чака АМ. Какво да правя? Мислим да го запишем на кухня да видим ще яде ли от тяхното или... Нещо друго да ми предложите?

И ние сме в такъв период /надявам се да отмине/, само че бойкотира кашите. Не ще да ги яде, особено овесената. И се чудя какво да давам. И АМ не ще, освен ако не му се е доспало, защото така се приспиваме  ooooh!

Редактирам се с един въпрос: Мога ли да дам ванилия или ни е рано още?

Последна редакция: сб, 15 май 2010, 19:06 от slavip

# 382
А грис само с вода става ли, че ние още се кърмим и едва ли ще стане с кърма  newsm78
Има пюрета в които има повече от една подправка - магданоз, целина, босилек, та дори и лук. Та въпросът ми е как се захранва с подправки - по отделно с постепенно увеличаване на количеството ми се струва малко.....  newsm78.....не знам

# 383
Имам проблем... малкия отказва обедното си пюре. Няма нищо ново, което не е опитвал и ял, а сега не го иска и реве и чака АМ. Какво да правя? Мислим да го запишем на кухня да видим ще яде ли от тяхното или... Нещо друго да ми предложите?

И ние сме в такъв период /надявам се да отмине/, само че бойкотира кашите. Не ще да ги яде, особено овесената. И се чудя какво да давам. И АМ не ще, освен ако не му се е доспало, защото така се приспиваме  ooooh!

Редактирам се с един въпрос: Мога ли да дам ванилия или ни е рано още?
Мисля, че наистина е период. Днес яде обедното пюре от ориз, броколи и пиле (той досега ориз винаги ми е отказвал). А овесената каша как я правиш или инстантна каша? Ако е от овесени ядки и я предлагаш чиста, тя никак не е вкусна за мен лично, предполагам и за детето. И мен ме интересува за ванилията точно заради овесена каша и грис след време като му го въведа. А колко време след въвеждането на пшеницата може да се даде грис?

# 384
здравейте
ние пак опряхме до захранването, давам й само по няколко лъжички, колкото да свикне с нея, с лъжичката
искам да попитам защо кашите слънчо отначало са гъсти, а после стават като водица
слагам 3 мерителни лъжички в 60 мл вода, мерси за отговора
имам още от слънчо, като я свърша, ще купя каша на хумана
но това , че е по-течна ме устройва, по-лесна е за преглъщане от бебето Peace

# 385
bibo4e, подправките са в минимално количество, едва ли има нужда от захранване с тях. Или поне аз не съм захранвала. Може да даваш грис с плод и да кърмиш после или грис с масло и сирене (ако са въведени). Аз лично съм правила и с вода и после дохранвах с АМ, защото детето си го търсеше отделно в началото.

puhutu, и ти може да добаваш АМ и плод, АМ масло и сирене или ако сте на кърма, следователно кърма с ядките. Може и инстантна каша. Шом си захранила с пшеница, няма нужда от захранване с пшеничен грис.
П.П. Сега видях, че Дребосъчето е малко за масло и сирене. Значи ядките с плод и АМ/кърма.
slavip, за ванилия сте още малки.

# 386
Благодаря ти Raffaella Sanzio. А по колко бисквити може на ден и ако не искаме да ги гризкаме, под каква форма и с какво могат да се дават? Мен малко ме е страх да му ги дам сам да си гризка, защото имаме 4 зъбчета и много бързо си отгризва и ме е страх да не се задави Sad А пък ми се иска да си хапва бисквитки.

# 387
Бисквити с АМ, но пък ако не иска не бих давала. Моето захраних с бисквити доста късно. С един зъб, не се е давила. hahaha Всъщност няма защо да ти се иска да даваш бисквити. По-добре плод. Плодовете и зеленчуците по принцип не предизвикват  към кариеси ако след употребата им не си измиеш зъбите за разлика от бисквитите със захар ( и не само те ). За тези неща съветите са "по-добре цял шоколад на веднъж (разбирай всичко с добавена захар), отколкото всеки ден по малко захар".

# 388
Даааа, права си Simple Smile по-добре да не яде бисквити. Той само банан  и круша яде сурови,какво друго може да му предложа? Череши? А сухар може ли да дам да гризка или да го добавям в пюре или той е само за супите по-нататък като почнем да ги ядем?

# 389
Какви зеленчукови пюрета правите?

Общи условия

Активация на акаунт