Отговори
# 540

Мегана, много е сладък Коко, разгледах му снимкит от месечинката. Всички бебчета са невероятни   bouquet
За биогайата - ако е седяла повече от 12 часа извън хладилник НЕ я позлвайте. Аз от където я купих ми я извадиха от хладилник, носих я в мен около час и половина и бам в хладилника  Grinning
ЧЕстит рожден ден на Eli Meli  bouquet
Честито бебче на iovinka  Hug

Последна редакция: пн, 26 апр 2010, 21:58 от Вяра♥

# 541
ЧЕСТИТО НА ИОВИНКАААААААА ..ДА ТИ Е ЖИВА И ЗДРАВА МАДАМАТА И САМО РАДОСТ ДА ВИ НОСИ  Flutter   bouquet  bouquet

ВЕРЧЕ ТОЯ БОНБОН ДА ГО НАЦЕЛУВАШ ОТ НАС  newsm67  party023  bigdance2 smile3509 SatisfiedПРАТИ ЕДНО ПАРЧЕ ОТ ТАЯ ВКУСОТИЯ ТОРТЕНА НАСАМ  Mr. Green

# 542
аз до колкото знам тези пъпчици са нормални и почти задължителни, защото по този начин се посяват бактерии по кожата...такива каквито вс си имаме.
За нааканите памперси ние нямаме пропуск хахахаха

# 543
Честит рожден ден на ЕлиМели, много здраве, щастие, семейно благопололучие и разбирателство.

Да е честита и дъщеричката Петя на мама iovinka – да ви е жива и здрава и много да ви радва.

Вяра - Честита месечинка на твоята голяма бонбонка Габи. Да ви е жива и здрава! Страшна торта - сигурно е толкова вкусна, колкото и хубава!

Данче много рано те вика лекаря, на мен ми казаха около 40-ия ден да ида за първи преглед. Но мисля че щом те вика лекаря, лохиите не са проблем.

На мен днес ми се наложи да ида в МД и се видях с Галето. Изглежда невероятно след това което е преживяла. Тъкмо се мъчиха да се кърмят с малкия мъж. Каза че утре ще я изписват и беше много доволна, така че ще я чакаме тук скоро да се отчете.

Аз да питам – има ли и други бебоци които спят повече през деня, отколкото през нощта? Нашият Дони денем спи понякога по 5 часа и повече, а вечер прави по малки интервали. От днес се опитваме да го държим буден повече през деня и да се опитаме да му сменим режима. Ако имате съвети – казвайте!!!

# 544
Еййййй за малко да пропусна - puhita честита месечинка и на Християн - да ви е жив и здрав малкият голям мъж!!!

Честита месечинка и на Магдалена, Ребека и Алина - да са живи, здрави и много весели бебонки.

# 545
Искам да ви питам нещо...моята приятелка си е направила тест и хихи има 2 чертички....та вапроса ми е при положение, че работата е станала преди десетина дни, кога може да отиде на лекар и да се види. Аз разбрах чак към 8мата седмица и вс си беше ясно, ама като е на толкова малко не знам дали ще се види на преглед  ooooh!

# 546
Alisita, аз ходих 3-4 дни след датата на очаквана м. и се видя плодно сакче.
Момичета, сега като спират парното в София как ще отоплявате при бебо или мислите да го обичате по-топло newsm78 Thinking Thinking Ние нещо сме поизстинали - на Дани му е запушено нослето и киха/ кашля и се чудя...

# 547
Alisita, аз се обадих на док и му казах за положителния тест. Каза да ида 7 г.с , аз отидох в края на 6та и се видя сърдечния ритъм. горе долу месец след като са станали нещата бях на преглед.
Мами, ние се гушим пред монитора и хълцаме здраво. Вие какво правите за да облекчите бебчовците

# 548
ЙОВИНКА, ЧЕСТИТА ТИ ДЪЩЕРИЧКА, ДАНО ДА СТЕ ВИНАГИ МНОГО ЩАСТЛИВИ ЗАЕДНО!

ЕЛИМЕЛИ, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, ДАНО ДА СИ НАЙ-ЩАСТЛИВАТА И ОБИЧАНА МАМА!
За отоплението, ние си се топлиме все още, че си е хладничко, но ако в стаята е около 19-20 градуса, няма да отопляваме!

# 549
Здравейте, влизам в ролята на вестоносец: Иман роди  днес бебе Nahyan с мерки 3,300/53! Да са живи и здрави и да се прибират бързо вкъщи!  bouquet

Не мога да честитя поименно, защото съвсем и изпуснах края на темата  Blush, но честитя на всички новоизпечени мамчета, а на навършилите месечинка като нас - много прегръдки и дано най-трудните моменти да са останали в този месец  Praynig

Набързо по последните въпроси - при мен бременността се потвърди в 4 седмици и 5 дни, но с добър вагинален ехограф и кръвен тест  Peace

И ние сме в София в момента и липсата на парно компенсираме с духалка най-вече вечер, като се къпем и през деня, когато се преобуваме. Иначе стаята ни не е студена.

И още нещо мислех да пиша, но някои хора нададоха вой  ooooh!

# 550
Бумеранг, .пследното ако беше кашесто с пресечки, но не много. Давам капки ИНфакол, това е общо взето от както се прибрахме от родилния дом и от тогава са проблемите с акото. Тази вечер коремчето и е много шумно непрекъснато къркорят червата и пръцка.... унася се да спи, но после започва отново рев и присвиване на крачетата. Аз съм твърдо против дохранването искам да я кърмя изцяло, но не съм сигурна дали получава достатъчно кърма, а честно казано нито с помпа нито на ръка мога да се изцедя, беба ми е най-добрата помпа. Поставям я доста често на гърдите като ги давам и двете, после започвам от тази на която е заспала, за да я доизсуче. В интерес на истината вчера изкарахме почти цял ден на кърма, само вече вечерта в 3 не можах да я нахраня и  идадох добавка. Сигурно адски много го обърквам това дете, но от болницата още са го захранили и му раздуха стомахчето с тези АМ  #2gunfire. Направо ми се плаче наравно с него....  Броя  напишани пелени са 4-5, даже може и 6 да са, защото като я разповивам често се напишва, но пък и давам и чайче. Пробвах с термометърчето в дупето, ако не се появи.
къркоренето е болезнено, да. Вероятно става въпрос за колики. При много други бебета за намаляване на болезненото усещане помага носенето в тигърска поза: http://lalechebg.com/2009/09/colic-massage/  малко по- надолу по страницата има и снимка. Мислиш ли, че и могла да приложиш описаният масаж, за да облекчиш коремчето, а заедно с това и да раздвижиш червата?
Много майки споделят, че всъщност бебетата им се успокояват, когато им предложат да сучат, голички, опряни кожа до кожа. В тези случаи даже не става дума за нахранване и бебетата сучат само колкото да се успокоят. Важен фактор в случая е и близостта с мама, нейната топлина и мирис.
Как ти се струва, дали ще се справите, ако не даваш чай известно време? другите течности заемат мястото в стомахчето, което иначе може да бъде заето от мляко. Би ли могла да предлагаш гърда по- често, първо едната, после уригване и другата, а ако бебето все още проявява признаци на глад, да го дохраниш с адаптирано мляко, давано с лъжичка, пипета или друг алтернативен начин?
Относно акането- изборът да се помага механично на бебето трябва да е много добре премислен. честото използване на подобни средства крият опасност от мързеливо черво, което ще чака да му бъде помагано, вместо да придвижва съдържимото по естествен начин.
Напишаните памперси са ОК, но за да сме сигурни, че всичко е наред, би могла да опиташ кърмене в ранните сутрешни часове- независимо дали и колко мляко изсуква бебето от гърдите ти, стимулацията в часовете с най- високи нива на пролактин е важна за увеличаване на количествата кърма.

# 551
Бумеранг, благодаря ти за отговора. Виждам, че на навсякъде се пише за това колко напишкани памперси има. На всяко ядене малкия ака  Rolling Eyes или малко след ядене. Това проблем ли е?

не е проблем, съвсем нормално е. пълненето на стомахчето предизвиква движение по храносмилателната система, а на края- отделяне.  Laughing

# 552
  • Düsseldorf
Честито, Йовинка и Иман, да са ви живи и здрави малките сладурчета!!!

Мечопух, с теб какво става, днес не си дала отчет... Wink Писала си, но рано през деня.... Очакваме и от тебе хубавата вест, ти толкова добри вести ни донесе!!!  Hug Hug Hug

# 553
Iman да ти е живо и здраво малкото съкровище, нека много да ви радва!

# 554
  • последна надежда
Тини Мини и Марк има такъв обрив по лицето и гушката. Помислих че е от прегряване, защото вечер спинкаме гушнати. Няколко дни не го мазах с нищо, след това започнах с Бочко и пъпките завехнаха.
Марини и аз ползвам Елоком за баткото, но мнооого рядко. С него мажа лишеи или алергичен обрив. Кремчето върши чудеса, но не смея да мажа бебо с него.

Днес прекарахме страхотно навън. Докато Ники беше на тренировки се видях с приятелка и нейният бебок. Разходихме нашите бебоци в една количка заедно. Много сладко се бяха гушнали и спинкаха.

Данче, Марк обожава водата.

Общи условия

Активация на акаунт