Пролетна НОЕМВРИЙСКА раздумка

• 29 319
  • 729
  •   1
Отговори
# 150
  • Хасково
Честито на всички приети в градина!!!

Стискайте палци, отивам да подавам документи и аз за Стела в две градини, че градината към ОДЗ-то, в което е в момента е с много лоша слава, за разлика от яслата!
До скоро, цАлувам ви!!!!
Катюшка - лъжица сурово нишесте разтворена с малко вода - това за дечко. Действа прекрасно за чревни проблеми. По възможност чисто нишесте, без аромати и оцветители.
Присъединявам се! Peace Кате, бързо оправяне! Hug

# 151
  • София
Мерси момичета. След малко като я сваи баба й ще го пробвам.

# 152
Дита, да, така е, пада ни се. Grinning
Наистина си мислех за вас и очаквах отнякъде по улиците да изскочи Моната със забързана мама след нея. Но, първо, тръгнахме спонтанно, както винаги, към 9 часа, Дари беше ненаспана и крива; второ, програмата ни не беше много ясна по часове и трето, като видяхме детенцето да стои пред затворената врата на детското кътче и да се моли "отворете, моля", ни стана много мъчно и я отведохме в най-близкото познато ни кътче в МОЛ-а на Ст.Загора да си отиграе.
Надявам се следващия път.   bouquet

Креми, имаш ли представа докъде са стигнали с промените в кодекса, в смисъл дали скоро ще се приемат и обнародват и дали някъде може  да се прочете проектът?

Кате, успех в борбата с вируса!

Веси, успех за детската градина!

Хубав ден!

# 153
Диди, че вие наблизичко сте я завели. Mr. Green Няма проблеми, знам колко сложна и непредвидена е понякога организацията с дете. Wink

Катенце, как сте? Hug

# 154
Здравейте милички,

Изпуснах ви дирите. Набързо за нас-имахме си гости, а и основно се занимавах със стратегии за кандидатстване в ДЗ  Tired. За дете с 8 точки се оказва мисия невъзможна да влезе в близка и желана градина:tired:.

Честито на всички приети Hug. Васко е приет, но по второ желание - в центъра. Спечелихме допълнителна точка от район на месторабота, но тъй като сега си гледам бебето вкъщи ще ми е "безкрайно удобно" да го карам и прибирам всеки ден Whistling

Билба, ако има кой да го кара, разгледай и други градини не само тези, които са ви удобни, тук там се намират места.
Скреч, от исодг ми бяха отговорили, че служебната бележка от месторабота за това, че родителите работят на трудов договор трябва да е с дата след датата на класиране, т.е. от днес нататък. Все още няма яслени места в Г.Б., така че приемът е за септември градински групи. Ние за съжаление не успяхме да се класираме в тази градина, при толкова много места егати мал шанса. Ако случайно решите да се откажете от мястото моля те пиши.

Оставям ви, че децата станаха, целувки  Heart Eyes

# 155
  • някъде там
друго изпитано бабино лекарство за разстройство е малко индийско орехче с кафена лъжичка прясно мляко а също и 1-2 капки йод с малко водичка

Ема го лепна този вирус веднага след поредното боледуване и доста тежко го изкара, по-миналата седмица от петък следобед до миналата седмица към средата, на третия ден се беше и пообезводнила и се наложи да я наливам буквално със спринцовка с течности за да избегнем болница, беше някакъв ад, милата по цял ден спи нямаше сили седнала да стои, да не говорим че и поотслабна щот е много дебела де Wink
важното е че сега е ОК, давам и пробиотик за нормализиране на чревната флора
Втора седмица няма да ходи на ясла, дори плануваме другата седмица да изкара малко на село на въздух да си компенсира загубите

скорошно оздравяване на всички мъници  Hug

# 156
Здравейте,
събрахме документите, но деректорката казала, че в 14ч може да отиваме да записваме детето и аз съм в чуденка как може такова нещо, че кой нормален човек е свободен в този час, ако работи де? Адски неудобна работа, че се нервирам цял ден, ама ще го решим в-са. Утре сме при педи да напише всички неща и сме гутоИ.
Ники пак покашля и се сополиви, лелите в яслата казаха че всички деца са така и има страшни вируси и дори персонала е болен. Това ме втрещи.
Дано нямаме сериозни последствия.!  Praynig
Скреч - за всяка ДГ е различно, но със сигурност при определени неходения губите място, задължаваш се да носиш бележки за отсъствието му и да е уважително. Дали си струва, а за бебето, едното не пречи на другото, давайте бе, а аз си мислих че вече ще ни се хвалиш ,а те се чудели Simple Smile хахахах То лесно отстрани, нали“
Лилчо -  Hug
Вашите деца заекват ли? - Ники го забелязвам в стремежа си да каже нещата правилно и бързо се обърква и запелтечва на думата и я миксира и аз се хиля, ама то не е никак смешно????  Страх ме е да не си заеква и после, какво да правя, да изчакам още малко докато изчисти речта и тогава да се шашкам за професионално мнение, но ме интересува вашите деца затрудняват ли се понякога?

# 157
Гале, Симона го прави същото и аз понякога се стряскам дали не е начален етап на заекване. Confused Прави го, когато иска бързо да каже нещо, но думичката явно не й идва и ъъъъъъ, хъъммммм, някак си странно сумти, как да го обясня, не започва да повтаря първата сричка, а започва да ъъъъъъ-ка монотонно в търсене на думата. В такива моменти я милвам лекчио, казвам й тихо да се успокои и й помагам да намери думичката. Но да кажат и други мами притеснително ли е това.

# 158
  • София
Здравейте, прекрасни и още по- прекрасни!  bouquet

Честито на патрица на Дианка!   bouquetДа сте все така влюбени и готини, и да имате малко повече време един за друг. Hug
Честито и на приетите в ДГ, а на неприетите- кураж!

На болните- скорошно оздравяване!

Исках да кажа и нещо друго, но улисана в поздрави го забравих. Embarassed Embarassed
Ако се сетя какво беше ще го напиша по- късно, а ако не- здраве да е.

Хубава вечер на всички! Hug

# 159
  • София
И Митко заеква и запъва, но аз не се притеснявам, защото имам племенник, който беше доста по-зле, но го израстна. Аз като го видя, че е напълнил гърдите с въздух, но думата не идва на езика, просто спирам да върша калвото върша и го чакам да се изкаже, без да се опитвам да му помогна и подсказвам, защото ако не улуча, мисля, че по-зле ще стане(мисля, че ще се изнерви, ако предполагам грешно). А спирам и спокойно го изчаквам, за да му покажа, че няма нужда да бърза. Много е сладък като издуе дробовете и започне да се запъва, сякаш бута думата, но има цедка на устата и тя не излиза.

Гале, можеше да съм бременна вече, но не съм, защото държа Коце да е бащата  Mr. Green . С него вече се виждаме за по час-два през няколко дена.
Лилчо, понеже нямаме договори с Коце, мисля, че може да не може да се запишеме за яслата, та ако не стане, ще ти кажа да пренаредиш кандидатурите си. Иначе ако стане, до септември месец ще го мислиме ще тръгва ли или не.

# 160
Заекването в тази възраст идва от това, че все още не умеят да говорят и да се изразяват добре и думите им идват в главата по-бързо, отколкото могат да ги произнесат. Напълно нормален етап от развитието е.

Децата са с ларингит и са си вкъщи с баба си (не са зле, да не си помислите нещо - Иво е заставал от тъмно тази сутрин да види на кое легло спи баба му  Laughing ). Отделно пак успяха да ни заразят и сме малко като пенсионери, само си предаваме торбичката с лекарства един на друг.

# 161
Добро утро!
Кате как сте днес?

Ивчето снощи ме притесни,както си беше весела и започна изведнъж да плаче безутешно за всичко! Даже не ми даде да и сложа пижамката и е спала с дрешките,много беше кисела и отпусната,като я питах дали и се спи каза,че да,няма Т или нещо друго,питах я дали я боли нещо,но не Thinking Пуснах я на ясла,но и сутринта беше така,да видим днес да не ме изненада с нещо Confused

При нея също се случва да заеква като не може веднага да се сети за думата,но не мисля,че е притеснително,много говори и иска всичко да каже.
Скреч почвай работа! Mr. Green

Имам работа,после пак ще ви нагледам.

# 162
  • Хасково
Привет и от нас след една тежка нощ Tired

Стела ни разказа играта, нещо й стана снощи след като изпи млякото newsm78. Започна да нервничи и да реве за всичко и от нищо и тя като Ивчето Hug Сладурче

Започна първо да се оплаква, че я боляла устичката. Предположих, че е гърлото, но аз не видях (ако изобщо се сещам нещо от гърла Mr. Green) нищо притеснително. После я болеше ушенцето, после коремчето, дупето Crazy.... И така цяла вечер. Tired Днес си е вкъщи с баба си. След обяд ще я водим да я види педи, дано й няма нищо Praynig

Айде до скоро! Бързо оздравяване на болничките!

П.П. Отказаха да приемат молбата ни в едната градина Confused Нямало вече места. Ще пробваме в друга...

# 163
  • София
Аз съм на работа, но от притеснение ( нерви в работата ) естествено вдигнах кръвно. Налага се да съм командировка до краая на седмицата и напаво не знам. Ники как ще се справи с Нина. В момента е на вълна тръшкане е реване за всичко.
Нини е добре само  с ранички по дупата. С триста уговорки и тръшкане се сменя памп, маже се и други такива мероприятия. Позавехват вече, но със сиг я щипе и е болезнено.
Николчо и той добре. Работи от вчера, ама и двамата сме без сили.
Та тъй.
Хубав ден  Hug
Внимание, докато пишехте, в темата бе публикуван нов отговор.  Party Еййй, че хубаво, като едно време.

ПС
Весе, стискаме палци всичко да е наред и успех със следващата детска  Peace

# 164
  • София
За протоколла -
Нина отново повърна и още е с разтройство ( макар  и леко ).
Свеки е болнла също. Докт каза, че може отново да се влоши Нина, та от утре съм болнични за да се гледаме.

Общи условия

Активация на акаунт