Какво да нося за болницата като започне раждане?

• 8 982
  • 24
  •   1
Отговори
Здравейте майки!   bouquet Скоро ми е последният преглед при генеколога ми, а съм решила да раждам в друг близък град и за това ми се иска ако има стандартни изисквания какво трябва да се носи за болницата (документация, дрешки) при раждането да ги споделите за да ги имам в предвид. Аз така или иначе ще отида в болницата в началото на 9ти месец и предполагам, че те ще ми кажат, но ми се иска да зная от сега.
Благодаря Ви!

# 1
  • BG
Всяка болница си има изисквания.И би трябвало да ти дадат списък с необходимите неща.Някои искат и дрешки за бебето ,други слагат от там.Така че ще има много неща и всеки ртазлично ще ти каже.Но по принцип ти си вземи нощница,дамски превръзки,термометър,лична карта,обменна карта ,в която са ти писани всички изследвания,салфетки,мокри кърпи.За детето аз носих 10 бр.памперси,шише за вода и мляко и биберон-залъгалка,една кутия сухо мляко.Това се сещам в момента,другите ще допълнят.Пожелавам ти леко раждане. Peace

П>С>Ако не е тайна в кой град ще раждаш?

# 2
По принцип съм от Пловдив, но сега живея в Разград. Тук има много лоши отзиви за болниците, и реших в Търговище, защото всички са много доволни...  Thinking

# 3
  • BG
Да разбирам,тъй-като и аз в друг град раждах,много добре зная за какво става въпрос.Успех.

# 4
Вземи си ношница,дамски превръзки,термометър, чехли,паста,четка за зъби,кърпа;  за детето памперси, дрешки, може и някаква завивка и шишета за вода и мляко...може да си вземеш за всеки случай и помпа за кърма...........може и да съм пропуснала нещо,но и други ще кажат!

# 5
Предполагам въпросите ще са ви смешни, но се престрашавам- за какво са дамските превръзки и какво представлява обменната карта?  Embarassed ooooh!

# 6
  • BG
Ами нали ще кървиш след раждането ,без превръзки незнам как мислиш да изкараш.А и е толкова обилно,че мен ме караха да си занеса от тези памперси -такива едни дебели и много широки.А обменната карта -това е картата в която са ти вписвали всички изследвания,които са ти правени през бременността,мерено ти е теглото,кръвното налягане,или други някакви допълнителни неща,извършвани през тези 9 месеца.

# 7
някои даже си носят и легнин за 1 ден,че е много силно кървенето. Мисля,че не искаха всички изледвания(за всичките 9 месеца).

# 8
  • София
Обади се в болницата и питай.
Където аз раждах искаха за бебето - пакет малки памперси за новородено и пакет мокри кърпички.
За раждането - си носех макри и сухи кърпички, малка кърпа, сапун(за след клизмата за миене), еднократна самобръсначка...да не е с тяхната, ако се наложи  бръснене, и джапанки и ластик за коса, малка мин. вода и някакво десертче(за след раждането, докато някой ти донесе нещо за пиене и хапване).
Естествено документи - лична карта, направление, обменна карта(издавасе от следящият те), картончето с кръвната група, някои други спец. изследвания ако имаш, ако си правила тест за упойки и т.н...
За после - кърпа за ръце, за тяло, жилетка,бельо, сутиен за кърмене, подложки за кърмене за гърдите, лансинох, сапун, гребен, четка, паста за зъби,( нощници там даваха и не позволяваха с лични), евентуално ако ти потрябва помпа за кърма...но май по-добре при нужда да ти донесе някой, зарядно за телефон, книга, телефон, фотоапарат, прибори за хранене, чаша, Някакъво мазило за тяло - против стрии, 2 пакета нощни превръзки - аз ползвах Либрес, много добра работа свършиха... в някои болници искат лигнин...
Евентуално по-късно ако ти трябват  разни неща за промивки, ако имаш шевове - смрадлики, бивацин и т.н.....
Ако си секцио - отделно питай, там им предписваха някакви хапчета да си купят предварително за евентуално главоболие и също след раждането веднага ги съветваха татковците да носят мноого вода и сок от ябълки и да се пие с литри...

# 9
Ужас... не се бях замисляла, че има и кървене  Shocked Все повече се шокирам, сигурно и много боли ако ходиш... абе аз като се замисля почти не мога да си го представя какво е и за това някакви глупави въпроси  задавам само...  newsm78  ooooh! Това кървене от къде идва, от шевове и разкъсвания или вътрешно? И колко време продължава...?  Embarassed

# 10
това се лохии.Може и един месец след раждането да ти продължат като намаляват  естествено. Прочиства ти се матката.

# 11
Е, тръгнах да пиша и Angel Dust изчерпа темата  Mr. Green С най-добри чувства го казвам, нали Wink

Най-добре да питаш в самата болница - имат различни изисквания. Иначе те съветвам да не носиш нищо излишно.
Аз носих Пакет превръзки за родилки, бельо/ сваляхме го само за визитация/ 2 кърпи, помпа за кърма, зарядно за телефон, за апарат, апарата и телефона, салфетки и тоалетна хартия, прибори за хранене, вода, чехли, 2 нощници /едната, с която ме оперираха си остана чиста и като текна тази ми ти кърма омаза положението, че ако имах 3 нощници и трите щяха да са ми от полза Peace / За бебето най-малкия номер памперси и пакет мокри кърпи.

Успех от мен!

Моето кървене беше обилно само 3-4 дни и после доста слабо 20ина дни.

# 12
  • София
Ужас... не се бях замисляла, че има и кървене  Shocked Все повече се шокирам, сигурно и много боли ако ходиш... абе аз като се замисля почти не мога да си го представя какво е и за това някакви глупави въпроси  задавам само...  newsm78  ooooh! Това кървене от къде идва, от шевове и разкъсвания или вътрешно? И колко време продължава...?  Embarassed

лохии мила Simple Smile продължават средно 20-40 дни след раждането...чисти се организма Simple Smile Моите бяха около 2 месеца...
А за това боли ли като ходиш, зависи от раждането, от разкъсванията и т.н...
Мен не ме болеше...но ми беше странон, по-точно се чувствах като парцалена кукла 2-3 дни Simple Smile))

Бубичка - Simple Smile  без да искам...всъщност страхувам се че някои неща съм забравила...но това са основните някакви...
Всъщност във всички отчетни на бременните има мноого, ама пре подробни списъци Simple Smile

# 13
Благодаря много, сега всичко  ми изглежда много страшно,странно и тн ноооо като си почне раждането си мисля, че толкова много ще ме боли, че ще забравя всичко  #Crazy
Просто не мога да си го представя как ще излезе... от там...  Tired
Чета из форума за какво ли не- тапи, контракции, изтичащи води, кръв- много течности, много нещо. Сигурно ще спадна като балон. Все си казвам, че всичко си заслужава и всички вие го потвърждавате...
В 8ми месец всичко ме дразни и ми изглежда безсмислено неисзвестно някак си.  #Cussing out

# 14
  • София
хахахах, еее стига де....не е филм на ужасите чак...
пък може и почти и да не те боли, никой не е казал, че трябва да са нечовешки болки Wink
А това със спадането като балон....според зависи, има мами след раждането(особено ако е секцио), които на мен ми изглеждаха като бременни в 5 месец....други по-малки коремчета... аз бях баш като спукан балон...някакво малко отпуснато нещо ис там...повече на висяща кожа мязаше...гадост...но за месец нямаше и помен Wink
Колкото си по-спокойна и уверена, толкова по-леко ще мине.... страха е голяма работа Wink

Общи условия

Активация на акаунт