Кове се новият закон за храните!!! Да продължим започнатото със закона за ГМО!!!

• 51 902
  • 1 262
  •   1
Отговори
# 150
Гледах, много гадно. Явно след репортажа на Галя Щърбева са ги насмели и сега вече ще спазват правилната партийна линия.

П.П. А хеликаза като е толкова умна и се концентрира само във важни неща (защо ли си губи времето да ни чете? Плащат ли или прост клинически мазохизъм?), нека поеме организацията по контрола, ние ще помагаме. Laughing Ма тя май само в приказките е силна, а действията ...

# 151
Държавата няма как да издържа тази лаборатория, няма и кой да работи в нея.

Ами вие със Звездичко - що да седите безработни?  Rolling Eyes

# 152
И новините по bnt...
Манева, как самодоволно обяснява, че промените в ЗГМО се разглеждали в Европа, и само ако си направим процедурите, така че случаите да се разглеждат един по един, сме щели да избегнем санкциите.
Никога не съм се вярвала, че тази личност ще се предаде просто така.
Нито ще се предаде, докато има достъп до каквато и да е властова позиция.
Сега какво, остава да припомним премиерските думи, в случай, че някой ги е забравил, че със или без санкции ГМО в България няма да се сади!

ДА НАПИШЕМ ОТВОРЕНО ПИСМО  ДО МЕДИИТЕ И ДО УПРАВЛЯВАЩИТЕ С ИСКАНЕ ЗА ОСТАВКАТА Й, защото разпростанява манипулативна информация, че ЗГМО съдържа тотални забрани. Да припомним всички нейни лъжи.

Последна редакция: чт, 22 апр 2010, 21:49 от mama_petya

# 153
Как'Сийке, чакай, Звездичко още не може да завърши  Laughing То ученето не е като писането по форумите

# 154
  • France
Рапицата не беше ли ГМО?
О Поповица до Хасково е засято много от тази култура.
Използвам темата да го спомена.

# 155
Рапицата не беше ли ГМО?
О Поповица до Хасково е засято много от тази култура.
Използвам темата да го спомена.

Сега с новата лаборатория на Манева нямаме проблем да установим дали-или  Laughing

# 156
За канал 1 си беше ясно, но съм учуден от репортажа на Нова Sad. Явно положението не е розово...

# 157
Не е късно да се иска оставката на Манева, щом е разобличена в лъжи и лобиране. В цивилизованите държави сами си подават оставката, за да покажат, че имат все пак някакъв морал.
Сегашните й думи само потвърждават, че тя е за гмо.
ОСТАВКАААА!

# 158

Ами никой човек не би отишъл да работи в лаборатория, която дори няма реактиви.Аз като им видях супер сложната апаратура...Един робот за изолиране на ДНК и един Real-Time PCR, голямата философия, няма що.А и като чух какви глупости се изговориха-96 проби можели на ден да изработват!Глупости на търкалета...толкова са гнездата на апарата, а той и 5 пъти на ден може да се пусне.
Останах с впечатлението, че жениците дето ще работят там не са много наясно, да не се изкажа и по-грубо...Но вие щом искате вярвайте:)

# 159
Имам 2 предложения към Закона за храните, които не се отнасят директно за ГМО, но ще ги пиша тук:
1. Забрана за реклама на хранителни продукти, насочена към деца. Забрана за използване на детски образи в реклама на храни. Забрана за реклама на храни непосредствено преди, по време и веднага след предавания за деца. Същото важи и за други медии. Освен деца, в рекламата на храни не могат да се използват и анимационни герои от детски филми и образи на играчки.
Подобни забрани има приети в скандинавските страни още преди десетина години. Няма да откриваме топлата вода.
Мотив: Родителите имат право да решават какво ще яде малолетното им дете. Децата приемат безкритично всичко, което се показва и така им се създават често нездравословни хранителни предпочитания. Освен това, заради тези реклами се създават предпоставки за постоянни разправии и увеличаване на стреса в семейства, кедето родителите не желаят децата им да консумират определен тип храни и децата не биха ги познавали, ако я нямаше агресивната реклама.

2. Второто ми предложение се отнася до забрана за излагане на сладки и пържени снаксове непосредствено до касите за плащане в магазините. Идеята е, че родителите често пазаруват с децата си и времето за чакане на опашка често се превръща в разправия, защото детето започва да иска нещото в шарена опаковка, което най-често е неподходяща и вредна за него храна. Времето за чакане се превръща в стрес за детето, родителите и всички клиенти. Мотиви: подобни като в точка 1.

# 160
Още едно предложение, но трябва да коментира адвокат: Според мен е удачно в новия закон ГМО да бъде отделено от понятието "Нови храни", следвайки предписанията в регламент 1829. Правилата, които регламентират ГМО - храните се различават от тези за Нови, но не-ГМО храни.

# 161

Ами никой човек не би отишъл да работи в лаборатория, която дори няма реактиви.Аз като им видях супер сложната апаратура...Един робот за изолиране на ДНК и един Real-Time PCR, голямата философия, няма що.А и като чух какви глупости се изговориха-96 проби можели на ден да изработват!Глупости на търкалета...толкова са гнездата на апарата, а той и 5 пъти на ден може да се пусне.
Останах с впечатлението, че жениците дето ще работят там не са много наясно, да не се изкажа и по-грубо...Но вие щом искате вярвайте:)

Там е работата, че изобщо не им се връзваме (гледай и чети само БиНюз). Дори това не могат да направят като хората. Айде отивай да се цаниш, до 15 дни щяли да пристигнат реактивите. На мен най-интересни са ми изследванията на почва и вода.

Radha, предложението ти за рекламите не му е мястото в този закон. Това едно на ръка. Второ - вече е задействано в закона за медиите  Wink

По второто ти предложение за храните - браво, много е хитро. Обаче не знам дали и то е закон или за наредба.

# 162
В Закона за храните има раздел за реклама. Защо да не се запише там. А ако се приложи и в другите закони, значи ще има съгласуваност! Още по-добре!

# 163
В Закона за храните има раздел за реклама. Защо да не се запише там. А ако се приложи и в другите закони, значи ще има съгласуваност! Още по-добре!

Това е свързано само с рекламата на опаковките, т.е.  рекламиране на определени качества и свойства на храните. Подробностите са в наредбата за етикетиране. Например, ако напишеш, че продуктът ти е здравословен, трябва да го докажеш с хранителния състав и т.н.

Иначе, законът е за радио и телевизия - там са правилата за рекламите.

# 164
Останах с впечатлението, че жениците дето ще работят там не са много наясно, да не се изкажа и по-грубо...

Именно.
А защо да не се настоява за съвременна апаратура и добре обучени специалисти, които да работят с нея?
Защо, вместо усилията на науката да са насочени към замърсяване и израждане на храните, да не стане обратното - да работи за чистотата и качеството им?

Общи условия

Активация на акаунт