Кове се новият закон за храните!!! Да продължим започнатото със закона за ГМО!!!

• 51 622
  • 1 262
  •   1
Отговори
# 1 200
По-нататък ще се опитам да обясня как хората, които налагат ГМО върху определени части от Европа, не целят да причинят с това някаква вреда. Те не са никакви злодеи, както може да си помисли някой, а напротив, изхождат от определени, специфични и идеалистически в основата си подбуди, в които те наистина вярват. Финансовите подбуди идват едва след това!

Както и да е!... Сега искам да попитам чичо Кръстю (Christian) как така след като българския му е втори език и не го владее добре, допускайки граматичски, смислови и други грешки, е станал автор на 4 109 публикации в сайта на bg-mama ? Това е сериозно постижение, сигурен съм, макар и да не знам как става! Ето Ник има в пъти по-малко, а е майка?

А бай Кръстьо, как стават тия работи?   Thinking

# 1 201
По-нататък ще се опитам да обясня как хората, които налагат ГМО върху определени части от Европа, не целят да причинят с това някаква вреда. Те не са никакви злодеи, както може да си помисли някой, а напротив, изхождат от определени, специфични и идеалистически в основата си подбуди, в които те наистина вярват. Финансовите подбуди идват едва след това!

Както и да е!... Сега искам да попитам чичо Кръстю (Christian) как така след като българския му е втори език и не го владее добре, допускайки граматичски, смислови и други грешки, е станал автор на 4 109 публикации в сайта на bg-mama ? Това е сериозно постижение, сигурен съм, макар и да не знам как става! Ето Ник има в пъти по-малко, а е майка?

А бай Кръстьо, как стават тия работи?   Thinking

За мен ли се захвана персонално? Laughing
Вече не ми свети червената лампичка,вече сьм сигурен. Peace
Страх те хвана,че те подуших ли?

# 1 202
Охооо мами, форума е станал трибуна на провокатор - агитатор за ГМО  Laughing Laughing Laughing Laughing
Чудя се само, за колко време се надява да привлече вниманието на същите тези, които се бореха срещу ГМО, а някои продължават да се борят и до днес и да "успее да ги вкара в правия път". Така като чета си мисля: Боже, дали не съм била служител на нечия задгранична компания по това време без да разбера?!!  Thinking
Друго си е в блудкаво-сладникавия стил на турска "боза" за принизиш и унищожиш единствената и най-успешна гражданска кампания в България, омесвайки в локум, истини с пълни лъжи и измишльотини! Питам се, дали това не е свързано с новия ужасен натиск върху Европа да вдигне забраните за ГМО?! И си давам ясна сметка, че друга причина да възкресиш спомени от "58-ма година големиО снЕг", просто няма.
Само, че 2 години не са толкова много време и хората, особено преките участници, помнят добре - например, че всички видове партии и организации от тези които "фен 2" цитира като липсващи, имаха пълна забрана от страна на гражданите да се афишират, като участници, така че въпреки дейното си участие и помощ изобщо не бяха огласени, БЛАГОДАРЕНИЕ ИМЕННО НА ЖЕЛАНИЕТО НА МАЙКИТЕ! А към днешна дата някой се опитва удобно да ги изкара, че не са били там?! Много интересно е и, че дъвканата Мариана Христова, която не е била служител, член на партия или НПО, или каквато и да е друга организация българска или международна и която няма как да се представи, освен като самата себе си, упорито се опитва да бъде натикана в някаква неведома организация, дори две години по-късно. Много странно, как един клип финансиран от  Стефан Гамизов с някаква негова си цел, на когото майките грам внимание не обърнаха, а даже се дразнеха от тъпата му нескопосаност, изведнъж се превърна в център и флаг, на тогавашното ни движение, с днешна дата?!!! Същия този, като разбра, че няма как да стане център на внимание, се изнесе и не се мярна до края на кампанията!!!
Кой си ти ФЕН2 и за какво се бориш?! А най-вече, каква е причината за изливането на  цялата тая лигава боза, съпроводена от сладникави клипчета, от които явно трябва да ни омекват капачките и ние покорно да се оставим да бъдем разквартирувани боси и бременни пред печката, докато ТИ и другите "големи мъже", вършат сложната работа по организацията на света, от която нашите празни женски глави нищо не разбират?
 #2gunfire Я марш от тука с 200, докато не съм те добарала на живо, че тогава ще видиш една агитация за ГМО!!! Нямало било ГМО предишния път като протестите се водели от За Земята, а кога бяха правени онези 21 195 декара "опити ", бе нещастник такъв?!!! Нали  точно след забраната в Закона 2006г , благодарение на протестите на За Земята и Агролинк , принудиха нашите ГМО учени, да изкоренят всичките насаждения и да разкарат "опитните полета" ?! А грамите на американския цървул и българския Мирослав Найденов  за заговорите тогава? Е как пък тези "предатели" които иначе работят за Монсанто, та се късат според теб, не са се съгласили на Мораториум тогава, а се бориха да влязат забраните в закона, а?!!! Марш от тука докато си жив още и не съм започнала да кълна, че до девето коляно децата ти, ще плащат гнусното  ти предателство  #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out

# 1 203
Ще пестя от билети за театър и ще гледам какво става тука. Laughing Laughing Laughing Особено Old Witch. Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

# 1 204
Поредният лицемерен доклад на европейска комисия. Интересно защо вместо да се упражняват в законодателство, същите не започнат да консумират ГМО?

http://europa.eu/rapid/pressReleasesAction.do?reference=IP/11/12 … mp;guiLanguage=en

ГМО: Според докладите за оценка законодателството на ЕС се развива в правилната посока
Брюксел, 28 октомври 2011г.

Според заключенията на два независими доклада, оценяващи законодателството на Европейския съюз относно генетично модифицираните организми (ГМО), целите на законодателството в тази област се ползват с широка подкрепа, а последните законодателни инициативи на Комисията са в правилната посока.

Основни констатации
В докладите се отбелязва например, че системата за издаване на разрешения може да бъде по-ефективна; от полза биха били също по-голяма гъвкавост относно отглеждането на ГМО и по-голяма хармонизация на процеса на оценка на риска.

Вече са предприети стъпки в правилната посока
В пакета е включена препоръка за съвместното съществуване на генетично модифицирани и генетично немодифицирани растения.

# 1 205
Гарване, бай Кръстьо и младото Хекси (ако не сте едно и също, щото имате прилики), вие сигурно си помислихте, че съм свършил и открихте групово огън! Ама аз не съм свършил, нещо сте се объркали ! По-скоро тепърва ще започвам!....
Вие по кой стреляте, бе!?... Ами аз съм Никой!!! Размахвате пистолети, пускате червени лампи, за 2 път в последните 24 часа ме питате кой съм.........ами кой съм..........Никой не съм! Не бойте се.

Спокойно четете това, което пиша - опитвам се да съм кратък, ясен, аргументиран, дано не съм скучен. Ако имате аргументи, моля, дайте ги! Ама по-ясно, ако обичате.

Хекси, и ти ли имаш за втори език българския, щото нищо не ти се разбира?....
Бай Кръстьо, моля ти се, отговори ми на въпроса по-горе! Как ги наджаса толкова публикации като не говориш добре български?.... Имам и други въпроси. Лампите - мани ги!
Гарван, сякаш знаейки каква поредна информация ще качиш по въпроса за явно изглеждащото неизбежно ГМО в ЕС, вече съм се приготвил да покажа, как с или без него.........се тая, приятелю крилат! Но явно следващият ГМО натиск върху БГ ще е от ЕС! Значи си съгласен с мен!!! За добрите души обаче е помислено и никой, никой, човешки вопъл няма да остане пренебрегнат! Трябва да изчакаш!

Културната ми програма за чужденците във форума продължава! Сега следва клип-ремикс на една българска група. Мнооооого добри са момчетата! Алекс и Петър! Поне за мен....... До скоро!

# 1 206
Сьжалявам,не сьм специалист в тази необятна област.Оставям те на компетентните колеги.

# 1 207
ФЕН 2, изобщо не се заблуждавам, че си свършил, питам се кой ти плаща за да започнеш, че и да продължаваш?! И ти да не би да си превеждаш от български с гугълпреводачката, та да не можеш да разбереш, какво съм написала?! Или по-скоро написаното не ти изнася, защото въздушните ти кули се разбиха с трясък?! Нито си кратък, нито си аргументиран, няма и шанс да минеш за такъв, а лигнята която постваш, чак скърца по зъбите    Sick
На всичкото отгоре ползваш чужд ник, за прикритие! Всеки може да се върне назад и да види стила на списване на човека, с твоето име и очеизвадната стилова разлика в момента! Така, че версията ти, че си пряк участник в протестите, също яко издиша, а лицето от За Земята, което подмяташ, странно защо не те познава и не е чувало за теб!  Thinking

# 1 208
Сладък Хекси, напомняш ми за времето, когато малката ми племенница се плашеше от твоя образ, който тя наричаше Хекситу (на пловдивско-германски диалект, тъй като е наполовина германка), и се криеше под одеялото от страх... Имаш много интересни идеи и хрумвания! Кое точно наричаш пясъчни кули? Ако искаш обаче да се приближиш поне малко до истината, можеш да направиш следния експеримент. Върни се 12-на години назад и разгледай пресата веднага след описания от мен митинг на За Земята срещу ГМО пред Японския хотел. Тогава фамозната г-жа Манева трябва да е била вече в министерството на земеделието.... и сигурно е участвала в срещите на върха по въпросите за ГМО, освен министъра Върбанов, когото ние посрещнахме на входа. 'Славно' време сигурно е било тогавашното, когато са се изливали основите на това, на което се наслаждаваме днес.....

Та, виж последната страница на 24 часа, както и челната на вестник Монитор (може би и другаде) и там ще откриеш снимки от митинга. Най-отпред от всички ще видиш едно лице! Сравни това лице с едно от лицата, което стоят най-отпред по време на решителния предпоследен митинг срещу ГМО пред НС в София преди 2 години, и ще намериш една поразителна прилика. Даже точна! ..... Не че има кой знае какво значение..

Хекси, сега дори и ти трябва да признаеш, че в следната песен има нещо изумително, нещо божествено!..... Първо, в самата песен, в гласовете, в тяхното преливане, в последействието им в душата, в тоновете.... Виж как точно пасва песента с клипа, с любовния танц на китчето, неговия внимателен поглед към камерата, неговата радост и всеотдаденост към майката, такива, каквито ние хората сме имали в началото на нашето създаване. Нещо от тях е останало като спомен у животните днес, сякаш, за да ни напомнят за това време! Нека не губим напълно благодарност към родителите и не посягаме с лека ръка към изначалното съзидание, към самите себе си, защото за сега не се вижда нищо по-добро.....! 

Бай Кръстьо, нека да е както искаш!...   Peace

# 1 209
Наистина много любовен съм станал...... Embarassed

# 1 210
  • София
Ще пестя от билети за театър и ще гледам какво става тука. Laughing Laughing Laughing Особено Old Witch. Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Още не сме пуснали билетчета в продажба. Имаше билети на първия ред през декември 2009 г, януари, февруари и март 2010 г. Сега няма.

Не е честно животът на хората да е театър за теб, скрита зад заплата и стъклените стени на лаборатория.

# 1 211
Уважаема г-жо Мамакак, наистина за малко да пропусна да ви окажа внимание. Много се радвам, че сте се задържали и вече се включвате във форума. Но особено съм впечатлен, че посещавате театрални постановки!.. Това вече е нещо специално и може единствено да покаже до какви висоти е достигнала нашата свещена Еволюция, успяла да накара дори една маймуна да ходи на театър!... Забележително постижение!     ......   Crazy

Също се надявам горният клип - малко е воднист.. наистина, признавам - да ви се е харесал!! Ако се бяхте родили в океана, а не в някоя българска зоологическа градина, мога да ви уверя, че щяхте да изглеждате именно по този забележително любовен начин..... Но и така сте си добре.....   Mr. Green

# 1 212
Фен2, ако искаш да погледна конкретно лице и да сравнявам е редно да постнеш линкове към конкретните фотоси - става много лесно ако наистина искаш да го направиш, а да цитираш само заглавия на вестници от миналия век като довод, не се получава.
Макар че надали има по-логична постъпка на един човек, от тази да си стои на позицията след 5-6 години все още  Rolling Eyes

# 1 213
Аааа Ник, билетчета има, но постановката е нова  Wink Laughing
Премиерата беше на 01.09.2011 и продължава  и до момента. Недей да ми разгонваш "почитателите"  Mr. Green

# 1 214
Хекс, аз не искам нищо от теб. Ти искаше......и си го получи!!..
Сега виж си второто изречение от постинга и ми кажи какво разбираш от него!?... Защото аз нищо. Но ако настояваш, пак ще получиш ‘нещо’.... Само се доизясни. А след това като казвам, че нищо не ти се разбира от писанията, ми се сърдиш.... Там в туй посолство не ви ли учат на български? Ето тука събирай се с децата на мамите от форума....и учи!

Това, което е по-важно в момента, е да се върнем на въпроса с ГМО европостановката отпреди 2 години. Защото в нея има и други много важни, показателни и интересни детайли. Един от тях например е фактът, че европейският посланик на ‘добра воля’, но всъщност носител на лошите вести за България, тогава беше един поляк, т.е. славянин - Йежи Бузек. Този факт винаги е бил дебело подчертаван, а също и един друг загадъчен такъв - макар че никой не му обръща внимание, - а именно, че той е протестант. Т.е. това е един поляк от католическа Полша, който в същото време е и протестант. Явно това е много важно да се знае. Странното е, че в България, където много малко от хората могат да направят разлика между протестанство и католицизъм - надали повече от 5 % -  с техните многовековни борби, които продължават до ден днешен, този факт е толкова изтъкван. Все пак винаги тържествено се натъртва, че Бузек е славянин и протестант! Така беше и по време на финалната фаза от аферата със закона за ГМО, когато Бузек говори в СУ и даде епохално интервю в Панорама.

Какво означава тази загадка, зададена на нас, непосветените българи в периферията на Европа? Както правилно намекна бай Кръстю преди няколко постинга, при осъществяването на важни политически и други промени в Европа, от незнайно откога, се прилага известна ритуалност. Откъде произлиза тази практика, някой друг път мога да кажа, но нека засега приемем този факт за даденост. И следи от такава ритуалност можем да намерим в посещението-посвещение на Йежи Бузек в България. Като един славянски Първосвещеник той се появи накрая, когато трябваше да извърши ритуала по Посвещението на земеделието на България в тип ГМО (образно казано) от позицията на човек, който е сроден по кръв с нас българите, също славяни. Славянин посвещава славяни!... Каква удивителна, дълбока и явно неслучайна символика се крие в това!?

Подтекстът е откровено циничен. И той показва как един славянин е в състояние да предаде други славяни, макар той да не го желае, само защото е инспириран от други, които стоят зад него. Бузек беше наясно с всичко това, затова придвидливо се застрахова, казвайки още в самото начало на своето обръщение в СУ, че той не одобрява ГМО. С това демонстративно си изми ръцете и си личеше, че именно това беше нещото, което си беше наумил да каже в началото! След което продължи с думите, в които мнозина се затрудниха да намерят смисъл, защото съдържаха едно противоречие. Противоречието да препоръчваш нещо, което е откровено и доказано опасно и в същото време не се съгласяваш с него!! То обаче се разрешава, ако погледнем нещата под описания ъгъл, иначе не ни остава нищо друго, освен да помислим, че Бузек е идиот! Не, не е идиот !......

Неслучайно беше и сравнението на България с Бангладеш!! Всичко това беше замислено предварително и изпипано до най-малките детайли като един вид ритуал, на който се очакваше ние да бъдем безучастни свидетели. За тази цел първо енергията на народа трябваше да бъде провокирана към протест, разпиляна в многомесечни скандирания и нагнетяване на проблема, докарана до отчаяние чрез безочливото и абсурдно поведение на министри и политици от Герб, за да може накрая, в решителния момент от умора, безсилие и отчаяние да не остане никой на сцената, освен Бузек! ....... Е, да ама майките останаха !!! ......... Останаха до края и това не беше по сценарий!! И изглежда тогава и Бойко се засрами!?

Бих казал също, че би трябвало да е ясно защо в дъното на биографията на Бузек стои и особено се набляга на факта, че Бузек е протестант. Да, той е такъв и това е много важно за кръговете, които са го избрали, които аз бих сравнил с един циклон, оцветен основно в протестантски краски – най-вече в идеологическо отношение и едва след това в политическо, икономическо и т.н. -  чието ‘око’ е Бузек. Той е техен избор и голяма част от предназначението му е да изпълнява мисии именно в славянския свят.

Ритуалността и символиката в тези среди-‘циклони’ е много важна, защото те я използват от столетия, а някои от хилядолетия. Първо това става по навик и второ, зад навика има и реални същности. Тук бих вметнал, че е жалко за нас, славяните, които иначе ни считат за глупави, е избран подобен човек като Бузек, който има известно първобитно излъчване, нещо от сигурно романтичното за някои излъчване на полски докер - с грубовато лице, тромаво тяло, хитър поглед, груб, насечен, немелодичен език и долнопробен, дори трудно поносим за финото ухо английски. Дори името му звучи грубовато, сякаш то услужливо разтяга бузите си насам и нататък!..  Сигурно това е идеалът на западняците за един славянин!? Да, може би..........подобното привлича подобно и си го заслужава!? ...

Ако обаче ние заслужаваме Бузек, то и Западна Европа го заслужава. Защото той стои там непрекъснато, а ние го виждаме .....само по празници!

Общи условия

Активация на акаунт