А за неадекватните докторски реакции... нямам думи направо... Пожелавам на тебе и семейството ти да намерите сили да продължите напред въпреки кошмара, през който преминавате...
Бих искала да включа в този списък името на д-р Дървеняшка от МЦ Уромед. Бременна съм за втори път и през 4 г.с. изведнъж ми се появиха страхотни болки. Със съпруга ми веднага тръгнахме на преглед в Уромед, защото тогава не бях здравноосигурена и така или иначе щях да плащам. Отидохме там, защото първата ми бременност си я наблюдавах там останах доволна, а и ми е съвсем наблизо. Когато отидохме се оказа, че лекарката която ме беше наблюдавала преди, вече не работи там. Въпросната акушер-гинеколожка, която я заместваше, трябваше да е на работа от 14 часа, но тя благоволи да дойде час и половина след работното си време. Добре, че болките ми бяха почти спрели-от страх или от друго, не знам. Реших да изчакаме все пак за преглед, защото до тогава никой доктор не ми беше потвърдил бременноста, само 3 теста с по 2 чертички. Та, накрая се добрах до кушетката на докторката. Разпита ме с обичайните въпроси и защо съм там. Обясних, че съм имала болки. Тя ми изчисли термина и ха-да започне прегледа на видеозона и се оказа, че "докторката" не знае как да си пусне апаратурата. Преместих ме се в друг кабинет, но пак същия проблем. Накрая дойде техника и я пусна. И пак се върнахме в първия кабинет. През цялото това тичане, аз се събличах, обличах, събличах, лягах
А мъжът ми беше в пълно неведения какво става, само ме гледаше питащо. Накрая започна да ме преглежда на видеозона. Установи беменност и докато усмивката разцъфваше на лицето ми," докторката" ме попари с вряла вода-на яйчника ми имало ОГРОМНА киста, поне 15 по голяма от плодното сакче !!!!Аз бях ходила точно преди месец на преглед при гинеколог, защото не можех да забременея почти 6 месеца и се оказа, че всичко си е наред. Никакви кисти нямаше." Д-р" Дървеняшка веднага започна да ми обяснява, че това е много голям проблем и ако кистата не намалее и изчезне до 5 месец, ще ме отворят и ще я извадят. Познайте как се почуствах в момента?! Излетях от кабинета разплакана, а мъжа ми не можеше да ме успокой, за да му обясна.Една сестра мина и ми каза да не плача, че "докторката" е "страхотен специалист"! Още същия следобед се обадих на д-р Калев, при когото раждах във 2 градска и благодарение на него имам прекрасна дъщеря. Той ми се накара, че ходя при лаици и още по телефона ми обясни, че става въпрос за киста придружаваща бременноста и заместваща плацентата до нейното оформяне. След седмица ме прегледа на видеозон и установи, че кистата е с нормални размери. Успокой ме, че сама ще изчезне. Каза ми, че ако няма такава киста тогава е лошо, защото има опасност от спонтанен аборт. А при въпросната "страхотна специалистка" повече не стъпих, макар, че имах записан час. От кистата няма и следа вече съм в 20 седмица
Съжалявам ако съм многословна.
за малкото съкровище, много съжалявам. Силно се надявам по-скоро да се решиш да ги съдиш, тези некадърници. Имаш безусловната ми подкрепа, ако са ти необходими свидетели за тяхната некадърност и немърливост!