Черен списък - гр.София

• 1 100 620
  • 3 088
  •   1
Отговори
# 1 155
Тъжна мама, ужасно е това, което си преживяла  Cry  А за неадекватните докторски реакции... нямам думи направо... Пожелавам на тебе и семейството ти да намерите сили да продължите напред въпреки кошмара, през който преминавате...

# 1 156
тъжна мама Hug Hug Hug. Думите са безсилни в такъв момент. Дано намериш сили и се отърсиш (защото сигурно няма да можеш да забравиш) и да поемеш напред. Предстоят светли празници и ти желая догодина пълно щастие с малко, здраво човече в ръце!

# 1 157
  • София
тъжна мама, едва спирам сълзите си.
Моят съвет - търси си правата. Оплачи се навсякъде, където можеш - пред ръководството на болницата, в БЛС, в НЗОК. Ако искаш, пиши на "Господари на ефира", на "Часът на Милен Цветков" и където другаде се сетиш. Тези лекари са за затвор.
Прегръщам те и ти желая да си силна и да вярваш, че скоро ще имаш своето слънчице, което да дава радост и смисъл на живота ти.  Hug

# 1 158
Миличка Тъжна мама...  Cry Cry Cry 
Никой не заслужава това....
Прегръщам те силно  Hug Hug Hug и дано виновните си получат заслуженото...
Боже, какъв ужас...
  ooooh!

# 1 159
тъжна мама  Flowers Rose Flowers Roseза твоето ангелче! Cry

# 1 160
  • в ябълковата градина
Ужасно, наистина ужасно.

# 1 161
# 1 162
Миличка,,тъжна мама'' много съжалявам за кошмара който си изживяла.Дано бог ти даде сила да продължиш напред и като се посъвземеш да направиш втори опит да станеш майка и родиш здраво и хубаво детенце.А що се отнася до( лекарите) ако изобщо могат да се нарекат такива заслужават съд до дупка.Ужасът който си изживяла не го пожелавам и на най-големия си враг.БЪДИ СИЛНА!!!

# 1 163
тъжна мама  Hug
този кошмар е недопустим в 21 век.
желая ти бързо възстановяване и сила да продължиш напред.

# 1 164
Много съжалявам за случилото ти се, тъжна мама Sad   Бих искала да включа в този списък името на д-р Дървеняшка от МЦ Уромед. Бременна съм за втори път и през 4 г.с. изведнъж ми се появиха страхотни болки. Със съпруга ми веднага тръгнахме на преглед в Уромед, защото тогава не бях здравноосигурена и така или иначе щях да плащам. Отидохме там, защото първата ми бременност си я наблюдавах там останах доволна, а и ми е съвсем наблизо. Когато отидохме се оказа, че лекарката която ме беше наблюдавала преди, вече не работи там. Въпросната акушер-гинеколожка, която я заместваше,  трябваше да е на работа от 14 часа, но тя благоволи да дойде час и половина след работното си време. Добре, че болките ми бяха почти спрели-от страх или от друго, не знам. Реших да изчакаме все пак за преглед, защото до тогава никой доктор не ми беше потвърдил бременноста, само 3 теста с по 2 чертички. Та, накрая се добрах до кушетката на докторката.  Разпита ме с обичайните въпроси и защо съм там. Обясних, че съм имала болки. Тя ми изчисли термина и  ха-да започне прегледа на видеозона и се оказа, че "докторката" не знае как да си пусне апаратурата. Преместих ме се в друг кабинет, но пак същия проблем. Накрая дойде техника и я пусна. И пак се върнахме в първия кабинет. През цялото това тичане, аз се събличах, обличах, събличах, лягах Simple Smile А мъжът ми беше в пълно неведения какво става, само ме гледаше питащо. Накрая започна да ме преглежда на видеозона. Установи беменност и докато усмивката разцъфваше на лицето ми," докторката" ме попари с вряла вода-на яйчника ми имало ОГРОМНА киста, поне 15 по голяма от плодното сакче !!!!Аз бях ходила точно преди месец на преглед при гинеколог, защото не можех да забременея почти 6 месеца и се оказа, че всичко си е наред. Никакви кисти нямаше." Д-р" Дървеняшка веднага започна да ми обяснява, че това е много голям проблем и ако кистата не намалее и изчезне до 5 месец, ще ме отворят и ще я извадят. Познайте как се почуствах в момента?! Излетях от кабинета разплакана, а мъжа ми не можеше да ме успокой, за да му обясна.Една сестра мина и ми каза да не плача, че "докторката" е "страхотен специалист"! Още същия следобед се обадих на д-р Калев, при когото раждах във 2 градска и благодарение на него имам прекрасна дъщеря. Той ми се накара, че ходя при лаици и още по телефона ми обясни, че става въпрос за киста придружаваща бременноста и заместваща плацентата до нейното оформяне. След седмица ме прегледа на видеозон и установи, че кистата е с нормални размери. Успокой ме, че сама ще изчезне. Каза ми, че ако няма такава киста тогава е лошо, защото има опасност от спонтанен аборт. А при въпросната "страхотна специалистка" повече не стъпих, макар, че имах записан час. От кистата няма и следа вече съм в 20 седмица  Simple Smile Съжалявам ако съм многословна. 

# 1 165
Д-Р ЦВЕТКОВ И Д-Р ЩЪРБАНОВА ОТ АГ ОТДЕЛЕНИЕТО НА ВТОРА МБАЛ - СОФИЯ
Тъжна мама, единственото което мога да направя е да повторя имената на тези лекари за да се  откриват по-лесно от търсачките.

Дано Бог ти даде здраве и сили  и нов шанс.

На тях - каквото им се полага.

Аз също смятам че не трябва да оставяш това само за по форумите.
Има и други майки и други бебета, които идват след теб.
Когато си готова направи нещо.

Прегръщам те. Hug

# 1 166
Отново търсиш противопоставяне "Защото е внимателен ИЛИ защото е добър лекар". Да е внимателен е част от това да е добър лекар. И не, ако е за мене, не бих отишла при лекар с лоши обноски, дори да ми е препоръчан. Може би в мнооооого краен случай, не съм сигурна. Едните грешат от неграмотност и безхаберие, другите грешат от прекомерно самочуствие и безхаберие. За пациента резултатът е един и същ.
Мария, аз вече го написах. Но ще го потвторя отново - идеалният вариант е лекарят да е компетентен, загрижен за пациента и в същото време любезен.
Но тъй като съм вече по-близо до средната възраст и живота ме е срещнал с доста хора смятам, че е по-вероятно да ти се налага да направш избор Или- Или. Втози случай аз съм на страната на нелюбезния . Надявам се този път да съм се изразилапо-ясно.

Впрочем в случая със Сапаревска въпросът е че тя използва Свръхлюбезността си за да повлияе на майките на чисто емоционално ниво , за да  пренебрегнат  те опасната й незаинтересованост или некомпетентност. Такъв род поведение е поведение с умисъл и за мен е престъпно.

Освен моето мнение за д-р Сапаревска тук си позволявам да цитирам едно друго за едно детенце , което е било в сериозна опасност на няколко пъти  пак заради същата лекарка.

http://www.bg-mamma.com/index.php?action=profile;u=46612;sa=showPosts

Мария, след това което прочето от Тъжна мама  съм още по-мотивирана да не позволяваме на тези хора да разполагат със здравето и живота на децата ни. Затова писах в тази тема.
 И се моля на никого да не му се случва да пострада от Любезен доктор.

Затова се обръщам  особоено към по-младите майки - Това, че един лекар си играе и  е мноооооооого мил с най-скъпото нещо в живота ви не означава, че трябва да му доверите безусловно здравето му. Търсете други неща - колко често сверява диагнозата си със специалист, какви и колко изследвания прави, продължава ли да следи новостите в областта си  и всичко друго , което показва загриженост, компетенстност и професионализъм. 
На мен ми трябваха години за да проумея това.

Последна редакция: пн, 15 дек 2008, 21:20 от s+chris

# 1 167
  • София
Тъжна мама, това е кошмар, който никой не заслужава.... Питаме се със съпруга ми как може лекар извършил това да си легне спокойно....  Shocked
Пожелавам ви да съберете сили да преодолеете огромната мъка и един ден да се радвате на живо и здраво бебенце!  Hug

# 1 168
Тъжна мама,  Flowers Rose за малкото съкровище, много съжалявам. Силно се надявам по-скоро да се решиш да ги съдиш, тези некадърници. Имаш безусловната ми подкрепа, ако са ти необходими свидетели за тяхната некадърност и немърливост!
Едната акушерка от патологията беше постоянно пияна... Само две акушерки знаеха защо са там, но за съжаление не им помня имената. В епикризата ми бяха написали какви ли не лекарства, но друг е въпроса, че само ги написаха, без да са ми давали каквото и да било. Изписват си ги и си ги продават, да гушнат някой лев. Лошите отзиви за тази болница са повече от добрите.

# 1 169
  • София
Тъжна мама това което си преживяла е ужасно.
Съжалявам и стискал палци да съберете сили и скоро да имате малко пухкаво бебче!

Общи условия

Активация на акаунт