Черен списък - гр.София

• 1 100 039
  • 3 088
  •   1
Отговори
# 1 845
Антоанета Атанасова от Студентска поликлиника
Тази не знам кой я е сложил там, но определено не е със всичкия си.....................
То май в студ.п-ка всички са луди и некадърни....просто нямам думи....

# 1 846
  • София
Д-р Мустакова, педиатър в 3-та поликниника - некомпетентна, но с много високо самочувствие. Прави погрешни диагнози и изписва ненужни лекарства. Уважавах я много в началото, но последните месеци толкова ме разочарова - чак се чудя на добрата й репутация  Thinking

Днес случайно попаднах на преглед при въпросната Тинтява Мустакова - тя замества нашата докторка в болница Вита. Е, второ такова чудо няма! Нелюбезна, високомерна, просто крайно неприятна. За втори път няма да стъпя при нея!  Naughty

Кой я е поканил в частна болница не знам, ама с такива лекари, нищо чудно и да фалират скоро.

От тази "лекарка" надалече, имам много болезнен спомен от нея. Голямата ми дъщеря беше на около годинка - годинка и месец. Имаше температура 39 градуса, а тази патка не дойде в продължение на 3 часа. Поликлиниката е на 50 метра, точно 2 пресечки. Обаждахме се през 15 минути, тя все идваше, накрая бебето получи гърч от високата температура. Тогава бяха други времена (1996 г.) и нямаше алтернатива, седиш и чакаш многоуважаемата "лекарка" да дойде. Когато дойде точно в момента на втория гърч, ни направи на парцал, как не сме овладели температурата. А вярвайте ми там бяха баба ми и майка ми отгледали общо 7 деца. Всичко бяхме опитали. После в продължение на една година давахме силни опиати - фенобарбитал и дaизепам, щом малката вдигнеше температура над 38 градуса.
Сега все още личната лекарка на вече порасналата ми дете е там в тази поликлиника, но е друга. Обаче ако ми се наложи да посещавам лекарката и разбера, че Мустакова замества личната докторка, направо отивам на частен прием при друг, добре че сега я има тази опция.

Айде и аз да се разпиша в тази тема.
Днес попаднах при нея и ми направи толкова лошо впечатление, че друг път ще внимавам кой е дежурен, ако ми се наложи.
Високомерна и всезнаеща, с надменно мнение за колеги.
Дадох 30лв за диагноза и рецепта ферман, от която само за вит С - то бях съгласна.
Добре, че по-късно се свързах с нашата лекарка, която ме подкрепи да не давам предписания антибиотик.

# 1 847
Хайде и от мен един негативен глас за д-р Мустакова, била ни е лична лекарка  на цялото семейство, добре, че я сменихме. Изключително високомерна, винаги изписва възможно най-скъпите лекарства на пазара, все едно това е гаранция за успешно лечение.

# 1 848
  • София - Рим и обратно
Изключително високомерна, винаги изписва възможно най-скъпите лекарства на пазара, все едно това е гаранция за успешно лечение.
Не може да не си чула, че доста от личните лекари имат специални договорки с аптеките, да промотират и предписват нови и скъпи лекарства.

# 1 849
Изключително високомерна, винаги изписва възможно най-скъпите лекарства на пазара, все едно това е гаранция за успешно лечение.
Не може да не си чула, че доста от личните лекари имат специални договорки с аптеките, да промотират и предписват нови и скъпи лекарства.
Предполагам, че е така Grinning!

# 1 850
  • София
За пореден път се убеждавам какъв късмет съм извадила с нашата лекарка.
Не е тук мястото да я хваля, но тя си е хвалена достатъчно.
Не съм чула лоша дума за нея.

# 1 851

Мда,само дето договорките не са с аптеките,а с представителите на фирмите-минават,дават подаръци,пари за да им се изписват продуктите на точно тяхната фирма и в аптеката ако ще да има 30 аналога на други фирми,щом лекаря държи на това,го поръчват за да не се губят клиенти....чувала съм го просто!

# 1 852
  • в кукувиче гнездо
Шоколадче, чувала ли си го това или го знаеш от опита си на аптекар?

# 1 853

Аз това нещо съм го чувала, не съм аптекар. Но не от кого да е, а от точно такъв фарма-дилър, който цветно ни разказа как на докторите не се отказва нищо - пари, подаръци, екскурзии, каквото си искат.
Пред очите на шефа ми фарма-фирма, която ни беше наела за дадена услуга, между другото организира смяна на 4 броя гуми за джип на един лекар. Средна цена на една гума - 500 лева. Това се случи на място пред дома на лекаря, където бяха докарани гумите, техниците, всичко за негово удобство и за сметка на фармацевтичната компания.

# 1 854
  • София
Много моля за координатите на тази фармацевтична фирма, за да мога да ми организират лятната отпуска, а и от гуми имам нужда винаги, благодаря!

# 1 855

Аз това нещо съм го чувала, не съм аптекар. Но не от кого да е, а от точно такъв фарма-дилър, който цветно ни разказа как на докторите не се отказва нищо - пари, подаръци, екскурзии, каквото си искат.
Пред очите на шефа ми фарма-фирма, която ни беше наела за дадена услуга, между другото организира смяна на 4 броя гуми за джип на един лекар. Средна цена на една гума - 500 лева. Това се случи на място пред дома на лекаря, където бяха докарани гумите, техниците, всичко за негово удобство и за сметка на фармацевтичната компания.

Shocked Shocked Shocked Кой е този лекар? Най-желаното Джи Пи явно в София, колко пациенти има, че чак такива "екстри" да му се предоставят безплатно...защото, ако всички лекари си сменят гумите на джипчетата така, най-вероятно фармацевтичната компания вече е пред фалит  Thinking

# 1 856
Фирмата е Глаксо Смит Клайн. Можете да се подигравате колкото си искате. Аз знам, че това не са градски легенди. Тези екстри са за лекари, които реализират конкретни приходи за дадена компания. Естествено, че не на всяко ДжиПи се правят такива подаръци. От моя познат фарма-дилър имам още много интересна информация за продажбата на лекарства за псичино болни и за бонусите за всеки по веригата - дилър-лекар-аптекар. Просто за сведение - той беше общопрактикуващ лекар с много малка практика и съотвтно мижави доходи. Забогатя, когато заработи като дилър а фармацевтична компания. Специализира се в областа на психо-лекарствата, където по неговите думи, доходите са най-сериозни. В момента специализира психиатрия, за да може да работи по тази специалност, тъй като е преценил, че така ще изкарва чудесни пари. Не мога да го нарека приятел - твърде нечистоплътно е всички това.
Нека четящите лекари не го удрят на чест и гордост - въпрос на личен избор е дали ще бъдеш професионалист или ще печелиш пари. Нещата обаче, за които говоря са абсолютна истина.
Пример - тези дни моя роднина (на възраст) смени ЛЛ, защото лекарствата и за кръвно не я повлияваха никак добре. Отиде при друг лекар преди още да смени официално ЛЛ и другия лекар и изписа напълно различни лекарства, които се оказаха в пъти по-евтини. Изненадващо кръвното и се стабилизира. Когато отиде да си вземе картона от старата досегашната си лекарка е обърнала внимание на този интересен факт. Отговор: ти сигурно си се представила като много бедна и затова са ти изписали тези лекарства!!!

Естествено остава въпросът дали говорим за некадърност или за печелбарство. Или и за двете. Всеки сам си преценява.

# 1 857
мафия! Това последното ме втрещи... Излиза, че не само сме "донори" на аптеките, ами и на насочващи ни към тях "лекари"... А пък твоят познат не е от най-умните да се хвали с тези си занимания (остави да ги практикува...)

# 1 858
  • София
мафия! Това последното ме втрещи... Излиза, че не само сме "донори" на аптеките, ами и на насочващи ни към тях "лекари"... А пък твоят познат не е от най-умните да се хвали с тези си занимания (остави да ги практикува...)

Ти откри "топлата вода" направо (това съвсем добронамерено го казвам). Иначе по темата - ДА сигурно около 99% от всички лекари, независимо дали са общопрактикуващи или с някаква друга специалност под една или друга форма лапат от фармацевтичните компании - подаръци, пари, екскурзии за тези, които са изписали най-много от даден медикамент и т.н. Това го казвам от първа ръка.

# 1 859
  • София
И как от първа ръка достигнахте до този процент 99? Броихте ги лично ли? Щото аз мога да кажа,че 95% от лекарите, с които работя не "лапат".
Вашата първа ръка срещу моята.

Общи условия

Активация на акаунт