Черен списък - гр.София

• 1 099 090
  • 3 088
  •   2
Отговори
# 2 190
Съветвам ви НИКОГА да не попадате в ръцете на д-р Атанас Чернев от 25 ДКЦ-София, Младост! Благодарение на неговото формално и изключително некомпетентно водене на бременността ми едва не изгубих бебето си!
Когато отидох за всеки случай на консултация и в "Майчин дом", лекарите там се хванаха за главата и е наложи да ме приемат по спешност в болницата!

# 2 191
  • София
Женската консултация в Токуда е под всякаква критика......

Сами си правете извода защо Д-р Диков е избягал от там в началото на  2009 година /той ми сподели, но няма да го описвам тук/
То цялата Токуда е под всякаква критика.Там объркаха лекарствата, които даваха на мой познат, в последствие предизвикаха една продължителна и мъчителна хемодиализа.Почина  човека.

# 2 192
Дица Цачева, 7-ма поликлиника - ужасно груба лекарка, след прегледа ме боля доста време, изпрати ме да си правя папилома тест без да се обоснове, откри ми раничка и бяло течение (оказа се че имам само второто...), изписа ми 3 антибиотика + 1 за мъжа ми, които да пия 2 седмици, след което ми заяви, че сме били на първо място по смъртност от рак на шийката на матката (не че е лъжа), едва ли не ми постави диагноза, а аз глупачката до такава степен се ошашках, че не посмях дори да я попитам на база на какво са съмненията и. На въпроса ми, дали ще направим цитонамазка, след като си изпия лекарствата ми каза "Не знам", когато попитах за ваксина ми каза "ами евентуално ... ако всичко е ок с теста..." ... Аз излязох като ударена от гръм от кабинета и, след като бях висяла заедно с още 20 жени близо 4 часа ....  Shocked
Недоумявам защо толкова много жени ходят при нея?!?!?!!?!

Изпих си хапчетата (имах ужасни болки по време на назначеното ми лечение, наложи се да пия зопиклон, за да спя ... ) и отидох на преглед при друга, позната гинеколожка, която ми каза, че:

1. нямам раничка
2. прегледа ме обстойно
3. взе ми проби и за цито, папилома тест и микробиология
4. гледа ме и на видеозон

Накрая заяви, че не би трябвало да имам тревоги тоест, че всичко е наред,  и че предния преглед е бил груб.

Нямам какво повече да добавя освен молба - не ходете при Цачева!

# 2 193
Д-р.Ефтимова,преди работеше в МЦ"Медива"в Люлин сега май в Токуда.Отивам да си следя втората неуспешна бременност при нея.Във 2 и 3 м. лежах в болница за задържане,казахи ми че трябва да се направи серклаж,а тя ме направи на ненормална.Никога не ми прави никакви изследвания,понеже съм лежала в болница и там ми били правили.Когато отидох при последната консултация и и казах,че не се чуствам добре,да ме види на ехограф,но ми обясни,че втория който ми се полага бил в края на бременноста,казах и че ще си платя,но според нея пак съм била добре и нямало нужда.На другия ден усещам болки и стягане в кръста през 15 мин.,каза ми да си пийна Но-шпа и да не се притеснявам, послушах я и си легнах.това се случва в 9ч. сутринта към 15ч. вече разбрах,че това са си контракции и тръгнах веднага за болницата,но за съжаление вече беше късно,имах 2см. разкритие и в 5ч. сутринта загубих бебето си.Попаднах на д-р.Димов от 2Гр. и затова и по нагоре го споменах,но не ми се разказва,защото историята тук е ужасна.

# 2 194
д-р Красен Демирев - детски кардиолог.

# 2 195
  • при късмета
"доктор" анестезиолог Антоанета Войнова I АГ "Св. София".
Секциото ми беше планирано заради проблеми с кръста, но бебето тръгна предната вечер.
Тази "докторка" беше решила да ме остави инвалид.Обясних, че заради въпросните проблеми съм избрала пълна не спинална упойка(заради риск от парализиране на краката), бях с болки а тя 1 час се разправяше с мен за упойката, докато си каза
"пфу заради тебе после трябва да се връщам, спинална сега и това е" и реплика към опериращия лекар "то тези диагнози не са основание за секцио"
Накрая и казаха да си гледа упойките и основанията за секцио да ги остави на специалистите и аз й казах, че няма да й подпиша за спинална, та така й остана недопито кафето, защото се наложи да се връща заради мен.

# 2 196
"доктор" анестезиолог Антоанета Войнова I АГ "Св. София".
Секциото ми беше планирано заради проблеми с кръста, но бебето тръгна предната вечер.
Тази "докторка" беше решила да ме остави инвалид.Обясних, че заради въпросните проблеми съм избрала пълна не спинална упойка(заради риск от парализиране на краката), бях с болки а тя 1 час се разправяше с мен за упойката, докато си каза
"пфу заради тебе после трябва да се връщам, спинална сега и това е" и реплика към опериращия лекар "то тези диагнози не са основание за секцио"
Накрая и казаха да си гледа упойките и основанията за секцио да ги остави на специалистите и аз й казах, че няма да й подпиша за спинална, та така й остана недопито кафето, защото се наложи да се връща заради мен.

и моето секцио беше при нея. не мога да кажа конкретно тя ли е виновна,но вече 9 месеца изпитвам страхотни болки там където ми е бита спиналната упойка. чувала съм, че зависело от лекаря  newsm78 newsm78 newsm78........

# 2 197
  • София
Браво за темата! Аз искам да "вкарам" д-р Гърчев от Майчин Дом в "Черния списък" Преди няколко дена бях при него и съм изключително възмутена от отношението му, въпреки че присъства в "белия списък". 1-во чаках повече от час при положение, че имах запазен час, защото трябваше да се размотава, да говори с дъщеря си и т.н.  2-ро като влязох бях инструктирана де се съблека и да се кача на магарето. След като го направих започна да ме преглежда без да ме попита какви са ми оплакванията. След като изчаках известно време и видях, че няма да ме попита реших сама да му обясня, при което бях прекъсната с коментара, че не може едновременно да ме преглежда и да ми отговаря на въпросите, нищо че преди малко си говореше със сестрите за времето, дъщеря му и т.н. Накрая каза, че много неща трябва да се направят, но няма време да ми обяснява, даде ми визитка и каза да отида в частния му кабинет. Най-тъпото е, че си бях взела отпуска заради този преглед, а той се оказа напълно безполезен. Нищо не ми помогна и не ми обясни.

# 2 198
  • при късмета
и моето секцио беше при нея. не мога да кажа конкретно тя ли е виновна,но вече 9 месеца изпитвам страхотни болки там където ми е бита спиналната упойка. чувала съм, че зависело от лекаря  newsm78 newsm78 newsm78........
[/quote]

Разбира се,че има значение кой лекар ще ти бие упойката. Аз имам проблеми с кръста точно там където трябва да се сложи спинална или епидурална и за това отказах. Бях се консултирала предварително за упойките с анестезиологът, който трябваше да е на секциото и той беше съгласен, че рябва да е с пълна упойка, но както казах бебето тръгна по-рано и ми се падна най-мързеливата анестезиоложка.
Длъжни са да ти разясняват всички видове упойки и ако няма медицинска причина поради която не може да се сложи една или друга пациента избира.
Е, това им е задължение само по закон, защо да го правят, като може да се правят на велики и да си карат както си зна Rolling Eyesят

# 2 199
    Здравейте и аз бих искала да се включа в темата ,защо в най- най -най черния списък не е включен д р Издимирски, който се пъне да работи и в Симеоново и в Железница!!! Тоя човек не знае да поставя диагнози, не познава лекарствата ,щеше да ми убие детето, не искаше да ми направи никакви изследвания на детето до последно беше на косъм, като го закарах в болницата и то по мое настояване.Да не говорим за злобната му сестра ,която не може една рецепта да напише, а "готиния "Издимирски незнае и болнични  да дава . Не стига, че щеше да ми УБИЕ детето, но и след като излязохме от болница с прекарано много тежко заболяване вместо да ми даде болнични ,които ми се полагат той ме изпрати още първия ден на комисия при  положение, че той има право да ми даде 2 седмици първоначално и след това да ме праща където и да е.Да не говорим какви болести ми докара на мен откакто съм при него детето ми е ужасно зле.НИКОГА НЕ ХОДЕТЕ ПРИ ИЗДИМИРСКИ ОТ СИМЕОНОВО И ЖЕЛЕЗНИЦА АКО ВИ Е МИЛ ЖИВОТА НА ДЕТЕТО

# 2 200
Незнам откъде да започна   Cry Sad
ДЕТСКА БЕЛОДРОБНА КЛИНИКА - София
завеждащ отделение - проф. Петко Минчев - прехваления супер специалист,
д-р Желева и Соколова - не само , че ще решат да си правят експерименти с децата ви - като ви казват разни страшни диагнози, ами ще ви лъжат и ще крият от вас какво "лечение " правят на детето. Поставената от тези "ЛЕКАРИ" диагноза - беше безумна /съответно и лечението Sad
Не си оставяйте там децата - не правете моята грешка .
За отношението на персонала към децата - няма да коментирам - изобщо

# 2 201
Незнам откъде да започна   Cry Sad
ДЕТСКА БЕЛОДРОБНА КЛИНИКА - София
завеждащ отделение - проф. Петко Минчев - прехваления супер специалист,
д-р Желева и Соколова - не само , че ще решат да си правят експерименти с децата ви - като ви казват разни страшни диагнози, ами ще ви лъжат и ще крият от вас какво "лечение " правят на детето. Поставената от тези "ЛЕКАРИ" диагноза - беше безумна /съответно и лечението Sad
Не си оставяйте там децата - не правете моята грешка .
За отношението на персонала към децата - няма да коментирам - изобщо
Потвърждавам мнението на dioni за "диагнозите", "лечението", и отношението на "спициалистите" към децата и родителите в тази болница. Особено мнението й за проф. Минков, който твърди за себе си: "Аз съм най-добрият специалист!" Един добър специалист, "професоре", доказва поставената диагноза с направените изследвания и ги предоставя за мнение от други специалисти, а не ги крие от родителите. Освен това се съобразява и с направените изследвания в други болници. Жалко, че притежавате титлата професор. Това ли е "европейското" поведение на лекарите днес?
 Родители, не си оставяйте  децата в тази болница!

# 2 202
  • София - Рим и обратно
Да, наистина - този професор обърка диагнозите и на 2те ми деца в разстояние на около 1-2 месеца. Първо заведох голямата си дъщеря, с голяма надежда за правилно лекуване, кашляше от месеци без никакво подобрение. От чужбина си записах час при него и се успокоявах, че най-после см намерила правилния специалист. Е, не би Tired. Изписа поредния антибиотик човека, каза, че преди не е лекувана правилно /разбира се/. След още 6 месеца ходене по мъките, се доказа алергия към домашен прах. Нещо, което професорът твърдо отрече при прегледа, с насмешка, че вече всички лекари, щом не знаели какво е, праскали алергия Crazy. Сега, с правилно лечение, детето ми е добре.
Малката ми дъщеря я заведох с висока температура от 3 дни, без никакви други симптоми. Професорът обяви ангина и изписа антибиотик. На следващия ден детето се изрина като при шарка. Обадих му се, каза, че било изключено да е шарка и да продължим антибиотика. Аз обаче, доста се усъмних и отидохме при личната, която още от вратата установи бебешка шарка Розацея. Спряхме антибиотика и след 2 дни мина обрива, точно както е бебешката шарка....
Абе с 2 думи - "разбира" си професор Минчев от работата #Crazy

# 2 203
Както вече споменах и в друг форум:

Д-р Фръндева - Майчин дом
Д-р Емилия Кирякова - Токуда

Д-р Фръндева е един изключителен непрофесионалист с губо отношение, но се ползва с протекции от страна на един от професорите в болницата. Бях с изтичане на водите в 4 месец , а тя най - безмилостно извика "публика" от стажанти при един от прегледите, където успях след това да изкървя. На нея определено й беше забавно докато аз правех спонтатен аборт.. При една от визитациите забеляза да говоря по мобилния телефон при което ми се развика..Нямам особени впечатления от нея като професионалист, но като чисто човешко отношение оценката ми е негативна.
Не се нае да прави аборт в 4 месец, но аз така или иначе никога не бих я избрала точно нея. По слухове преди години искала да започне частна практика, но така и не си намерила редовни пациенти..

Д-р Кирякова - изглежда спокойна, по принцип има хора, които са доволни от нея. Аз лично исках да обсъдя с нея смяна на терапията, тъй като тази не даваше особен резултат. Идваше няколко пъти при други пациенти, но на мен не ми обърна внимание. При едно от последните й идвания й казах, че наистина е належащо да обсъдим терапията, изгледа ме досадно и каза, че имала доста работа и сега нямала време да говори с мен. Моето мнение е, че има специално отношение само към хора, които са нейни познати или нейни редовни пациенти. През останалото време формално изпълнява задълженията си.

Имам наблюдения и за други лекари, но на този етап не бих могла да ги поставя в черен или бял списък, тъй като си имат своите + и –.
Понякога дори лекари който са водещи в белия списък се отнасят непрофесионално в някои аспекти. Списъците са субективни и базирани на лични отношения донякъде. Моето лично мнение е, че дори най-прехвалените лекари в някакъв момент започват да се чувстват велики и да си избират сами пациентите. Освен това повечето от тях се стремят да поемат леки случаи и да не поемат отговорност за решаването на по-сложни проблеми, ако има такива. Аз като човек с няколко проблемни бременности и съответно завършващи неуспешно успях да изградя представа за тяхната идеология. Ако някой има повече въпроси , може да ми пише на лични.

# 2 204
Здравейте, започнах да чета този списък от 1 стр и съм много разочарована от ЗК и от лекарите.
Като пристигнах в България, се надявах че тука медицината е на европейското ниво с голям опит и имат подход към пациентите ,но  Sad
се оказа че е още по лошо от където аз живях преди, дори баща ми  предупреждавал че в в БГ лекари са некадърни( а той имал опит още преди 20 години) , така че повечето  лекарите тука не са чували думи като прогрес, развитие.И тази тъпа ЗК, за да бъда здравноосигурена платих 500 лв за 3 г-ни в който не бях тука-пълен абсурд и какво накрая- одно разочарование
Вече от половина година се мотая по лекарите , само харча парите и нервите, изпаднах в дипресия дори исках да посегна на живота си.
Започнах да ходя по направление към "ендокринолог" Стефка Златева от "Полимед", каято не прояви никаква загриженост да намери причината на оплакванията и дори толкова отстанала от света, че се учуди че тука правят вече едни хорм анализи.А на последен прием тя само разведе ръце без да каже да ме направят дополнителни иследвания, само искаше да се измъкне от мен, и изпрати на гинеколог, а аз като глупачка мислях че няма значение към кого попадна, щото предполагах тука са добри специалисти нали сме европейска държава.Поподнах сигурно на най тъпата гинеколожка в МЦ Полимед - само че от "познанията й по гинекология" ме смаиха ,че забравих името й (млада русокоса)
Като започнах да и казвам-може би това, може би други иследвания да се направят- Тя като започна да се ядосва и нервира ,ох, аз въмолих я да ме изпише да направя  анализи, сякаш ще прави за своя сметка.
Направих си извод,ако не става с ЗК с сигурност на частна практика са най добрите доктори.Отидох в МЦ "Бодимед" срещу Майчин Дом до  ендокринолог "проф-р"Лозанов може би греша с фамилията му)
Той като погледна епикризата ми,  без да се замисли, без никакви емоции:"Какво искаш от мен всичко е на ред, какво ме занимаваш с това" това са думите му и само за да чуя тази фраза платих 50 лв. ShockedАз изпаднах в шок.
После отидох при ендокринолог д-р Начев от Ендокринологията "Иван Пенчев", попаднах случайно при него,завлекла ме негова асистенка,която подхождала към всеки на регистратурата и канила да отидат при него за 40 лв. Този "доктор" направо ме учуди - "Няма ти нищо ще мине с времето като започнеш полов живот"-  не искаше да се занимава с мен, щото случая ми е сложен и се налагаше да включи мозъка, ако има такъв Close
Ходих при дерматолог д-р Узунов Кожна клиника при Александровска бол., който ме изписа с лека ръка Роаккутан, който така лесно не се изписва и само в краен случай.В същата клиника ходих при дерматолог д-р Гриша Матеев,който като човек нормален , но не добър специалист.
Дерматолог д-р Пенка Стефанова- не мога да кажа че добър лекар, но проявава заинтересованост на сосътоянието ти.Обаче изписва безполезни крема, без резултатно ходих 2 месеца.
Имах печален опит да ходя до ендокринолог доцент Ковачева,работи в Майчин Дом на 13 етаж и има частен каб на ул.Коблешков- сигурно получи титлата си само за разбиране в диабет ConfusedВообще не я интересуват оплакванията.Накрая се ядоса от моите подозрения на някаква болест и от "големия си ум" каза да уча медицина.Изгубих на тази некадърница 60лв Twisted Evil
Не ходете при стоматолог Славов има кабинет в Борово на ул.Пириски проход.Не носи ръкавици, вкарва цялата ръка в устата и най важното не прави добре пломби, след месец ще ми се наложи да ходя на преглед аман.
Умръзна ми да се подсигурявам със знанията по медицина,за да бъда защитена от лекарски глупости. Само имам отрицателен опит, но има винаги надежда , като този например Бял списък Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт