Черен списък - гр.София

• 1 100 011
  • 3 088
  •   1
Отговори
# 2 550
Аз съм много разочарована от коремна хирургия в Исул.Сестрите там бяха брутални .Сестра Жекова се държа брутално с брат ми , блъскаше в лицето му важно и скъпо лекарство , което искахме да му дадем лично на татко ,а не ни пуснаха,а баща ми умираше. Д-р Ивета НИколова в гастрото в Исул държа татко 2 седмици и само източваха пътека,а нищо не правеха - не го диагностицираха .Казваше ни ,че има камък в жлъчката цели 2 седмици и само го гледаха на ехограф,а накрая излезна,че има рак на жлъчните пътища. Прф. Дамянов ( уж легендата,а само медийна звезда за мен ) се държа и той брутално и бяхме на кантар всеки ден - ще оперирам , няма да оперирам  ,зависеше от настроението му - сравняваше баща ми с горяща кухня......... пълно разочарование. И накрая ,за да оперират баща ми по - бързо в коремната се наложи да кажем,че ще направим каквото ни се каже .Казаха ни да приготвим пари да почерпим екип ,който да оперира още утре баща ми . Почерпката беше за анестезиолог, за сестрата по време на операцията , за помощник лекаря на д-р Сотиров. Тази почерпка ни излезна около 400-500лв ( може би и повече - без документ - на ръка скришом ни ги искаха ). Платихме си и дренажите др. Сотиров беше намерил доставчик на такива - в джипа на доставчика трябваше да влезна да му ги платя. Шишков се казваше доставчика  .Не пожела да ми даде разписка,а искаше в джипа му ,за да не ни гледали пред болницата. Просто една мафия. Накрая скриха на баща ми албумина 3 банки по 115лв  всяка и не му ги сложиха преди операцията .А беше жизненоважно да му ги сложат,за да не се влоши след операцията. Питахме ги дали са му ги сложили след операцията лекарят му Сотиров, помощника -протежето му и ни се скараха,че да сложили са му ги и да спрем да питаме. Накараха се на баща ми да не ги пита сложили са му ги - Една от санитарките се изпусна и каза,че са в хладилника и са там с името на баща ми и подписа му на кутията . Взехме ги и му ги сложихме , но беше късно.  След операцията се държаха като отписан ,че е - само го бяха отворили и затворили. Не ни пускаха да виждаме и преобличаме татко .Бяха го забравили в тоалетната 1ч. ,а за да влезнем за придружител да има ни искаха по 100лв на ден да заплатим ( по скъпо и от хотел ) .Обвинявам ги ,че ненаправиха всичко възможно за баща ми ! Само искаха подкупи , уж някакви пари за лекарства и лепила от чужбина ,а бележки за тези лекарства не даваха.За капак счупика на баща ми външния дренаж една от сестрите там и искаха ние пак да платим втория и пак 700лв. Сотиров беше дал телефона на доставчика и ни тормозеха всеки ден да им си дадем парите за втори дренаж.Като поискахме фактура или разписка пак стана проблем . Ако имате нужда от помощ за гастро - не ходете в Исул или поне не при д-р Ивета НИколова, сестра Жекова , проф, Дамянов .Сотиров е специализирал в ПАриж. Разбира , но според мен го мачкаха да не се сближава с пациентите и той започна да се държи и той като с парче месо . За Сотиров се двоумя..... много внимателен към мен и баща ми ,а на моменти като всички останали лекари с каменно сърце.  В Исул......... само с пари!

# 2 551
  • София
viktoriq_marinova , съжалявам за това, което сте преживяли, звучи ужасно. Не може ли да си търсите правата някак?

# 2 552
  • София
Аз съм много разочарована от коремна хирургия в Исул.Сестрите там бяха брутални .Сестра Жекова се държа брутално с брат ми , блъскаше в лицето му важно и скъпо лекарство , което искахме да му дадем лично на татко ,а не ни пуснаха,а баща ми умираше. Д-р Ивета НИколова в гастрото в Исул държа татко 2 седмици и само източваха пътека,а нищо не правеха - не го диагностицираха .Казваше ни ,че има камък в жлъчката цели 2 седмици и само го гледаха на ехограф,а накрая излезна,че има рак на жлъчните пътища. Прф. Дамянов ( уж легендата,а само медийна звезда за мен ) се държа и той брутално и бяхме на кантар всеки ден - ще оперирам , няма да оперирам  ,зависеше от настроението му - сравняваше баща ми с горяща кухня......... пълно разочарование. И накрая ,за да оперират баща ми по - бързо в коремната се наложи да кажем,че ще направим каквото ни се каже .Казаха ни да приготвим пари да почерпим екип ,който да оперира още утре баща ми . Почерпката беше за анестезиолог, за сестрата по време на операцията , за помощник лекаря на д-р Сотиров. Тази почерпка ни излезна около 400-500лв ( може би и повече - без документ - на ръка скришом ни ги искаха ). Платихме си и дренажите др. Сотиров беше намерил доставчик на такива - в джипа на доставчика трябваше да влезна да му ги платя. Шишков се казваше доставчика  .Не пожела да ми даде разписка,а искаше в джипа му ,за да не ни гледали пред болницата. Просто една мафия. Накрая скриха на баща ми албумина 3 банки по 115лв  всяка и не му ги сложиха преди операцията .А беше жизненоважно да му ги сложат,за да не се влоши след операцията. Питахме ги дали са му ги сложили след операцията лекарят му Сотиров, помощника -протежето му и ни се скараха,че да сложили са му ги и да спрем да питаме. Накараха се на баща ми да не ги пита сложили са му ги - Една от санитарките се изпусна и каза,че са в хладилника и са там с името на баща ми и подписа му на кутията . Взехме ги и му ги сложихме , но беше късно.  След операцията се държаха като отписан ,че е - само го бяха отворили и затворили. Не ни пускаха да виждаме и преобличаме татко .Бяха го забравили в тоалетната 1ч. ,а за да влезнем за придружител да има ни искаха по 100лв на ден да заплатим ( по скъпо и от хотел ) .Обвинявам ги ,че ненаправиха всичко възможно за баща ми ! Само искаха подкупи , уж някакви пари за лекарства и лепила от чужбина ,а бележки за тези лекарства не даваха.За капак счупика на баща ми външния дренаж една от сестрите там и искаха ние пак да платим втория и пак 700лв. Сотиров беше дал телефона на доставчика и ни тормозеха всеки ден да им си дадем парите за втори дренаж.Като поискахме фактура или разписка пак стана проблем . Ако имате нужда от помощ за гастро - не ходете в Исул или поне не при д-р Ивета НИколова, сестра Жекова , проф, Дамянов .Сотиров е специализирал в ПАриж. Разбира , но според мен го мачкаха да не се сближава с пациентите и той започна да се държи и той като с парче месо . За Сотиров се двоумя..... много внимателен към мен и баща ми ,а на моменти като всички останали лекари с каменно сърце.  В Исул......... само с пари!

Потресена съм от това, което чета, тия са пълни продажници. Sick Съжалявам за преживяното, ходенето по болници е пълен кошмар! Оплачете се някъде, та да ги затрият тия!

# 2 553
  • София
Nqma оправия в България,дори и да се оплачеш ,дори да се води дело за лекарска небрежност ,пак ги оправдават...аз се разочаровах ,опитах се да накажа виновния за смъртта на баща ми,д-р Ковачев хирург от спешния кабинет в Пирогов,но уви въпреки доказателства нищо...и БТВ репортери и пр....и дори написаното в листа на пациента че е бил в кабинета 13.30,а смъртта на баща ми /падна на улицата,след прегледа при въпросния доктор/ беше 13,25 на 10 минути път от Пирогов...и това не се отчете,лъжи и некомпетентност....закриляни от съдебната система... Баща ми е бил пред инфарт,свиваше се между гърдите се държеше.а лекаря го прати на ехограф,видя камък и предложи да го оперира от камък в жлъчката.Реши,че болката е от там....Така и не предложи друго изследване,нито наблюдение...Тръгнахме си да търсим решение,да звъним на друг лекар и по пътя ходейки остана на улицата ...Как да се живее в тази държава.... Да, има и добри доктори, но са много малко. А ,да накажеш доктор....трудно по законния ред... Е има и план Б,което успокоява...

# 2 554
  • София
Оле, направо не ми се иска да повярвам, като ви чета Cry
За измислената съдебна система в България всички знаем.
Друго си е да осъдиш 4годишно дете за дълговете на баща му, това го можем, но да накажеш истински виновник- няма начин #2gunfire

# 2 555
  • при късмета
За съдебната система, наистина всички знаем, но в подобни случаи е безсилна. И в друга тема споменах, пак ще разкажа. В закона НЯМА точка по която да осъдиш лекар за немърливост и безхаберие или причиняване на смърт по непредпазливост(според законодателите такова нещо не се случва и хора не умират по тази причина). Може да го осъдиш само за небрежност и предвиденото наказание е АДМИНИСТРАТИВНО т.е. най-много да го уволнят.
Другия проблем който ще имаш ако заведеш такова дело(за небрежност) е, че ти сам трябва да си намериш друг лекар който да свиделства в твоя полза, а това е мисия невъзможна. Всички знаем поговорката "гарван гарвну око не вади".
Всичко това го обясняваше юрист в предаване по телевизията.
А сега с цялото им безочие и некадърност искат защита от закона докато са на работа. А кой ще защитава пострадали и убити пациенти не е ясно.

# 2 556
  • София
д-р Надя Тошева, дерматолог в в ДКЦ към болница "Вита".

много приятна и напълно некомпетентна жена. ако искате да получите любезен прием и пълна липса на диагностика и лечение срещу 35 лв - отидете при нея.

за съжаление, същото важи и за повечето "специалисти" във Вита (с изключение на прекрасния педиатър!)

Кой е прекрасния педиатър там?

Веднъж ми се наложи да заведа сина ми, защото вдигна температура в неделя, диагностицираха ангина и веднага почнаха да пишат рецепта за антибиотик, без да питат, карал ли е някога, как сме го лекували.  И когато на въпроса "Алергичен ли е към антибиотици?" аз отговорих "Не знам, защото не е пил", тя ме изгледа като някаква въшка, и изобщо се държа ужасно високомерно и неучтиво. Д-р Тинтява Мустакова.  Може би за Масларски говориш. Само добри неща съм чувала, лични впечатления нямам.

# 2 557
  • София
Това отношение за мен е недопустимо! За педиатър. Антибиотиците са много опасни. Ангината се лекува в някои случеи много успешно от хомеопатия.

# 2 558
  • София
Възмутена съм от спешното отделение-педитрията в Токуда! 
Първо, че трябва да звъниш цяла вечер, че някой да вдигне, второ чуваш израза:"Чакай,  да си оправя компютъра и тогава се обади.", трето когато вече успях да се свържа, получих съвет "Ти нали си му майка, знаеш най-добре." и отсрещната надута без култура персона ми затвори.
Убедих се за пореден път, че там педиатрията, много куца. Peace Ако има нещо спешно, не мисля че там е мястото. Peace

# 2 559
За съжаление няма осъденлекар, няма и да има . Другото,което ме спира да си потърся правата е ,защото при изписването на пациентите в болницата запазват изследвания и всичко докато уж са лекували един пациент.На нас не пожелаха да ни дадат дори и копие от цялата документация на баща ми.Щом са при тях документите , винаги могат да скрият някое изследване ,което ги уличава. За съжаление сме безсилни - единствено се сещам да пиша на защита на пациентите ( някой ми каза,че има такава група във фейсбука ) и да пиша на някоя медия как не допускат роднини при пациентите и как искат по 60-100 лв придружителя да стои на един стол до нуждаещия болен . С тези заплати тези пари са..........  Другото,което се сещам сега е как се дразнеха лекарите като ме вождаха как мъкнех постоянно статии от интернет относно болестта на баща ми, дразнеха се ,че се запознавах с нещата и не можеха да ме излъжат какво правят.  А на един човек,който беше с диагнозата на баща ми му казваха на него и семейството му само глупости,само и само да им снасят онези пари........ 
Само се моля да не опираме до медицинска помощ
В една книга четох как някъде в миналото се е заплащал на лекарят докато си здрав.Разболееш ли се и спираш да му заплащаш.Това е било така,за да има интерес лекарят да те излекува.А не като сега да имат интерес да си болен.
Жалко....... в Българя стават ужасни неща, лекарите вече са ......... да те е страх да отидеш при тях

# 2 560
д-р Надя Тошева, дерматолог в в ДКЦ към болница "Вита".

много приятна и напълно некомпетентна жена. ако искате да получите любезен прием и пълна липса на диагностика и лечение срещу 35 лв - отидете при нея.

за съжаление, същото важи и за повечето "специалисти" във Вита (с изключение на прекрасния педиатър!)

Абсолютно подкрепям! Мисля че в тази тема бях писала, че на дъщеря ми на 1 година беше предписала лекарство, което е абсолютно забранено и канцерогенно за деца.

# 2 561
Сега виждам темата- Д-р Пъневска от Майчин дом.

Отидох на преглед, от който си заминах разплакана, защото ме изкара стерилна, с ендометриоза, за която ми назначи една операция, за да я потвърди, и ми назначи втора операция за махане на миома, която била твърде голяма за лапароскопия. Видя и "находка" до миомата, абе, изобщо съм била много спешен случай явно в нейните очи.

Истината:
миомата: 2ма от най-големите специалисти в тази област, които посетих казаха, че е категорично за лапароскопска операция и че който иска да реже нищичко не разбира.
еднометриозата и стерилността: На следващия месец се оказах бременна, което отхвърля лудите и диагнози.
находката: миомата е външна и е на краче, което дразни съседните органи и там се образува течност, това е съвсем нормално, и ако жената разбираше нямаше да ми говори такива глупости.

Добре че не отидох втори път при нея за две операции! Тотално некадърна жена според мен.

# 2 562
За черния списък - д-р Гергова, стоматолог от Ео Дент, София р-н Изгрев.

3-месечна одисея, ежеседмично ходене при нея за "лечение", болка, до невъзможност да се храня и един куп пари, оказа се хвърлени на вятъра...

Резултат - тотално съсипан зъб, подут и смъкнат венец, постоянна болка и разрушена кост Sad

Много се чудя дали да я съдя, но разговорът ми с адвокат не ме обнадежди... И какво ми остава - да се надявам, че зъболекарката, при която ще започна лечение, ще си свърши добре работата и ще успее поне коста да ми спаси. И да се жалвам по форумите и на познатите....

# 2 563
Момичета, молете са на Бога родителите ви да не се разболеят от някакво неврологично заболяване и да не попаднат при доц. Десислава Богданова от клиника "Св. Наум" Тази жена - невролог по професия, положила Хипократова клевта да помага на болни и нуждаещи се, е отвратително меркантилна и нехуманна. Гледате в ръцете какви пари ще й дадеш и по дяволите, защо й губиш времето с въпроси, на които м**ка му е длъжна да отговори.  #2gunfire #2gunfire Безсрамно, арогантно и необснимо поведение от една жена, която сигурно също има родители. Потресена съм!

# 2 564
Д-р Велев ми отказа преглед преди 2 години! А сестрата при него се отнесе зверски грубо все едно съм и изяла супата с вилица!

Подкрепям, че е изключително меркантилен тип. Може да си разбира от работата, но освен пари друго не го интересува. Пази Боже, пък да си пък с проблемна  бременност. Същата е и Панова от "Тина Киркова". Шефка е на Патологията, но ако не си й пациент на частно от болницата на Мазнекова и не снасяш пари, си загубен. Отвратена съм от нейното отношение.

Общи условия

Активация на акаунт