Черен списък - гр.София

• 1 105 961
  • 3 089
  •   1
Отговори
# 1 890
  • sofia
Моето момченце си беше съвсем здраво, както и аз, през цялата бременност нямахме никакви проблеми и нямаме и сега-просто при рутинно изследване се получи този резултат-в последствие разбрахме, че това се случвало при кърмените преди всичко по-големи деца...това би трябвало да се знае от тази прехвалена докторка...и да, не съм медицинско лице, но съм достатъчно умен, образован и културен човек, за да си дам сметка кога на човека отсреща вече са му избили чивиите-изинете ме за израза.Освен това въпросната докторка се държа грубо и надменно с нас, което също не ни хареса.Както и да е-просто исках да споделя лошото си впечатление.
Зайка, въобще не се съмнявам, че си културен, възпитан и образован човек, но материята по хематология и кърмене явно не ти е никак позната. Уверявам те, че желязото при кърмените по-големи дечица не е по-ниско по принцип!!!!! Само по себе си кърменето не е причина серумното желязо да е по-ниско, в този ред на мисли няма как един лекар да знае, че при кърмените бебета серумното желязо е по-ниско, защото това не е вярно. От друга страна серумно желязо не се изследва просто току така, а се прави ако има някакви съмнения за други общи отклонения в кръвната картина. Рутинните изследвания са за хемоглобин и обща кръвна картина-левкоцити, еритроцити и т.н. В този ред на мисли при ниско серумно желязо трябва и е важно да се потърсят и изключат всички причини за ниското серумно желязо, т.е. лекарката си е свършила работата, а това дали е изкукала може и да си права не знам, но не я прави лекар, който не си е свършил работата.
Пак ти казвам моята малка дъщеря също си беше здрава, но тромбоцитите бяха скочили във небесата, над опасните нива и поискахме консултация със специалист-човекът само хвърли поглед на изследванията и каза: Ниско желязо, действително излезе точно така. Аз също карах лека бременност и т.н. Четох доста неща по темата за кръвта и различните показатели в медицинска литература, а по-късно и преминах обучение като консултант по кърмене за това мога да те уверя, че при кърмените по-големи дечица серумното желязо си е нормално, освен ако няма някаква обективна причина, различна от кърменето.

# 1 891
Последните схващания в областта на хематологията са, че организма доста успешно успява да компенсира един недостатък на кръвта с друг- стари еритроцити с по- завишен брой напр. и не винаги един проблем се вижда от кръвната картина.  И на мен ми се струва пресилено поведението на лекарката, защото диференциалните диагнози сами по себе си имат симптоми и не е нужно пациентите да се подлагат на този стрес. А и проблема с желязото е сложен и дори след всички тестове, които могат да се пуснат (които са достатъчно да разорят човек), може да не бъде даден отговор на въпроса, така че ми се струва излишно без тежки симптоми да търсиш отговор "защо"- зайка е права, че е можело да й спестят цялата тази дивотия.

# 1 892
assia, доколкото разбирам детето ти не е било болно. Показателите са се дължали на прекараната варицела.

Ние не сме правили изследвания на серумно желязо - само рутинната кръвна картина на 6 месеца. И хемоглобинът ни беше нисък, както при повечето бебета на тази възраст. Тогавшаната ни ЛЛ Елена Иванова от "Сана" обяви, че имаме "изявен железен дефицит" и предписа Малтофер. Аз дадох хомеопатично лекарство, порових, поразпитах и ми обясниха, че тези показатели се корегират с хранителен режим, не  е необходимо лечение. 20 дни по-късно кръвната картина беше абсолютно в норма. Обяснението на Иванова: хомеопатичното лекарство е "извлякло последните резерви на на желязо в организма" и сега вече става наистина страшно. Аз повече изследвания не съм правила, защото ми се видя безумие при нормални показатели положението да "става наистина страшно" и толкоз.
Смятам, че към изследванията и особено диагнозите трябва да се подхожда внимателно

# 1 893
Искам да кажа, че съм съгласна с негативните отизиви за Диана Костова от Тина Киркова. Когато забременях се чудех при кой да се запиша да ме следи. И обиколих няколко лекаря, за да избера. Една от тях беше тя. Беше наблъскала 100 човека да я чакат за опрегледи, а уж с часове. После още с влизането буквално се опита да ми изтръгне направлението от ръката. Е, да, ама аз не бях решила още дали искам при нея. Успях някак да го опазя, но ви гарантирам, че се вълнуваше от него повече, отколкото от мен. После ме прегледа за 1 до 2 минути, общо всичко. накрая ми каза, как тя самата щяла да ражда, когато и аз, та не можела да се ангажира за самото раждане, но за следенето може и пак към направлението се завъртяха нещата. Много неприятна жена, не знам защо я препоръчват, наистина.

# 1 894
Преди близо месец и аз родих във 2ра гр. б-ца [...] когато казах, че ще искам упойка за нормално раждане, докторът ми обясни, че ако искам упойка, цената е 500 лева, а не 200. След като потвърдих, че ще искам упойка, анестезиологът дойде да ме попита дали докторът ми е обяснил как стои въпросът с упойката [...] Събудих се в коридора, където докторът ми беше донесъл телефона и ме подканяше да се обадя на близките да дойдат да ме видят. След като се обадих, той взе да ми обяснява да вземем да оправим "въпроса" с упойката, че анестезиологът трябвало да си ходи. Стана ми ясно защо толкова ме подканваха да се обадя да ми дойдат на свиждане. Парите си ги взеха "на ръка", без да ни изпратят на касата. Може би някой ще каже, че е трябвало да се разправям с тях   [...]   В крайна сметка си платихме епидоралната упойка(чиято цена е 80 лева и останалите до 200 са за анастезиолога)  [...]  Защо упойката беше 500 лева така и не разбрах, но за мен си беше чисто изнудване. Поне да бяха платени на каса, да си помислиш нещо друго, но... Такива са ми впечатленията от болницата [...] Имах много големи очаквания, но с тази си постъпка доста ме разочароваха!

[...]  Alexova, какво имаш предвид, че и при теб се е случило почти същото? Иначе доктор беше В. Миков, а анастезиолог мисля, че се казваше Найденов - слаб, с бяла коса и доста зачервено лице. Не знам дали съм единичен случай при тези доктори и само от мен са поискали повече пари или просто само аз съм си платила [...]. Дано на останалите не им се случва да изпитват отрицателни емоции в ден като този, в който им се ражда дете.

Ще бъдем благодарни на всички, които споделят факти за корупция или опити за изнудване,
извършени от д-р В. Миков и д-р Найденов, Втора градска болница, София
(Началник на Родилно отделение - д-р Калин Калев),

чрез постинг в настоящия форум, на лично съобщение или на e-mail адрес:
antikorupciya@gmail.com

На желаещите това дискретността е осигурена.

# 1 895
Не е ли дивашко да те карат да плащаш за упойка- в смисъл избора си е твой, но да се принуждават жени да го правят, защото не им се дават пари....Май сме и една от малкото държави, в който някой се е сетил ,че за присъствие на бащата също могат да изръсват хората.

# 1 896
само искам да допълня, че не ядях месо по време на бременността ми и 5 години преди това, както и през цялата година и половина докато го кърмех-не му давах и на него месо-започнах да ям месо, да му давам и на него и всичко се оправи.Извинявам се, че бях забравила този важен факт.

# 1 897
  • sofia
само искам да допълня, че не ядях месо по време на бременността ми и 5 години преди това, както и през цялата година и половина докато го кърмех-не му давах и на него месо-започнах да ям месо, да му давам и на него и всичко се оправи.Извинявам се, че бях забравила този важен факт.
Ако си го забравила и пред лекарката не обвинявай нея Wink

# 1 898
  • София
Ако си го забравила и пред лекарката не обвинявай нея Wink

Peace
 ooooh!

# 1 899
д-р Симеон Рангелов (уролог) от Окръжна болница!!! #2gunfire
Настояваше, че трябва да ме опрерира спешно заради образувание около влагалището, което впоследствие се оказа остатък от химен!
Освен това ми изписа да пия едновременно лекарства, които са несъвместими едно с друго!

# 1 900
Няма как да забравя такова нещо-неоправдано остри сте-това беше първата информация, която давахме на всички лекари, свързани с детето през бременността ми и след това-и именно защото при кърмените деца-вегетарианчета се получава този синдром ние смятаме, че отношението на Сърбинова беше неприемливо.

# 1 901
Няма как да забравя такова нещо-неоправдано остри сте-това беше първата информация, която давахме на всички лекари, свързани с детето през бременността ми и след това-и именно защото при кърмените деца-вегетарианчета се получава този синдром ние смятаме, че отношението на Сърбинова беше неприемливо.

Страшна нация сме. Ако не ни обърнат внимание лекарите и кажат, че всичко ще се оправи с времето, се оплакваме. Ако ни подложат на повече изследвания - пак се оплакваме. Ако допълнителните изследвания не са свързани с плащане на колосални суми на лекар, лаборатории и т.н, в които случаи нещата намирисват, не виждам проблем едно дете да се изследва.

# 1 902
Здравейте,искам тук да добавя името МИЛКАНА ЩЕРЕВА!!!!!! Издажда в бившата Тина Киркова
Абсолютно сам разочарована,имам ужаасен спомен от раждането си при нея.Изобщо не видя че бебето е голямо,накрая ме докара до форцепс и пълна упойка ,който дори не направи тя,и то след 7 Часа мотане да се   чуди дали да направи секцио,защото ми бяха сложили ве4е епидурална.
.Остави ме да се мъча,загубих много кръв,накрая започна да крещи направо за помощ на колегите си които бяха на смяна в болницата,добре че бяха те да ни спасят,по точно доктор Гогова,която направи форцепса.
Тази жена е абсолютно некомпетентна

# 1 903
Д-р Люси Попова-кожен.Некомпетентна и алчна.Каза,че имам кондилом и трябва да ги оперира за 240 лв.Реших да отида и при друг лекар и се оказа,че е фибром и ми го махна с течен азот за 25 лв.Заради пари са готови на всичко.

# 1 904
  • София
д-р Симеон Рангелов (уролог) от Окръжна болница!!! #2gunfire
Настояваше, че трябва да ме опрерира спешно заради образувание около влагалището, което впоследствие се оказа остатък от химен!
Освен това ми изписа да пия едновременно лекарства, които са несъвместими едно с друго!
Ооо цяла поема мога да напиша за този индивид.Не мога да поставя "Д-Р" пред името му.
Има и частен кабинет в клиника Гургулят.Ако изобщо има вече пациенти.
Не се лъжете ,ако настоява да се направят кръвни и други изследвания.Работи с една единствена лаборатория"Д-Р Ноневи"- и те в кюпа.Цената   е X 3 в сравнение с други  клинични лаборатории.

Общи условия

Активация на акаунт