Черен списък - гр.София

• 1 099 610
  • 3 088
  •   4
Отговори
# 2 715
деливерска уж доктор-в младост 1 !!!!!!!!!!не ходете при тази безполезна женица !!!!от мързел и некомпетентност по чудо съм жива ,а бебето ми се бори за живот родено в 27 седмица!тя не видя ПЛАЦЕНТА ПРЕВИЯ ТОТАЛИС 7м месеца,не 4е много го е пускала този 'сложен' уред ехографа.господ да я съди

# 2 716
  • София
Не разбирам мненията за д-р Едвокия Маркова,
как е успял някой да прецени един лекар за 15 мин?  Аз смених 4 гинеколози и откакто преди 5 години съм при д-р Маркова съм доволна. Приятелките ми са доволни.
При по-внимателна, точна в диагнозите си лекар гинеколог не съм попадала.
Вие си преценете кое мнение е по-важно, на някой който посещава някой лекар няколко години или този, който си е съставил мнение за 15 мин.

elfieta, напълно съм съгласна с мнението ти за д-р Евдокия Маркова. Всъщност тя на първо място е търговец, после лекар, а на последно човек. Надявам се повече момичета да прочетат за нея, за да не се опарят като нас. Няколко страници назад и аз съм писал за нея.

при Евдокия Маркова попаднах случайно само веднъж. 15 минути с нея ми бяха достатъчни, за да я разбера що за птица е и не повторих. честно казано, учудвам се, че някой пациент я е търпял толкова дълго. нейната алчност, невежество и лошотия просто струят от всяка дума.

ще ти обясня как я прецених за 15 минути... отидох при нея, защото при нея ни изпращаха за АГ прегледи от служебната здравна осигуровка. беше ми нужна само да вземе една проба за цитонамазка, предстоеше ми да правя инсеминация в специализирана клиника по репродуктивна медицина.

най-напред - като разбра, че ще съм само за цитонамазка, при това "безплатно" (тоест, че няма да й платя на нея на ръка, защото съм с допълнителна осигуровка по фонд), отношението й се промени драстично в негативна посока.

след това като разбра, че ще правя инсеминация, започна да ме убеждава, че тя може да ми направи инсеминация само за 50 лв в кабинета си и че няма смисъл да ходя по "скъпите клиники" да ми дерат кожата.

аз съм информирана прекрасно за това как се прави инсеминация, каква апаратура и условия са нужни, за да се извърши, какви са рисковете за здравето на жената от извършването на инсеминации като предлаганата от д-р Евдокия Маркова. сигурна съм, че и тя е наясно - но алчността й просто беше изписана на лицето й и надделяваше над медицинската етика и професионалните стандарти.

та така съм я преценила за 15 минути и повече не са ми нужни.

# 2 717
Д-Р СИДЕРОВ 5ГРАДСКА!
Незнае какво ми е ,но пък това не му пречи да ме накара да остана в болница и да ми бият гентамицин без диагноза6 дни.На 7мия като попитах какво ше правиме ...незнаеше какво да ми каже .
Всички там са толкова отнесени,никой незнае какво се случва ..в цялото отделение
объркват жените,имената,лекарствата ,изледванията

# 2 718
Да се оплача от д-р Дичо Калоянов - уролог от ВМА. Преди време оперира гаджето ми от варикоцеле и сега пак му се е завърнало. Излиза, че пак трябва да минава под ножа и да даваме пари. Rolling Eyes

# 2 719
Отдавна се канех да напиша нещо за д-р Хайвазов, но чаках да видя специална тема за него.
С една дума - КОМЕРСИАЛЕН до наглост.

Нашата история е следната:

Майка ми имаше гонартроза и преди две години получи сериозна травма - следствие на изтънелия хрущял. Доста проучвах по интернет, дори разпитвах хора работещи в Горна Баня, но така и не можах да открия лекар,на който да му се доверя на 100%. Хайвазов ми се стори що-годе свестен и реших, че ще се консултираме с него.

Отидохме с направление в частния му кабинет. И в неговия медицински център направихме 2 рентгенови снимки: профил и анфас с натиск на коляното. Натиск означава, че човек трябва да е стъпил на крака си, когато го снимат, за да се види колко горната кост се е доближила до долната кост на крака, което би трябвало да даде информация до каква степен се е изтрил хрущяла между тях.
Няколко месеца преди Хайвазов(преди да се случи травмата) ходихме във Вита и там снимаха коляното на майка ми в легнало положение - така разстоянието между костите е голямо и нищо не се разбира за хрущяла, и се възмутих от Вита, че не са снимали коляното както трябва и ни говореха алабализми. Така че се впечатлих от Хайвазов, че е класи над Вита Simple Smile Може би затова лесно преглътнахме факта, че ни поиска пари за рентгеновите снимки.
Каза ни че има надежди да се възстанови хрущяла, че трябва да се направи артроскопия. Направихме я операцията, чистил там каквото чистил, бил правил микрофрактурна хондропластика. Т.е. правил прободни отвори в костта където нямало хрущял и оттам изтичало малко кръв, която се втвърдявала и се получавало подобен на хрущяла слой. Изписа след това на майка ми да пие Regenovex - скъпя хранителна добавка, която само в болницата, в която оперира  - "Доверие", се продава. Каза ни че трябвало да мине поне година за да се възстанови хрущяла. През това време майка ми пиеше хранителни добавки, даже от Нова Зеландия й купувах такива с много зеленоуста мида в тях. Въобще харчехме пари и баехме на хрущяла да порасне. След близо 1 година пак отидохме на контролен преглед. Той пак назначи рентегенови снимки. Майка ми се престраши и го попита защо са платени при него като по принцип са безплатни, когато си с направление. Отговорът му беше зашеметяващ:

"Безплатно е само сиренцето в капана"

Междувременно донесоха рентгеновите снимки и той беше възхитен как се е увеличило разстоянието между костите, което значеше - хрущялът се е възстановил. Т.е. да продължаваме да пием хранителни добавки и да чакаме. Аз също много се зарадвах, но на излизане се сетих да попитах майка ми как са я снимали - легнала или стъпила на крака. Тя каза, че легнала. Беше влезнал следвашия пациент и започнах разговор със сестрите - показах й как предишния път е снимано с натиск, а сега без. Т.е. разстоянието между костите се е увеличило, но не заради хрущяла, а заради начина на снимане. Те се усъмниха, че предишната снимка е правена с натиск защото не било отбелязано - а то не бе отбелязано от тях, макар, че беше друг оператор на рентгена. Майка ми беше забравила затова, че първия път са я снимали права и допълнително наля вода в тяхната мелница. Казаха да изчакаме доктора и да разговарям с него.

След като свърши с пациента, той ме отведе в друго помещение и ми обясни насаме, че дори да не е правено с натиск се вижда, че има подобрение. Аз се опитвах да повтарям очевидни истини, че едната снимка е правена без натиск, а другата с натиск и не можем да ги сравняваме, а той продължаваше да твърди, че няма нужда да се снима с натиск при положение, че и без натиск се виждало. Все едно разговарях с изкуфял старец. Никакви логични обяснения не му влияеха. Накрая се сетих, че той ще отрича до последно защото пет пари не дава за майка ми. Платихме си за рентгеновите снимки и повече не стъпихме в кабинета му.

След няколко месеца успях да открия препоръчан доктор от препатил пациент - заведох майка ми. Направихме отново снимка с натиск - хрущяла беше напълно изчезнал, нямаше място за хранителни добавки. Сменихме ставата и вече забравихме за коляното.

# 2 720
Здравейте!
Бременна съм във вече 4ти месец.
Реших да се запиша по Здравна каса и се регистрирах в 7ма поликлиника при д-р Дица Цачева.
Първа бременност ми е и имам доста въпроси и неизвестни.
Досега съм ходила на около 4 прегледа при д-р Цачева и съм много доволна. Още първият път ме прие, а вече беше към 19.30. Обясних й, че се колебая дали да се запиша по НЗОК или при частен лекар, не се опита да ме убеждава / разубеждава , а ми разказа какво поема касата и какво не.
В крайна сметка се регистрирах при нея, за какво плащам осигуровки, ако не мога да се възползвам от тях... Следващия преглед ме прегледа изцяло, на листчета ми написа в коя седмица какво се прави и къде, с направленията нямам никакви проблеми, веднага ми пусна и тестове за антитела, понеже съм с - резус фактор. Вчера бях пак на контролен преглед - имаш час при нея и се спазва, а не да чакам по два - три часа.

Засега съм доволна!

# 2 721
Amidala_, това е Черен списък - за лекари, от които не сме доволни  Peace

# 2 722
Здравейте всички!

Да разкажа и моят случай. Майка ми постъпи в прословутата болница Токуда / уж като особено добра/ за операция поради смъкване на матката. Попаднахме при доктор Бойко Димитров акушерогинеколог. Майка ми е възрастна жена, с група инвалидност, но веднага бе надлежно инструктирана да заплати 600 лв за уж " спонсориране" на болницата или както за пред останалите хора се казва - избор на екип.
   Влезе в болницата, не вкуси нищо от предишната вечер, та дори не и бе дадено да пие и водица и операцията започна, представете си, чак към 20.00 часа на втория ден от постъпването. В процеса на операцията " компетентният" доктор и извади и матката без видима нужда. Да не говорим, че от проведената операция мина една година, а майка ми започна да се " изпуска" и да не се чувства добре. Записа си час за преглед чак за след три месеца, плати за прегледа 35 лв. и когато отиде на него, въпросният доктор Димитров го извърши повърхностно и без да обели думичка си излезе от кабинета. А кажете сега, това що за простащина е? Да нямаш доблестта да си признаеш, че си се оплескал отвсякъде?!? ДАМИ, НЕ ХОДЕТЕ ПРИ ДОКТОР БОЙКО ДИМИТРОВ В АГ- БОЛНИЦА ТОКУДА! Ще ви осакати за цял живот и даже ще ви подмине.

# 2 723
То не трябва да се ходи изобщо в болница Токуда - не само при конкретния доктор.

# 2 724
Още веднъж искам да припомня за кошмарните си преживявания при д-р МАЯ ВАСИЛЕВА от Център за женско здраве Света Петка в 20 поликлиника и АГ Тина Киркова. Заради тази така наречена лекарка трета година преживявам жестоки нервни кризи, когато ми се наложи да си правя годишната цитонамазка. Тази нещастница ми изкара фалшив резултат ПАП 3А и койлоцити, наличие на ЧПВ, за да ме накара да си направя генетичен тест за ЧПВ в лаборатория, с която тя има вземане-даване. Всичките ми резултати са отрицателни за наличие на вируса, а оттам насетне и всички цитонамазки, които не са една и две, са си все Втора група по ПАП. Тази изродка е готова на всичко за пари, дори и да те изкара болна от рак! На мен тогава ми каза, че ще ми се наложи най-вероятно конизация иначе ако забременея преди това няма да мога да износя бебето. Слава Богу прогнозите й не се сбъднаха, забременях без проблем и родих. Не ми се занимава, но тази жена е за съд1 Все още пазя нейните изследвания и подписи и някой ден може и да се занимая с това къдраво чудовище.

Искам да се присъединя към мнението по-горе. При мен се случи нещо аналогично.  Тази лекарка искаше да си направя тест за ЧПВ без основателна причина, естествено в лабораторията, в която винаги изпраща пациентите си и то възможно най-скъпия тест. Каза ми да си чета в интернет за диагнозата, която ми постави. Наговори ми куп неща за евентуалните ми болести, дотолкова, че излязох с рев от кабинета и още няколко дни след това не можах да спя. Едва дочаках часа си при друг специалист, който след обстоен преглед ми потвърди, че съм здрава. Тази жена си играе с пациентите си. Искрено се надявам колкото се може повече жени да избегнат ужаса, който преживях аз, а както виждам и други жени като мен.

# 2 725
Силвия Давидова-Иванова - детска психоложка. Некадърна и некомпетентна. Посещенията при нея са пари хвърлени на вятъра.

Здравейте, по съвет на модератор, искам да напиша коментар по този смехотворен пост - накратко, казвам се Силвия Давидова-Иванова, от години пиша в този форум, включително и в професионални теми и никога не съм крила самоличността си (в профила ми има достатъчно информация за мен и дейността ми). Работя като психолог-консултант от 2007 г. и за този период от време имам проведени над 500 консултативни и терапевтични сесии - разбира се, всичко това е доказуемо. В работата си използвам често супервизия, т.е. наблюдение от опитен терапевт, както предполага професионалната практика. Освен теоретичното си образование по психология (магистърска степен и понастоящем предстои придобиването на докторска от СУ "Св. Климент Охридски"), имам и няколко допълнителни квалификации по детска терапия, телесно-двигателна и творческа психотерапия - всичко това отново е доказуемо. Имам редица публикации в областта на клиничната и организационната психология.

Ето защо, апелът ми е в тази тема да има действително обективни мнения на хора, работили с даден лекар/терапевт, а не клевети, основани на някакви лични антипатии, както в цитирания от мен пост - държа да отбележа, че знам самоличността на дамата, написала горния пост и никога не съм имала какъвто и да било личен/професионален контакт с нея. Единственото, което според мен я мотивира да напиша подобна клевета са семейните й отношения с един известен в публичното пространство психиатър, който вероятно питае необяснима завист към моята скромна персона. Държа да отбележа също, че въпросната авторка на поста отказа всякакво обяснение на поста си и се опита да се покрие, когато разбра, че е ясно коя е и защо пише подобни небивалици. Мисля, че е редно в България вече да се водят и по-често дела за клевета, защото името на един специалист се изгражда трудно, а е безкрайно лесно той да бъде нападан и очернян без каквото и да било основание.

# 2 726
Извинете, но шегувате ли се? Да пишат хора, които са работили с въпросния лекар....... Shocked Shocked Shocked Shocked Нали, които са работили с него са негови колеги и е по-вероятно да го защитават даже, ако поведението му е престъпно???

Аз пък си мислех, че тази тема е за да изразят недоволството си хората и да бъдат предпазени други от некомпетентни, алчни и понякога с престъпни наклонности лекари. В повечето случаи четящите няма как да разберат кое е клевета и кое не е. Но защо доволните пациенти ще клеветят лекарите? Май няма да стигнат дотам....... Това е безумие-да сме доволни от някого и да го клеветим. А недоволните дали ще стигнат до силни преувеличения и измислени истории? Струва ми се, че е малко вероятно. Колегите на въпросните лекари, може би от завист? Май това е по-вероятно. Но, ако за даден "специалист" има куп отрицателни мнения, подкрепени с примери, тогава какво трябва да си помислим?

Защитете се както можете, ако смятате, че е опетнено имено Ви. Но да обвинявате по принцип пишещите тук......Преобладаващата част от нас едва ли ще се задълбочи във вашия казус.

# 2 727
vl,що се държиш като ощипана мома Grinningмисля,че стама пределно ясно какъв е случая с Мира-Б.За съжаление е истина,че всеки може да си драсне тук нещо по най-различни подбуди,не се прави на толкова безкрайно наивен и не ангажирай преобладаващата част от форума с мнението си Crossing Arms

# 2 728
vl,що се държиш като ощипана мома Grinningмисля,че стама пределно ясно какъв е случая с Мира-Б.За съжаление е истина,че всеки може да си драсне тук нещо по най-различни подбуди,не се прави на толкова безкрайно наивен и не ангажирай преобладаващата част от форума с мнението си Crossing Arms

А как точно се държат ощипаните моми??? Обясни го на нас невежите, ако обичаш! Те адвокатка ли си на въпросната психоложка??? А може би си адвокатка и на всички останали "герои" на темата??? Нима пишещите в тази тема трябва да се засрамят и да спрат да упрекват небрежните, безотговорните, алчните и дори с престъпни наклонности лекари???

# 2 729
  • софия

А как точно се държат ощипаните моми??? Обясни го на нас невежите, ако обичаш! Те адвокатка ли си на въпросната психоложка??? А може би си адвокатка и на всички останали "герои" на темата??? Нима пишещите в тази тема трябва да се засрамят и да спрат да упрекват небрежните, безотговорните, алчните и дори с престъпни наклонности лекари???
Не съм ничий адвокат, но неаргументираното набеждаване по никакъв начин не може да бъде причина някой лекар, който и да е той, да бъде квалифициран като "небрежните, безотговорните, алчните и дори с престъпни наклонности лекари". Много силни и тежки думи. Още повече, неподкрепени с факти.

Общи условия

Активация на акаунт