Черен списък - гр.София

• 1 099 378
  • 3 088
  •   1
Отговори
# 2 730
Какво значи "неаргументирано"? Ти може би искаш да прочетеш тук много подробно обяснение от всеки за даден лекар? Колко страници ще бъдат необходими и кой ще ги чете? Може да са силни тези думи, но понякога са съвсем на място. Ако това беше държава, такива индивиди щяха да бъдат изпратени, където им е мястото. Те не заслужават да бъдат наречени лекари! Далеч съм от мисълта, че преобладават. Срещат се и доста некадърни, но не чак с престъпни наклонности. Тази тема е и за тях, нали?

# 2 731
  • софия
Какво значи "неаргументирано"? Ти може би искаш да прочетеш тук много подробно обяснение от всеки за даден лекар? Колко страници ще бъдат необходими и кой ще ги чете? Може да са силни тези думи, но понякога са съвсем на място. Ако това беше държава, такива индивиди щяха да бъдат изпратени, където им е мястото. Те не заслужават да бъдат наречени лекари! Далеч съм от мисълта, че преобладават. Срещат се и доста некадърни, но не чак с престъпни наклонности. Тази тема е и за тях, нали?
Означава, че написаното от Мира-Б може да се напише за абсолютно всеки. Аргументирано е да напишеш кое не ти е харесало (отношение, грижа) или защо не ти е помогнал, а не да хвърляш общи фрази. Темата е чрез споделяне на преживяно да си изградиш собствено мнение за качествата на определен лекар.
И да. Очаквам да прочета какво се е случило, за да не си доволен от някой лекар. Защото моето добро може да не е твое добро.
Определено си заядлива и имаш нагласа да се караш, така че това е последното, което пиша по темата.

# 2 732
Означава, че написаното от Мира-Б може да се напише за абсолютно всеки. Аргументирано е да напишеш кое не ти е харесало (отношение, грижа) или защо не ти е помогнал, а не да хвърляш общи фрази.

Може, но дали е факт??? Предполагам, че пишещите тук няма да стигнат до дълги обяснения. И от това написаното от тях няма да олекне. Не вярвам преобладаващата част от оплакванията да са безпочвени клевети.
А вашите включвания в тази тема са под девиза "Да се борим с недоволните!"

# 2 733
Не съм ничий адвокат, но неаргументираното набеждаване по никакъв начин не може да бъде причина някой лекар, който и да е той, да бъде квалифициран като "небрежните, безотговорните, алчните и дори с престъпни наклонности лекари". Много силни и тежки думи. Още повече, неподкрепени с факти.

Именно заради точно това неаргументирано набеждаване писах в темата и виждам, че съм била разбрана съвсем правилно от някои, на които благодаря за, в известен смисъл, подкрепата Hug И да, би трябвало, когато се пише отзив за работата на даден лекар да се опише в какво точно е сгрешил и каква е била ситуацията или най-малкото да има реално някакъв професионален контакт, от който да се правят изводи за този лекар/психолог и т.н. Никъде не съм написала (поправете ме, ако греша), че не трябва да се споделят впечатления, но да се хвърлят в публичното пространство клевети, които не се основават на нищо (пак подчертавам, че дори лично не познавам въпросната Мира-Б, макар да знам коя е и да имам някакви предположения откъде идва цялата й злоба и желанието да пише точно за мен в този форум, при положение, че има максимум 20 поста изобщо Wink) и авторът им да смята, че е анонимен и може да очерня когото си поиска. Наистина в случаи като тези се замислям дали не е добра идея да защитава човек името си с помощта на адвокат - може би това би помогнало българинът да уважава малко повече другите или поне да въздържа завистта и злобата си от публични изяви.
Спирам по темата - извинявам се за разводняването, единствено исках да напиша коментара си по конкретната ситуация, свързана с мен лично.

# 2 734
Ако трябва я съдете, но не обвинявайте всички пишещи  в тази тема! И не ги заплашвайте със съд! Явно, че това искате да им кажете и да ги сплашите. Сбъркали сте, хората не са толкова страхливи.

Ако не бяхте се отклонили в тази посока, аз нямаше да напиша нищо. Вашия случай не ми е известен и няма как да го коментирам.

Последна редакция: вт, 13 авг 2013, 16:22 от vl

# 2 735
  • Сф
Именно , защото написаното от МираБ изглежда много общо, е смешно , че Госпожа Психоложката се обяснява като в латино- сериал и заплашва;поставям псхичното здраве на някои хора под въпрос......
Силвия Давидова-Иванова - детска психоложка. Некадърна и некомпетентна. Посещенията при нея са пари хвърлени на вятъра.

[font=Georgia Единственото, което според мен я мотивира да напиша подобна клевета са семейните й отношения с един известен в публичното пространство психиатър, който вероятно питае необяснима завист към моята скромна персона. Държа да отбележа също, че въпросната авторка на поста отказа всякакво обяснение на поста си и се опита да се покрие, когато разбра, че е ясно коя е и защо пише подобни небивалици. Мисля, че е редно в България вече да се водят и по-често дела за клевета, защото името на един специалист се изгражда трудно, а е безкрайно лесно той да бъде нападан и очернян без каквото и да било основание.
Joy

# 2 736
  • софия
Означава, че написаното от Мира-Б може да се напише за абсолютно всеки. Аргументирано е да напишеш кое не ти е харесало (отношение, грижа) или защо не ти е помогнал, а не да хвърляш общи фрази.

Може, но дали е факт??? Предполагам, че пишещите тук няма да стигнат до дълги обяснения. И от това написаното от тях няма да олекне. Не вярвам преобладаващата част от оплакванията да са безпочвени клевети.
А вашите включвания в тази тема са под девиза "Да се борим с недоволните!"
А хвърлянето на общи фрази факт ли е?
Колко си повърхностна. Темата е пълна. Това, че не можеш да се справиш с намирането на информация е твой проблем. Mr. Green
За последен път пиша: не познавам никоя от страните. Но да кажеш, че някой ти е навредил без да кажеш как, за мен, е... несериозно. Всеки има глава на раменете си и разсъждава до там, до където позволява умственият му капацитет.
Btw Изразила съм впечатление в тази тема много преди да си била потребител. Надявам се, това показва, че разбирам целта й baby_neutral

Последна редакция: вт, 13 авг 2013, 23:17 от zvanche

# 2 737
...................................

smile3514 smile3514 smile3514 smile3514

# 2 738
vl , психолозите работят с пациентите си  Mr. Green. Мисля, че въпросната психоложка имаше предвид да я коментират нейни пациенти, доволни/недоволни от нейната работа, а не да я коментират хора, които не знаят как работи тя. Иначе не познавам нито една страна от спора, но не виждам някой да е плашил списващите тук.
Иначе да, темата е полезна, но ако човек зачете ще види, че критериите един лекар да попадне тук са доста разтегливи. Едни изтипосват педиатрите си, че изписали антибиотик, а те не го дали и детето им се оправило до такива, които едва не са загубили живота си (за нещастие се разказват и случаи за такива, които са го загубили) заради лекарска грешка.  Едни изтипосват лекарите тук заради "отношение", което не им е харесало и така... Просто критериите на хората са различни. Ще ти дам пример - един лекар (няма да му пиша името, защото дори и като пример за добро не смятам, че трябва да му излиза името в тази тема) и неговите крилати фрази " Ох, няма да ми се падне някое леко дежурство, в което цял ден да си бродирам пъпни хернии, а все ще ми се паднат шибани случаи като вашия, дето цял ден да не мога да изляза от "цеха" (става въпрос за операционната)". Та едно такова изказване  може да прати въпросния лекар в този списък с коментари "арогантен", а може и да го прати в белия списък, защото случая е бил наистина "шибан" и лекаря е направил невъзможното да спаси един човешки живот. Та... критерии разни, затова е добре да има кратко описание на случая за да се знае какво е станало. Извадени от контекста едни фрази или едно "отношение" могат да се тълкуват по начин, който не е правилен за конкретния лекар.

# 2 739
vl , психолозите работят с пациентите си  Mr. Green. Мисля, че въпросната психоложка имаше предвид да я коментират нейни пациенти, доволни/недоволни от нейната работа, а не да я коментират хора, които не знаят как работи тя. Иначе не познавам нито една страна от спора, но не виждам някой да е плашил списващите тук.

Именно - точно това ми беше идеята Peace Иначе естествено, че приветствам коментарите за конкретен лекар/терапевт, с когото човек е работил, но спокойните и уравновесени, премислени такива, а не написани "с пяна на уста" и с обобщенията - всички лекари са маскари Wink Изобщо си е българска черта да критикуваме много повече, отколкото да оценяваме - може пък с времето да се научим да бъдем други, не знам. Въпрос на личностна еволюция Peace

Апропо, съгласна съм напълно и с поста на Богиня за извадените от контекста думи и отношение - ето защо е добре контекстът да е уточнен Wink

# 2 740
  • София
Шехина, недоразумението в горните постове, според мен, тръгна от един израз, който ти използва и преди, и в последния си пост - "лекар/терапевт, с когото човек е работил". Това се изтълкува като "колега на лекаря/терапевта" и оттам май стана някакво объркване.
Според мен, ти имаш предвид "лекар/терапевт, чийто пациент си бил" (ако терапевтите използват думата "пациент" за хората, които се обръщат към тях за помощ), но като че ли други разбраха думите ти по друг начин.  Peace

# 2 741
vl, не знам защо така се разпени. Дори и аз, която не съм доктор по медицина, психолог, терапевт и т.н. смятам, че когато някой се почувства оклеветен има право да се защити, ако може и ако има желание. Има много лекари, които са включени едновременно в белия и черния списък.
Грешиш с думите си, че никой няма да се наеме да описва подробно случая си. При избора ми на АГ за проследяване на предишната ми бременност, след като се преместих от един голям в друг голям град, се допитах до тези черни списъци. За съответния специалист нямаше никаква, ама никаква информация в онлайн пространството на 1,2 и 3 стр. поне от търсаяката. Реших, че е читав избор. Не познах, не съм довона и точно за да не се случи същото на друга жена при този доктор или на друга жена с подобен риск, съм си дала зора да опиша от какво не съм доволна. Така всяка жена, притеснена от прочетеното, била тя негова пациентка или не може да се обърне и към мен за още повече подробности.
Отделно в началото на тази тема или в някоя от предходните съм чела изричното условие да се казва поне накратко за какво се касае и от какво точно не сме доволни! За жалост явно не си наясно с това. Тази тема предполага, че се ползва (за четене и писане) от недоволни, респективно изнервени хора, но нека подхождаме разумно. Караниците тук са излишни.

# 2 742
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Да включа и аз един лекар тук за лошо отношение - д-р Евгений Байчев Баев от м.ц. Доверие. Малкият ми син се оплака от ухо, нашата лекарка не е на смяна и не поема случаи извън нея, а в медицинския център за спешни случаи не преглеждат уши (за Полимед иде реч), затова заведох децата в най-близкият мед център с идеята някой дежурен лекар да погледне ушето (на частно, ако трябва) и да каже  какво е положението, да водя ли децата към Исул и тн. Оказа се, че само въпросният Баев е на смяна, та се наложи да почукам на неговата врата, човекът изобщо не ме попита нищо за детето, а изключително грубо ме прати към дежурния център, обясних, че те не преглеждат уши и той заяви, че и той не преглеждал и ме изгони барабар с 3те деца, едното от които ревящо от болка. Не се впечатлявам от грубо отношение, хората са различни  и се държат различно, но да отпратиш болно дете защото не си на кеф или е пациент на друг лекар за мен е непрофесионално и неетично. Нямам идея що за лекар е, но не ми се вярва да го е много грижа за пациентите имайки предвид поведението му днес.

# 2 743
  • софия
  Не съм, при проблеми с ушите ходи направо в ИСУЛ. Не се занимавай с недок.... Винаги има дежурен лекар. Налагало ми се е, както и на приятелки- не мога да се оплача. Бързо оздравяване:-)

# 2 744
Не съм, що не ражда при общопрактикуващи лекари, а ходиш при гинеколози? Не е ли същото с ушите на децата ти? Пък и сте много възмутени, че един общопрактикуващ лекар е отказал да прегледа ухо само защото сте с 3 деца? Направо нямам думи. Утре ще плеснат някой тука, че е отказал да извади апендисит в поликлиниката, ей така щото някоя е решила, че за специализиран проблем ще търси общопрактикуващ лекар. Било неетично, било незнам какво си... Неетично е да плющите имената на някакви лекари тука, само защото според вас щом пред името му пише д-р трябва да разбира от всичко. И аз искам заболекаря ми да ми даде становище за левия яйчник, ма ей на... знае колкото мен или дори и по-малко. Да го изтипосам ли тука непрофесионално и неетично поведение или да го чакам да се издъни и за плеглед на щитовидна жлеза например?
 За уши се ходи при унг специалисти - това е сериозно и от това се умира, но не толкова често колкото деца оглушават заради неправилно лечение. Искате децата ви да са едни от тях? Ок? Ваше право.

Общи условия

Активация на акаунт