Черен списък - гр.София

• 1 128 776
  • 3 090
  •   1
Отговори
# 720
Нямам думи.

# 721
Ужас, огромна трагедия, плод на малоумни същества.  Cry Cry

Sad

# 722
Хич не ми се започваше тази тема на ново.В този случай аз няма кой доктор да сложа в "черният списък",защото той остава загадка за.Надявам се някой ден да се разбере кой доктор изражда моята братовчедка Валя,която шест дни след раждането за съжаление умря.Този "доктор"ако мога така да го нарека и сестрата , която му е асистирала убиха Валето.Приемат Валя на 9.11.07г. в 2ч.през нощта с контракции.Ражда към 6ч.сутринта-нормално.Всичко уж е ОК.Отивам аз да я видя на същият ден след обяд.Беше на пръв поглед добре , казваше само че има леки болки дето са я шили но иначе други оплаквания няма.И така в Понеделник сутринта изписват Валя.В болничният лист не пише при кой е раждала.Само се споменава името на завеждащият 2-ро родилно отделение-Др Тончев.Тя също не знаеше при кой е родила , защото докторът нямал стикер с името си.И така Валя вече си е вкъщи със силни болки в корема....А забравих и да спомена че я изписват при положение че е казала да сестрите  че не може да се изходи по голяма нужда.Но естествено никой не  и обръща внимание и както и да е ,вече си е вкъщи.Отивам аз във Вторник при нея у тях за да ги видя с бебо.Тя не изглеждаше никак добре беше ужасно бледа и само охкаше .Коремът й беше ужасно подут и целият на червени петна.Само за едно си говореше-КАК ЩЯЛА ДА УМРЕ ДО 2 ДНИ ОТ БОЛКИТЕ.Просто сега като се сетя тръпки ме побива.И така , тръгвам си аз и след около 2-3 часа майка на Валя ми се обажда и казва ,че са тръгнали към Шейново ,защото раната на Валя се отворила.Отишли те в Шейново и за тяхно голямо нещастие попадат на същата сестра,която е присъствала на раждането.Тя им казва че всичко е на ред само щяла да я промие и така...Прибират се те вкъщи но Валя все си се оплаква че боли.В Сряда пак трябвало да ходи на промивка в Шейново но,майката на Валя забелязва , че краката и са започнали да посиняват и от там директно в Пирогов при познат доктор . Думите на доктора били само-МНОГО КЪСНО Я ВОДИТЕ.......И  докато я преглеждат тя започва да изпада в безсъзнание,оттам веднага я карат в противошокова зала и започват операцията.Диагнозата е -ПЕРИТОНИТИС ДИФУЗА ФИБРИНОПУРУЛЕНТА.СЕПСИС.ЕНДОТОКСИЧЕН ШОК.Страшно звучи а представяте ли си какви са и били болките за да се разлага тялото и от вътре.Операцията на червата(гноен перитонит)я е издържала,но за жалост втората операция-геникологична(налагало се да махнат матката и яйцниците-силно загноясали)не я издържа .......и това беше краят на едно 19-годишно момиче. newsm45

Това което прочетох е меко казано ужасно и много ме разстрои. Чудя се до кога в тази държава ще цари такова безхаберие от страна на управляващи и институции и защо не се приемат закони с които обикновенните граждани да могат да защитават правата си. Защо все още няма нито един осъден лекар за подобно бездушие,немърливост,нехайство и некомпетентност. Като казвам осъден има предвид лишавана от смобода минимум 30г при най-строгия възможен режим. Знам,че това не би върнало младия живот, но поне подобни "лекари" трябва да бъдат заличени,да няма и спомен,че някога са съществували и да бъдат оставени сами със съвестта си до края на живота си-в забрава и изгнание. Ама такива винаги се измъкват и продължават да вършат безобразията без дори да осъзнават какво са свършили. #2gunfire #Cussing out #2gunfire
Не искам да се бъркам,но смятам,че е абсолютно възможно да се разбере кой е въпросния изрод!!!

# 723

Това което прочетох е меко казано ужасно и много ме разстрои. Чудя се до кога в тази държава ще цари такова безхаберие от страна на управляващи и институции и защо не се приемат закони с които обикновенните граждани да могат да защитават правата си. Защо все още няма нито един осъден лекар за подобно бездушие,немърливост,нехайство и некомпетентност. Като казвам осъден има предвид лишавана от смобода минимум 30г при най-строгия възможен режим. Знам,че това не би върнало младия живот, но поне подобни "лекари" трябва да бъдат заличени,да няма и спомен,че някога са съществували и да бъдат оставени сами със съвестта си до края на живота си-в забрава и изгнание. Ама такива винаги се измъкват и продължават да вършат безобразията без дори да осъзнават какво са свършили. #2gunfire #Cussing out #2gunfire
Не искам да се бъркам,но смятам,че е абсолютно възможно да се разбере кой е въпросния изрод!!!
освен въпросното момиче( мир на праха й), друг не се ли е видял с доктора и сестрата? Лесното ще се разбере, само ако не ги прикрият колегите-доктори Close

# 724
Д-р Денизова,нямам просто думи

# 725
Нещастното момиче, много ми е болно... доколкото се разбира, не е раждала срещу заплащане, което довело до фатални последици. Не че обратното е гаранция! Здравната система тотално се изроди. Мисля си, че така добре ни научиха да не се грижим за здравето си, да не се оплакваме, да носим на болка, да се самолекуваме и да не ходим на профилактика..че се стига до такива трагедии. Имах лична лекарка, която като я попитах за профилактиката, вика "Да не съм луда да ги викам с писма, знаеш ли колко струва една марка?! ". Много съжалявам за майката.

# 726
Адвокатката,която са наели е казала ,че ако се обръщат към медиите трябва да бъде здравна телевизия.За сега информацията,която има майката на Валя е само една рецепта от А.ИЛИЕВ,който е бил вторият път когато е отишла с отворена рана ,но не я е прегледал е оставил на въпросната сестра,която е присъствала на раждането.Валя се е оплакала на майка си за отношението на сестрата към нея(сестрата не е искала да я прегледа ,защото и е свършвало работното време и е казала на др.А.ИЛИЕВ, че ще я остави за утре ,когато е трябвало Валя пак да отиде).Др.А.ИЛИЕВ не я преглеждал а е изписал панадол и някакви витамини.
НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА САМО ТЕЗИ "ДОКТОРИ"КАК СЕ ПРИБИРАТ ВКЪЩИ И ЗАСПИВАТ СПОКОЙНО КАТО ЗНАЯТ ,ЧЕ УБИВАТ ХОРА С ЛЕКОТА.
ЗА ЖАЛОСТ ВАЛЯ НЕ БЕШЕ ПЪРВА .А ЗА МОМИЧЕТО ОТ ВАРНА(дето е в кома вече 22 месеца)пак е попаднала на кадърни доктори и сега затова е в това състояние.
ПРОСТО НЯМАМ ДУМИ....
ДАНО ДА РАЗБЕРАТ ПО-СКОРО,КОЙ Е "УБИЕЦЪТ" НА ВАЛЯ И ТОЙ ДА СИ ПОНЕСЕ ПОСЛЕДСТВИЯТА Praynig

# 727
Адвокатката,която са наели е казала ,че ако се обръщат към медиите трябва да бъде здравна телевизия.За сега информацията,която има майката на Валя е само една рецепта от А.ИЛИЕВ,който е бил вторият път когато е отишла с отворена рана ,но не я е прегледал е оставил на въпросната сестра,която е присъствала на раждането.Валя се е оплакала на майка си за отношението на сестрата към нея(сестрата не е искала да я прегледа ,защото и е свършвало работното време и е казала на др.А.ИЛИЕВ, че ще я остави за утре ,когато е трябвало Валя пак да отиде).Др.А.ИЛИЕВ не я преглеждал а е изписал панадол и някакви витамини.
НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА САМО ТЕЗИ "ДОКТОРИ"КАК СЕ ПРИБИРАТ ВКЪЩИ И ЗАСПИВАТ СПОКОЙНО КАТО ЗНАЯТ ,ЧЕ УБИВАТ ХОРА С ЛЕКОТА.
ЗА ЖАЛОСТ ВАЛЯ НЕ БЕШЕ ПЪРВА .А ЗА МОМИЧЕТО ОТ ВАРНА(дето е в кома вече 22 месеца)пак е попаднала на кадърни доктори и сега затова е в това състояние.
ПРОСТО НЯМАМ ДУМИ....
ДАНО ДА РАЗБЕРАТ ПО-СКОРО,КОЙ Е "УБИЕЦЪТ" НА ВАЛЯ И ТОЙ ДА СИ ПОНЕСЕ ПОСЛЕДСТВИЯТА Praynig

petia1986 вероятно убиецът на Валя са цяла група медицински работници - този който я е изродил, всички които са минавали на визитация след раждането и не са я забелязали че не е добре и накрая тези които са я отпратили когато е отишла на преглед - което е още по-отчайващо и се надявам скоро да ги видя и по националните телевизии, не само по Здраве.

# 728
  • София
Ужас, много съжалявам за случилото се. Непременно дайте гласност, тези доктори трябва да си понесат отговорността.

# 729
ПРОСТО НЯМАМ ДУМИ....

Валя,невиждам защо само, чрез здравна телевизия може да се даде гластност на този потресаващ случай. Аз също съм юрист,но в друга област,но те уверявам,че няма пречка този случай да бъде разнищен и от някой от по масовите телевизии. Има достатъчно предавания с доста нахъсани водещи, а и невиждам защо не се обърнете и към пресата. А и по този начин ще стигне до по-голям кръг от хора и дай боже и някой от висшестоящите да се размърдат малко. Този случай е достатъчно фрапантен и безочлив и смятам,че и в нова тв, дали ще е часът на милен цветков, дали ще е темата на нова или друго предаване или  в би ти ви ще се заинтересуват. Не би трябвало все да свеждаме глави и да приемаме безумията и некъдърността на тези дребви човечета.
А и нали има ведомости и други документи в който се вписва кой доктор кой смяна е, на кой ден и т.н. Те са под формата на графици и би трябвало при поискване да бъдат предоставени. Това нее квалифицирана информация.
Мисля,че ако този случай се разчуе и чрез това огромно нещастие да бъде спасена майчица,която би попаднала при тези изроди и да бъде предотвратено това някое детенце да расте без майка си!!!

# 730
  • София
ПРОСТО НЯМАМ ДУМИ....

този тъпанар ми следи бремеността-толкова безразличен към жените и проблемите им човек не съм срещала. Добре че, проявих здрав разум поне на края и не отидох да раждам при него.

# 731

Валя,невиждам защо само, чрез здравна телевизия може да се даде гластност на този потресаващ случай. Аз също съм юрист,но в друга област,но те уверявам,че няма пречка този случай да бъде разнищен и от някой от по масовите телевизии. Има достатъчно предавания с доста нахъсани водещи, а и невиждам защо не се обърнете и към пресата. А и по този начин ще стигне до по-голям кръг от хора и дай боже и някой от висшестоящите да се размърдат малко. Този случай е достатъчно фрапантен и безочлив и смятам,че и в нова тв, дали ще е часът на милен цветков, дали ще е темата на нова или друго предаване или  в би ти ви ще се заинтересуват. Не би трябвало все да свеждаме глави и да приемаме безумията и некъдърността на тези дребви човечета.
А и нали има ведомости и други документи в който се вписва кой доктор кой смяна е, на кой ден и т.н. Те са под формата на графици и би трябвало при поискване да бъдат предоставени. Това нее квалифицирана информация.
Мисля,че ако този случай се разчуе и чрез това огромно нещастие да бъде спасена майчица,която би попаднала при тези изроди и да бъде предотвратено това някое детенце да расте без майка си!!!
И аз това казвам. Веднага бих се обадила на Лора Крумова. И на Господари на ефира-също. Правят ги луди и нищят до край  Peace

# 732
д-р Машка Ангелова - ендокринолог приема в МЦ Лора на "Позитано"

1. закъсня над 1час ooooh!, а всички бяхме с уговорени записани часове

2. опит да й възразиш?- забрави!

3. нито ще ти погледне щитовидната жлеза на ехограф, нито пък да не говорим да ти даде каквото и да било направление

4. по време на "прегледа" ми през цялото време си говореше с нейна колежка и ме уверяваше как само си въобразявам
е, оказа се, че не си въобразям за проблема с щитовидната жлеза и за хормоналните нарушения Twisted Evil

# 733
както по горе съм писала,
просто нямам думи да опиша случилото се на тази млада жена и нейно то семейство,
това е истинска трагедия  Cry

но само не мога да разбера къде е връзката между нормалното раждане и перитонита,
мислех си, че може би ако беше секцио, като се отвори корема, би се усетило нещо,
миризма, или не знам какво, но може би някак по лесно би се разбрало, че има някакъв проблем,
дефакто, майката не е имала гинекологичен проблем, нали
просто си размишлявам....

# 734
както по горе съм писала,
просто нямам думи да опиша случилото се на тази млада жена и нейно то семейство,
това е истинска трагедия  Cry

но само не мога да разбера къде е връзката между нормалното раждане и перитонита,
мислех си, че може би ако беше секцио, като се отвори корема, би се усетило нещо,
миризма, или не знам какво, но може би някак по лесно би се разбрало, че има някакъв проблем,
дефакто, майката не е имала гинекологичен проблем, нали
просто си размишлявам....

Мони, аз питах мъжа ми,който е хирург и доколкото разбрах, това се получава при вкарване на бактерия по време на раждането,независимо че е по естествен начин. Просто матката е много кръвоснабдена,организма е отслабен и това е идеална среда за развитие на подобен род гадни бактерии. В случая безотговорното поведение на доктора и акушерката според мен е след раждането.За съжаление никой неможе да установи как е станало заряазяването,дали защото нещо не е било стерилно или е било замърсено в родилното или доктора е бил мърляч,но лошото е,че след като им е било сигнализирано,че момичето не се чувства добре,не са си направили труда да проверят от къде идва това неразположение и че този доктор нехае за пациентите си. То нали в Св. София скоро имаше случай на заразени бебета с бактарии,разпространени,чрез вентилационната система доколкото си спомням. А честно казано се чудя,защо не са направили на куп двете операции в Пирогов-едновременно да премахнат и двата източника на инфекция.

Общи условия

Активация на акаунт