Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Има ли възможност да внасяте пари във фонд за колеж и държавата също да допринася (такъв вариант съществува за Канада)?
Какви са разликите между стипендиите за отличен успех в частни и държавни училища в САЩ?
Какви са основните разлики между 529 колеж фондове и 401(k)?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Има ли възможност да внасяте пари във фонд за колеж и държавата също да допринася (такъв вариант съществува за Канада)?
-
Какви са разликите между стипендиите за отличен успех в частни и държавни училища в САЩ?
Разликите между стипендиите за отличен успех в частни и държавни училища в САЩ се отнасят до критериите за присъждане. В частните училища стипендиите могат да бъдат по-гъвкави и да включват различни критерии, докато държавните училища обикновено прилагат по-строги стандарти за присъждане на стипендии.
-
Какви са основните разлики между 529 колеж фондове и 401(k)?
Основните разлики между 529 колеж фондове и 401(k) се крият в техните цели и начини на използване на средствата. Фондовете за колеж се използват специално за образователни разходи, предлагайки данъчни облекчения за такива разходи. От друга страна, 401(k) е пенсионен фонд, който предоставя данъчни облекчения за спестявания за пенсиониране и служи за покриване на разходите по време на пенсиониране.
-
Кога е подходящият момент за вземане на решение за второ дете?
-
Какви са предизвикателствата при бременност и работа по дисертация?
Клер, надявах се да се включиш. 

Чакам, чакам...
. В момента съм абсолютен непукист. Калина яде парченца хляб директно от линолеума, който не помня откога не е мит, да чукна на дърво - нищо й няма. Предполагам, че след като започна да опитва пясък, хартия и трева, почнах да гледам философски на ситуацията. 
Всяка трошица се вижда като през увеличително стъкло и се прахосмучи често. "Deep cleaning": 1/седмица. През останалото време се забърсва кой както когато намери време.
Гледам че говорите за децата на пода... На мен ми пада ченето като ги гледам как се търкалят навън по земята, та какво остава за пода вкъщи. На тротоара, в магазина, на алеята в парка, лазят и си лапат ръцете, биберони падат на земята и им се тикат обратно в устата... не мога да го разбера това. Да кажем че е по-чисто отколкото в България, но тротоара си е тротоар според мен, и като го гледам хич не ми се вижда чист.
- тази свобода на нравите ми идва малко в повече тука...