118 САЩ. В очакване Хуничка да постави началото на пролетно-летния бейбибум!

• 25 815
  • 745
  •   1
Отговори
# 630
Миме, моят опит с международен полет (Бритиш, Вашингтон-София), с бебе на 7 месеца в самостоятелно място и столче, беше следният:

1. При купуване на билетите нямаш опция да поискаш специалните места в началото на секцията, които са за бебета. На такива места имаш право само, ако си заявил безплатен билет за бебето. Местата, които ще ти резервират автоматично, ще са най-вероятно на последния ред, защото така е най-лесно да ви дадат на куп три места. Неудобства на такива места: седалките не се отпускат назад, тоест ако седящият пред бебето пътник си пусне седалката назад, тя ще отиде буквално в скута на бебето. Освен това тези места се обслужват последни и ще слезете от самолета последни (ако гоните връзка - тежко ви).

2. Стандартните седалки за кола в САЩ не пасват на размерите на стандартните Боинг 747 на Бритиш. Столчето не може да се закрепи достатъчно стабилно, защото е с милиметри по-широко от седалката. Много е вероятно персоналът да ви прибере столчето (от съображения за безопасност). Ако това стане, вие нямате право да оставите бебето на седалката му без столче, така че трябва да си го държите в скута през целия полет. Това е за Бритиш, други линии може да имат различни правила.

По-удобно, според мен: безплатно място за бебето (то всъщност се плаща, но е само 10% от билет за възрастен), резервирате специалните места, обаждаш се в авиолинията и искаш да ви осигурят специална седалка за бебе на 18 месеца (не знам какво представляват, но знам, че ги има) и си спестяваш главоболия. Пак да кажа, това важи за Бритиш. На другите им погледни на сайтовете информацията за пътуване с деца, сигурно има разлики.

# 631
Моето мнение на чипо бг субект е че с или без стол/специални удобства пътуването с дете м=у 5м и  2 г е безобразна шумотевицо-не-особена-приятност,та предпочитам да спестя 1300$, което и направих ред пъти (в и извън станата) и не съжалявам

# 632
Добре де Анет през цялото време детето ти е в скута нали? А карсита като го чекираш като отделен багаж ли го водят? (простете за невежеството ми, но ми е за първи път Blush)
Яна благодаря за споделения опит Hug

# 633
Мимето , не. Детето като цяло прекара на пода в краката ми (това беше съдбата и на детето 3 седалки пред нас,което имаше свой си стол), аз седя по турски обиковенно,с или без дете;  в почивките аз бях на пода,то на седалката.  Аз не носих кар сит защото съм от софия и там вървях пеша предимно (след 2 плачевни такси опита). Пътувах до сф с дете на 15м и бременна с брат и в 3м,ако ще Версай да ми бяха разстлали пак последното определение за ситуацията к ми идва наум е "удобна". Из УС сме летяли винаги семейно,къде в скут 1,скут 2,къде напред-назад,къде на пода-стига се.

# 634
Е, Анет, "безобразна шумотевица."    Големи думи Simple Smile    Дете на 18 мес. не е бебе. То може да седи на стол, да се занимава с крейони, книжки, или други играчки на 10-часов полет.  За мене пък е било по-удобно да си купя стол, както и за повечето хора, които познавам.  Защо да е чак безобразно?   И изобщо, някои хора (не мисля, че е до БГ субект синдрома само) практикуват "Do as I say, not as I do" в проповядване на толерантност...    Не мислех, че това е състезание за как по-неудобно може да се пътува.  За по-неудобно имам много предложения. Мимето пита за кое е по-удобно.

Миме, за да седи детето на пода, трябва да вземеш бълк сийт. Иначе реално няма място и не ми се вижда удобно за никого. Моето дете беше по-високо от нормата на 18 мес.  А и дори агенцията да ти обещае бълксийт, моят пойнт е, че не разчитам на това и самата авиолиния после може да размести и на практика разместват местата (случи ми се).  Ако можеш да си го позволиш, вземи си сийт.

Бих питала за това, което Яна предлага за специален сийт, но зависи от това, с коя компания пътуваш.

Не знам кой е Кик  Бътоуски, но знае кога да се появи във форума Simple Smile   Nice nick.

Последна редакция: ср, 05 май 2010, 22:02 от Pixie

# 635
Мимето, столчето за кола няма нужда да го чекираш. Вземаш го като ръчен багаж (имаш право) и просто на гейта ти го вземат и качват в багажното с останалия едрогабаритен ръчен багаж. С количката - същата процедура. Само провери дали авиокомпанията ти разрешава и столче, и количка.

И след поста на Анет да кажа - на тази възраст наистина ще прекарате много време на пода и ходейки насам-натам. Затова е важно да имате подходящи места, с лесен достъп и с достатъчно място отпред за игра, тоест бълк сийт, както е писала Пикси. Които или получаваш автоматично, ако си с бебешки билет, или си доплащаш солено, ако не си с такъв.

# 636
Позволих си да изрзая личното си мнение и опит,с които не задължавам/ангажирам никого. За нашите деца,нашия бюджет,нашия разход-полза анализ и нашите представи за удобство споделеният сценарии сработи чудесно не веднъж.Изрично подчетавам моето мнение и според мен на всяка 2ра дума,който разбрал-разбрал, надявам се не съм объркала или огрорчила някого.

# 637
някои хора (не мисля, че е до БГ субект синдрома само) практикуват "Do as I say, not as I do" в проповядване на толерантност...

newsm78

# 638
Миме, ако пътувате по натоварено време си вземете допълнително място. Ако ли не, може да се мине и без, според мен. Аз пътувах сама със сина ми, когато беше на 23месеца (без отделно място за него). И двата пъти имаше много свободни места и се местехме без проблем.Беше в началото и в край на Дек, точно между празниците, когато самолетите са празни. В презокеанския бяхме на две седалки, а в този до БГ на три, та даже можех спокойно да го оставям на седалките докато спи.

Не знам за вас, но ние имахме сериозен проблем, когато се опитваше малчо да щъка, на няколко пъти ни прави забележка стюардесата и не беше хич любезна. Това май беше малко след като въведоха новите правила за кога да се ходи до тоалетна и т.н. Дано сега да са се оправили нещата.

Само да допълня, че никога не си избирам места отпред при басинетите и другите бебета, защото някой път настава дива лудница там, едно като се разплаче и другите му пригласят и т.н. При по-големи бебета не знам дали има и смисъл, защото те не могат да се съберат в басинет така или иначе.

Последна редакция: ср, 05 май 2010, 22:23 от Atti

# 639
Затова е важно да имате подходящи места, с лесен достъп и с достатъчно място отпред за игра, тоест бълк сийт, както е писала Пикси. Които или получаваш автоматично, ако си с бебешки билет, или си доплащаш солено, ако не си с такъв.

Grinning въпрос на късмет, готина стюардеса, съпричастни пътуващи... до 18 мес 2 пъти я мъкнах до БГ без бебе билет и с Бритиш - рахат, спокойствие, давали са ми и място до свободно, стюардеса разреди и преподреди 3 човека за да седнем всички заедно до басинетите, етц. В същото време хора с платени бебе билети бяха на много по-неудобни места от нас...гаранции няма! Единственото, което съм запомнила с по-кофти чуство е, че настояваха да е в мен, а не в кар сийта си по време на излитане веднъж, тя не мислеше точно така и 45 мин демонстрира богатството и мощта на българските гласове без да спре да си поеме дъх  Crazy

Аталанта, много още да ви радва умният ти и талантлив син!  Hug

Цонке, пращам ти и моето + чекът, който пиша за детската всеки 2 седмици  Mr. Green

# 640
Не знам за вас, но ние имахме сериозен проблем, когато се опитваше малчо да щъка, на няколко пъти ни прави забележка стюардесата и не беше хич любезна. Това май беше малко след като въведоха новите правила за кога да се ходи до тоалетна и т.н. Дано сега да са се оправили нещата.

Вярно, че вече има нови правила...
Дам. Повече никакво летене за нас. Като се очовечи щерката към третия рожден ден, може и да се решим - дотогава ще каним гости.  Wink

# 641
Анет, но хард чувства Simple Smile   Учили са ме, обаче, че преди да изпратя имейл или изобщо като пиша за виртуално пространство да внимавам да внимавам да не използвам "големи,"  "празни"  прилагателни.  Всички изказваме лично мнение тука. Някои са по-толерантни от други към лични мнения.  Толерантността не е просто ПС теория, а практика, която се усвоява с години.

# 642
  • Boston, MA
Моето мнение на чипо бг субект е че с или без стол/специални удобства пътуването с дете м=у 5м и  2 г е безобразна шумотевицо-не-особена-приятност,та предпочитам да спестя 1300$, което и направих ред пъти (в и извън станата) и не съжалявам

И аз така смятам.  Laughing Предпочитам да спестя хиляда пари. После цял живот ще му плащам място, сега като си смятам сметката за 4 билета до България и ми се отхожда. Знам, знам, да съм мислила.  Grinning

Пикси, твоето може би е послушно и кротко и затова така си мислиш. И при нас и на 18 месеца, че и досега филмът седи си кротко в стола не са го прожектирали.  Laughing

Преди всичко, освен да се запазват места, като се пътува с дете, препоръчвам СИЛНО да отидете на чек-ин в момента в който чек-ин отваря, да ви настанят възможно най-удобно.  Peace

Браво на Мони!!! Много да радва още всички нас (лели  Grinning) с постиженията си!

Браво и на Цонкината щерка! 

# 643
аз чета и събирам мнения, тъй като ще ми е от полза!

нещо в страни от темата:

http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=5763& … =5&id=0001401

# 644
Аз нали съм винаги наопаки Mr. Green, та да кажа, 4е съм за допълнителното място. Риск си е, да раз4итам на слу4айно празно място, а пове4ето пъти са били пълни самолетите, когато сме летяли.

Ейдж беше на около 18 месеца като летяхме от Аризона до Тексас, без място, сама с него, прекара пове4ето време от полета в опити да махне каубойската шапка на 4овека до нас и да му седи в скута. Не мога да си представя международен полет по този на4ин Crazy

Единствено бих осигурила да не сте на последният ред, където не се реклайнват седалките, с  или без място за дете, като си реклайнат седалките пред теб и няма да има абсолютно никакво място за детето в скута или в карсийт.

Миме, както и да решите все ще стигнете, а за следващият път няма да имате избор, след 2 искаш не искаш купуваш билет Wink

Доходи ми се на ваканция сега  Crossing Arms Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт