118 САЩ. В очакване Хуничка да постави началото на пролетно-летния бейбибум!

• 25 933
  • 745
  •   1
Отговори
# 90
# 91
Аталанта, мойте съболезнования
Агент, много е хубава Гелето, и как си цапка
По финансови , образователни и бебешки въпроси няма да се произнасям имам още много да се уча
Янажар, на Плами определено му допадна един сайт, така че има надежда. Милото знае да брои от 1 до 12, ама е много зле с буквите

# 92
Мимето, няма абсолютно никакъв проблем да отложиш ваксина. Няма нужда да сменяш педиатъра за целта. Графикът на СДС е препоръчителен, никой не е казал, че трябва да се спазва дословно и никой не може да те задължи да слагаш ваксини, ако не искаш.

На педиатърката просто й казваш, че за момента няма да слагаш ваксина еди-коя си (или ваксини изобщо) и въпросът е приключен. Ако пита кога ще ги слагате, спокойно можеш да кажеш, че не си решила още. Решението е само и единствено твое, тя няма законово право да ти се бърка (има право да изказва мнение, обаче).

# 93
Янажар, на Плами определено му допадна един сайт, така че има надежда.

Много се радвам  Grinning

# 94
Миме книгата на Dr. Sears я има в Барнес & Нобле и Амазон ако искаш да си я купиш. Аз току що си я поръчах.Иначе има и сайт - www.askdrsears.com
Вики ти по кой график ги слагаш? Сложи ли тази за Хеп Б при раждането?

Между другото какви са ползите от разреждането на ваксините, освен че не се мъчи бебто с по 5 инжекции?Питам, че в това отношение грам нямам инфо - все още не съм чела.

За какво е тази ММР ваксина?

Аталанта, искрени съболезнования и от мен... Hug

Клер два въпроса, че съм те хванала в крачка сега- избра ли си педиатър и най- вече как ? И ще ходиш ли на курсове за бременни или ще си работиш с акушерката? Събирам мнения, че сега си съставям моето особено за курсовете.Сега съм в 22 седмица и се чудя дали не съм закъсняла със записването?

Последна редакция: вт, 20 апр 2010, 22:57 от mickey_82

# 95
Миме..точно както янажар казва,казваш не ги искаме за момента  те ти дават един лист да се подпишеш и толкоз(точно това свърших аз вчера при моето педи). Виж сега ,направи си собствено проучване за ММР ако е тази която се притеснява и сама си реши за кога искаш да я отложиш .Има много инфо в нета и е хубаво сама да си направиш преценка.

агент..забравих да кажа и аз че са ти хубави снимките , гелето ги прави още по-хубави обаче  Heart Eyes

мики...нищо не съм слагала,сама си правя графика - започваме на 6 месеца...бавно и плавно без да бързаме
мики за ваксините на куп- много на кратко да кажа че не само ми се стува варварско да се бият куп инжексии  в 1 ден ами и съставките във ваксините събрани заедно ми се стуват доста отровни за едно мъничко бебенце. Както казах и на мими направи си проучване,много е лично решението!

# 96
Между другото какви са ползите от разреждането на ваксините, освен че не се мъчи бебто с по 5 инжекции?

Всъщност при разреждането инжекциите са повече, особено ако разделяш комбинирани ваксини (както е в списъка на Сиърс). Положителната страна е, че детето не е изложено на ударна доза химикали от ваксините (не само активните, но и неактивните им съставки, които все пак са чужди субстанции в още нестабилно телце). По отношение на "мъченето", обаче, комбинираните са по-щадящи (всичко на три пъти вместо всеки месец, да речем), особено в ранните месеци, когато бебето не разбира и не се "подготвя" за инжекцията, като си стяга мускулите. Плюсове и минуси има и в двете, въпрос на гледна точка.

Миме, и аз да повторя, каквото Вики е казала - чети и мисли добре и в двете посоки, преди да вземеш решение, няма абсолютни истини по въпроса, има си само вашата си истина. Рискове винаги има не малки, каквото и решение да вземеш, въпросът е ти с кои рискове по можеш да се примириш. Ние не сме против ваксините, но си решаваме кое как, кога и дали в зависимост от това, какво знаем за момента.

Последна редакция: вт, 20 апр 2010, 23:20 от ianajar

# 97
Atalanta, прегръдки!

Др. Сиърс имат повече от една книга. Определено говорите за The Vaccine Book, но не рефървайте все едно е единствената. Ще има заблудени после.  Wink
Миме, списъкът на сайта на Сиърс с лекари е непълен (в НЙС има посочен само един лекар - ха-ха,  Whistling аз дето не ползвам услугите на педиатри знам поне 6-7 имена) и хич не си заслужава човек да си губи времето с него. Просто питайте педиатъра, който сте си избрали дали играе по тая свирка.

# 98
  • САЩ
Ваксините сме ги слагали по тукашната схема и да чукам на дърво, не сме имали проблеми. Но сега на 4 години се слагат много нещо, че и кръв за изследвания вземат та се замислям дали да не отложа някоя. Май точно тази ММР ще е.

Финансовите въпроси за сега ги решаваме така че да не харчим повече отколкото печелим. Имаме заем само за кондото и мислим с него да си останем. Кредитните карти (тя е само една всъщност) се изплащат веднага и лихви по тях не плащаме. Заделяме пари в сейвинг сметка и СД, а на Алекс сме му отворили една уж да пестим за колеж и колкото съберем толкова. Имаме 401 (к) план и с това май се изчерпват инвестициите ни. Замислям се за една застраховка за старини, но нито имам идея как се казва, нито какво точно покрива, ще трябва да проверя.

По въпроса за второто дете не мога да се произнеса понеже ние още така и не сме се решили... не знам и ще се решим ли някога  Thinking

Главата ми продължава да пуши наравно с вулкана и вече ни е ясно че няма да пътуваме в понеделник. От агенцията ми казаха че за сега Луфтханза не взема глоби за канселираните полети, а или връща пари или презаписва напред, но трябва да изчакаме поне до петък да стане ясно за нашия полет. Ние обаче за себе си решихме че дори да кажат че нашия полет ще излети, си е прекалено рисковано да летим в момента и така или иначе ще се откажем. Дано все пак утихне вулкана и се махне облака, че да можем да си отидем след няколко седмици  Praynig

# 99

Миме, списъкът на сайта на Сиърс с лекари е непълен (в НЙС има посочен само един лекар - ха-ха,  Whistling аз дето не ползвам услугите на педиатри знам поне 6-7 имена) и хич не си заслужава човек да си губи времето с него.

Има и други списъци из нета, този го дадох за отскок . Не е просто списък с лекари, а с такива които са флексибъл относно ваксините  Peace .

Мики педиатър съм си избрала, но не съм го интервюирала още, ще го направя след като се прибера. Ако не съм доволна имам резерни варианти. Как го намерих? Чрез търсене в нета, според моите критерии, както и чрез акушерката ми. Оказа се, че педиатъра, който бях харесала беше първият, който акушерката ми препоръча, когато я попитах  Wink .
За курсовете едва ли ще съм ти полезна, не знам по болниците как стоят нещата. Не знам дали ще имам време  ( не ми е приоритет), ако реша да правим такова нещо ще е Брадли курс  Peace

# 100
офффф тези ваксини....

А, какво ще кажете за това, което някои педиатри твърдят- че ваксиниране всеки месец е много по натоварващо от това да се поставят няколко на всеки два месеца.
Не приемайте, че съм против Др. Сиърс, само питам.
Аз имам мнение, но ще го запазя за себе си.
Само ще ви кажа, че като споделих някои мои страхове, за усложнения, които прочетох  в нета, докторите в родата ми, педиатърката в БГ и тук ме направиха на... Embarassed. Въпросната педиатърка е дори тук в момента, за да се радва на внучката си, която е също 5 и половина месеца и ваксинирана по скеджул...

И аз реших да отложа ММР  Peace

Атланта
моите съболезнования

ПС. аз докато се мотая вие сте писали и за това Simple Smile

Последна редакция: вт, 20 апр 2010, 23:39 от vanhorne

# 101
Добре де тази ММР за какво е? От тези жива ваксина ли е?

# 102
Да. Заушки, морбили и рубела. Жива е, като варицелата.

# 103

Миме, списъкът на сайта на Сиърс с лекари е непълен (в НЙС има посочен само един лекар - ха-ха,  Whistling аз дето не ползвам услугите на педиатри знам поне 6-7 имена) и хич не си заслужава човек да си губи времето с него.

Има и други списъци из нета, този го дадох за отскок . Не е просто списък с лекари, а с такива които са флексибъл относно ваксините  Peace .

Клер, убедена съм, че си разбрала, че имам предвид лекари, флексибъл с ваксините.  Wink Посочените 6-7, са точно такива. Смятам не се налагат подробни обяснения като сме на дадена тема. Нали не си мислиш, че в НЙС има 6-7 педиатри.  Mr. Green Последното не е въпрос.  Mr. Green

Миме, само в бг-мамма има изписано доста за ММР. А ако пуснеш един Гугъл,  Flutter ще намериш още повече инфо.

# 104
Смятам не се налагат подробни обяснения като сме на дадена тема.

Be i az ne misleh, che triabva da obiasniavam za koia kniga stava vypros smile3534

Последна редакция: ср, 21 апр 2010, 07:50 от Лeни

Общи условия

Активация на акаунт