118 САЩ. В очакване Хуничка да постави началото на пролетно-летния бейбибум!

• 26 082
  • 745
  •   1
Отговори
# 450
здравейте  Simple Smile
сън не ме хваща,вече един месец сме на американска земя, добре се адаптираме,имаме вече собствено жилище,работа,но... големия въпрос си остава детето  ooooh! в момента сме различни смени със супруга ми ,за да го гледаме в къщи,но на него не му е много интересно,иска си деца... в бг ходеше на градина. Сега съм се заела да намеря такава в района,п.с. намираме се в Alexandria,VA. Ще съм много благодарна ако може да ми помогнете с инфо къде и как да се справя с намирането на pre-shool. Като цяло знам,4е са скъпи около 1000$,особено за нас като новодошли неможем да си позволим това  Rolling Eyes но имало и така да се каже "държавни" или по някаква програма да кандидатсваме за по ниска такса поне  Thinking. Много ще се радвам и ако има някое мамче в щата Вирджиния с която мога д абменя опит и инфо  Hug

Аз не знам, но мисля, че имаме майки от Вирджиния, които ще помогнат.

По темата за викане на социалните, аз съм съгласна с Ати. Това, което става в България, не е приемливо за мен. И не смятам, че няма с какво да се помогне на родители, които си изпускат нервите. Ще дойде социален работник, ще види каква е ситуацията, откъде идва стресът, ще предложи разрешение  - дали ще е някаква психологическа помощ, дали ще е парична помощ, логистическа, окюпейшънъл и т.н.

# 451
  • Boston, MA
Хуничка, прекрасна е Евелин! Снимката с пръстените на крачетата е великолепна, а и портретите на трима ви са страхотни. Да сте живи и здрави!

Много мисли имам по темата за насилието, но най-общо ще се съглася с миз. Ако има често шум и крясък, бих викнала полицията (то е чудо как в нас не е дошла). Полицията оттам преценява дали да сигнализира социалните. На мои приятели идваха социалните вкъщи, да разследват защо детето пропускало училище (детето, трети клас май беше тогава, на ваканция с родителите си в Европа). Нищо не им направиха естествено, а въпросното дете в момента е прието в може би най-престижното държавно училище с изпит тук - Бостън Латин.

Та по-добре така, отколкото да грешат в обратната посока, според мен. Едно дете да спасят, на сто родители да досадят.
И да допълня, че и аз съм шамаросвала Дани навън, изкарвал ме е от кожа, иначе му дай само прегръдки и целувки.

# 452
Хуни4ка, прекрасно семейство сте, а Евелин прави страхотни физиономии Heart Eyes

Последна редакция: чт, 29 апр 2010, 20:43 от benson10

# 453
Да се похваля, че майка сутринта взе 10 годишна виза! Ще си имаме гости това лято! Simple Smile) Sunglasses

# 454
Да се похваля, че майка сутринта взе 10 годишна виза! Ще си имаме гости това лято! Simple Smile) Sunglasses

УРААААА! Simple Smile Супер!

# 455
Мерси Хиър!! Не съм я виждала от 6 години и много се радвам!
Някой може ли да сподели за добра застраховка, която да и направя? Дали има някакъв начин да я включим към работната на мъжа ми за няколко месеца или като не сме със зелени карти или ситизън не може? Някой знае ли?

# 456
Дали има някакъв начин да я включим към работната на мъжа ми за няколко месеца или като не сме със зелени карти или ситизън не може?
Tandoori, chestito!
Za zastrahovkata, tova ne zavisi ot vashia statut, a ot kompaniata na myja ti, shansovete sa che zastrahovkata pokriva samo spouse/domestic partner i children under 24.
Az niamam preporyka za kompania.

# 457
тандури, честито  Hug, моята майка и сестра ще ходят на интервю другия месец, дано и те получат визи!
миналата година майка ми си направи застраховка в българия, да я попитам ли къде и колко? (и тя е във варна)

# 458
Тандури, честито! Провери условията на семейната ви застраховка. В нашата си пише изрично, че членове на семейството са само съпруг/а и деца. Родители и т.н. няма как да бъдат включени.

За насилието няма да се включвам - не съм си изпила кафето още.

Jvd, не съм наясно с детските градини във Вирджиния, но като временно решение за момента - търсете безплатни детски занимания. В Barnes & Noble, в детските им отдели, има четене на книжки и занимателни игри по темата на книжките поне два пъти седмично (веднъж през седмицата, веднъж уикенда). В зависимост от района ви може да има и допълнителни занимания, както и обяви за подобни занимания. В местната ви обществена библиотека задължително ще има поне едно занимание седмично за деца, също безплатно, освен това детските отдели са идеално място за запознанство с други деца и игра - има маси за рисуване и апликации, има играчки и т.н.

Къде сте точно в Александрия? Може да успея да намеря нещо по-конкретно да ти дам.

# 459
тандури, честито  Hug, моята майка и сестра ще ходят на интервю другия месец, дано и те получат визи!
миналата година майка ми си направи застраховка в българия, да я попитам ли къде и колко? (и тя е във варна)

Стискам ти палци! Ако можеш да я питаш ще съм ти много задължена! Ползвали ли сте я застраховката?

# 460
Та по-добре така, отколкото да грешат в обратната посока, според мен. Едно дете да спасят, на сто родители да досадят.

Това синтезира прекрасно и моето мнение по въпроса. И не можем да сме запознати със всички културни различия по света, колкото и да ни се иска да направим обективна преценка. Съгласна за инстинктите - все пак много по-често ще видим просто истерясало дете и преуморена майка, въпросът не е дали да сигнализираме или не, а да погледнем съпричастно на проблема. И още нещо ми се върти в главата от сутринта, откакто прочетох дискусията... при стълпотворението на култури и манталитети от цял свят тук мисля, че е редно "дошлите" да се съобразяват с културните традиции и норми и регулации на приемащата култура, дори когато са им напълно чужди и често непонятни.

(само да добавя, че и моето собствено ме изкарва от кожата ми честичко и не твърдя, че не ми е минавала през главата мисълта за един здрав пердах, напълно в традициите на моето детство)

Хуничке, прекрасна е Евелин и цялото ви семейство! Много щастие да ви носи бебка! Благодаря ти, че сподели с нас снимките!

# 461
не я ползвахме, за щастие. никой не отговаря в момента, ще ти пиша на лб, като разбера какво и как. в алл.бг съм чела, за хора използвали застраховки направени в бг, не са имали проблеми.

# 462
  • USA
Хуничка, много е сладка Евелин, да ви е жива и здрава!

Миме, поръчах я тазо огрaдка. Нямам търпение да пристигне, че се виждам в чудо с това пълзене Simple Smile.

Тандури, честито! И мен ме интересува това със застраховkата.

Момичета,как си превключвате лаптопа на кирилица? Аз веднъж го чистих и без да искам съм го направила на кирилица, но сега не знам как става newsm78.

# 463

И още нещо ми се върти в главата от сутринта, откакто прочетох дискусията... при стълпотворението на култури и манталитети от цял свят тук мисля, че е редно "дошлите" да се съобразяват с културните традиции и норми и регулации на приемащата култура, дори когато са им напълно чужди и често непонятни.

абсолютно съм съгласна  Peace

# 464
Честита ви рожба, Хуничка! Да е здрава и само да ви радва! Чудесно име сте избрали!

И аз съгласна с Агент П.

Общи условия

Активация на акаунт