Закуската!!! - шише мляко или закуска

• 3 226
  • 45
  •   1
Отговори
Здравейте мами,
чета бриша чета бриша и пак до вашите съвети опрях.
Моят син вече е големичък, папка всичко, непасирано, до тук добре.
Но всяка БОЖА сутрин си иска шишето с мляко "вече сме на нормално пълномаслено кравешко, оризово или бадемово мляко - редувам ги", а това като време е около 8-9 часа сутринта. После ми огладнява за нещо солено към 10,30-11 часа обикновено яйце и мини вурстчета - био му давам. Но после обяда му се пада в незнам си колко си часа, а аз искам да променя това вече от няколко месеца се борим. Искам да си закусва нормална закуска към 9 часа - я мюсли, я киноа с нещо, я  филийка с нещо, плод .. сок .. после чак на обяд готвено каквото съм му направила, следобяд плод и вечерта заедно пак с нас на масата вечеря. Вкъщи имаме изградени навици сутрин към 9 си хапваме с таткото мюсли, после към обяд готвено и вечерта пак нещо готвено леко. Но не, той с това шише мляко сутрин без което не може, съдира се от рев ако не си го получи въпреки, че е вече супер голям за това пусто мляко .. после нито има качествена закуска засищаща, нито обяда му е в нормално време, нито вечерята ... да се опитвам ли да спра млякото .. опитах да му дам малка купичка с мляко и да си топка бисквитките и така да папка, но той като че ли това мляко в купичката не го приема като млякото от шишето. Същото нещо го имаме и вечер, не заспива без шише с мляко  само мако мако мако докато не му го дам ..  #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy Sick
Иначе всяка божа сутрин както споменах по-горе, той ме вижда, че си ям  купичката с млякото идва разбърква ми мюслито и си отива без интерес. След като е изпил млякото каквото и да му сложа за закуска се отхвърля. Принудих се да му предлагам зърнените храни в готвена манджа .. защото каши тотално отказа вече, мюслито, няма по кое време на деня да му го предложа .. десерти отказа тотално, дори йогурт не иска. Общо взето сме на готвени манджи с месо и зеленчуци, кюфтенца от киноа и елда .. такива истории и шишето с млякото. Плодове и зеленчуци много хапва пресни и тях си ги иска ... но най- се тревода за ядките в пресен вид като мюслито и овеса .. не може без тях! Моля помогнете! Тревожа се да не му падне химоглобина от липса на зърнени .. а тук не правят изследвания за щяло и нещяло прищтявка на майката, ако искам кръвни изследвания трябва да приемат детенце в болница. Иниче той е жизнен, добре е, качи последният месец цели 500 грама .. ама аз пак си се тревожа. Сигурно има и друга майчица така като нас в подобна ситуация. Нека пише!(
Благодаря много!

# 1
На възрастта на твоя син моят пиеше  на закуска само и единствено АМ. Чак около 2-рата си година започна след млякото да закусва и нещо друго.
Преди лягане пие също АМ, сам си иска и това ме радва.
Аз не разбирам какво те тревожи обаче? Щом детето иска да закусва само и единствено мляко уважи желанието и нуждите му.

# 2
На възрастта на твоя син моят пиеше  на закуска само и единствено АМ. Чак около 2-рата си година започна след млякото да закусва и нещо друго.
Преди лягане пие също АМ, сам си иска и това ме радва.
Аз не разбирам какво те тревожи обаче? Щом детето иска да закусва само и единствено мляко уважи желанието и нуждите му.

е ставаме две майки тогава!
притеснява ме, защото огладнява по никое време след това .. яде открак нещо преди същественият обяд в 12-13 часа. И не му достигат зърнени храни, които не се вместват после ... което май ще рече, че не мога да си нахраня детето пълноценно ..пък уж сме семейство, което се храни здравословно ...  newsm78 Blush

# 3
Спокойно можеш да дадеш пресен плод около час преди обяда.  Или домашна овесена бисквита.
Зърнените са важни - да, но детето иска да пие само мляко, а не да яде мюсли на закуска.
Бъди сигурна, че всичко му достига, нека да пие мляко, колкото иска, да хапва пресни плодове и зеленчуци, пък и зърнените все ще ги сместиш някъде.
Повярвай ми, те най-добре усещат от какво организма им има нужда Peace. Затова много дребосъци изкарват месец на мляко и банани, а после се отприщват и ядат пилешко или овесени ядки до припадък.
Та така, бъди спокойна и слушай детето си Hug.

П.П. Млякото също е здравословен продукт, особено нужен за малките деца.

# 4
  • София
До преди няколко месеца и моят син закусваше с АМ. След това лека закуска с плодове Simple Smile
Според мен няма нищо лошо, стига да издържи до обяда. Или да давате някакви плодове или закуска към 10 часа.

# 5
  • София
Вижда се на колко години е дъщеря ми,още пие АМ всяка сутрин (и вечер).После обикновено отказва да яде в яслата, направо обядва.Когато си е в къщи,към 10 също прихапва нещо,но аз по принцип й давам и обяда по- късно,към 13:30, така че не ми пречи.

# 6
  • Стара Загора
Аз ще дам банкет ,ако моята кокона иска АМ на закуска ,но НЕ ,не иска и да чуе за него  Crossing Arms Да не кажа ,че и вечер почти не го иска  Crazy

# 7
Моето дете другия месец става на 2 г. и от няколко дена си спира АМ. Давай му докато иска детето, сам ще ти покаже кога е готов да го спре.  Peace

# 8
После ми огладнява за нещо солено към 10,30-11 часа обикновено яйце и мини вурстчета - био му давам.

Ами как след яйца и мини вурстчета ще яде обяд? Дай плодове и ще видиш как ще си изяде обяда навреме.
За хляба не разбрах, даваш ли? Аз го броя за зърнена храна, така че ако яде хляб по малко, няма да му липсват зърнените.

# 9
После ми огладнява за нещо солено към 10,30-11 часа обикновено яйце и мини вурстчета - био му давам.

Ами как след яйца и мини вурстчета ще яде обяд? Дай плодове и ще видиш как ще си изяде обяда навреме.
За хляба не разбрах, даваш ли? Аз го броя за зърнена храна, така че ако яде хляб по малко, няма да му липсват зърнените.

Ще опитам утре с плодовете, Благодаря много!
Да хляб давам като си поиска, винаги пълнозърнест ..или със семена, рядко бял хляб. Пробутвам и в готвена манджа кинуа, и други зърнени, но не всеки път успявам.

# 10
Бих оставила детето да си пие мляко, докато го иска.Малката го отказа на 1г. и 6м. сутрешното, а вечерното доста преди това и все гледам да добавям допълнително мляко навсякъде. Hug

# 11
И мляко и някаква закуска, плодове, зърнена, или каквото обича Peace
Моята не обича мляко, така, че само на закуска кара.

# 12
  • София
Калоян спря да пие мляко на закуска след като навърши година. Оттогава си закусва нещо, което го държи сит до обяд.

# 13
  • София
Да пишеш и моя син в списъка с НЕискащите закуска... Така хубаво беше започнал да си хапва сутрин и в един момент спря. Ако хапне 3-4 хапки/лъжички е голямо чудо. Ти поне знаеш колко мляко изпива, а моя колко си изсуква само той си знае. Предлагам поне по някоя бисквитка сутрин дано хапне, както и плодове до малко по-късно. Обядва около 12:30 като напоследък и там е намалил порцията  Confused. За следобедна закуска минава пак някоя бисквита и плод. Като че ли най-много яде на вечеря - май най-лошия вариант  Thinking
Щом детето наддава, весело и жизнено е, боледува рядко и бързо оздравява (без АБ) съм си казала, че няма да се притеснявам - ще яде каквото и колкото иска  Peace

# 14
Аз разбирам притеснението ти за ниската консумация на зърнени храни, но насила хубост не става. Пък и въпросният недостиг на зърнени в менюто на детето май е само в твоето съзнание.  Simple Smile
Моята дъщеря например не яде зърнени, не ги харесва и отказва, няма как да й ги давам насила. Каша също отказва вече. Ти поне пробутваш зърнени в манджите, а моята не се лъже, ако усети някакви ядки в манджата - край. Като опита мюсли и директно изплюва хапката. Но пък си пие мляко порядъчно по 400-500 мл дневно, яде си млечни продукти, зеленчуци и месо. Аз не се притеснявам, че не харесва зърнени - днес е така, утре ще е друго, мени си хранителните предпочитания доста често.  Simple Smile
Според мен ти малко преувеличаваш с притесненията, все пак нищо драматично не е станало. Детето ти си яде от всичко, колкото и когато му се яде. Щом искаш да изместиш часа на обяда, просто коригирай състава на закуската преди това с нещо по-леко и по-малко като количество, за да огладнее по-бързо после около 12-13 ч. както ти искаш.
И бъди благодарна, че иска и пие мляко, много деца на възрастта на нашите и по-малки, отказват всякакво мляко. Не се опитвай да му спираш млякото, нито сутрин, нито вечер. С биберон ли го пие? При дъщеря ми любовта към млякото е право пропорционална на любовта към биберона.  Wink Та си мисля, че когато дойде момента да се откаже от биберона, тогава ще се откаже и от пиенето на мляко от бебешкото шише.

За анкетата - нищо не отговорих, понеже в първият отговор "недопустимо" ми е твърде силна дума. Смятам, че зърнените храни са важни в менюто на 20-месечно дете, но не е драма, ако отсъстват.

Общи условия

Активация на акаунт