"Стъклен дом"- епизод 2- ТЕМА 2

• 44 620
  • 725
  •   1
Отговори
# 435
С това бебе се получава доста интересно! Николай не само трябва да приеме, че ще става дядо, но и, че таткото е Дани - синът на Димитър, който искаше да го изгони.
Боряна също трябва да приеме, че ще става баба, а тя май вече за любов си мисли..., може и младоженка да стане! Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 436
Акциите ,които представлява Николай са на всички работещи в МОЛа, нали? Значи могат всеки момент да направят събрание и работниците
да го сменят, без да се интересуват от мнението на Камен.
Защо тогава са тези изпълнения от Атанасов? Той има 45% ,събира още 5% + 1 и край.Това не можах да го разбера.

# 437
 15-те % акции не са на работещите в МОЛ-а, а са за мениджъра - т.е. управляват се еднолично от Николай, който в момента е менджърът. Работещите нямат отношение към акциите. Ако той напусне или бъде уволнен /което може да стане само със съгласието на Камен/ , според устава им тези акции ще се разделят м/у Христо и Касабови. Ето защо драпа Христо - тогава ще има 52.5 % срещу 47.5 % за Касабови и ще може да взема решения сам и да управлява еднолично. Касабови, естествено, нямат интерес от това. Ето защо на мен ми беше интересно защо Димитър Касабов се беше съгласил за уволнението на Николай?  newsm78 За сега няма отговор на този въпрос. Дали пък Христо не го е шантажирал по някакъв начин?  newsm78 Още повече, че Камен не откри нищо нередно в документите /до тук, както каза самият той/...

# 438
  • Велико Търново
Ние утре трябваше май да отваряме нова тема,не се движим тещо по график... Rolling Eyes
Или пък след новия епизод беше Thinking
Именно това имах предвид в едно от предните си мнения, че едва ли ще се изпишат цели 50 стр. само за един епизод, особено пък ако сериалът е още в самото си начало. Ето защо смятах (а и още смятам), че не е удачно в заглавието на темата да присъства номерът на епизода. Тогава явно не бях разбрана. Но нищо... надявам се впоследствие това да се вземе предвид Wink

15-те % акции не са на работещите в МОЛ-а, а са за мениджъра - т.е. управляват се еднолично от Николай, който в момента е менджърът. Работещите нямат отношение към акциите.
Гледам повторението по бТВ синема и точно мина моментът, в който Атанасов обясняваше на Камен.
Та... думите му за тия 15% бяха, че са (дословно цитирам) "за мениджърско участие, като се управляват от мениджъра, в случая - Николай. Засега".
Аз лично не съм наясно какво точно означава "за мениджърско участие", но го разбирам долу-горе като теб. Както и си задавах същите въпроси. Само че... дали наистина значението на термина е такова?
alex_b, в никакъв случай не те подценявам. Просто нямам представа с какво се занимаваш, респ. дали си навътре в нещата. И в крайна сметка - дали начинът ни на разсъждение върви в правилната посока  Hug

# 439
Менидърски екип са всички ръководители - от най- ниските стъпала до най- високите. Могат да се дават акции и на работници ,които са добри и екипа е решил да ги развива.Така че, зад тези акции стоят иви хора и те могат да изберат друг да им представлява 15%.
Всичко е като на кино.

# 440
Точно това означава мениджърското участие. Занимавам се с такива неща и съм наясно. Това е обичайна практика - съдружниците участват с пари, т.е. финансират проекта и получават съответен на участието им % акции, а мениджърат участва с труд, т.е. осъществява оператвното управление на МОЛ-а, срещу което също получава % акции, от които да печели /нещо като % от печалбата, за да се чувства достатъчно ангажиран с работата/. А уговорката при напускане или уволнение на мениджъра тези проценти да се разделят м/у двамата собственици си е тяхно право. Те са можели да решат и  същите тези 15 % да се предоставят на следващия мениджър, а не да си ги разделят, но явно са избрали първия вариант. Не бъркайте "мениджърското участие" в този случай,  с работническо-мениджърската приватизация, която се осъществи  у нас преди години.

# 441
Ibsena_, bugsy и аз се радвам, че се засичаме и тук Hug
alex_b мерси за разясненията Hug
Аз да сменя малко темата на разговор Rolling Eyes Кои според вас са отрицателните герои във филма? Според мен цялото семейство Атанасови Close Peace

# 442
H0uSse_Baby, лентичката ти е супер! Скоро и аз ще се похваля с подобна  Mr. Green
Да, и аз не харесвам Атанасови, и особено Александра.... Twisted Evil Много ми е зле тази девойка...  И за капак на предразсъдъците ми в последния брой на в-к Галерия има поместена статия за нея.... Майка и с доста връзки я е набутала в НАТФИЗ.

# 443
Малчева мерси Hug. И аз много си я харесвам Laughing
И мен много ме дразни Александра, че и актрисата не играе много добре Tired Ама иначе цялото семейство ме дразни много #2gunfire Mr. Green

# 444
При Росен Петров стана ясно ,че героят на Вергов е лошия.Той сам си го каза , може и да ни е подвел да е изненада ама се съмнявам.Иначе и на мен Христо някак си по ми се връзва да е лош.
Знаете ли ,днес гледах повторенията на ЗАБРАНЕНА ЛЮБОВ и видях актьора дето играе Христо беше с някаква малка роля на ченге.

# 445
При Росен Петров стана ясно ,че героят на Вергов е лошия.Той сам си го каза , може и да ни е подвел да е изненада ама се съмнявам.Иначе и на мен Христо някак си по ми се връзва да е лош.
Знаете ли ,днес гледах повторенията на ЗАБРАНЕНА ЛЮБОВ и видях актьора дето играе Христо беше с някаква малка роля на ченге.
Спомням си го и аз. Георги Кадурин играеше, мисля, следователя,който разпитваше по убийството на Рони.
Иначе този сериал ми е като дежа- вю. Знаех, че майката на Каменчо, ще се казва Мария. Сега и ако за другото позная, ще се ударя с пета в дупе  Mr. Green Laughing

# 446
  • Варна
Спечели ни сериалчето.  Peace
Приятно гледане довечера!  Hug

# 447
  • София
Айде, момичета, към телевизорите!  bouquet  bouquet  bouquet

# 448
Е, почти не остана, така че - приятно гледане! Питиета и мезета - по избор!

# 449
Ахахаа ``жена ли е? Бременна?`` Joy

Общи условия

Активация на акаунт