Миете ли си косата всеки ден?

• 34 851
  • 375
  •   1
Отговори
# 165
Това за 6-то дена немиене и мен ме учуди,но всяка коса си е различна.
Аз моята я мия на 3 дни зимата и през ден лятото.Мразя да усещам косата си мазна,да не говорим,че и скалпа почва да мирише на пот и е гадно.На децата  също мия косите през ден сега в жегите.

# 166
  • град-държава
I.Ivanova ,с едно измиване на седмица изобщо не ме учудват проблемите с косата,които имаш (пърхут и себорея),а кристалите само допълнително утежняват положението.
elfi4ka , и кой ти каза,че добрата хигиена е вредна за косата  Laughing,аз и по-напред в темата споделих,че лично за мен нередовната хигиена е в пъти по-вредна за скалпа и косата, и от редовнотото топлинно третиране.
Склонна съм да приема измиване на 3-4 дена,понеже наистина има много сухи коси,които го позволяват,но веднъж в седмицата е просто нечистоплътие.

Така изглежда коса всекидневно измивана (често и повече от веднъж) от години:

# 167
  • София
I.Ivanova ,с едно измиване на седмица изобщо не ме учудват проблемите с косата,които имаш (пърхут и себорея),а кристалите само допълнително утежняват положението.

не си прочела добре - това беше преди 7-8 години, когато бях на 16-17.
консултирала съм се достатъчно с лекари - всякакви по въпроса, за да знам, че пърхутът (особено себореята)  не зависи от това колко често си миеш косата. Това е болест, която не е свързана с хигиената.
http://www.puls.bg/illnes/issue_46/part_1.html 

не е много добре да правим коментари за хора, които не познаваме. Виждам, че и ти имаш хубава коса и не знам защо го правиш. И моите приятелки не разбират как я имам тая коса с грижите, които не полагам за нея и с едни течни кристали (които слагам само през зимата много малко, за да не се заплита), но... Имам я - ген! и майка ми е така. и баба ми е така - вече на 70, а все още и е гъста и на места черна. като няма нужда да я мъча - защо да го правя?!?!?!? И да - къпя се зиме и лете по два пъти дневно.

Опита ли да пиеш таблетки ревалид? има и такъв шампоан.
Не съм Thinking Действат ли?! Да отивам да си купувам веднага?
Някакви странични ефекти имат ли?

не съм сигурна, дали не се предпсва от лекар. Пила съм го преди години. Сега може нещо да се е променило. Преди ми казаха, че не може да навреди.

# 168
  • град-държава
Прочела съм много добре,също така съм наясно от какво страда често скалпа и какви са причините за това.
За мен една красива и здрава коса е жива,с блясък,без пърхут,цъфтежи и сухи краища,също така би трябвало да е жива и красива без прическа,а с еднократно измиване в седмицата не мисля,че това е постижимо и се надявам много девойки да не го практикуват. Peace

# 169
  • София
Прочела съм много добре,също така съм наясно от какво страда често скалпа и какви са причините за това.
За мен една красива и здрава коса е жива,с блясък,без пърхут,цъфтежи и сухи краища,също така би трябвало да е жива и красива без прическа,а с еднократно измиване в седмицата не мисля,че това е постижимо и се надявам много девойки да не го практикуват. Peace

ами това и аз го знам и знам, че аз нямам такива проблеми Simple Smile
Аз се надявам всяко едно момиче да преценява какво е добре за тяхната конкретна коса.
Надявам се също така, когато някой не е тяхното мнение да не го обиждат - липса на мъж, нечистоплътност и т.н.
Темата е миете ли си косата всеки ден - гласувах, мотивирах се. Но това да си слагаме взаимно диагнози... не е необходимо, има лекари, има козметици и те са на едно и също мнение - грижата за нашето тяло е нещо строго индивидуално за всеки организъм! Или може би част от потребителите на форума влизат тук, за да се заяждат и да се показват колко на най -...

# 170
  • Пловдив
Защо всяка тема трябва да е на живот и смърт? Утре ако се появи някой който твърди че си мие косата по 5 пъте на ден тези които си миете косата всеки ден, но "само по веднъж" с лоша хигиена ли ще излезете?
Нека се погрижим и за хигиената в отношенията си и не си лепим етикети и квалификации Peace

# 171
  • In The Middle Of Nowhere
здравейте
изчетох почти всичко до тук и не видях една много полезна "бабина рецепта". знам че ще има скептици но ако искате я опитайте гарантирам че поне няма странични действия ако не помогне.
та аз бях с много мазна коса на 1-2 дена я миех. ако нея умия почва да капе невероятно много и тогава баба ми каза да правя като нея а тя цял живот нито пърхот е имала нито мазна коса.
та рецептата е съвсем проста. след като се окъпете полевате косата с равни количества вода и оцет смесени  чаша. поливате си косата и втъквате течността в корените на косата.
докато изсъхне косата мирише но после спира. и гарантирам че пърхота ще намалее да не кажа изчезне и ще се омаслява по трудно. опитайте  Peace

Благодаря за рецептата, ще опитам.

# 172
И аз ще пробвам оцета. Едно време беше много популярно това.  Мия я всеки ден от двадесет и пет години насам.  

Много зависи от косата. Има щастливки, които и две седмици да не я измият, изглежда добре. Това не значи в никакъв случай, че са с лоша хигиена. Просто си слагат шапчица, като се къпят.  Познавам няколко такива жени и много съм им "завиждала" / без лоши чувства де/.

# 173
Мия умерено и според зависи. 2-3-4 пъти седмично. Ако е много топло, ако съм била на място където се пуши много, и т.н. съответно по-често.

# 174
Да, оцета е добър против пърхот, също дава блясък и запазва цвета на боядисаната коса. Но внимавайте да не си намокрите косата докато сте извън дома - напр. от дъжд, защото миризмата на оцета се връща и около вас ще се носи характерната миризма на салата.

# 175

Така изглежда коса всекидневно измивана (често и повече от веднъж) от години:

Имаш страхотна коса Peace

# 176
Страхотна коса !!! Hug

# 177
да ви кажа момичета има значение и къде живеете , докато живеех в София лятото беше абсурд да не я мия всеки ден особено ако бях чакала автобус на Плиска или на орлов мост , но ако се намирате в някой чист планински град , където и температурите самалко  по-ниски , а въздуха  много по -чист може и на три дни да е по-чиста , отколкото за един ден в София , аз намирам огромна разлика между София и Варна например
Абсолютно е вярно. Аз в София за половин ден ставам така, както съм в моя град за три дни (при нормални температури, та дори и при по-високи). Защото и температурата си има значение, както си загатнала - при студено време на мен ми се замърсява много по-малко (и не е само заради изпотяването, просто самите мастни жлези сякаш по-слабо функционират).

# 178
Всеки ден.А тъй като се къпя и сутрин и вечер...понякога я мия и два пъти на ден.
Няма как да не я измия два дни.А за 6 няма да коментирам Crazy
Кефя се на жени които със самочувствие обявяват,че на 7 дни си мият косата и слагали само кристали.Нямам думи просто.Съжалявам мъжа до който си лягат...ако има такъв въобще.

Ти чувала си въобще ,че не е никак добре за косата да се мие всеки ден,че даже и по два пъти  Shocked
Ако твоета е мазна след няколко часа,то нашите не са  Peace
Ама какво да говоря с жена която не знае,че на пазара отдавна има шампоамни за ежедневна употреба които щадят косата. Crazy
Няма да ти кажа онова което искам...ще се сдобия с бан Mr. Green
Дали съм била чувала,че не е никак добре за косата да я мия всеки ден LaughingКараш ме да се смея от сърце hahahaМОята била мазна след няколко часа hahahaЕй,кефиш ме Laughing

Последна редакция: сб, 17 юли 2010, 21:43 от Djane

# 179
Всеки ден.А тъй като се къпя и сутрин и вечер...понякога я мия и два пъти на ден.
Няма как да не я измия два дни.А за 6 няма да коментирам Crazy
Кефя се на жени които със самочувствие обявяват,че на 7 дни си мият косата и слагали само кристали.Нямам думи просто.Съжалявам мъжа до който си лягат...ако има такъв въобще.

нещо против косата ми ли имаш? Или против мъжа ми, щото сме женени вече доста време
на 6 ден изглежда така.
Има жени, на които и стилист Капанов не може да помогне някой да си легне до тях Simple Smile

Нищо против косата ти нямам драга ми съфорумке.Става въпрос за хигиена.Чувала ли си за тази дума?Ти си човек.Съответно имаш потни жлези,мастни жлези.Въздухът който дишаш не е причистен.Има достатъчно причини той да е мръсен и прашен.Не ми казвай и че храна не ядете.Защото е достатъчно само факта че стоиш в кухнята а там готвиш.Освен ако мъжът ти не те води по ресторанти и то 4-звездни всяка вечер.Боже бе жена...само си представям за миг как мирише косата ти и ми става лошо.Не става дума да чакаш да се омазни за да я измиеш.Ти ако чакаш олио да потече от нея че да я измиеш...то може и по един месец да изкарваш. CrazyЧувала ли си думите---''Мамоо,косата ти мирише много хубаво!''?Аз защото ги чувам доста често от 3 годишната си дъщеричка и ако дойде да ти прави прически...сигурна съм,че няма да ти спести коментара си и да ти постави оценка.А сега вместо да ми показваш снимка на спластената си прическа е по добре да отидеш в банята и да се изкъпеш.
Нищо лично!
....и хора като теб възпитават децата си на хигиена ooooh!...после,защо чужденците коментират нацията ни и това колко сме нечистоплътни...ами заради хора като теб...такива дето се парфюмирват но са пропуснали да се изкъпят...а най страшното и тъжното едновремено е,че ме караш да се съглася с теб.Няма начин мила!Няма начин!На светлинни години си от мен Crazy

Ще ти задам няколко въпроса а ти не ми отговаряй,защото аз знам отговорите.Отговори си сама на себе си-Съпругът ти целува ли те по главата?Целува ли те по вратлето?Когато правите любов,заравя ли лице в косите ти и  вдишва ли от аромата ти с наслада?Казвал ли ти е,че косата ти ухае чудесно?Играе ли си с косата ти понякога докато се гушкате вечер?
(дано тази тема ти е била полезна)

Последна редакция: сб, 17 юли 2010, 21:48 от Djane

Общи условия

Активация на акаунт