Миете ли си косата всеки ден?

• 34 887
  • 375
  •   1
Отговори
# 195
И защо да оставя хората с грешно мнение?

# 196
  • София
Искам да попитам тези от вас, които си мият косата всеки ден, какъв шампоан използват! Трябва да си взема някой за морето и предполагам, че трябва да е по-щадящ, защото ще мия косата си всеки ден (по принцип я мия на 2-3 дни, зависи кога я усетя мръсна).

# 197
Nuxe Reve de Miel или Bioderma Node Fluid. Който и да избереш няма да сбъркаш.

# 198
Не виждам от какъв спор се оплаквате. Няколко потребителки казали, че си мият косата всеки ден и бързате да им скачате "е, кво, аз мърлява ли съм според теб". Ами не питайте неща, чиито отговори не сте готови да чуете.

# 199
Вие защо толкова се палите като не сте от тях?Всички скачате все едно е персонално към някои, моето мнение не е отправено конкретно към никоя от вас, нито ви познавам, нито знам хигиенните ви навици.Аз споделям това което наблюдавам и определено не ми харесва, не съм човек който напада неоснователно, но не мога и да си замълча защото вече се отвръщавам от жените и мъжете по улиците.Бих ги не само на сапун, но и на шампоан Grinning.Видях много хубави коси в тази тема и се радвам, че има жени които се грижат за външния си вид.Аз писах и по-рано, мия си косата на 2-3 дена, но поне два пъти на ден душ.Всеки ден бих си мила косата ако се налага, но сега няма защо да го правя, не бих за да го пиша из форумите.
Шампоана на Биодерма съм го ползвала и го препоръчвам и аз Peace

# 200
и ако я миете по три пъти на ден , кога изсъхва ?
аз пробвах по едно време всеки ден да я мия , но сутрин я измивам и до вечерта вече е мазна и се отказах ,
предполагам , че шампоана не е бил подходящ .

# 201
и ако я миете по три пъти на ден , кога изсъхва ?
... .

Ако си някъде по морето, ще ти изсъхва бавно заради влагата там.
Моята изсъхва много бързо, когато съм в София, а на морето, ако я оставя мокра вечерта, сутринта още е доста влажна.

Това, което казваш за бързото омазняване може да е по много причини - неподходящ шампоан, много мръсен въздух, жега, такива неща.

# 202
Алоууу...какво преиначавате думите ми  Crazy

Това че казах,че косата ми е на 6 дена,не означава че я мия веднъж седмично.Просто така се случи и не виждам никаква драма.Реших да споделя и оборя твърденията,че 6 дневните коси са "гнусни" с нечистоплътни собственички. Винаги ходя с безупречна прическа и нямам време да си я правя всеки ден, 'щото някоя си съфорумка ме нарекла нечистоплътна  newsm57 А когато една прическа е направена по стандарта/изсушена добре с четка и сешоар/, то тя стои до следващото миене идеална.Аз не се изпотявам въобще толкова/имам си климатик и вкъщи и в колата и не ходя по жегите да се потя/,така че е напълно нормално косата ми да си остане чиста дълго време.Вие за шапки за баня не сте ли чували?Слагаш си шапката,къпеш си се колкото искаш и след това косата си е същата каквато е била и преди банята.
  По темата конкретно :мия си косата на 3-4 дена.Средно дълга е,винаги я издухвам по половин час поне и досега не съм забелязала да е била мръсна, миризлива или пък мазна  Peace

# 203
  • Някъде по Дунава
Отговорих с третата опция. Мия си косата 2,много рядко 3,пъти седмично. Косата ми е дълга и сравнително гъста и се омазнява предимно в корените,но състоянието и зависи и от водата . Понякога ако съм на гости в друг град и се измия на другия ден въобще не личи.

# 204
само да кажа , че имам една позната , която си мие косата на две седмици ,

косата й е суха и не се омазнява , много й е хубава - гъста и дълга , къдрава , като на Елена Петрова , актрисата .
 с един шампоан кара една година , голяма е чистница иначе , да не си помислите нещо ...
просто го разказвам като факт ...

# 205
  • София
Те къдравите коси са си бухнали по принцип, сухи са и дори да са омазнени, изобщо не личи.
По въпроса - мия я веднъж на 4-5-6 дни. Дълго и гъсто косище имам.

# 206
Прекаленото изпотяване и омазняване, както и липсата на такова е болестно състояние и нямат нищо общо с хигиената. Ето за това смятам, че  е безсмислено и глупаво да се водят подобни спорове, а още по-малко да се обиждаме.
Аз не си мия косата всеки ден с шампоан и ако за вас грижите за косата се изразяват във всекидневното миене с шампоан, то аз не съм от най-загрижените за косата си и за личната си хигиена.
Една моя позната е с много мазна коса, всяка сутрин си я мие, но в 19 часът вече е със сплескана и омазнена коса. Аз сега трябва ли да и кажа, че е мръсна и няма хигиенни навици?  newsm78 Rolling Eyes  А може би трябва да напусне работа за да може да си я мие по 3 пъти на ден!?  Rolling Eyes
А на мен при положение, че ми е много суха, кой шампоан ще ми препоръчате за честа употреба и ще ми дадете ли гаранция, че след като го използвам 1-2 седмици всеки ден, все още ще имам коса на главата си?  Joy

# 207
само да кажа , че имам една позната , която си мие косата на две седмици ,

косата й е суха и не се омазнява , много й е хубава - гъста и дълга , къдрава , като на Елена Петрова , актрисата .
 с един шампоан кара една година , голяма е чистница иначе , да не си помислите нещо ...
просто го разказвам като факт ...

И аз имам такава приятелка с подобна коса. Ужасно суха коса и суха кожа, затова я мие веднъж на десетина дни. Да, не и личи, не и е видимо мазна косата, нито мирише, даже напротив, но за мен такава коса не е чиста, независимо, че не е мазна! Т.е косата може да не е мазна, но това не я прави автоматично чиста коса. Прах, изпарения, мръсотия, пипане на косата с мръсни ръце докато човек е навън /пример: вадиш си портмонето да платиш и после със същите ръце, с които си пипал парите си оправяш косата/, миризми на цигари или на манджа и още куп други факти правят една коса мръсна, дори и да не изглежда видимо мръсна. Като пример ще дам, че не човек ходи с едни и същи дрехи по десет дни и да очаква те да са си чисти, защото всичката мръсотия, която се лепи по дрехите се лепи и по косата.

# 208
Моята коса също беше суха . Години наред си мислех ,че колкото по-рядко я мия толкова по-добре. Обаче във времето започнаха косопади ,пърхот...сърбежи. Просто защото макар и не омазнена косата е мръсна от цигари , домакински задължения и разни такива неща. Може би , от повече от година започнах да си мия косата 2 или 3 пъти седмично, като едното измиване го правя само с балсам или маска без шампоан. А през другото време избирам много качествени шампоани без силни пенители. Също така от време на време изплаквам косата с вода в която е разтворен половин лимон,просто да се освежа. Трябва да ви кажа ,че косата определено вече не ми е така суха въпреки ,че съм започнала дори да се изрусявам.

П.С. Не е проблем ежедневното миене на косата. По важно е с какво се мие !

Последна редакция: пн, 19 юли 2010, 11:28 от Miia

# 209
Според мен всеки ден трябва да си миеш косата както правя и аз !

Общи условия

Активация на акаунт