Миете ли си косата всеки ден?

• 34 890
  • 375
  •   1
Отговори
# 210
И така...достигнахме до извода,че българката си мие косата когато....УСЕТИ,ЧЕ Е МРЪСНА!
И аз пак имам въпрос....А кога се подмивате мили дами?Когато Я усетите,че е мръсна ли?
 Laughing
Djane, нужно ли е да правиш подобни генерални заключения и да преиначаваш думите на хората? Защо си мислиш, че хората, които не си мият косите всеки ден не се и къпят всеки ден? Не чувстваш ли, че обиждаш една много голяма част от пишещите и четящите в този подфорум? Чувала ли си, че има жени, които си мият косите само във фризьорски салони и мислиш ли, че тези жени изобщо не се къпят или че ходят по два пъти на ден до фризьорския салон за да им бъде измита косата? Понеже много се интересуваш, кой, кога си мие тялото, да не се окаже накрая, че ти се къпеш по-рядко от тези дето не си мият всеки ден косата  Wink. Само не ми казвай, че се къпеш по 10 пъти на ден.  Joy
При последното ми боядисване си изгорих косата и в желанието си да я оправя започнах да и слагам всеки ден първо домашна маска, след това я миех и накрая слагах готова маска. Точно след 3 дена получих ужасен сърбеж и определено всекидневното миене не ми се отрази добре. Какъв шампоан би ми препоръчала да използвам за всекидневна употреба? Хайде щом си толкова компетентна, дай някакъв съвет, предложи продукти. Аз съм изпробвала почти всички шампоани и маски, които се продават по суперите и козметичните магазини, от около 4-5 години използвам само професионални продукти за коса и до ден днешен не съм открила продукти, които да могат да ми измиват всекидневно косата и скалпът, без да ги пресушават и раздразняват.

Ако сте 12-13 годишни, няма нищо лошо да питате "Вредно ли е всекидневното миене на коса?", но аз си мислех, че в този подфорум пишат зрели хора, а не малки деца. На подобен въпрос не може да се отговори еднозначно и категорично. За един е вредно, за друг не и за това мисля, че е е адски грозно да се обиждаме и да се спори за подобни неща.
Сетих се и още нещо за потенето. Аз обичам да ходя на сауна и ми е направило впечатление, че има хора дето веднага щом влезнат в сауната започват да се потят,а аз трябва да поседя доста дълго време. Седяла съм във финландска сауна по 40 мин и честно да си кажа не бях много запотена. Кожата на тялото ми мога да я намажа с най-различни кремове, лосиони и масла, но с какво трябва да си намажа скалпът, когато е сух или като го измия с шампоан ще се овлажни според вас?  newsm78 Разказвам тези неща за да ви накарам да се замислите и разберете, че не може да се категоризира и обобщава.
И още нещо - Всекидневното мокрене на косата или "миенето с маска за коса", не е всекидневно миене на косата. Много е важно да се уточним, кой какъв смисъл влага в някои думички, преди да се хванем за косите и започнем да се караме.

# 211
  • линията между противоположните крайности
Въпрос:      Колко често си миете косата?
всеки ден    - 57 (15.2%)
през ден    - 145 (38.8%)
по- рядко    - 172 (46%)

според мен тук пишат интелигентни мами, което е показателно кой, кога мие косата си.

косата ми е  дълга, руса/боядисана/ до средата на гърба. използвам изключително и безусловно само  професионални продукти и я мия веднъж на 6 дни- ОТ ГОДИНИ!!!  избягвам  места и заведения, в които се пуши, аз самата не пуша, а и никой у дома. живея в южен  чист  квартал и не намирам необходимост да  унищожавам косата си, която е и доста гъста като я  мия 2 или 3 пъти в седмицата. прическата ми обикновено е  прибрана, на плитка или опашка. а ти мадам Джени мий всичко по теб-  де що намериш за добре, ако щеш и с катранен сапун. това си е твой избор. и не прави генерални изводи за хора, от които хал хабер си нямаш  Close

# 212
Абе мацки, вие пък какво се вързахте на Djane , не сте ли чели досега нейни постове.  Joy Да не говорим, че съм виждала косата й (на снимка) и въпреки всекидневното миене не е нещо ултра-гига-мега красиво.  Laughing
Иначе кой когато си иска да мие косата си, щом може нека и по 5 пъти на ден да го прави, но да се правиш на голямата чистница пред хора, които нито могат да те видят коя си, нито да те помиришат и да обиждаш като първа селянка, е това вече не го одобрявам. Naughty

# 213
Последното мнение, което ще ме заинтригува е, това на нечия съфорумка с вулгарен език.
Аз съм от тези, които често си мият косата в салона, защото държат да изглеждат добре. А според фризьорката ми косата не се мие всеки ден. Фризьорката ми определено е капацитет.

# 214
Всъщност се опитах да кажа, че не е само до хубост; много трудно можеш да накараш дамата Х или господин У да се мие или не; познавам не една фризьорка с доста абсурдна косичка - то офъкано, то боядисвано ....
Четейки като по - малка разни мнения как се поддържа косата, пък и от разни телевизионни предавания, ясно си спомням, че преди години масово се твърдеше, че е вредно да миеш косата си често; ами, засега не съм го забелязала. Ако косата не стане по - хубава, то поне по - лоша няма да стане.
Опитвам се да си представя етикет на шампоан - N.B. - "Не използвайте прекалено често"  Wink

# 215
 LaughingСъфорумките се обиждали...ама да се обиждат тези дето има за какво.Има една приказка...какво се обиждаш-като се виждаш! Laughing Mr. Green
Миличката,
душко,рожбе,мацинко...пиле сладко Laughingне знаех,че като се къпя всеки ден по два пъти то това ще е причина косата ми да е ултра-мега-хипер красива LaughingЧувала ли си за ген?Но,това е друга тема.Ти едва ли ги разбираш тези неща Laughing
За мен е важно не количеството-а качеството. Wink
''Фризьорката ми е определно е капацитет'' Laughing''а тя ми казва да не си мия косата всеки ден'' Laughing
Много ми е смешно като чуя от някоя жена-''Ооо...утре трябва да си измия косата'' Mr. Green
Имам пак питанка-има една дама тук,която твърди,че на 6 дни си мие косата.А през това цялото време прическата и е в безупречно състояние.Така!До тук ясно.Сега изниква у мен един въпрос,а той е-как милата дама поддържа безупречната си прическа 6 дни АКО тя се къпе всеки ден(сега е лято и се предполага,че човешкото същество е добре да се къпе и по два пъти),защото АКО се къпе два пъти всеки ден,от влагата в банята която се образува там докато тя се къпе,прическата ще отиде подяволите LaughingДори и да слага от шапчиците за баня,пак няма да може да поддържа безупречният вид за който тя претендира че има главицата и LaughingОстава една опция.Да се къпе много бързо и то със студена вода,за да няма пара която да увреди безупречната и причесчица Laughing
Много ме забавлявате дами! Mr. Green

# 216
LaughingСъфорумките се обиждали...ама да се обиждат тези дето има за какво.Има една приказка...какво се обиждаш-като се виждаш! Laughing Mr. Green
Миличката,
душко,рожбе,мацинко...пиле сладко Laughingне знаех,че като се къпя всеки ден по два пъти то това ще е причина косата ми да е ултра-мега-хипер красива LaughingЧувала ли си за ген?Но,това е друга тема.Ти едва ли ги разбираш тези неща Laughing
''Фризьорката ми е определно е капацитет'' Laughing''а тя ми казва да не си мия косата всеки ден'' Laughing
Много ми е смешно като чуя от някоя жена-''Ооо...утре трябва да си измия косата'' Mr. Green
Имам пак питанка-има една дама тук,която твърди,че на 6 дни си мие косата.А през това цялото време прическата и е в безупречно състояние.Така!До тук ясно.Сега изниква у мен един въпрос,а той е-как милата дама поддържа безупречната си прическа 6 дни АКО тя се къпе всеки ден(сега е лято и се предполага,че човешкото същество е добре да се къпе и по два пъти),защото АКО се къпе два пъти всеки ден,от влагата в банята която се образува там докато тя се къпе,прическата ще отиде подяволите LaughingДори и да слага от шапчиците за баня,пак няма да може да поддържа безупречният вид за който тя претендира че има главицата и LaughingОстава една опция.Да се къпе много бързо и то със студена вода,за да няма пара която да увреди безупречната и причесчица Laughing

smile3544 smile3544 smile3544

От един такъв пост си вадя заключение,че не трябва да се обръща внимание на всичко изписано,а само на кадърните постове без злободневни нападки  Laughing Този горният директно го игнорирам  Peace

П.С. И все пак да поясня на неразбралата Джейн,че си мия косата на 3-4 дена и ,че е инцидент да я оставя 6 дена/2-3 пъти да ми се е случвало през живота/.
И,да къпя се по 2 пъти на ден с топла вода,в запарена баня и шапката ми за баня е достатъчно дебела,за да предпази косата ми от влага.Плюс това,моята коса е права/а не чуплива или къдрава/  и  нищо не и става дори и да се навлажни от пара,въпреки,че е издухана.А прическата си поддържам с кръгла четка и сешаор и ако евентуално се е поразвалила от спане си я дооправям за 5 минути  Peace

# 217
Миличката,

smile3544 smile3544 smile3544

От един такъв пост си вадя заключение,че не трябва да се обръща внимание на всичко изписано,а само на кадърните постове без злободневни нападки  Laughing Този горният директно го игнорирам  Peace

П.С. И все пак да поясня на неразбралата Джейн,че си мия косата на 3-4 дена и ,че е инцидент да я оставя 6 дена/2-3 пъти да ми се е случвало през живота/.
И,да къпя се по 2 пъти на ден с топла вода,в запарена баня и шапката ми за баня е достатъчно дебела,за да предпази косата ми от влага.Плюс това,моята коса е права/а не чуплива или къдрава/  и  нищо не и става дори и да се навлажни от пара,въпреки,че е издухана.А прическата си поддържам с кръгла четка и сешаор и ако евентуално се е поразвалила от спане си я дооправям за 5 минути  Peace
Аз не говорех за теб...ама явно...гузен негонен бяга Laughing
И моите въпроси са риторични Mr. Greenне се чувствайте длъжни да отговаряте на тях bowuu
Сега отивам да си тръкна един катранен сапун по гърба...а косата ще оставя за другата неделя за сбора Laughing

# 218
Мила Джейн, нямам нищо против теб, но не мога да разбера патоса, с който защитаваш миенето си. Ами къпи се и не ме мисли мен, която си мия косата на 3-4 дни как я опазвам в банята да не се развали. Живея във Варна, климатът е доста влажен, но за всичко си има добри продукти. Наистина не знам защо изпростяваш така, а те мислех за по-умна. Хубав ден!

# 219
От скубане на коси скоро няма да има какво да миете.  Crazy

Моята коса е нормална към суха, нормална гъстота, фин косъм, естествено чуплива, с обем. Полагам грижи за нея и съм получавала - нямам причини да се съмнявам - много мили и искрени комплименти за нея в този форум. Не я третирам химически с бои, нито я подлагам на температурни атаки с преси и маши, не я клепам със силикони и кристали, ползвам предимно натурална козметика. И все пак през повечето време я мия ежедневно. Защото:
- веднъж да ме повее южния вятър навън и е качил целия прах и мръсотия от улицата върху мен
- навън е топло, скалпът се изпотява, също както останалото тяло
- сега през лятото ходя на плаж и трябва да отмия солта /и не само/ от нея
- в останалото време спортувам, ходя на плуване, сауна, парна баня
- вечер излизам по заведения, околните пушат
- готвя все вкусни и ароматни ястия
и така, въпреки че косата ми като тип и качества по принцип не го изисква, начинът ми на живот предполага да я мия /почти 100%/ ежедневно, за да е винаги чиста във всяко едно отношение. Просто всеки път съобразявам от какви продукти има нужда и така я поддържам да не се изтощи. Това беше една от причините да променя дължината и прическата си - за да мога да се грижа за нея адекватно.

Последна редакция: пн, 19 юли 2010, 18:14 от Sundance Kid

# 220
Sundance Kid
Какъв шампоан използваш?  Simple Smile

# 221
В зависимост от конкретните нужди на косата ползвам млечния на Phyto за суха коса за честа употреба, този на Alverde с алое, защото е много лек и без силикони, а отделно ползвам дискутираните в една друга тема шишикай и сапунови ядки, както и едно измиващо средство на Logona за коса и тяло с етерични масла и каолин. Всеки път - което преценя за най-подходящо предвид какво се е случило на косата ми.  Peace

# 222
В зависимост от конкретните нужди на косата ползвам млечния на Phyto за суха коса за честа употреба, този на Alverde с алое, защото е много лек и без силикони, а отделно ползвам дискутираните в една друга тема шишикай и сапунови ядки, както и едно измиващо средство на Logona за коса и тяло с етерични масла и каолин. Всеки път - което преценя за най-подходящо предвид какво се е случило на косата ми.  Peace
Може ли снимка на шампоана Alverde с Aloe да видя как изглежда Simple Smile

# 223
Ето снимка на самия шампоан:

http://picnica.ciao.com/de/244158958.jpg

А ето и подробна информация за него и останалите им продукти:  Peace

http://www.dm-drogeriemarkt.de/dmDHomepage/generator/dmD/Gemeins … property=File.pdf

# 224
Sundance Kid , много благодаря Hug Малко разводнявам темата Blush но да те питам доволна ли си от другите продукти за коса на Alverde? Аз наскоро си купих един техен шампоан, не останах никак доволна, но определено не съм се отказала от тази козметика и мисля да пробвам още неща, а се чудя кое е хубаво и кое да избягвам Rolling Eyes Всъщност имайки предвид колко индувидуално е всичко не е сигурно, че на всеки ще действа добре даден продукт, но поне ориентировъчно Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт