Вашето ваксинирано/неваксинирано дете преболедува ли морбили?

• 22 176
  • 266
  •   1
Отговори
# 150
Не видя ли че племенника ми я е изкарал (преди 4 месеца). Описвам неговото изкарване, така че това което пиша не си го измислям, на 100% е вярно.

Това, че племенникът ти я е "изкарал" трябва ли да значи, че всички останали деца трябва задължително да я "изкарат" по същия начин?!  Tired
Ти май не можеш да проумееш, че не всички сме по калъп, а това, което се случва на децата ни, може да е коренно различно при всяко дете?!

# 151
Не видя ли че племенника ми я е изкарал (преди 4 месеца). Описвам неговото изкарване, така че това което пиша не си го измислям, на 100% е вярно.
Твоите деца изкараха ли че да ти се доверя на това което ти си описала?

Видях, че е бил на АБ... Интересно без него как щеше да бъде...  Thinking  И не ми казвай, че го е предпазил от пневмония, защото това си е в сферата на гадаенето и баенето...   Peace

# 152

* АБ е абсолютна глупост да се дава "превантивно", т.е. дава се само, ако има нужда от него.
Т.е. ти като виждаш че детето ти ден след ден кашля като идиот и има температура ще му правиш всеки ден снимка на дробовете, за да установиш дали вече е развило пневмония, та да прецениш дали да дадеш антибиотик или не, айде моля...

Ами да, не всички са по калъп, ако някое кара леко, естествено че няма лекаря да му изпише АБ, но съвети от форума майкте да действат на своя глава и да не дават моля да спрат, защото не знаете на хората децата в какво състояние са. Припомням че има 15 смъртни случая в страната за има-няма 1 година.

# 153
  • София
ей...все за нещо ще спорите... общият случаи и обичайни симтоми и развитие...
http://www.puls.bg/illnes/issue_251/part_6.html
за мен е напълно нормално при  тези описани горе симтоми, кашлицата да си е сериозна.

# 154
Твоите деца изкараха ли че да ти се доверя на това което ти си описала?

Видях, че е бил на АБ... Интересно без него как щеше да бъде...  Thinking  И не ми казвай, че го е предпазил от пневмония, защото това си е в сферата на гадаенето и баенето...   Peace
Този експеримент предлагам на твоето дете да го направиш ако ти стиска, после да споделиш резултата. Вируса протича със или без антибиотик, който на вирус е ясно че не влияе. Влияе да не се заселят бактерии на наранената и възпалена и т.н. лигавица.

# 155
Ами да, не всички са по калъп, ако някое кара леко, естествено че няма лекаря да му изпише АБ, но съвети от форума майкте да действат на своя глава и да не дават моля да спрат, защото не знаете на хората децата в какво състояние са. Припомням че има 15 смъртни случая в страната за има-няма 1 година.

А, естествено било.
Кое му е естественото?
Те вече по телефона изписват лекарства ("светилата" на медицинската нАука Sick), колко му е да му шибнеш един АБ ей тъй, за спорта?!  Twisted Evil
За съветите - някъде да ме видя да давам съвети да се спре АБ?
Или да дават, или да не дават?
Искам да кажа точно каквото съм казала - ако има нужда, тогава се изписва.

Относно случаите - много странно станаха 15.
А в началото бяха 17.
Хм, къде ли се изпаряват тези случаи?
Нямам предвид бройката, която ти си казала, а тази, която обявиха първоначално в медиите.
 Outta Joint

# 156
За петната на Коплик да кажа, че са бързопреходни и изчезват за 1 ден, така че почти не могат да се използват за диагностика, защото когато се появяват още не се подозира морбили, а стандартна респираторна инфекция и трудно ще се сети човек да гледа за тях.

# 157
Аризона - не е така, бе, душо, що не разбираш?!  Laughing
Пак си е до дете.
Може да не са изчезнали, дори когато избие обривът.

# 158
  • София
а аз пък си мисля, че им е това работата на педиатрите, да се сещат... особенно в моменти когато има доста  случаи на морбили Wink

# 159
а аз пък си мисля, че им е това работата на педиатрите, да се сещат... особенно в моменти когато има доста  случаи на морбили Wink
Ами много им е трудно да поставят диагнозата преди да се появи обрива. Чудят се маят се, не са имали от десетилетия случаи...разбираемо е.

# 160
Ами много им е трудно да поставят диагнозата преди да се появи обрива. Чудят се маят се, не са имали от десетилетия случаи...разбираемо е.

Като се чудят и маят и съответно поставят грешни диагнози и се презастраховат с АБ при малко по-висока температура, значи имаме пълно право да се съмняваме в компетентно изписаните АБ... Както виждаш, описала съм моя личен опит и питах как детето боледува от морбили, интересно ми беше защо е включено АБ, както се разбра и на други деца при същата педиатърка... Ти се включи неадекватно в темата, веднага оценявайки кой колко е компетентен и сега водиш спорове....  Peace

# 161
  • София
ееее, чак пък от десетилетия да не са имали случаи Simple Smile)) и все пак не всяко респираторно протича и с дразнене, сълзене и конюктивити на очите...това все нещо трябва да  подсказва(а в повечето случаи си го има, преди обрива и преди въпросните петна...), а презастраховането  с АБ...така и не мога да го разбера...

# 162
При него това не се появи още в началото.

Последна редакция: чт, 06 май 2010, 23:14 от Arizona

# 163
сега ще ви опиша как протича при нас морбилито....преди около 10 дни започна дразнене в очите и в носа, непрекъснато кихане и зачервени очи.Това в рамките на около седмица и нещо даже, изведнъж вдигане на температура и леко покашляне-това 1 ден, на следващия вече температурата беше 38,5- 39, кашлицата като магарешка, дъх не може да си поеме детето.Отиваме при личната и тя започва със съмнения за някакъв летен вирус, морбилито почти на 100 процента го отхвърли, започнахме антибиотик и сироп, както и нещо за алергия, да пресечем това кихане и сълзене от очите.Така 3 дни се борим с температурата и никакво подобрение, вчера пак отидохме при личната и тя ак с колебания-нито петна на коплик, нито пъпка някаква.Днес ....от сутринта до сега цялата му глава, и половината тяло са в обрив, цялата му уста е в авти, не усеща вкуса на никаква храна, не че има някакъв апетит.От 3 дни е само на сокчета.Температурата варира от 36,8 до 39,5.В момента спи и издава в съня си звуци, явно му е адски тежко на детето CryЗа утре имаме 1 доза антибиотик през устата и 1 гентамицин.Много тежка болест, не очаквах Sad

# 164
Е, как пък отхвърли морбилито на 100%, при наличието на сълзене (а вероятно и светлобоязън), кашлица и температура?
Летен вирус било.  Twisted Evil
През Април?  ooooh!
Какъв ли щеше да е лятото?
Марсилска треска?
Оф, понякога се изумявам от докторите, дето каза Ангелчето, те понякога собствената си работа не са способни да свършат, но иначе я им го кажи да видиш как ще подскочат.
  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт