Вашето ваксинирано/неваксинирано дете преболедува ли морбили?

• 22 205
  • 266
  •   1
Отговори
# 165
сега ще ви опиша как протича при нас морбилито....преди около 10 дни започна дразнене в очите и в носа, непрекъснато кихане и зачервени очи.Това в рамките на около седмица и нещо даже, изведнъж вдигане на температура и леко покашляне-това 1 ден, на следващия вече температурата беше 38,5- 39, кашлицата като магарешка, дъх не може да си поеме детето.Отиваме при личната и тя започва със съмнения за някакъв летен вирус, морбилито почти на 100 процента го отхвърли, започнахме антибиотик и сироп, както и нещо за алергия, да пресечем това кихане и сълзене от очите.Така 3 дни се борим с температурата и никакво подобрение, вчера пак отидохме при личната и тя ак с колебания-нито петна на коплик, нито пъпка някаква.Днес ....от сутринта до сега цялата му глава, и половината тяло са в обрив, цялата му уста е в авти, не усеща вкуса на никаква храна, не че има някакъв апетит.От 3 дни е само на сокчета.Температурата варира от 36,8 до 39,5.В момента спи и издава в съня си звуци, явно му е адски тежко на детето CryЗа утре имаме 1 доза антибиотик през устата и 1 гентамицин.Много тежка болест, не очаквах Sad

Пожелавам на детенцето да се оправи възможно най-бързо. Още 2-3 дни максимум и ще е по-добре Hug

# 166
боже....дано Praynig

# 167
а аз пък си мисля, че им е това работата на педиатрите, да се сещат... особенно в моменти когато има доста  случаи на морбили Wink
Ами много им е трудно да поставят диагнозата преди да се появи обрива. Чудят се маят се, не са имали от десетилетия случаи...разбираемо е.
Ами като им е трудно, да си намерят друга работа! Все за това морбили тръбят, но като го видят, не разбират. Ха на бас, че ако и заведеш не ваксинирано дете с респираторно заболяване, веднага ще отсече- морбили! С такова впечатление съм останала аз..

# 168
О,тук било интерсно.Сега да кажа за варицелата,че за пръв път чувам да се дава АБ.Преди около месец я изкарахме-първо детето,после аз.Всичко мина много леко,на крак и без Т.Дори и при мен,което доказа,че биологически съм на детска възраст. Laughing
Или по-точно доказва старата истина дето я имаше в моите учебници по биология-че всеки организъм е генетично уникален и неповторим. Peace
За морбилито нищо не мога да кажа,но това да вземаш АБ превантивно е тотална глупост.И не виждам защо всичко трябва да се оставя в ръцете на доктора-предполагам от липсата на собствена отговорност.Медицина се влиза и излиза с много зубрене на единственото предпоставено от учебника,а това води до закърняване на мисловните процеси и липса на релана представа за живота.
Научете се да мислите самостоятелно,макар че това наистина създава много проблеми.

# 169
...Или по-точно доказва старата истина дето я имаше в моите учебници по биология-че всеки организъм е генетично уникален и неповторим. Peace...

....Медицина се влиза и излиза с много зубрене на единственото предпоставено от учебника,а това води до закърняване на мисловните процеси и липса на релана представа за живота...

То не, че в учебниците помедицина не пише същото.
Както има много описани случаи "еди как си", така има и точно обратното, а също и много "странни" или по- точно "атипични", според тях, което пък според мен не е никак атипично, а си е съвсем типично за моето дете, примерно.
Чиито организъм не се интересува какво пише в учебниците.

# 170
  • София
аз до колкото разбрах за морбили им изписват АБ, не за варицела... при варицелата даже знам че пречи...иначе за морбилито пише, че при бактериални усложнения - отит, пневмония се изписва АБ...иначе не...

# 171
аз до колкото разбрах за морбили им изписват АБ, не за варицела...

Дъщеря ми и за варицела е взимала антибиотик,

# 172

Дъщеря ми и за варицела е взимала антибиотик, и той по никакъв начин не е повлиял на
избиването на пъпките както мислят някои хора, просто беше много зле детето и яко се бях стресирала. А след варицелата - срив на имунната система.

Ангелче, за това говори Омега, което аз лично намирам за безумие, от страна на докторите, но всеки си има глава на раменете, не мога да давам съвети на хората как да си гледат децата.

# 173
  • София
мм това съм го пропуснала... освен от варицелата също да е имало някакви усложнения(бронхит, пневмония)...иначе просто... си е абсурд...

# 174
Говорехме за принципа "за всеки случай".
Иначе е ясно, че ако има усложнения никой няма да си остави детето така.

# 175
  • София
по принцип за всеки случай аз и при грип и изобщо не го приемам...Wink

# 176
Двамата с мъжа ми лепнахме един и същи вирус с абсолютно едни и същи симптоми. Аз си взех от хомеопатичното, той си взе предписания му антибиотик "за всеки случай". На другия ден бях на крака, той се влачи вече пети ден. Та този "за всеки случай" съвсем ще му разбие здравето. Crossing Arms

# 177
  • Русе
Мойто малкото не е пило АБ за морбилито. Ако му бяха дали щяха да го затрият ( преди това беше пило няколко  Praynig).
Друго интересно излезе тия дни. Водих малкото при педиятърката която тогава ни вкара в болницата и каза че е херп-ангина. На другият ден беше ясно че е морбили и ни изместиха в Инфекциозното и повече не се наложи да я търся. Та, отиваме оня ден и тя започва с темата, как се била объркала, но въобще не очаквала че бяло дете ще е с морбили ( беше едно от първите в града), гледала му изследването за морбилито и да имам  предвид че не е карал класическо морбили а някакъв подвид ( пак морбили но не точно) и нищи чудно сега пак да го пипне. Много подвидове имало и да му сложа ваксината когато му дойде времето. Нещо което в Инфекциозното не ми казаха, но те бяха заети с източването на ЗК и не им беше до обяснения  #Cussing out
Нормално е при всеки болестта да протече по различен начин. Нали сме уникални  Wink Моето дете не е вдигало по-висока Т от 38,5. Да гадаете при всяко дете как ще е е безмислено. Като сложим и лекаря става сложно  ooooh!

# 178
Защо ви вкараха в болница за херп ангина?

(няма подвидове морбили, не се притеснявай)

# 179
Ваксинирана е, и до момента не е боледувала от морбили

Общи условия

Активация на акаунт