Вашето ваксинирано/неваксинирано дете преболедува ли морбили?

• 22 171
  • 266
  •   1
Отговори
# 135
..... досега е карал скарлатина и оная шарка с големите пъпки, които стават на мехури...

Коя шарка с големи пъпки?  Thinking
варицела или по народному-лещенката,но от поста ви няма и как да знаете каква е шарката щом пледирате за отказ от ваксините!

Нещо не Ви схванах мисълта, но както и да е.
Под "големи пъпки" си представих нещо наистина голямо, за това се учудих.

# 136
  • София
ами от сегашните шарки е с най-големи пъпки, също и като е по-тежка може и да са си доста големи...не знам колко големи трябва да са според теб, но Филип имаше една... бая голяма пъпка, не беше точно кръгла, но беше дългичка към см сигурно, което за пъпка не е малко......не е като вариолата ест, но така или иначе...не е ситен обрив...

# 137
..... досега е карал скарлатина и оная шарка с големите пъпки, които стават на мехури...

Коя шарка с големи пъпки?  Thinking
варицела или по народному-лещенката,но от поста ви няма и как да знаете каква е шарката щом пледирате за отказ от ваксините!

Нещо не Ви схванах мисълта, но както и да е.
Под "големи пъпки" си представих нещо наистина голямо, за това се учудих.

Е, аз знам коя е шарката с големите пъпки, въпреки че отказах ваксините още в началото...  Laughing  Дори лекарите я наричат "едра шарка", та шашкат майките...  Wink

bubolinobs, защо се налага антибиотик? Какви усложнения има детето? Мен, да си призная, ме е страх от гентамицина и не бих сложила на детето си, защото знам че много дечица са оглушали след този АБ...  Confused

# 138
ами от сегашните шарки е с най-големи пъпки, също и като е по-тежка може и да са си доста големи...не знам колко големи трябва да са според теб, но Филип имаше една... бая голяма пъпка, не беше точно кръгла, но беше дългичка към см сигурно, което за пъпка не е малко......не е като вариолата ест, но така или иначе...не е ситен обрив...

Ангелче, знам това, което съм видяла с очите си.,
А то със сигурност не е било "голямо" и аз не бих го характеризирала като такова.
Разбираш ли кое ме учуди?

# 139

Ангелче, знам това, което съм видяла с очите си.,
А то със сигурност не е било "голямо" и аз не бих го характеризирала като такова.
Разбираш ли кое ме учуди?

Познато наше не ваксинирно дете,я изкара преди година като имаше голяма -поне 2 см в диаметър пъпка на челото и това подсказа какво е за диагнозата,а съпруга ми ,роден 1981 също я е изкарал и белега от най-голямата му гнойна пъпка(негови думи) все още е видим като топлийка на карфица до носа!

# 140
  • София
Джуличка - ами не е стряскащо голямо, но все пак факт - в момента е шарката с най-големи пъпки Simple Smile)) не случайно е със статута в момента на едра шарка Wink
не е като при морбилито и рубеолата Wink

# 141
Ясно, разбрах.
Както и всичко останало, и това си е индивидуално за всяко детенце.

# 142
антибиотик пие от 5 дни, но през устата, а сега трябвало и 2 гентамицина да сложим, по един на ден....и аз не зная защо, така казва личната му, която всъщност и на други деца провежда същата терапия при морбили, нещо като презастраховане срещу евентуални усложнения, че те са доста страшни Sad

# 143
Не се пие антибиотик при морбили, ако няма усложнения...  Thinking  В смисъл, АБ-то се използва да бори усложненията, а не морбилито... Ако профилактично го дават с АБ, то вероятността да сгафят е голяма... И на мен ми предписаха АБ за малкото, при висока температура и съмнение за морбили - не го давах, видя ми се тъпо като превантивна терапия... Малкото така и не се опъпчи... Ако желаеш, опиши как детето ти боледува от морбили...

# 144
И двете ми деца са ваксинирани, посещават ДГ и са почти на 4 и на 6 години.  Голямото не се разболя от морбили, но другото според мен изкара морбили, но според педито не е било морбили, защото нямаше закърпване на очите. Просто беше 3 дни с Т 38, на втория ден цялото тяло беше на ситни точки, на третия ден точките по тялото изчезнаха, но се появиха по бузките и на четвъртия ден и те изчезнаха. Приемал е само парацетамол, температурата толкова бързо спадаше, че не е спирал да си играе и да се храни.

# 145
Стелт, не си достатъчно компетентна за да знаеш кога се изписва антибиотик и кога не. Нито знаеш как протича морбилито. Лекарите според състоянието на детето преценяват дали да изпишат или не.
Морбилито първо започва с температура и симптоми на респираторна инфекция - сополи и кашлица. Само че жестока кашлица. Чак след няколко дена се появява типичния обрив а след това и кървясали очи и конюктивит. Всичко това е съпроводено с много лошо общо състояние. Племенника ми е бил на легло безпомощен 10 дни. Нищо не е ял, кашлял е нон стоп и е повръщал от кашлицата. При някои, както и при него е имало и разстройство, но не през цялото време а на по-напреднал етап. Взимал е антибиотик, който вероятно го е предпазил от пневмонията, най-честото усложнение, просто вируса първо удря белите дробове.
Антибиотика не пречи на преминаването на вируса и на заболяването, просто предпазва от пневмония.
Дъщеря ми и за варицела е взимала антибиотик, и той по никакъв начин не е повлиял на
избиването на пъпките както мислят някои хора, просто беше много зле детето и яко се бях стресирала. А след варицелата - срив на имунната система.

# 146
Инера, при морбили първо по лицето се появява обрива, по-нататък по тялото, а накрая по ръцете и краката, върви отгоре надолу.
Да не е карало рубеола или розеола?

Последна редакция: чт, 06 май 2010, 21:03 от Arizona

# 147
Морбилито първо започва с температура и симптоми на респираторна инфекция - сополи и кашлица. Само че жестока кашлица. Чак след няколко дена се появява типичния обрив а след това и кървясали очи и конюктивит. Всичко това е съпроводено с много лошо общо състояние..

Позволи ми да не се съглася.  Stop
Първо - изобщо не е задължително да има "жестока кашлица", ама изобщо.
Това не е коклюш.
Второ - "кървясали очи" няма, още по- малко пък са "след това".
И изобщо, ако трябва да проследим хронологията на заболяването, то тя протича така:

* вдига висока темперарура;
* има хрема и/или кашлица (но в никакъв случай страаашна), а може и изобщо да няма;
* очите сълзят и има светлобоязън;
* в момента, в който пъпките "избият", температурата спада.
* в устата са налице характерните "петна на Коплик".
* типичния обрив, всъщност изобщо не е "типичен", защото първите пъпки се появяват зад ушите, след това слизат по тялото и едва накрая обхващат крайниците.
* АБ е абсолютна глупост да се дава "превантивно", т.е. дава се само, ако има нужда от него.

Мога да опиша и по- подробно, но някак не виждам смисъл.
Само ми е странно защо хора,още по- некомпетентни от обявените от тях за такива, си позволяват да дават мнения, при това неверни.
 Shocked

Последна редакция: чт, 06 май 2010, 21:11 от Джуличка

# 148
Arizona, не си достатъчно компетентна, за да ми казваш колко съм компетентна...  Peace  И най-малката справка, която можеш да си направиш, с който и да било източник, ще ти обясни как точно се "лекува" морбили - не усложненията от него... А усложнения се появяват и при неправилно лечение - например превантивно с АБ, защото майката или докторката ги е страх...  Peace

# 149
Не видя ли че племенника ми я е изкарал (преди 4 месеца). Описвам неговото изкарване, така че това което пиша не си го измислям, на 100% е вярно.
Твоите деца изкараха ли че да ти се доверя на това което ти си описала?

Общи условия

Активация на акаунт