Вашето ваксинирано/неваксинирано дете преболедува ли морбили?

• 22 225
  • 266
  •   1
Отговори
# 90
Ваксиниран е,не е боледувал Praynig

# 91
Ваксинирана е и слава Богу не преболедува.

# 92
Моята дъщеря е ваксинирана и понесе много тежко ваксината - висока температура (38.5), сърбящи обриви по цялото тяло - изкарахме 3-4 безсънни нощи.... Според педиатъра това били само странични реакции, но според мен малката направо си се разболя Thinking

Трябваше да го питаш според него в какво се изразява боледуването, щом това не е.  ooooh!
В порастване на трети крак или тежка форма на сомнамбулизъм и вещерство?!  Tired
Оф, писва ми от такива докторчета - дебили, дето виждат, че не са прави и пак ръсят простотии.
  Twisted Evil

# 93
Ваксинирани са и не са боледували.

# 94
Джуличка, обривът при морбили не е сърбящ. Така че така недолюбваните от теб доктори най-вероятно са били прави. Симптомите, описани от zina, са част от страничните реакции на ваксината (описани са в листовките).

# 95
Джуличка, обривът при морбили не е сърбящ. Така че така недолюбваните от теб доктори най-вероятно са били прави. Симптомите, описани от zina, са част от страничните реакции на ваксината (описани са в листовките).

Значи "уважаемата" д-р или доцент, или каквато е там Кожухарова, не знае какви ги плещи.
Снощи каза по ТВ, че морбилито било съпроводено с висока Т и ужасно сърбящ обрив, и така децата се тормозели, а ако се ваксинирали, щели да си спестят тези неприятни усещания.
Дай ся да видим кой лъже.
Едните или другите?

# 96
Не съм я гледала какво е казала, но знам от опит, че обривът не е сърбящ. Клиничната картина на заболяването също го описва като такъв. Но както казах, симптомите, описани от потребителката, са точно част от страничните реакции на ваксината. И страшното на морбилите не е в обриването, а в усложненията, които могат да се появят.

# 97
"....Висока температура и обрив с много силен сърбеж...."

Това са точните думи, които каза тая госпойца.

http://www.btv.bg/news/zdraveopazvane/story/706676699-15_hilyadi … i_ot_morbili.html

# 98
Не мога в момента да изслушам изказването й, но ако е така, явно бърка. Не целя да се заяждам, но репликата ти за докторчета - дебилчета не беше никак на място и тя ме накара да пиша отново в темата.

# 99
  • Русе
Голямото е ваксинирано и не преболедува, докато малкото пипна морбили преди да му дойде времето за ваксината.

# 100
Ваксинирана и не преболедувала!

# 101
Не мога в момента да изслушам изказването й, но ако е така, явно бърка. Не целя да се заяждам, но репликата ти за докторчета - дебилчета не беше никак на място и тя ме накара да пиша отново в темата.

Ами, какво да ти кажа - ако не е един, друг ще е.
Както виждаме, факт е, че има такива.
Съжалявам, и аз не искам да ги има, но ги има и ако им позволим, ще си правят експерименти с децата ни.
А че има и много свестни и страхотни лекари - има ги, не си кривя душата и никога не съм го казвала.   bouquet
Но в този случай - двама доктори - две мнения.
Не искам да си мисля ако са 100 човека колко мнения ще се съберат.
  Outta Joint Tired

# 102
Джуличка, изместихме темата, но ще отговоря. За човек, който твърди, че много е чел и се е информирал за ваксините, страничните им реакции и опасностите от тях, коментарът ти към поста на zina звучи несериозно. Описаните състояния, пак казвам, са част от възможните странични реакции от МПР ваксината. Клиничната картина на морбили е различна: започва с висока температура и след около 4-5-6 дни се появява обрива и температурата пада.
И все си мисля, че докторът е имал доста по-обективна преценка на ситуацията от теб, която почти постави диагнозата морбили само въз основа на два реда, написани във форума.

# 103
Виж, не поставям диагнози.
Според мен детето се е разболяло.
Не съдя по това "колко съм чела и съм се информирала", съдя по личен опита за разболяване след ваксиниране.
Това е.
Имам право на мнение и то е, че детето си е било болно.
Та кой доктор както ще да го увърта.
И са все много обективни.
Пък после като сбъркат, виновни никога няма, виновни са си пациентите.
Айде стига сме спорили - ти каза твоето мнение, аз моето, не виждам какво може да се допълни повече по въпроса, касаещ потребителката с разболялото се детенце, нито пък по този на авторката на темата.

# 104
  • София

Джулс, никой лекар - никой сериозен лекар - не си позволява да постави диагноза след консултация по телефон. В повечето случаи не желаят да го правят дори и след прочитане на анамнеза, снета от друг лекар и резултати от проведени изследвания. А ти на широко си готова да раздаваш диагнози - кой от какво е болен - на база на нещо частично описано. И въз основа на какво? На образование? На познания, трупани търпеливо и усърдно с години? На богат опит? На практика, на много видяни картини на проява? Не. Въз основа на може би личен опит с може би разболяване след ваксина. Ами... замисли се. Звучиш... не знам как да се изразя точно по- меко... да речем, леко. Смешно.
Утре като нищо ще вземеш да разгледаш отвън някоя механична играчка на детето си и да почнеш да даваш "компетентни" съвети как да бъде поправена совалката... понеже имаш личен опит и персонално си виждала зъбно колело...

Общи условия

Активация на акаунт