Вашето ваксинирано/неваксинирано дете преболедува ли морбили?

• 22 204
  • 266
  •   1
Отговори
# 30
 ваксинирано е, НЕ преболедува

# 31
Ваксинирани са и не са боледували от морбили. Но не са и били в пряк контакт с болни от морбили.

Така са и моите. До момента.

# 32
  • София
Дъщеря ми е ваксинирана и не е преболедувала, но последните два месеца почти не е ходила на ДГ. До преди 2 седмици в яслата и имаше карантина, заради болно дете от морбили. А щом е било прието детето би трябвало да е било ваксинирано...  Rolling Eyes Радвам се, че дъщеря ми не беше ходила в този период и не е била контактна, защото и ваксината изглежда не е гаранция.

# 33
Между другото, вчера майката на племенницата ми каза, че в една софийска детска градина имат морбили - доста! Ще питам в коя.

Първото ми е ваксинирано - не е карало шарката.
Второто не е - също не е карало.
Но и за двете деца не е късно.
Децата ми често играят с по-цивилизованите ромчета, които водят по градинките и въобще не се притеснявам и за двете.

# 34
# 35
Ваксиниран е. Не е боледувал до сега. Но точно за тази ваксина се съмнявам, че.....спря и върна назад развитието му.

# 36
Ваксинирана е,не е боледувала от морбили.

# 37
  • Stuck in a moment
Съжалявам, че не съм съвсем по темата, но в момента проблема с точно тази ваксина ми е на дневен ред и ми се ще да попитам, ако има запознати:
Дъщеря ми е с хидроцефалия, оперирана е 4 Sign Exclamationпъти, успешно, слава Богу, но неврохирурга ме предупреди да не поставяме живи ваксини на детето.
Сега, обаче и Дж.П - то и други доктори ме притискат да я имунизирам, разбарете ме, в ужас съм. Може ли някой да ми даде съвет или идея какво да правя?
Според мен послушай специалиста, а ДжиПи-тата и др.  - не поддавай на натиска.
Детето е по-важно, а при мнение на неврохирург за мен везните определено натежават за непоставяне.

# 38
Съжалявам, че не съм съвсем по темата, но в момента проблема с точно тази ваксина ми е на дневен ред и ми се ще да попитам, ако има запознати:
Дъщеря ми е с хидроцефалия, оперирана е 4 Sign Exclamationпъти, успешно, слава Богу, но неврохирурга ме предупреди да не поставяме живи ваксини на детето.
Сега, обаче и Дж.П - то и други доктори ме притискат да я имунизирам, разбарете ме, в ужас съм. Може ли някой да ми даде съвет или идея какво да правя?
Според мен послушай специалиста, а ДжиПи-тата и др.  - не поддавай на натиска.
Детето е по-важно, а при мнение на неврохирург за мен везните определено натежават за непоставяне.
Аз за алергия бях посъветвана да не я слагам, та камо ли с вашата диагноза.... Пожелавам и на двете ви здраве!

# 39
Отговарям само за дъщеря ми - ваксинирана е , Не е боледувала  !

# 40
Голямата ми дъщеря /7 г./ е ваксинирана, малката /6 м./ не е ваксинирана - и двете не са боледували от морбили.
Голямата беше в пряк контакт с болно от морбили дете /съученик/.

# 41
Дъщеря ми се зарази с морбили няколко дни преди първия и рожден ден-10 април.Вече оздравяваме, а ваксина трябваше да сложим другия месец.Ужасна болест е.

Извинявай, би ли ни обяснила по- подробно в какво се изразява ужасът?  newsm78

Към авторката - за морбилито (категорично) не мога да кажа, защото не съм сигурна, но знам интересни случки за ваксини срещу паротит, рубеола, коклюш.
Не смятам, че са по темата, иначе бих го разказала.

Да уточня нещо за ваксината - това е комбинирана ваксина срещу Морбили, Рубиола и Паротит (заушка). Ваксината, която в момента се отпуска от РИОКОЗ е Priorix и се поставя на 13 мес. възраст. А коклюшната съставка е включена в ДТК -ваксината ( дифтерия,тетанус и коклюш). 

По темата: синът ми е ваксиниран, досега не е боледувал, но и няма контакт с болни от морбили.

# 42
  • София
ваксинирано е, НЕ преболедува - дано така си и остане.

# 43
Ваксиниран е, не е преболедувал.

# 44
  • София

Като се замисля... могла съм да избегна това само с едно леко убождане.  Rolling Eyes

Или пък да се сдобиеш с подобно "превозно средство", като сме седнали да си говорим глупости.  Tired

newsm78

Многоъгълник с карфица синхронно бродят по небето и предвещават непременност.

От безсмислените изречения това ми е любимото...

Но едва ли има смисъл да пълним темата с такива?

Общи условия

Активация на акаунт