Вашето ваксинирано/неваксинирано дете преболедува ли морбили?

• 22 176
  • 266
  •   1
Отговори
# 240
  • на пистата
големият ми син е 99 набор,на 28.05.2001г е имунизиран извънредно с полиомиелит-сега погледнах картона,обаче не помня защо,мисля,че имаше някаква епидемия,но не съм сигурна.

# 241

Ако се умъртвят как се изработва имунитет?
Питам сериозно.

При тях се запазват антигените или техни (на микроорг.) метаболитни продукти, които са отговорни за създаването на имунитет.

# 242
И?! В крайна сметка наличието на антитела не означава имунитет, нали? Hug

разбира се, когато ги споменах говорех конкретно за морбили

има много микроорганизми, при които клетъчните механизми са водещи при създаването на имунитет и при тях наличието на антитела няма такова значение ; при други се комбинира хуморален с клетъчно-медииран имунитет; а при някои не са изяснени точните механизми

# 243
"Ваксината против морбили е един от компонентите на тройната ваксина MMR, която правят на децата в ранна възраст. Лекарите твърдят, че тази ваксина е необходима за предотвратяване на енцефалита, получен вследствие на дребната шарка. По техните думи такъв се получава при 1 на 1000 случая на морбили. Имайки зад гърба си не едно десетилетие на лекуване на това заболяване, аз, както и много други педиатри, се съмнявам в тази статистика. Вероятността 1 на 1000 за заболяване от такъв вид енцефалит е справедлива за деца, хранени оскъдно, живеещи в бедност и мизерия, но за деца от семейства със среден и по-висок доход, тази вероятност е 1 на 10 000 или дори 1 на 100 000.

Наплашвайки родителите с малко вероятния енцефалит от дребната шарка, лекарят едва ли ще им разкаже за опасностите от ваксината, която използва за неговата профилактика. Използването й е свързано с енцефалопатия и други усложнения – такива като изострен склерозиращ паненцефалит, причиняващ необратимо поражение на мозъка, винаги водещо до смърт.

Други неврологични и понякога смъртоносни усложнения от ваксината против дребна шарка са:
 - атаксия (неспособност да се координира дейността на мускулите),
 - умствена изостаналост,
 - асептичен менингит,
 - гърчови състояния и хемипареза (парализа на едната половина от тялото).

Вторичните усложнения могат да бъдат още по-плашещи:
 - енцефалит,
 - множествена склероза,
 - токсичен епидермален некролиз (синдром на Лайел),
 - анафилактичен шок,
 - синдром на Рей,
 - синдром на Гилен-Баре,
 - нарушение в съсирването на кръвта,
 - ювенилен диабет и дори
 - лимфогрануломатоза (болестта на Ходжкин) и други видове рак.

Смятам за неприемлив риска, свързан с използването на тази ваксина, дори и да съществуваха убедителни доказателства за нейната ефективност. Но такива няма.

Рязкото намаляване на заболеваемостта от морбили става дълго преди да започне използването на ваксината. През 1958 г. в САЩ има около 800 000 случая на дребна шарка, а през 1962 г., една година преди въвеждането на ваксината, случаите намаляват вече с 300 000. През последващите четири години, когато децата са ваксинирани с неефективната и днес отменена убита ваксина, броят на заболелите спада с още 300 000. През 1900 г. смъртността от дребна шарка е 13,3 случая на 100 000 човека. През 1955 г. смъртността на децата до първото ваксиниране против морбили намалява с 97,7% (0,03 случая на 100 000 човека).

Сама по себе си тази статистика се явява убедително доказателство, че дребната шарка започва да изчезва преди въвеждането на ваксината. Ако някой продължава да се съмнява, нека се замисли над следното: Според данните от изследвания, проведени през 1978 г. в 30 щата, повече от половината деца, разболели се от дребна шарка са били ваксинирани по съответния начин. Нещо повече, по данни на Световната здравна организация, шансовете за заболяване от морбили при ваксинираните деца са около 15 пъти по-високи.

Възниква въпросът: "Тогава защо, независимо от тези факти, лекарите продължават да ваксинират децата?" Отговор може да даде един случай, станал в Лос Анжелис, 14 години след въвеждане на ваксината против морбили, по време на тежка епидемия от тази болест. Лекарите убеждават родителите да ваксинират децата на шест месечна възраст и малко по-големи, макар че органите по здравеопазване предупреждават, че за децата до 1-годишна възраст тази ваксинация е безполезна и дори опасна. На всички деца от Лос Анжелис, до които успяват да се доберат, лекарите правят ваксинация. В тази мащабна операция участват множество лекари.  Само няколко местни педиатри, запознати с проблемите на увреждането на имунната система и с опасностите на "бавния вирус", отказват да ваксинират своите пациенти. Та нали вирусите, присъстващи в живите ваксини, в частност във ваксината против морбили, могат години наред да се укриват в човешките тъкани и впоследствие да се проявят във вид на енцефалит, множествена склероза или предразположеност към рак?!

Един от лекарите, отказал да ваксинира своето седем месечно бебе, казва: "Безпокоя се от следното: вирусът на ваксината не само, че осигурява много малка защита против морбили, но може да остава в организма. За въздействието му не знаем почти нищо". Загрижеността за собственото му дете обаче, не му попречва да ваксинира други деца. "Като родител имам право на избор по отношение на детето си. Като лекар – според закона и в съответствие с изискванията на професията, съм задължен да следвам препоръките, както и в случая с ваксината против свински грип".

Може би вече е време и на всички останали родители да се даде право на избор, с каквото се ползват лекарите?"

д-р Робърт Менделсон

# 244
"Ваксината против морбили е един от компонентите на тройната ваксина MMR, която правят на децата в ранна възраст. Лекарите твърдят, че тази ваксина е необходима за предотвратяване на енцефалита, получен вследствие на дребната шарка. По техните думи такъв се получава при 1 на 1000 случая на морбили. Имайки зад гърба си не едно десетилетие на лекуване на това заболяване, аз, както и много други педиатри, се съмнявам в тази статистика. Вероятността 1 на 1000 за заболяване от такъв вид енцефалит е справедлива за деца, хранени оскъдно, живеещи в бедност и мизерия, но за деца от семейства със среден и по-висок доход, тази вероятност е 1 на 10 000 или дори 1 на 100 000.

Не знам ние в коя статистика сме, но аз до момента знам за 3 случая на енцефалит, които се лекуват в София, едното детенце даже почина, мин.  година в Сливен също имаше случай с менингит , не знам точно колко са заболелите, но може би под или около 1000 души

Последна редакция: вт, 18 май 2010, 11:42 от MIK

# 245
  • SA
Интересно защо този лекар се безпокои за това, че вируса от ваксината може с години да остане в живите тькани и да бьде причина за развитие на множествена склероза, рак, енцефалит, обаче вируса при заболяване не го притеснява ни най-малко?

# 246
Може би защото това е изкуствено насаден вирус, частици от него и т.н. Освен това не "караш"болестта. А при естественото (вече) преболедуване процесите спомагат за изграждането на истински имунитет? newsm78 Не мога точно да го обясня, както и признавам, че не съм наясно дали при естественото боледуване вирусът остава все пак в организма?! newsm78
Ще се включи някой, който е по-наясно.
Камелот, благодаря за интересната насока.

# 247
  • SA
Ето описание на един случай на дете, заболяло от субакутен склерозиращ паненцефалит/ заболяване, което обикновено завьршва летално и се причинява от вируса на морбили/.
http://www.cdc.gov/ncidod/eid/vol6no4/bonthius.htm
Лекарите, написали статията твьрдят, че това заболяване се среща 100- 200 пьти по-често при неимунизирани деца, отколкото тези, които са имунизирани срещу морбили.
Цитат
The incidence of SSPE among nonimmunized children is 100-200 times higher than among those who have been immunized effectively. (A recently reported case of SSPE in the United States involved an unimmunized child of Cambodian descent who contracted measles at the age of 1 year during the last outbreak in California in 1989 [12]. This child, who became ill with SSPE at age 9 years, had never traveled outside the United States and was not adopted.)

Because of the current widespread administration of measles vaccine in the United States, the incidence of acute measles infection has been dramatically reduced (13) and SSPE has been virtually eliminated and forgotten. However, measles, with the associated risk for SSPE in late childhood (14,15), remains a recurrent public health hazard in developing nations.

# 248
  • София
Добре, в статията горе пише, че заболеваемостта в САЩ е намаляла независимо от ваксината.
Но обстановката в България е, че морбили има и то доста /не е обявена епидемия/.
Още фактите са, че се разболяват неваксинирани деца.

Аз лично вярвам на това, което се случва в България:

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=402439

Д-р Ангел Кунчев дава 97% ефикасност на ваксината.
Аз тука ги изчислих 93%. Значи правилно.

Последна редакция: вт, 18 май 2010, 20:22 от Дилянка

# 249
Не знам как ги изчисляваш, но пък аз нищо не разбирам от проценти и статистики.
За мен обаче от 130 души ваксинирани (121 на 9 е до момента анкетата) 9 са ваксинирани и въпреки това са изкарали шарката.
ми честно да си кажа, при това число предпочитам да си изкарам шарката, отколкото да ме ваксинират. Лично мое мнение, де.

Хм, давам два цитата от твоя линк
Цитат
Дребната шарка е предимно в ромските махали. 20-30% от заразените деца развиват пневмонии, донякъде от лошитебитови условия

Цитат
Майка от сливенско село, чиито момче и момиче починали, признала, че изобщо не е търсила медицинска помощ, разказват инфекционисти. Страхувала се, че ще дава пари за лекарства.

На мен лично ми е ясна работата Grinning

# 250
  • Най-сетне у дома
Аз не съм ваксинирана против морбили. Разболях се, когато бях на 15. Как го прекарах не искам, а и не мога да си спомня, бях в полусъзнание през по-голямата част от времето. Ясно си спомням обаче как спряха бъбреците ми и ме отведоха с линейка в Инфекциозна болница, катетрите, диализата и всички гадости, с които се опитваха да ги върнат към живот... слава Богу, успешно, макар и да отне извество време. Последствията влача и досега. Тези, с антиваксинационния кръстоносен поход, назад към природата, хомеопатията, миазмите, цевтолечението, антропософията и прочее, също така и онези с нетърпимостта към лекарския и изследователския авторитет - моля ви, не на гърба на сина ми. Идете да живеете някъде, където досадната официална доктрина и неприятният контакт с реалността не са нужни, а мантрите работят. Моля! 

# 251
Ти като отидеш някъде и не ти допада компанията,хората ли гониш или сама се изнасяш?
На който не му харесва положението да се спасява самосиндикално.
Не знам как са пропуснали да те боднат за морбили в училищата на времето,освен ако не си лекарско чедо.

Oмммммммммм   Laughing

# 252
Аз не съм ваксинирана против морбили. Разболях се, когато бях на 15. Как го прекарах не искам, а и не мога да си спомня, бях в полусъзнание през по-голямата част от времето. Ясно си спомням обаче как спряха бъбреците ми и ме отведоха с линейка в Инфекциозна болница, катетрите, диализата и всички гадости, с които се опитваха да ги върнат към живот... слава Богу, успешно, макар и да отне извество време. Последствията влача и досега. Тези, с антиваксинационния кръстоносен поход, назад към природата, хомеопатията, миазмите, цевтолечението, антропософията и прочее, също така и онези с нетърпимостта към лекарския и изследователския авторитет - моля ви, не на гърба на сина ми. Идете да живеете някъде, където досадната официална доктрина и неприятният контакт с реалността не са нужни, а мантрите работят. Моля! 
Съжалявам за това, което ти се е случило и това е единствената причина да спазя добрия тон, различавайки го от твоя.

Със същия успех семействата с деца, пострадали от тази ваксина, могат да скочат и да кажат "Не ме задължавайте да слагам отрова на детето си" или "Сложихте ваксина в родилното отделение на детето ми, без да ме питате, и то остана инвалид...."
Крещят ли тези хора против теб? НЕ! Защото биха имали право...този закон е закон И заради теб!

# 253
Saule ти не си била ваксинирана и си изкарала морбили, и аз съм го карала, макар да нямам спомен, но майка ми ми каза, че е било доста тежко....но....и тя не се сеща дали съм била ваксинирана, родена съм 1974г.,  синът ми е роден 2000 г. , ваксиниран е стриктно за всичко  до момента и....преди 10 дни изкара морбили, не ме питай как се мъчи детето:(((нямаше местенце без пъпка, много трудно му изби обрива, температури до небето, гладна диета в продължение на седмица, не само защото нямаше апетит , а и защото устата му беше пълна с афти и  все още не се храни добре, страх ме и от вятъра, който го духа сега да не лепне нещо, че е със сринат имунитет и т.н, та....какъв беше смисълът от всичкото това ваксиниране при положение, че веднага при появата на морбили ние го лепнахме:(а каква е гаранцията, че е предпазен от останалите болести...или само да давам да ми бодат детето на вятъра

# 254
Точно затова твърдя, че след ваксиниране трябва да има проследяване. Да, ама на никой не му се дават милиони, за да разбере образуват ли се антитела и т.н. Tired Да не говорим, че специално за майчето, писало над мен, на 12 години пак ще искат да му бодат детето, нищо, че е изкарало шарката.....заради другите два компонента ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт