ЯНУАРЧЕ-Ех че хубаво е вън за разходка и за сън! - 5

• 28 964
  • 733
  •   1
Отговори
# 150
  • Mediterraneo
Няма смисъл да питаш дали не се е объркала  Laughing Повечето педиатри препоръчват захранване по старите схеми, със сок на 40 дни, пюре на 3 месеца и пр. Онзи ден прочетох пък един отговор тук във форума на прехвалената доц. Маринова, че на 4 месеца трябвало да бъде заместено едно млечно хранене  Rolling Eyes Ами мерси й на квалификацията  Stop
Моята докторка само ме попита какво давам на бебето. Отговорих, че е единствено на кърма, даже и вода не давам. Пита ме кога смята да захранвам и се съгласи, че на 5-6 навършени месеца е ок. Но и да не се беше съгласила с мен, все тая  Mr. Green

# 151
  • Чехия
О... да кога ли ще се промени това, май тези лекари от 15г не са се квалифицирали. От 40 ден соковете, а месец два кюфтетета, и после що били злояди децата. Аз мисля чак август да захраня, поне ще има зеленчук.

# 152
Добро утро, момичета.Понеже ме вълнува темата за захранването, искам да попитам защо темите за или против бг марки пюрета се превръщат в истинско бойно поле. Някои майки само да кажат, че пюретата на Ганчев са хубави, всички започват да ги плюят-как може да захранвате с Ганчев,че са боклуци и др.бля - бля.Има такива, които нямат финансовата възможност да купят хипп например.Ето например мъжът ми е в неплатен цял месец /че може и още два/ и сме само на моето майчинство, трябва да се плащат сметки и пр.как да се оправим с 450 лева двамата?При това положение как да купувам хипп? newsm78

# 153
  • БГ
Снощи и ние се снабдихме с така бленувания Пентаксим! Вчера си пропуснахме часа при педиатъра, защото сутринта ваксината все още не беше заредена по аптеките.

Еvка, много ви се насъбра, много   Hug  и кураж, мила!   Peace

buritu, добре че нищо му няма на бебчо!   Hug

gitadam, наистина нещата опират най-вече до финансови възможности!   Peace  Баткото захраних с пюренцата на АМ-АМ, тогава имаха само плодови и зеленчукови, доверих се на продавачката и не сгреших, след това купувах месните на Ганчев, е, не всички бяха по вкуса на моето дете и се ограничихме до 2 вида, Хип и Гербер той не е виждал, пък камо ли вкусвал!   Peace  По-късно си го записах на млечна кухня и купувахме пюренца само за уикендите или когато пътувахме!

Благодаря на всички, които споделиха проблема с груби участъци по кожичката на беб. Старая се да овлажнявам по-често кожата на крачетата, но засега подобрение няма!?

В момента по Нова тв тече разговор с Давид и Аревик, много неприятно, дано все пак системата се размърда и на момичето се осигурят поне нормални медицински грижи!   Praynig

# 154
Здравейте, моето Миши е болно, с 38.3 Т. Видимо нищо му няма, не кашля, не е хремав. Снощи исках да го заведа при дежурния лекар в поликлиниката, но направих грешка, че първо се обадих по телефона и някаква сънена лекарка ми каза да не го водя щом не кашля Rolling Eyes Ако започне да кашля тогава да го заведа, за да го преслуша, иначе нямало смисъл. Сега чакам след обяд да го заведа при личния лекар. Дадох му 2 пъти /през 8 ч./ нурофен и бързо падна Т.
А за Ганчев, що се отнася, моето мнение не е отрицателно, но въпреки всичко няма да давам на Мишо от тях. Хип също няма да му дам. Комшийката ми каза, че имало някакви немски, тя ги дава на нейното момиченце, били по 3 - 4 лв. буркана, рядко зареждали, защото са скъпи, но били много хубави. Та тях ще проуча и ще ги давам, защото като знам тя как си гледа децата, съм сигурна, че е направила сериозно проучване.

# 155
  • София
Дани_77 - за същите пари има био-храни за бебета! Аз мисля да пробвам от тях... ако не смогна с приготвянето. Последно - за захранване как е по-добре? От готови храни или домашно приготвени? Защото като трябва да са малки порцийки - формичките за лед ми звучат като добър вариант! Иначе цяло бурканче да се отваря - то бебето колко ще изяде от него?
Нашата бебка пак почна да се буди в 4 сутринта и после няма заспиване! А аз кат оси лягам към 11-12 докат осмогна с всичко... мдам Simple Smile

# 156
Дано детето на Дани се оправи бързо.Имам една молба момичета, кажете с какво да мажа главичката на бебето, има нещо като крусти на главата/все едно, че кожата се бели/.Чела съм, че пада при къпането, но уви.Отзад на главичката има петно, на което няма коса.Питах педиатърката, каза, че от спането, дали е така.Мерси за отговорите. Hug

# 157
gitadam, и моя Дани имаше такова петно без коса. От спането е, права е докторката. За коричките на главата, и трите ми деца са имали. Майка ми ги чопли с пръст като спят, аз не го одобрявам, ама тя тайно действа. Като беше малък Дани, мед. сестрата ни каза след баня до го решим с гребенче или преди баня с малко преварен зехтин и пак с гребенче. Чувала съм, че на някой деца им падат чак към 3 год Rolling Eyes
wicky, мисля, че тези пюрета са точно такива - био, ама не съм напълно сигурна, и пак казвам като знам тази жена как си гледа децата, напълно бих и се доверила. А иначе, затова кое е по добре - бурканчето или домашното, ами зависи според мен. Ако почна сега да готвя с тези боклуци по пазарите- не мисля, че е добре. Поне си мисля, че пюретата са по добрия вариант, защото са правени със сезонни плодове и зеленчуци, когато са и най евтини , естествено. Но пък много зависи и от самото дете, и друг път съм писала, Дани не щеше да яде домашно, а пък Явор плюеше пюрето от бурканче и цяло лято изкара на едно и също меню:
- домат, печена чушка, сирене, сухар
- картоф, морков, жълтък
- варена тиквичка, сухар, сирене.
Той месо не ядеше. Как не му омръзна на това дете, нямам си представа и с такава лакомия си изяждаше цялата купичката, особено, когато беше първия вид меню Joy

# 158
Гита, и моето момче има крусти, но с нищо не ги мажа. Вчера бяхме на поредния дерматолог, когото питах за крустите и й казах, че с нищо не ги мажа и тя ми каза, че нямало и много смисъл - сами ще си паднат когато им е времето. Дани има голяма коса и така и така не се виждат. И на него много му капе косата от няколко седмици. Общо взето и на двамата едновременно ни започна косопада - при него за сега най-забелязвам да е оредяла над ушите, но той спи с глава настрани. Момичетата тук са писали, че с различни неща мажат - ако прецениш може с някаква мазнина преди баня (мас, зехтин) или медицинските марки козметика имат различни продукти специално за крусти.
За домашни или готови пюрета мисля е въпрос на избор. Аз лично мисля за каквото мога да намеря домашни продукти (картофи, ябълки от двора на баба ми) да приготвям сама, за другото готови пюрета, но докато започнем да се захранваме ще мине много време - с нашите кожни проблеми. А и бабините картофи май са свършили и ще чакаме новата реколта на есен Simple Smile

# 159
Бебчо също имаше много крусти,но след като започнах да измивам главичката му с шампоан-пяна за новородени на Mustela се оправи.Препоръчвам ти го. Момичета да ви се оплача,че направо не знам какво да правя.Боби от около седмица не иска да суче и след три дни настояване от моя страна и рев от глад от негова започнах да се изцеждам и да го храня от шише.Вече е много доволен,но аз искам да суче,как да го накарам!?Изчетох почти всичко което намерих за проблем с кърменето и мисля,че не открих такъв при нас,но въпреки това човечето не иска.Дайте идеи какво да го правя.

Последна редакция: пт, 23 апр 2010, 10:46 от ivelina_mn

# 160
Здравейте,
От сутрината съм емнала та да продължа и тук Grinning
gitadam изобщо не се впрягай с каквото имаш възможност с това захранвай. Вече съм убедена, че всичко е маркетинг и реклама. А майките сме толкова луди, че лайно да ни опаковат хубаво и да ни кажат ,че е прекрасно за децата ни ще се впуснем да го ползваме.
Като всички тук и аз има такива гениални идеи. И аз купих няколко пъти минерална вода на Hipp за 5 лева бутилката. И аз полудях сутринта когато видях единствените две български блузи на Никола след прането че нямат никаква форма....но това незначи че като е българско не става.
Относно крусти , купихме гел на Авене за млечни корички, ефект няма. Пак си има корички.
Домашни пюрета не мисля да правя. Гледам Никола сама и мисля, че това време мога да го оползотворя да играя с него и да му обръщам повече внимание.
Относно захранването, децата също са личности и ако ще е по добре за двамата да се захраним на 4 месеца и половина няма да мъча детето до 6 месеца само за да обяснявам на другите майки колко прекрасна майка съм.
 Дани_77 стискам палци температурата да е била нещо инцидентно.
Тарталета  критиката е хубаво нещо и аз не съм привърженик на Френската школа / доц. Маринова я прилага/ , но несмятам че тя е грешна. Аз не съм специалист по хранене тя е такава, изслушвам мненията и аз решавам кое е добре за моето дете.
Желая хубав ден на всички  Hug

# 161
  • Чехия
Мами, не се заяждам... но някой може ли да ми каже ползите то захранването на 4м.?

# 162
Дани, дано да не е нещо сериозно и на Мишето да му мине бързо  Hug.

Евка,  Hug. Горе главата и това ще мине. Всяко зло за добро са казали хората. С моите приятелки имаме една мантра: "Споко. Ние мъже ли сме или кво?  Mr. Green"

Момичета, хайде като разберете заглавието на тези немски био пюренца да ги споделите (може и на лична). Аз определено ще захранвам с готови. Нямам откъде да взема продукти, за които да съм 100% сигурна, че са ок. Разчитам само на това, което е на зеленчуковите пазари, а на всички ни е ясно какво има там.

Стефанийка - два дни вече сме с нахткерцена - кожата й омекна и вече не е като шкурка  Peace

За пюретата на Ганчев - ами аз на баткото съм давала и такива. 2002 нямаше други пюрета с риба и дроб (менютата на Семпер и Гербер с риба се появиха, когато той вече ядеше пастърва и скариди сам). Нямала съм оплаквания от тях. А и като цяло не съм робувала на марки - важното беше да има разнообразие. Писах, че ще започна с хипп, защото те имат едни супер мини бурканчета, които са ок за периода на захранването, че иначе е голямо разхищение на храна.

Ивалина, Анна около 24 часа
прави същите номера, после пак засука. Пробвай го на гърда преди всяко хранене, пък ако не иска пак му дай шишето - при нас това имаше ефект.

Ива, ползи не мога да ти изброя, но и негативи няма (това от собствен опит го знам).

# 163
Аз мога да отговоря на ivalex, не се заяждам  Hug
За мен ползите са:
- Mоя син е чепат и от известно време има проблем с кърменто, аз се изнервям той съшо. Мисля, че спокойствието е важно и за двамата.
- Трябва да тръгна на работа през Август / мой избор/ ако не се върна мога да загубя мястото , от това мисля, че ще страда детето ми. За съжаление смятам че образованието е изключително важно а в България доброто образование е скъпо.
- Не искам друг да ми захранва детето.
Тоест ползата за мен е психичеки стабилна майка за която не е фикс идея  яденето /има и по важни неща / и психичеки стабилно дете което ще получава достатачно внимание и  обич. Hug

# 164
  • Mediterraneo
Тарталета  критиката е хубаво нещо и аз не съм привърженик на Френската школа / доц. Маринова я прилага/ , но несмятам че тя е грешна. Аз не съм специалист по хранене тя е такава, изслушвам мненията и аз решавам кое е добре за моето дете.
Желая хубав ден на всички  Hug

Съгласна съм  Peace Аз също не съм специалист по нищо, свързано с отглеждането на децата, но съм специалист в отглеждането на моето  Heart Eyes На 4 месеца просто няма начин да заместя едно млечно хранене, нищо, че с каката точно така съм направила преди години. Чета мнения, избирам си тактика и я прилагам. Съвети използвам, когато са ми удобни  Mr. Green

За пюретата на Ганчев- голямата ми дъщеря е яла такива и жива и здрава. SDK31 е права за лайното в луксозна опаковка  Mr. Green Купувах и ще купувам предимно български и по- евтини пюрета, защото за такива имам възможност. Каката не е опитвала Хип, Сънвал, Гербер, Семпер и пр. актуални и скъпи марки и пак я захраних, храних и стана на 5 години.
Ще захранвам категорично с купени пюрета  Peace Само дето баш захранването планирам да е с оризова каша  Laughing Ще видим, има още 2-3 месеца дотогава. Или ще купувам от мини бурканчетата на Хип, за които споменава Вироглавка. А тези био- мио храни изобоообщо не са на дневен ред при нас. Нито планирам захранване с такива, нито пък после хранене. Разбирам в семейството да се яде само и единствено био храна- тогава захранването с такава би имало смисъл. Иначе е просто мода според мен Stop

Общи условия

Активация на акаунт