ЯНУАРЧЕ-Ех че хубаво е вън за разходка и за сън! - 5

• 28 986
  • 733
  •   1
Отговори
# 465
  • Тракийка в Софийското равно поле....
 wavey Привет от едни завърнали се селянчета!

Една седмица при мама и тати ми се отрази чудесно, а Марина.......... оооооооооо тя е едно ново бебе. Спокойна, пее много, крещи  и се хили. Времето беше прекрасно и тя беше по цял ден навън. Влизаше в къщи само за хранене. Открихме че има нова страст - листенцата. По цял ден може да им пее и гука.
Ето малко снимчици от ваканцията ни http://www.facebook.com/#!/album.php?aid=13822&id=100000413958763

Снощи спа непробудно и сега пак кърти до мен на дивана  Flutter Sunglasses. Дано е все така и занапред.

Признавам, че още не съм изчела темата, но нямах търпение да се обадя.

Дани - много се радвам че сте махнали гипса и всичко е наред.  Hug

Литъл рабит - много ми хареса уреда за готвене на пара. Все още ли си доволна? Много добре се връзва и с моята диета и  с тази на мъжо ми  Crazy

Куин - и ние сме с такава количка. Разкажи за чадърчето като дойде! И аз бих предпочела да имам, защото е трудно докато стигна до парка!

Сиси - аз давам вече трета опаковка Биогая - педиатърката знае, но не ми е казала да спра  newsm78. Ние минахме от седмица на розов Хип - гласувам с две ръце "за". Много ми харесва! И вече не ака в тъъъмно зелено!

За обличането - и мен ми се щеше тези дни да я съблека по къс ръкав (беше 26-28 градуса в моя роден град). Ама все пак ме достраша и я оставях по боди с дълъг ръкав и три-четвърто панталонче!

# 466
Литъл рабит - много ми хареса уреда за готвене на пара. Все още ли си доволна? Много добре се връзва и с моята диета и  с тази на мъжо ми  Crazy

Доволна съм, както казах, може да се приготвят едновременно 3 вида храни. Аз обикновено варя кортофки, ориз със лапад в купата и някакво месце на скаричката.  Peace

Супер снимки, а малката Марина каква коса има само!

# 467
Леле, Tatitt ...  пу-пу на щерка ти!  Laughing Особено на снимчиците с хавлийката и с вирнатото дупе!!!

# 468
Татит, много мерси за инфото за розовия Хип. Още днес ще го купя и ще го изпробвам. Колебаех се между него и Лактана био, но в нашия град няма Лактана, вярно може да се снабдяваме от областния град, но друго е да можеш да си купиш от аптеката отсреща като закъсаш.
Много е сладка Марина.

# 469
Здравейте, момичета!!!!!

Ние се прибрахме от разходка и се накърмихме даже вече....Сега си гука сам, но няма да е за дълго......

Така както вървят градусите - нищо,че точно почивните дни ги дават облачни и с превалявания - май по всяка вероятност ще започнем да излизаме от по-рано - напр. 9-9,30ч. и до 11ч. да сме си в къщи......Смятам като стане още малко по-топло да къпя Ревльо и 2 пъти на ден, но да видим какво ще стане с това мое намерение. И надвечер - на двора да бъдем, да не ходим на разходка.....

Татит, селото вярно прави чудеса......Чакам и ние с нетърпение да идем на нашето село, ама няма да е скоро.....

Да питам кърмачките - смятате ли да имате шише с вода в тези жеги......Знам ли - поне на разходките.......Че не винаги и навсякъде може човек да се разголи......

# 470
Tattit голяма е сладурана малката- а каква коса има само  Heart Eyes Само за прически  Crazy
Мамо Це  Hug Hug Heart Eyes Да ти кажа и аз си мислех по въпроса за шишето с вода, че и Анди започна вече да се събужда и да не спи през цялото време докато се разхождаме. Та си мислех да си нося едно, за да може ако няма как да се накърмим и сме далеч от вкъщи да му го дам, че ако не го извадя от количката ами забързам да се прибираме и се започва едно ръмжене едно чудо  Crazy Има и затишия, но към края вече се изнервя много и започва да плаче и буквално трябва да бягам до вкъщи   Crazy
За обличането- и аз като Тарти искам да ви питам къде живеете, че не духа вятър  Crazy Да дойдем и ние при вас, че тук при нас е вечния ветрилник  ooooh! ooooh! Изобщо не мога да си помисля още за къс ръкав, защото въпреки слънцето винаги духа и хич не е толкова топло. Когато няма вятър е идеално времето, но това се случва рядко  Thinking
Куин  и аз съм изгоряла като теб и се замислих да си купя днес слънцезащитен крем- поне да предотвратя по- нататъшни изгаряния  Crazy Все ще ни послужи за нещо- да не ни се появат пигментни петна например  Joy А като сложим късия ръкав и ръцете ще мажем вече  Crazy
nikikol82  добре дошла  Simple Smile
wicky и Анди се поти в колата. Просто като я напече слънцето и става като парник. Все ме е страх като го изкарваме навън, че ще настине  ooooh!
Редче благодаря миличка- има затишие вече на зъбения фронт  Crazy Но приятелки ми казаха, че така ще е- започвали да ги мъчат зъбките около 4-я месец по няколко дни и обикновени се показвали след около 3м. Браво на теб, че така си калила Филим- възхищавам ти се затова  Hug
Браво и на edna ot nas- аз Март месец не можех и да помисля да го съблека по къс ръкав малкия Blush

# 471

За обличането- и аз като Тарти искам да ви питам къде живеете, че не духа вятър  Crazy Да дойдем и ние при вас, че тук при нас е вечния ветрилник  ooooh! ooooh! Изобщо не мога да си помисля още за къс ръкав, защото въпреки слънцето винаги духа и хич не е толкова топло. Когато няма вятър е идеално времето, но това се случва рядко  Thinking

Във Враца  Wink

Ох мен днес всички са ме погнали на тема "защо още не съм почнала да давам кисело мляко и сокчета"  #2gunfire

# 472
  • Стара Загора
Ох мен днес всички са ме погнали на тема "защо още не съм почнала да давам кисело мляко и сокчета"  #2gunfire

Кажи им, че ти ги изяждаш и не остава за бебето  Mr. Green

# 473
В Благоевград живея.....За статистиката - в последните 2-3 години тук такъв вятър духа постоянно,че се чудя откъде има сила да духа все още.....Как процедирам аз - отдолу е облечен с боди с къс ръкав, отгоре с блузка с дълъг ръкав, но тънка и не така плътна. Усещам,че вече му е по-добре да е облечен в 2 части - не цяло боди, а с блузка и панталонки, които обаче не са със зашито краче и да може да си рита спокойно и свободно......Определено обаче към 10,30ч. тук в последните дни става голяма жега, а аз нямам чадър и това е лошо......И мятам една пелена на количката за да не му пече слънцето в лицето......

В момента Ревльо спи, изкъпан е, другите деца са на училище и ДГ и в къщи е едно нетипично спокойно и тихо - чак се питам в нас ли съм си.......

Герганче и защо не даваш кисело мляко и сокчета?А? Те фабриките за сокчета ще фалират от такива като теб.......Да влизаш бързо в правия път........ Hug

Веселушко, не се молите достатъчно.....Молете се за идеално време, пък току-виж дошло и при вас......А ти какво предлагаш в замяна на хубавото време?

Хайде..стига от мен.....Болните в темата вече по-добре ли са? newsm78

# 474
За кисело мляко не ли е рано?
чакам мъжа ми и ще спираме кашата, от нея разстройството продължава
твърдо съм решила до 5 месец да не й давам нищо друго, освен мляко и чай
мъжът ми е на работа цял ден, майка замина за чужбина и ако с това бебе стане нещо, как ще се оправям с него сама. Crossing Armsзатова на ам най-добре.

# 475
  • София
Уики, честит имен ден и днес  Hug Колко е хубаво цял месец да те поздравяват и даряват с целувки, цветя и подаръци - дано и при теб е така!  bouquet

Ние направихме уикендна разходка до Априлци. Изкарахме си страхотно в подножието на връх Ботев и връх Марагидик. Величествените върхове покрити със сняг, а хотела, в който отседнахме беше скрит в зеленина и цветя. Баткото ни на воля търча по моравите и се забавлява в детския кът. Беба си показа рогцата и там като не пожела да я разхождаме в количка, а държеше да бъде гушната от мама и тати. Но вечерта спа като добро бебе и не успяхме да притесним и другите гости. За съжаление фотоапарата ми по незнайни за мен причини отказа да работи и сега сме без снимки от това прекрасно кътче на България - това е още една причина пак да отидем до там.
И аз разсъблякох беба по къс ръкав и боси крачета на разходките през деня. Винаги имам една тъничка жилетчица под ръка, чорапи и терлички (при нужда). Не мога да си представя, аз да ходя по потник, а беба да е с дълъг ръкав. Винаги съм я обличала много леко - както и батко и де.
Въпреки, че докато пътувахме беба беше по боди без ръкав и 3/4 тънко панталонче, тя не спря да се поти. Климатикът бе включен през по-голяма част от пътя, но това не намали потенето на Веселинка. Самото пътуване в кошчето е причина за потенето - тя е като заклещена в тоя кош и няма как да и спестя леенето на пот.
Татит, не мога да се нарадвам на буйната коса на Марина. На Весето и пада косата и скоро съвсем ще и лъсне черепчето. Останали са тук таме от дългите и косички, но мноооого рехави. Емчо ми беше така и на 4м, когато го кръщавахме нямаше какво да отреже свещеника  Mr. Green
renxy, когато пътувахме до Варна Веселинка спа през повечето време, но сега до Априлци хич не мигна и с батко и се чудехме как да я забавляваме, за да не реве. Наложи се на 2-3 пъти да я кърмя в движение.
Цитат
Caps lock (не знам правилно ли го пиша,че съм позабравила английски) се ползва за големите букви.Препинателни знаци също се слагат.Нека се стараем да пишем грамотно доколкото може,моля!

Ще си позволя да допълня, че след препинателен знак се оставя интервал.

# 476
Да споделя ние как сме с обличането напоследък.
По време на разходката ни с количката: понеже се разхождахме почти цял ден ( за събота говоря ), а се бяхме облякли като за сутрин,  се наложи да се разсъбличаме последователно. Първо свалихме якенцето, после дънките и останахме по тъничко гащеризонче с дълъг ръкав. След известно време на рев и недоволство се наложи и копчета да разкопчаваме. Чудих се дали няма да му е студено, но той така се ухили, та ми стана ясно, че определено се чувства мнооогоо по-добре така. Завивах го на моменти с едно одеалце, не го оставях съвсем да се гологъзи;), макар да беше толкова топло, че на мен ми идваше съвсем да се разсъблека Grinning
В неделя беше с боди с къс ръкав, чорапки, дънки и леко якенце. Той се чувстваше добре, нито се изпоти, нито мрънка. А в парка даже беше без якето през по-голяма част от времето. Ще ме попитате дали не се тревожа, че може да настине така?! Ами тревожа се, но пък като е с якето се изпотява и ме тревожи даже повече.
Мисля да нося шише с вода. Той не иска да пие вода, но в жегите може и да пропие, знам ли.
Честито имен ден на всички, за които май е целия за почерпки Simple Smile

# 477
Здравейте,

То вярно, че дълго чакахме топло време, ама чак пък толкова топло. На моето момче хич не му понася. Как ще караме лятото идея си нямам.

Зузу_82 моето момче определено има по-малко апетит този месец. Още след консултацията започна да хапва по по-малко. Отказва да си пие добавките и забави наддаването. Аз го тегля по 10 пъти на ден и му следя както изсукано количество кърма, така и дневен прираст. Все още обаче си има дебели крачета, бузи и гривнички. Аз го считам за нормално.

За предпазване от слънцето - ние от няколко седмици сме с летния кош - неговия гюрук много по-добре ни пази от слънцето. Както казва сестра ми - може и при дъжд да ни покрие дори. Той има възможност да е почти на 180 градуса легнал, а и малкия като е буден държи да гледа. За съжаление обаче и това не винаги може да ни спаси да се мъкнем на ръце.

За обличането - в събота беше с боди с дълъг ръкав и беше плувнал в пот. От вчера излизаме по къс ръкав. Но според мен си зависи кое дете как е свикнало. Моят от малък го държа на 21 градуса по боди и памучни ританки. Ако се опитах да му сложа джинси вкъщи или каквото и да е повече от памучни ританки веднага се претопляше. И сега не мога да се преборя с това претопляне, което пък ни обостря и другите обриви. Вчера след като беше цял ден по къс ръкав и голи крака (само с чорапки) кожата му беше по-добре. Памперсите обаче ни запарват и това ще бъде проблем.

Татит - Марина е разкошна - косата е определено уникална, но и малката кукла е невероятна чаровница.

Мамо Це, за водата - ами аз опитвам от едно известно време да дам, но нямам особен успех. Май до сега само на два пъти се е излъгал да изпие до 20 мл вода и то на 4-5 давания в рамките на деня. Давала съм му чай в първите му седмици и го пиеше с охота, но сега е друго нещо. А и аз се инатя и не му я подслаждам, та и той ми се инати и не я пие, но се надявам все някой ден да имаме успех.

Пожелавам ви бебетата по-леко да понасят жегата и по-малко да плачат

П.П. Тези дни умирам за сладолед - обожавам от на Рафи шоколадовите, ама пуста безмлечна диета. Вече и мъжа ми се е изнервил и няма търпение да ми махнат диетата, че заради мен и той се лишава. А като си спомня, че съм си правела сладоледени диети и по цял ден само сладолед съм яла. Еехх...

# 478
  • София
Здравейте, днес бяхме на консултация. Малко подранихме, защото май месец няма да сме в София. Успокоих се, че Стела въпреки повръщането е качила 500г за 20 дни. Сега е 5.930кг и 61 см. Взех направление за ентеролог все пак да я види. Но Кари се разболя. Тя общо взето всяка годи или април или май се разболява. Няма висока температура, но има обилна хрема и силно червено, оточно гърло. Добрата новина е, че след два дни си заминаваме за Елхово и ще стоим там (живот и здраве) до 24.05. По цял ден ще сме навън. Сега отивам да сложа капки на кака, да нахраня Стела, да довърша боба и да простра прането Wink

# 479
Tattit, не мога да повярвам, че това е бебе на 3 м. и половина  Rolling Eyes Изглежда доста по голяма. Браво! Разкошна е, да ви е жива и здрава и много да ви радва  Heart Eyes

И ние бяхме 2 дни при баща ми на двор, ако живеех в къща, нямаше и да си помисля да ходя на разходки. Ама лятото ще сме там и в Созопол при свекър ми, така че ще си отседим по дворове.......

Да питам нещо - бебетата, който са на АМ и тези който пият вада, каква вода пият? Аз му преварявам от чешмата, ама се чудя дали да не почна да преварявам от изворната на Девин  newsm78?

Общи условия

Активация на акаунт