ЯНУАРЧЕ-Ех че хубаво е вън за разходка и за сън! - 5

• 28 985
  • 733
  •   1
Отговори
# 480
Аз от два-три дена му нося вода.Преди жегите беше много кротък,а сега като излезем не ще да спи.А като му дам вода се успокоява.Преди не искаше да я погледне, само се мръщеше.Да ви питам моми4ета,само ние ли се кърмим по 1час?Яде 5мин. като хората и след това запо4ва да ме гледа и да ми се смее и говори.Ето сега спи като заклан.Като гледам ще трябва и ние да излизаме сутрин на разходка.

# 481
От както се е родила Стефа аз преварявам девин изворна, никога не съм използвала чешмяна.има бебешка вода и на хипп, ама тя е към 4 лева и е литър и половина, а за тези пари на девин можете да вземете 11 л.

какво ще кажете за тази схема за захранване, смятам да я започна в средата или края на месеца, моля кажете мнение, че съм затруднена

една книжка, която ни дадоха в родилното, намерих следния режим

в края на 4 месец - 6 кратно през 3 часа

6.00 АМ
9ч АМ плюс 10-20 мл сок
12ч. Ам, което постепенно се замества със зеленчуково пюре
15 ч- АМ пак 10-20 мл сок
18ч. АМ
21 ч. АМ

Според този режим зеленчуковото пюре се въвежда на 4 месечна възраст, от начало се дават 5-6 лъжички, след което бебето се дохранва с ам
за 7-8 дни цялото това хранене се замества с пюре

2 седмици по късно първото следобедно хранене се замества с млечно плодов кисел /каша/

взета е от тази книжка, дадоха ми е в родилното, много полезна

<a href="http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1805/805485878197512511612729 … E1mHqu7f8aGJb.JPG">photo_1</a>

Последна редакция: пн, 03 май 2010, 19:42 от gitadam

# 482
  • Шумен
Здравейте и от мен!
Кога ви остава време да пишете ?!?Аз буквално нямам време за себе си пък какво да говорим за компа?!?
Даже сега съм сложила малкия на шезлонга и го приспивам като го клатя с крака .Каката ни гледа телевизия в другата стая ,а баткото е в трета -да не се карат с каката , че такава олелия вдигат -нямам думи .
За шишето с вода - аз днес му преварих малко ,но той не ще да пие предпочита цицката .Моят мъж пътува и ми донесе минерална вода от Търговище ,Шуменската не става за пиене .А как може да познаете ,че бебето ви се нуждае от вода -от памперса .Ако пишото се оцветява във жълто значи бебо се нуждае от допълнително вода .На изцяло кърмените бебенца пишото е като водичка прозрачно .Георги е изцяло на кърма -все още нищо не съм давала .
За това как обличаме бебето -ние 2 дена правим плаж.Георги е станал като циганин черен.Обличам го само с боди с къс ръкав и чорапки по обяд.Сутрин и следобед има отгоре гащеризонче-цяло.
Повечето време седя в двора на къщата  ни , то с това кърмене до къде да стигна ... тъкмо да изляза и трябва да се прибирам .

# 483
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Момичета, не преварявайте изворната вода - тя все пак има минерализация и при преваряването се изпарява част от водата, а минерализацията става по-концентрирана.
Ние преварявахме чешмяна, но онзи ден посетихме детски магазин в Свиленград (много зареден  Peace) и там открихме вода за бебета - проект на Бебелан и Торн Спринг. 70 стотинки - литър и половина. А и нормалната вода на Торн Спринг е подходяща за кърмачета - мислим да минем на този вариант. То тока за преваряването ще е същата работа, май. Иначе тази на Хип ми се струва неоправдано скъпа.  Crazy

Марина пие вода от първия ден. Намира разлика и понякога си иска вода, а не АМ (или кърма преди). Тези дни забелязах, че пишка по-жълтичко (явно от жегите) и започнах да предлагам и по-често.

Аз се притеснявам да излагам беба директно на слънце. Вчера и взех и 50+ на Клоран!

Гитадам, по принцип мисля, че това е добър начин на захранване, но все пак смятам, че е рано да захранваме бебетата. Някой беше дал преди линк към "Препоръки за здравословно хранене на кърмачетата" - официално становище на Министерство на здравеопазването и Национален център по опазване на общественото здраве. Брошурата съдържа препоръките на СЗО. Според тази книжка: Според съвременните препоръки захранването трябва да започне около 6-месечна възраст на бебето.
Но при всички случай след пълни 4 месеца.

sisi1974 - ти от къде си?

Мерси за милите думи за Марина и нейните буйни рошки  hahaha Crazy

# 484
Татит, от Мездра съм.

# 485
Ние от 1 седмица ядем по малко плодово пюре.Но ми се струва , 4е 7 дена е малък период да заместиш цялото хранене.И след това  за още 7 и следобедното.Бърза работа нямат,трябва му време на корем4ето на бебока да свикне.Но това си е ли4но мое мнение.Всеки си преценя все пак.           newsm64

# 486
  • София
Много сте мили! Благодаря ви за пожеланията!  Hug Няма как да са със закъснение - всеки ден до края на месеца важат  Mr. Green

viroglavka - еййй! Мерси много за инфото за одеалцето! Точно така - то се сгъва на чанта, не се ползва като такава (не го обясних първия път както трябва).
За името Мая - то е индийско и освен, че майката на Буда се е казвала така, Мая е и Илюзията в индийската митология - връзката между материалния свят и духовния!

Куин - нашето чадърче е със захващане за плоски дръжки (на количката). Много е голямо! Добра сянка хвърля, но не се държи стабилно (на Кенгуро е).

Tatitt - радвам се да те видя пак! Голяма хубавица е бебана! Пу-пу!
Уф, нашето село е едно такова открито и без много дървета - незнам как ще се понрави на Даная. А и няма условие там за гледане на бебче, та само за през деня може да отсядаме...

За водата - и аз се зачудих. По принцип това е цитат от ЛЛЛ:

"Митове за кърменето

Задължително трябва да се дава вода със захар, иначе бебето ще се обезводни.Бременната Блага пита в курсовете за бременни, които кара: “Тук по-голямата част от лекарите препоръчват да се дава преварена вода с 5% захар между храненията. Много от приятелките ми, които родиха в чужбина, ми казват, че там е приета обратната практика – до една година вода не се дава и лекарите се изказват против нея, независимо дали бебетата са естествено или изкуствено хранени. Знам, че кърменето е най-добро за детето и с помощта на приятелките си съм сигурна, че ще се справя, но много се колебая за водата - кой начин да избера за бебето си?”
Кърмата съдържа около 90% вода, а бебето приема средно около един литър кърма на ден, така че можете спокойно да не се тревожите и да не му давате вода. Специалистите по кърмене отричат даването на каквото и да е друго освен кърма преди навършване на 6 месеца, тъй като водата и другите течности натоварват излишно незрелите бебешки бъбреци (между другото, същото важи и за изкуствено хранените бебета). Много майки, чиито бебета са само на кърма казват, че бебетата им просто не желаят да пият вода, дори и в горещо време. Това е така, защото кърмата ефективно посреща всички нужди от храна и питие на бебето. Ако все пак решите да давате вода, то нека тя е преварена, но неподсладена, и е препоръчително да я давате след кърмене с малка кафеена лъжичка."

Обаче се чудя за следното - ако се нуждане от повече вода и заради това суче по-често - то така не приема ли и повече храна?! Мисля да пробвам да й давам по малко водичка пък ще видим...
Даная днес беше по боди с къс ръкав, нещо като рокличка (без ръкави и много тънка) и с гащички само Simple Smile Но си беше голояма жега през деня... А тя иска да яде през час най-много, което най-вероятно е заради жаждата!

Лека вечер от мен  Hug

# 487
някои момичета ми дадоха съвети и ще ги споделя с вас
казаха ми да си избера еднокомпонентно пюре и да давам само няколко лъжички и да дохранвам с ам
не искам да заменям млечно ядене, просто да запозная бебето с нов вкус, консистенция и как да яде с лъжичка
и стефа заспива в шезлонга като я люлея
количката е долу при майка, защото не мога да я разнасям всеки ден нагоре и надолу, чак ме яд на дакотата, но такива са комбинираните колички ooooh!
май стефа е най-навлечена
боди с дълъг ръкав, гащи и ританки плюс чорапи, отгоре е с памучна жилетка тип прегърни ме
късно вечерта слагам още една върху нея по-широчка, защото се отвива, а не пускаме климатика

Последна редакция: пн, 03 май 2010, 23:25 от gitadam

# 488
Аз моя го сложих по къс ръкав да спи, 4е гледам 25 градуса е, ако го облека по-дебело утре ще го заваря потен.Айде лека ви нощ, мисля да си лягам,4е вси4ки в къщи са си легнали отдавна, а аз като някой вампир зяпам тук smile3556

# 489
Здравейте, това с водата торн не го знаех.има още една специална бебешка вода.доколкото си спомням беше с някакво слонче.за това пусто захранване, колкото хора толкова и мнения, аз поне смятам да пробвам пак с него в края на месеца,когато стефа навърши 5 месеца. Hug и усмихнат ден

# 490
  • Mediterraneo
Оф. Гита, сто пъти казваш, че ще захранваш отново след известно време, и сто пъти отново подхващаш тази тема. Ми, честно, направо ти прескачам вече публикациите. Казаха ти мненията си майките тук, стига го чопли вече това захранване... В крайна сметка всеки решава за себе си, ама от една седмица само за това пишеш.
И преди да ми наскочите да кажа, че изказвам мнението си- не мога да мълча, когато нещо ме дразни и тези, които ме познават по- отдавна си ме знаят. Сори, ако на някого не му е удобно  Peace

# 491
ок, повече за това няма да говоря, наистина ставам досадна без да се усетя, ама съм притеснена
който иска да чете моите публикации, който иска не, няма да се сърдя, все пак има момичета тук, които пишат за по-интересни неща и теми. много време бях без нет, нещата не ми са ясни, чета на много места, но все различно пишат, с повечето ми приятелки изобщо не мога да се видя, пък камо ли да ме посъветват нещо по въпроса.

имам приятелка, която пише под ника бранди в кърмаческия, ако аз се притеснявам, да видите какво значи притеснение, повтаря милата въпросите, дават й съвети момичетата и пак се върти в омагьосан кръг с това кърмене, то човек като се притеснява е така, но ще ви послушам момичета, ако трябва с мъжа ми да се избием буквално, защото той вика захранвай както каза лекарката, ама ще го  #2gunfire
от толкова дуднене по темата и той е готов да вдигне ръце от мен, честно

и да попитам нещо за доставките на пентаксим в пловдив знаете ли?
снощи по новините съобщиха, че скоро ще ги доставят, лекарката каза да изчакам до 10 и да не купувам за сега
ще се съобразя с мнението на мишона и на другите момичета Hug
нещо кафето на зузу не излиза на картинката, но все пак мерси Heart Eyes
дано се оправи бързо и повечко плодове за засилване на имунитета да си хапва

с риск да се повторя-нивея за подсичане
иначе се мажем с бочко, но при адски зачервено дупе ни помогна много само с 2 намазвания, ето този

<a href="http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1797/132477890160872410912729 … nYcV5QuMUK3RF.JPG">photo_1</a>

пускам снимка, защото в сайта на нивея не го виждам, там има само един успоковащ, но не е същия

това, моето е мостра, мажа само при много спешни случаи, иначе редовно с бочко и папа за подсичане
редовната опаковка на крема е доста голяма, добър е

а за обриването по лицето мажа със защитен крем на бочко, доволна съм

за ортопед, доколкото си спомням 3 месец

Последна редакция: вт, 04 май 2010, 09:34 от gitadam

# 492
Добро утро, ето и кафенцето

Уф, не сме спали от жега...вкъщи е 25 градуса - дребка беше само по боди, бях и обула и чорапки, но на няколко пъти, освен, че ги изритваше се и развиваше - това до сега не го е правила Mr. Green Също яде през деня през 2 часа, че и по-често.

А дупето й така се е зачервило - никога не е било така - оставям я да ритка без памперс, смених Пуфис с Памперс сензитив, че ми изглеждат по-тънки и не толкова ароматизирани; мия я при смяна на памперса; от мазилата и Нахткерцен не помага(най-добре й действа крем Здраве), направо съм се видяла в чудо - моля за съвет  Sad

Аз пък имам някакъв срив в имунната система Rolling Eyes - миналата седмица хванах гъбички (никога преди не съм имала), от вчера ми цъфна огроооомен херпес на брадичката, чувствам се отпаднала, постоянно съм с главоболие...пих пробиотици, от днес почвам и витамини - дано да помогнат. Освен това съм изгоряла и се опитва да ме наболява и зъб - пълна програма Confused

Последна редакция: вт, 04 май 2010, 09:35 от Zuzu_82

# 493
Гитадам, първо аз не ти прескачам публикациите, защото разбирам, че си много притеснена, а за това е виновна педиатърката ти. Бебето ти е в нормите /казах ти, че можеш да се увериш като погледнеш последната страница на личния картон на бебка /там има таблица за българската популация деца/. Второ - правиш грешка след грешка от щуренеене за чуждото мнение, което така илил иначе не приемаш и продължаваш да захранваш. Трето остави детето да си почине от опитите за захранване поне месец. Иначе ще започне да отказва всякаква храна като стане на годинка!!! Моят мъж е със хранително разстройство точно защото майка муу си е правила опити с него докато го е захранвала!!! Моля те, бъди разумна - остави детето намира за месец и после започни със зеленчук, защото ако дадеш плод или сок ще ти откаже зеленчука и зърнените. Послушай ме от опит ти говоря!

# 494
Аз дупето на моя му мажа с Бочко,никога не ме е подвеждал.Ние в тази жега пък се обриваме по лицето , препоръчаха ми "Магически крем" на Авент и от него съм доволна.Струва 12лв., но за сметка на това се слага по малко и ще стигне за по-дълго време.А да ме подсетите на какава възраст децата се водиха на ортопед за тазобедрените стави, че съм забравила?

Общи условия

Активация на акаунт