ЯНУАРЧЕ-Ех че хубаво е вън за разходка и за сън! - 5

• 28 970
  • 733
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Може и да е повдигана темата и предварително се извинявам, ако е така. С какво слънцезащитно ще мажете децата си. Аз днес мисля да купувам, защото вече слънчицето сериозно понапече.
Zuzu_82 , много ми хареса кафенцето с гарнитура Wink
wicky , това вашето ще да е криза на растежа, както му казват.
Вчера Стела два пъти се обърна от гръб по корем, та трябва вече да се внимава. До сега спокойно си я оставях където ми падне.
Днес приготвям багаж на децата за три седмици и съм се видяла в чудо. Ами то излиза, че трябва да взема всякаква дебелина т.е. направо да изсипя чекмеджетата и шкафовете в колата Simple Smile . Като чета, че прогнозират и дъждовни и 30 градусуви дни и..... Отделно, сиропчета, капчици, кремчета, ролери, Winx-и........абе чудо.
Лек и приятен ден ви пожелавам на всички!

# 541
  • Чехия
Кати ето с това ... http://www.framar.bg/%D0%B4%D0%B5%D0%B9%D0%BB%D0%BE%D0%BD%D0%B3- … -pid30005086.html

Мамче, ти си виновна за днешното ми вдъхновение към кифлите... ти си знаеш къде ги показа твоите вчера.  Mr. Green

Вироглавка... има нещо подобно, но за мен в мъчение когато гърдите ми не са меки..  обикновено вечер съм спокойна,  че омекват защото цял ден са пълни и твърди. Има обаче дни когато ми се струва, че ми малко млякото и това е защото малко забравям да пия ... и две големи чаши вода ме спасяват. С Верето редовно обаче бях преуморена и имаше критични дни, и точно така вечер. Малкото сън ми се отразяваше, ако почивах и спях беше добре. Тя обаче тогава висваше на гърдата и силно стимулираше повече  мляко.

# 542
  • Mediterraneo
За мехлемчето - боровият вазелин се стапя, слага се цвят от невен и се бърка известно време, прецежда се през марля и като поизстине, но преди да е станал гъст вазелина, се капва вит.А. Можеш и сама да си го приготвиш, ако имаш точната рецепта. В аптеките свинска мас не се ползва. Но най-добре да кажеш на някоя по-възрастна аптекарка какво искаш, тя си знае работата.

А, точно така се прави, да, питах бабата  Laughing Знам, че в аптеките не се работи със свинска мас, то и това остава  Whistling Но така или иначе е лесно приготвянето на мехлема в домашни условия, вместо вазелин може да се ползва маста. Но пък е по- голяма играчка с това премиване, което трябвало да се прави на свинската мас.

Цоци, редактирам, дано прочетеш, че не съм подире ти  Simple Smile И на мен ми е преведен последния болничен до 8 април. Оттам насетне чакам майчинството.
Подадохте ли молбите си за отпуск до 410 дни на детето, както и Декларация за пред НОИ?
Парите от НОИ, каквито са болничните и майчинството, нямат нищо общо с парите на социалните, т.е. не се превеждат с детските например. В Майчинството счетоводно ми обясниха, че щом са ми подадени документите, майчинството за април ще получа да края на май. А после би трябвало да са регулярни нещата и да се получават не по- късно от втората седмица на месеца.

Последна редакция: ср, 05 май 2010, 13:08 от Тарталета

# 543
Кърмата е свързана с хормона пролактин. Той е стресов хормон.....Ха познайте сега кога сме най-нервни.....Естествено е вечер да има най-малко кърма и гърдите да са меки. А сутрин - наспали се и гърдите са понякога бомби.... При мен ориз и вода вършат чудеса за кърмата.

Да попитам - кога ще получаваме вече майчинството? На мен са изплатени и последните болнични и вече трябва да получавам майчинство. (то и с вас би трябвало вече да е така) Как превеждат майчинството - с детските ли, в края на месеца ли, началото на следващия ли? newsm78Тарти, тук разчитам на тебе за отговор....И на другите момичета, които са запознати с проблема......

От днес имаме вече шише с вода.....Предложих....Беше ми отказано най-демонстративно.....Чудеше се какво да прави с това чудо биберона....Не настоявам.....Аз ще преварявам вода от кладенец. Т.е. и това исках да питам.......По принцип откакто съм се омъжила, аз в тази къща вода от чешмата съм пила най-много 5 пъти за толкова много години......Пълним си вода от един бунар(кладенец, геран) до нас. (един плет ни дели) Водата всяка година се изследва от ХЕИ и собственика прави профилактика на кладенеца. Той е с електрическа помпа. Водата няма нито дъх, нито нищо. За мен лично е чудесна! Та....аз ще я преварявам тази вода...Чуденката ми е,че не е нито минерална, може би по-скоро изворна, но и такава не съм сигурна,че е ......Нали няма проблем за Бебо??????Има ли и други, които пълнят вода от разни извори, чешми и пр.?

# 544
Здравейте мамчета,
и аз да питам за майчинството нещо не ми е много ясно. Звъннях в НОИ, оттам ме прехвърлят на някакъв телефон, на който никой не вдига. Сега са изплатили само болничния, нищо друго ( при мен това са пет дни от април) newsm78 та и аз се чудя дали няма да ги изплащат накрая на месеца  newsm78

# 545
  • Mediterraneo
Момичета, позволявам си да цитирам едно мнение на мама от Декемврийки относно етапите в развитието на бебето. Знам, че всеки момент ще избухне и тук "епидемията на зъбите" и повечето ще се опитват да си обясняват поведението на бебето точно с избиването на зъбките. Освен че е рано за тях, има и много други логични обяснения. И това определено е едно от тях-

...относно крещенето и всички други странни, сладки, понякога досадни звукове, излизащи от устата на бебето, става въпрос за един съвсем нормален етап на съзряване на нервната система и упражняване и развитие на координацията на говорния апарат - гласни гънки, ларингс, устни, бузи, език. От нежното е-еееее, о-ооооооо и всички гласни в началото се преминава към а-гу, а-гу-га, нннн-йееееее и т.н. После е пищенето, граченето, крясъците, в началото спорадични, по-късно постоянни, а някои деца така се забавляват с това грачене, че забравят да спрат. Следва бръмкането съпроводено с много плюнки и т.н.

Относно лапането на ръчички и всичко, което докопа малкото човече все се каня да пиша и все забравям. В психологията това не се свързва с никакви зъби, а е нормален етап на развитие на опознавателните способности на детето. То в момента се научава да си движи координирано ръцете и всичко слага в устата, защото само това умее да прави, а и през т. нар. орален период, който продължава до 1,5 г. света се опознава чрез вкусовите рецептори. Също така слюнните жлези започват да функционират. Затова и слагането на всичко в устата и потичането на тонове лиги при всички бебета става по едно и също време - между 2ри и 4ти месец най-грубо казано, а появата на първо зъбче може да е чак след навършването на годинка.

# 546
Тарти, благодаря ти за отговора.....То и аз така си мислех, но друго си е като го чуеш със сигурност.......  bouquet  bouquet  bouquetИмам подадена декларация още миналия  или по-миналия месец края, не се сещам кога беше.......

Лично аз не очаквам зъби по-рано от първия рожден ден. И тримата до сега са изкарвали зъби около първата си годинка, като №3 на първия си рожден се озъби точно.

Да споделя 1 подпис на съфорумка и 1 цитат прочетен във форума, които ми харесаха - Всички жени по своята същност са ангели, но когато им прекършат крилата, се налага да летят на метла... и  Със съпруга ми искаме или да си купим куче, или да си направим бебе.Само че не можем да решим - килима ли да си съсипем или живота. (Рита Ръднър)

Нали няма сега да започнем за и против куче и бебе.......Моля ви!

# 547
Вироглавка... има нещо подобно. Има обаче дни когато ми се струва, че ми малко млякото и това е защото малко забравям да пия ... и две големи чаши вода ме спасяват.  

Ива, мисля, че си права - аз пия доста вода, но тук от седмица температурите се увеличиха много, а аз количеството вода не го увеличих адекватно...  Confused Освен това излизам на разходка чак ранния следобед - предиобед бебка спи повече и имам време да ошетам и сготвя. Към 14 ч. съм в парка и там - разходки първо под дебелите сенки, после и по другите алейки до 19 часа... Спираме само, за да се накърмим и тя водата ми се изпарява  Rolling Eyes...

Кърмата е свързана с хормона пролактин. Той е стресов хормон.....Ха познайте сега кога сме най-нервни.....Естествено е вечер да има най-малко кърма и гърдите да са меки.

С този аргумент ще строя момчетата довечера да слушат!!! За водата от кладенеца - ти такава ли пиеше когато беше бременна, ако да, аз винаги съм смятала, че бебето привиква и се адаптира без проблем към "вкуса" на майката още от утробата (то това си лично мое мнение). А и щом водата е изследвана и потвърдена като питейна - няма проблем.

# 548
хай и от мен
на мен ми остават май още два дни болнични, майчинството ще го взема чак в средата на юни
това е така, защото нашите заплати се водят месец назад, а документите и болничните за април се подават в края на май.първите пари по майчинството ще ги взема около 10 юни и винаги ще е постоянна тази сума, горе-долу колкото са болничните за един месец, имам предвид само работните дни от месеца.
днес стефа ми извади акъла.одраска се по носа и устата и потече кръв, много бързо й растат ноктите и започна едно реване, едно чудо.половин час не мога да я успокоя, накрая й дадох малко чай.оказа се, че е гладна, въпреки че следващото хранене имаше цял час, който проспа след употребата на чайчето.искаше ми се повече да я държа навън днес, а не само 1 час, ама пустия рев не спря и я прибрах.може пак да я изнеса на двора след 16 ч, че сега слънцето е най-силно и опасно. Hug и усмихнат ден
сори, че остава толкова голямо разстояние в моя пост, но ентъра ми заяжда Confused

# 549
За слънцезащитен - ние сме със СебаМед, за сега фактор 35 мисля, но не се размазва добре, ще го сменям  Wink

Татит розовия хип дохранваш с него или само с него се храните и по какъв повод даваш точно него? Че и аз него взех четох че помагал за по лесно изхождане, ама трудно се разтваря пък и някакви странни дози (за 3 месеца - 210мл  Rolling Eyes ). Ние само дохранваме с него, ама все пак да те питам - по колко правиш и има ли си цака да се разтваря по лесно  Rolling Eyes Между другото Марина е прелестна, дай боже всеки му такова момиче, пък и с такава коса   bouquet

# 550
Тединка - и на мен само 5 дни са ми изплатени Peace Ти подаде ли втората декларация за майчинството? Аз моят съм я дала на счетоводителя на 10 април - те са я внесли в НОИ някъде на 28-29-ти, та очаквам превод след 20 май Money Money Money

# 551
  • Варна
И аз ще използвам това кремче за бебка, онзи ден го купих. Освен характеристиките му, ми харесва ми също и че се размазва лесно и не остава бял слой по лицето.
Майче, честит имен ден, този път не със закъснение  Grinning
Ние сме добре, след малко започвам да приготвям багажа и следобед тръгваме към Бургас за почивните дни. Два пъти вече ходихме до там и сме като някой катун, колата претъпкана с багажи  Mr. Green
Лора онзи ден ме изненада като изведнъж тръгна да се обръща от гръб по корем, успя на два пъти тогава и вече и е любимо упражнение  Heart Eyes Много ми е засмяно и спокойно детето, не мога да се оплача. А и все още спи по много. Ето малко нови снимки и от нас: http://www.facebook.com/album.php?aid=15520&id=1737004660
Климатик имаме и мисля да го ползваме, ако не искам да изпукаме. Апартамента ни е южно изложение, зимата е супер, но лятото е немислимо там без климатик.
И аз тези дни се притесних, че кърмата ми намалява, но пия повече течности и мисля, че нещата се нормализират.

# 552
Успях да подам документи точно за еднократната помощ за раждане. Вие сигурно отдавна ги изхарчихте и забравихте, а аз все се помотвах. Малката се изнерви в количката, изобщо не заспа, докато обикаляхме из разни стаи и гишета. Сега се надявам да поспи повече. Вчера ми е преведен последния болничен за първите дни на април, документите за майчинство счетоводителката ми ги движи. Значи, в края на месеца да очаквам първия превод.

Да, при декемврийките има няколко мами, от които може да се научи полезна информация.

За водата – до края на трети месец преварявах чешмянка за АМ, после имаше момент, в който нямах условия да преварявам и се наложи да пробвам с непреварена Девин изворна ( розов етикет). Та сега редувам. А изобщо за даването на вода – ако детето е изпотено, обезводнено и определено си иска вода, едва ли чак толкова ще му се натоварят бъбреците от малко водичка. Не е ли по-опасно обезводняването? И ако то иска само вода, а му даваме мляко, макар и с 90% вода в него, не се натоварва стомахчето му? Такива мисли ми се въртят.

Слънцезащитен крем – купих това http://www.spirig.bg/microsun-baby.php като оптимален вариант по отношение на качество/ количество/ цена.
Герганче, бебешката слънцезащитна козметика се разнася по-трудно от самите слънцезащитни филтри, ако са само физични (както се препоръчва), основно титаниев двуокис. Себамед е много добър избор.

Последният хит на нашата глезанка е да налапа едната ръчичка в областта на китката и с другата я натиска в устата. От страни погледнато, все едно, че огризва копънче. Много е смешна.

buritu, книжката е добре написана, систематизирана е. Е, има разминавания с някои форумни аксиоми, но ...

Последна редакция: ср, 05 май 2010, 15:55 от aniTakova

# 553
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Герганче, ние вече сме само на АМ, т.е. само на розов ХИП. Давам точно него, защото прочетох добри отзиви в темите за АМ и защото има пребиотици и уж помага по-лесно изхождане. При нас има ефект за по-редовно изхождане, но не бих казала за по-лесно като че ли..... За разтварянето - и аз видях зор в началото, но цаката е в по-хладката вода. Аз правя хладка вода (60м. гореща + 40 студена) и така се разтваря по-добре. После доливам нужните мл. до дозата, която правя.
Наистина са им странни дозировките, затова аз се доверих на беба. Сега правя 4 лъжички ХИП с маалко повече вода от указаното, за да и е по-лесно акането. За сравнение от Аптамил ядеше 5 лъжички АМ. Но и на ХИП лъжичките са по-големи!

За климатиците - ние май ще сложим такъв, а пък ще преценяваме с пускането. При всички случаи е по-добре да го има!

# 554
Tatitt ние преди дохранвахме с НАН и там са лъжичка на 30мл, ама ХИП-а видях че е с по други дозировки  Rolling Eyes И аз сега правя като за 2м. 145мл вода + 4 лъжички от млякото (или три бяха....чакай че забравих, а кутията не е пред мен). Странното е че вчера за пръв път и го дадохме веднъж следобяд и до вечерта се изака, а преди това не беше 4 дни някъде...Та ще видим от млякото ли е или си й беше време  Wink

Климатик нямаме но апартамента е с такова изложение че има доста прохладна стая за през лятото и това е нашата спалня Wink Но като цяло мнението ми е че е по добре с климатик, вместо страшно високи температури  Wink

Общи условия

Активация на акаунт