ЯНУАРЧЕ-Ех че хубаво е вън за разходка и за сън! - 5

• 28 973
  • 733
  •   1
Отговори
# 525
Честита четвърта месечинка на всички, родени на 04.01.
Поздрав за майчетата им  http://www.youtube.com/watch?v=XhSx8uKdD5o .
Не съм особено адекватна тия дни и бях изключила, че днес правим 4 месеца.

Последна редакция: вт, 04 май 2010, 20:48 от aniTakova

# 526
може би отговора е в това, че бебето е спокойно и плаче само, когато е гладно и когато му се спи.заспива лесно, бутам го в количката, сама си го гледам, мъжът ми е на работа, бабата помага, ама както споменах е в чужбина цял месец
със спокойно бебе живота е по-лесен, пък и моята не съм я научила на ръце, което е добре, така мога да сготвя и да правя др.работи, не е изцяло залепена за мен като гербова марка Wink

# 527
  • София
Привет! Мерси отново за поздравите и хубавите думи! То верно ще станат цял месец тези поздрави  Laughing

Аз само да кажа нещо интересно, което забелязах - след всяка истерия при нас има някакви новости. Първо бебка ядеше през два часа през цялата нощ. След първата истерия на следващия ден почна изведнъж да спи по цяла нощ! Ей така - без прелюдия Simple Smile След последната истерия пък почна да спи и през деня сама. Т.е. без да трябва да я държа или люшкам. Пак така от раз! Даже неиска да я люшкам! Само й давам бибата да я посуче 5-10 минути и си заспива?!? И е така от два дни вече през деня! Днес успях да сготвя! (това за мен е голямо постижение - повярвайте ми:)) Почна и да си държи играчките с две ръце изведнъж! Преди от време на време го правеше, но не толкова съзнателно. И не само с ръце, ами вече и с крака си хваща разни неща  Laughing А вчера докато я возих в градинката - си беше вирнала дупето и краката право на горе през цялото време преди да заспи  Mr. Green

Поздрави на 4-месечинките!  Hug

Лека и спокойна нощ ви желая!

# 528
  • Тракийка в Софийското равно поле....
wicky - честит имен месец и от меееееен! Докато зацепя, ей......  ooooh! Още не можем да се организираме да дойдем при вас. Ама Марина вече влиза в нов режим - не иска да спи в количката изобщо. Гони я клю-то яко.... Пее истински арии на всяко дърво под което минем и "говори" много. Основните ни думи са "гааааааа гогого гаааа, нгъ нгъ нгъ....." - абе всичко с "г".  Mr. Green. Та сега се прибираме за третото хранене (към два) и спи в къщи следобеден сън, като голямо момиче  Mr. Green bowuu.

Буриту - и ние обмисляме климатик, но съм чувала, че не е добре за бебето. От друга страна и жегата не е много добра, нали?  newsm78

Момичета, айде да обсъдим и климатиците!

# 529
Те климатиците и за големите не са полезни.Бързо се настива.Като се върнеш от жегата навън и вътре ти се струва студено.На другия ден си настинал.В нас миналото лято климатика работеше нонстоп, че не понасях жегите през бременноста.Пък сега ще видим с бебока какво ще правим.

# 530
  • Mediterraneo
Климатик имаме, но така или иначе няма да го пускам лятото. И каката не съм държала на климатик. Пускала съм го много рядко в изключителните горещини, но в никакъв случай постоянно или пък да спим с пуснат климатик  Naughty

# 531
  • Стара Загора
Зависи от жегите. На нас апартамента ни е само запад - в големите жеги в къщи температурата е 33-34 градуса при спуснати външни щори. Няма как да се спи - стоиш и се потиш. Затова миналото лято сложихме климатик и в спалнята - преди лягане охлаждам, мисля, че само 2-3 вечери сме спали на климатик и то на 28 градуса.Та, смятам че понякога са необходимо зло. Незнам Ники как ще е, но Ивка от бебе не обича много топло. При тези температури тя е вир-вода и не заспива, затова се принудихме да сложим климатик и в спалнята. Слава Богу не съм я простудявала.

# 532
Добро утро Simple Smile Хайде на кафето Simple Smile

Тарти - педиатърката ни изписа рецепта и за крем с витамини, който ни направиха в аптеката - не помогна. Ако е удобно може ли да споделиш рецептата за крема с невен  bouquet

А за обсъждането на климатиците - все едно ми четете мислите Shocked точно снощи обсъждахме с таткото, дали ще пускаме нашия. Все си мисля в големите жеги, че е по-добре на климатик - на 24-25 градуса, отколкото 35-40... ние сме на последния етаж - направо се сваряваме, то и сега е 26 градуа ooooh! В никакъв случай не мисля и аз постоянно да е пуснат...
Вчера влизам в кварталния супермаркет и както навън беше адска жега - вътре ме лъхна страшен студ - може би беше към 18-19 градуса - завих малката с одеалце, но сега подсмърча и съм сигурна, че е заради този магазин. И то защото хората на опашката, просто си извъртяха главите при вида на количката и никой дори и не си направи устата да ни отстъпи ред #Cussing out Както се казва Не е лош народа - хората са лоши...

# 533
  • Mediterraneo
Тарти - педиатърката ни изписа рецепта и за крем с витамини, който ни направиха в аптеката - не помогна. Ако е удобно може ли да споделиш рецептата за крема с невен  bouquet

Нямам идея как точно се прави. Съдържа цвят от невен, боров вазелин и вит.А. Може и със свинска мас да се направи.

# 534
Добро утро ! Направо завиждам на тези , които имат климатик ! Ние сме на последен етаж, освен това в нашата стая пече слетобяд и познайте за какво става дума лятото ...  ooooh! Но за сега нямаме възможност да си сложим . Иначе и да имаме не мисля да са включени постоянно. На старата ми работа с колегите лятото държахме 18-19 градуса и вечно бяхме във война с колежките , на които пък все им беше студено.Та пълен рай няма .
Честита месечинка на празнуващите днес !
ra4e взимам си бележка за препинателните знаци и разстоянието.  Laughing
И ние открихме сезона на късия ръкав . Тонката през деня я извеждам с боди с къс ръкав и ританки , а отгоре я завивам с една рехава плетена пелена . И мисля , че й е добре дори като спрем на сянка . А между 13 и 17 сме удома и я оставям само по боди.
Гита , моля те опитай се да синтезираш и да пишеш един пост ,а не след всеки втори.Не че нещо лошо , ама ....  Hug
Хубав ден! Днес се очертава да е по-прохладно .

# 535
За климатика - зависи от жегите, от самия климатик, от апартамента....
Ние сме на последен етаж, само на юг и по-влажен въздух. Макар и да има дълга тераса и слънцето да не грее в стаите, без климатик е немислимо. Но ползваме основно сушене, а не охлаждане. Не знам, сигурно ще ограничим употребата му това лято, но изобщо без него... Или ще пускам в едната стая, а ще стоим в другата. Има време, още се топлим ...
Из офисите хората масово слагат климатиците да духат много силно, на ниска температура и после се оплакват, че са изстинали.

За мехлемчето - боровият вазелин се стапя, слага се цвят от невен и се бърка известно време, прецежда се през марля и като поизстине, но преди да е станал гъст вазелина, се капва вит.А. Можеш и сама да си го приготвиш, ако имаш точната рецепта. В аптеките свинска мас не се ползва. Но най-добре да кажеш на някоя по-възрастна аптекарка какво искаш, тя си знае работата.

Днес твърдо съм решила да подам документи за еднократната помощ при раждане.

# 536
  • Чехия
Ахой мамчета, сутринта малко писах, ама ми се появи любимия Error 500 и бац нищо.

Днеска нашата кака Вяра ни събуди в 5.30 и вече сме извършали цялата къща. Та си седя и пия чай с мед пред ПЦ-то, а дребното слуша приказката за Седемте козлета вече за 100-тен път. Мисля  после да омеся едни кифлички, че мъжо беше на диета и вече я приключи. Защото край моята бременност и той кара само на препечени филии и та беше с някое кило в повече.

Още исках да ви кажа, че ще радвам да имате път към мокра Чехия, само дето не сме в Прага, но нищо и тука има хубава биричка... дори малка местна пивоварна за тъмна черешова бира.  cheers

Ето ви малко фотоси от нас: http://ivalex.multiply.com/photos/album/192/192

Чудно ми как е толкова топло в Бг. У дома още сме с парното.  Sad Тия дни е просто зверски студ.

Катинче, писах ли ти за невена, ти беше питала кога да го събираш? Започва да цъфти началото на лятото и се събира по обяд, суши се на слънце. Моите семенца едва покълнаха сега, а и в този студ скоро няма да имам цветчета.  Confused  

Хайде порадвайте се на слъчицето и за нас.

# 537
Привет, дружина!

Ние се прибрахме от разходка преди малко. Използвам,че нашата кака си говори със Сами, че аз да драсна 2-3 реда тук-там......

Установих за себе си едно - ще излизам по-рано - към 8,30ч., по-натам и в 8ч. и ще се прибирам до 10-10,30ч. Докато няма още силно слънце. Два дни се прибирах към 12ч. и Сами направо слънчаса - започна да не спи добре, да се мята, да реве насън, независимо от това,че му правя по-хладка баня на обяд, уж за по-добър сън следобед.......Днес си поспа навън, не се наложи да го нося на ръце, когато бе буден и всичко мина добре, беше спокоен и това ми хареса. Установявам и нещо друго - просто в компанията, която излизаме с колички(около 6 майки) Сами е най-малкото бебе, всички други са над1г. и явно повечето деца и шум му действат изнервящо......А и все още не виждам мами с деца долу-горе на нашата възраст(то по принцип или са в къщи още, защото са малки, или тепърва ще се раждат наборчетата), та на този етап ще излизам поединично и по-рано. В края на краищата спокойствието на Сами за мен е най-важно. Днес видях големи деца - над 1г. и бягащи вече - да са с плътни якенца......А ние бяхме само по горно боди с дълъг ръкав, но тънко и отдолу боди с къс ръкав......Една съседка направо ме ядоса.....Точно оправях одеалцето на Сами,че се бе изместило, той още спеше и тя точно над главата му - Пораснахте ли вече? Леле....направо бягам от любопитни лелки, които аха целите да влязат в количката на детето.......

Днес пих кафе, дано не се отрази на Сами, ще дебна за ефекта......

Към празнуващите утре - приготвихте ли масите,че ние идваме........

Установявам,че дограмата, която сложихме миналата година, пази много от слънцето навън. В къщи е прохладно и хубаво. При жегите не знам как ще е, и да ползвам климатик - то той ще е на ниска степен и да не духа директно към нас. Където е ползата от климатика, там е и вредата от него......Ако има повече слънце - ще го пращаме към Ивето за да не и е студено.......

Оплаках се, похвалих се...На тези, които днес са на консултация - добри резултати и Пентаксим желая. Ние ще сме след 2 седмици, за да е минал 1 месец от предната ваксина. Иначе по принцип и ние трябваше да бъдем днес, но не ми се ходи само за едното мерене. То си личи,че детето расте.

Хубав ден и приятни разходки! Hug

# 538
Добрутро, чак в 11ч да ви кажа Simple Smile.
Днес нямахме мрънкащо бебе още в 7-7.30ч и успяхме да се поизлежаваме до 9-9.30ч. Еееей, това не се беше случвало доста отдавна. Направо не мога да повярвам. Продължаваме с нощното събуждане за ядене - към 3, после се будим към 6 пак, но това при една стандартна нощ. Не ми се говори за една от последните нощи, в която се будехме през 2 часа и ядохме цяла нощ. На сутринта бяхме оакани до уши, но доволно натъпкани и ухилени. После беше наказан - следващо ядене чак в 12 (последно беше ял към 7). Взех шише с водичка (за всеки случай) и айде на разходка. Нямаше нужда от наказание - спа си до 12 като пич, че и после не мрънка особено. Ами така е явно като се натъпче човек зверски, та да не изпусне случайно млякото:D.
Днес ще се видя в приключение с бебе и костюм. Tрябва да взема костюма на мъжа ми от шивач към 15-16ч. Което означава, че ще нарамя кенгуруто и ще се метна на метрото, а после вероятно по същия начин обратно Grinning. Представям си каква картинка ще сме - също като циганска каручка Grinning. Ще си плачем за снимка за бебешко списание със заглавие "майката и нейните безкрайни възможности"
Като пиша за майките, се сещам за една ужасно забавна книжка за бебето. Купих я на мъжа ми малко преди да родя, за да го настроя щастлово;) Ето за какво говоря - . Срещали ли сте я?Simple Smile

# 539
Добър ден на мамите и бебетата!

Тези дни при нас почти нищо ново - Анна спи и яде и все така си дъвче ръцете. Ей, ако може и двете би ги налапала - от време на време, чак си докарва повръщане. Един вид - повдига й се от нея си  Mr. Green.

За климатиците - имаме в хола, който е преходен към спалнята. Сложихме го преди две години, защото апартамента е южен и с гоооолеми прозорци и на мъжа ми лятото му беше жега (аз и на 45 градуса на слънце мога да вирея, гот ми е и на въженце бих скачала, не ми пречи, виж зимата съм като италианска кола - загивам и не паля и на минус 8 даже...  Laughing ). Със слагането на климатика сложихме и външна ролетна щора (щото пердета не обичам, я вътрешните ни щори само прах събираха) и ха сега познайте дали ползваме климатика  Wink! Щората я пускам към 10 - 10.30 и жегата я няма... Така и мъжът ми доволен и аз съм спокойна за личния си принос към комфорта на белите мечки  Wink  Peace

Да питам кърмещите мами - абе имам чувство, че за кърменето в 21 часа кърмата ми е малко (само в този час е така - нямам никакво напрежение в гърдите и бебка се сърди накрая в последно време, а до сега - просто в един момент спираше да суче и това е, без рев и мрънкане). Само при нас ли е така? И ако да, защо само по това време?  newsm78

Зузу, не си човек с тези картинки - ти знаеш ли аз коооолко обичам мъфини (любоФта ми към тях се изчислява в бройки ....)  Heart Eyes
Айде сега отивам да сколасам с бройката мъфини и после в парка.

Хубав ден на всички  Hug!

Общи условия

Активация на акаунт