ЯНУАРЧЕ-Ех че хубаво е вън за разходка и за сън! - 5

• 28 977
  • 733
  •   1
Отговори
# 510
Ох от първия ни Пентаксим днес са точно 60 дни и дано се появи по-скоро, па било и платен, че се притеснявам. Иначе и на мен лекарката ми каза, че седмица-две закъснение не е фатално.
Бебка е на разходка с татко си, а аз използвам да сготвя. Не знам като му свърши отпуската как ще се оправяме, тя свикна да спи само навън по разходки и у нас постоянно будува и иска внимание. То че нищо няма да мога да свърша до като се върне от работа е едно, дано поне успяваме да се оправяме да излизаме сутрин навреме по хладничкото.
Аз давам преварена чешмяна вода, но тя преди пиеше повече, сега по-малко, а нощес пишото й беше много тъмножълто и мисля да почна да й предлагам изворна непреварена, дано да пийва повече.
И при нас направлението беше за ехографски преглед на тазобедрените стави и не сме плащали.
По повод говоренето на различни езици на бебето, племенницата ми е двуезична, баща й е французин и от самото начало сестра ми й говори на български, а той на френски. Като беше бебе им ходих на гости и като се върнах всички питаха на какъв език гука бебето. Тя проговори по-късничко, това е често срещано при двуезичните деца, сега в момента на френски говори идеално, на български всичко разбира, но до миналото лято не искаше да го говори само отделни думички. Тогава обаче за пръв път беше тук сама без майка си( за преводач ) и баща си и проговори отведнъж идеално. Даже беше позабравила френския. И във Франция няколко месеца говореше с майка си само на български. И друго, което е интересно в началото на лятото, говореше си на френски, но разбираше, питаме я нещо, отговаря на френски, но съвсем на място. Или кажем някоя думичка на български, а тя веднага я повтаря на френски. По този начин и дечицата около нея научиха думички на френски. Дечицата на братовчедките ми пък гледаха с удоволствие дискчетата й с приказки на френски.
Знам, че е още рано за плодови пюренца, аз лично мисля чак на навършени 7 месеца да давам, но да споделя че и Гербер имат микробурканчета, не само Хип и са на по-достъпна цена.

# 511
не мога да разбера защо ни е пратила на частно, след като зк поема прегледа с направление, лошо й се пише само да я видя /педиатърката де/
купувайте ваксини, плащайте си прегледа, аз тези пари да не ги бера по дърветата
 е, днес не ми е ден  Twisted Evil Twisted Evil
спряха ни водата, допреди 20 минути имаше вода и тъкмо като реших да й измия на стефа шишетата, спря
хубаво е, че имам още 1 измито, дано до 4 ч.дойде пустата вода
заради строеж при нас е май и ми идва да ги  #2gunfire
честито и от мен на всички мини-рожденици, да са живи и здрави, казвам мини, защото истинския 1 р.д. е на годинката

Последна редакция: вт, 04 май 2010, 13:11 от gitadam

# 512
  • София
Здравейте!  Hug

Моето дете спи от 2 часа вече, все едно цяла нощ е копало.  Joy Shocked Не мога да повярвам. Днес мисля да не излизаме по жегата, че аз нещо се чувствам много скапана. Може да го сложа малко в кенгурото и да отидем на разходка до магазинчето под нас, но още не съм го решила.

Честити 4 месеца на:

на Атанас на Весела Динкова
на Ясмин на nilly
на Дарина на ivalex
на Диляна на aniTakova
на Виктория на tanchelina

Днес Фил за подарък за месечинката се обърна от гръб по корем. Оставих го на спалнята и отидох да се измия и като се върнах беше по коремче. После го направи още 3 пъти, за да ми покаже как става.  Laughing

Ето малка тортичка от нас:

Майка му мисли да си сипе една чаша бира по този повод Wink

Хубав ден и много усмивки на всички!

П.П. Уики, все забравям...Честит имен ден! Да си много, много щастлива!

Веселушко  Hug Heart Eyes

# 513
  • Чехия
Привет мами, Честити месечинки... на астралните близначета...  Hug

Редче Hug  може  ли една чешка да те черпя.... любимата ми гамбринус.

Дари ме изненада така както теб само, че в креватчето... не стига че по корем а и към това се извъртяла с главата на мястото на краката.  Crazy Вече на спалната не я оставям и за миг защото ще литне долу, постилам на земята.

Завиждам ви за жегата тук е 10С и сутринта имаше ужасна мъгла.

Майче, Честит Имен Месец.  Hug  bouquet

Тарти и другите мами с подсичане на бебчетата, понякога някой бебета са много чувстителни към кремове със съдържание на цинк и става по зле от тях ...

Последна редакция: ср, 05 май 2010, 10:02 от ivalex

# 514
  • София
Ей, Иве, накара ме да се размечтая! Гамбринус или Крушовице и хермелин в някоя кръчмичка на Вацлава...ехххххх. Като Фил поотрасне малко ще ти дойдем на гости в Чехия! Прага ми е любим град!

Ето ме там:

# 515
Red tree, голям си сладур! Simple Smile
И аз харесвам Прага, един от любимите ми градове.Била съм и в Катовице, качвала съм се на Татрите. Хубаво беше и искам пак. Simple Smile
Честит имен ден на Уичи! Да ти се чува името с добро!
Честита месечинка на рождениците
! Да са здрави и спокойни дечица!
gitadam, пак те подхващам, но да знаеш, че е с намерение да съм ти полезна. Струва ми се, че преди два-три дни каза, че бащата и майка ти те насилват да захранваш, най-вероятно думите на мъжа ти са били: какво ги слушаш тези патки там, нали педиатърката ти го казва" /често съм чувала подобно мнение за форума, за това/. Сега казваш, че ти си злояда, което означава, че майка ти не е наясно с нещата около здравословното хранене на децата. ДАйвайки ти съвет и насилвайки те за захранваш, тя повтаря грешката си с теб. Не го допускай!
Смени си педиатъра!!!!Тази е некомпетентна. Говори с други момичета от Пловдив и се преориентирай докато е време. После, като почне да боледува детето ще почне антибиотици за хрема да ти изписва, докато не увреди цялостното му състояние.

Последна редакция: вт, 04 май 2010, 13:45 от Мишона

# 516
Аз съм била злояда, защото съм била недоносена, родена съм 800 гр. и като дете бая зор са имали нашите с храненето.
майка ми е тази дето напира за захранване, нищо не пречило да се захрани и на 4 месеца, щом е по-малко няма проблем
колкото до мъжа ми за педиатърката каза, че не е доволен от нея, не обяснява нищо и той й беше бесен, каза че е луда, но вика че по-малко може да пробваме с кашата
т.е. и двамата казват, че по-малко може
тази педиатърка ми е препоръча едно приятелче, каза че е доволно от нея /то също пише във форума/
повечето майки като гледам, са склонни да се доверят на педиатъра, поне познатите около мен
май като се замисля мишона е права за патките де...
мъжът ми не го каза точно така, ама какво разбират те от захранване, чети какво пише на етикета, пише ли на кашата след 4 месеца, значи може Thinking
повече тази тема няма да я подхващам, за да не се ядосат момичетата

чета американски и англ.педиатрични сайтове, защото мисля че са водещи по отношение на новостите в захранването

ще изачакам до 27.05 и никакъв ганчев
рекох да отворя едно от пюретата и да видя дали е толкова гадно, колкото разправят

гъсто, не е за 4 месечно дете, кашата е по-рядка от него
на мирис е отвратително, а вкуса блудкав
чак мен ме заболя корема като го опитах и половин час в устата ми имаше кофти вкус
може би плодовите да са хубави, но зеленчуковите са отврат

благодаря на мишона за подкрепата и напътствията  bouquet

ето този например - http://www.mayoclinic.com/health/healthy-baby/PR00029

Последна редакция: вт, 04 май 2010, 16:31 от gitadam

# 517
Gitadam, недоносването много рядко играе роля при последващото хранене, след като са наваксани грамчетата. Дори оперирани бебета неяли 16 дни от раждането си, поддържани със сонда или венозно /каквото беше моето момиченце/ могат да бъдат захранени правилно. Злоядството идва от липса на подход и система при захранването. На етикетите на пюретатапише "след четвъртия месец", но специалистите педиатри, интересуващи се от новостите свързани с изследванията върху съвременното развитие на детето са категорични: захранването в днешно време МОЖЕ да се започне и четвъртия месец САМО ако детето не наддава добре от АМ! Опитите и изследванията на големи групи деца дават право на съвременната педиатрия да твърди, че най-добрия вариант за добре наддаващи бебета на кърма или на АМ е при навършен 5-6 месец. Това е така, защото в края на петия и началото на шестия месец храносмилателният трахт е готов да приема храна различна от кърмата или адаптето, а бъбречната и чернодробната функция е достатъчно зряла за да прочиства организма. Производството на храни в днешно време се еинтегрирало прекомерно с химията - това е причината.
Не знам къде и какво четеш, но сигурно знаеш, че е налице проблем с храненето на децата в световен мащаб. Изследвания твърдят, че ранното захранване с млечни продукти и месо /т.е. преди първата годинка/ довежда до акселериран разтеж при децата заради обработката на животните с хормони. Само това ако имаш предвид ще се замислиш как постъпваш със Стефа.

# 518
Привет. Ние май сме едни от малкото, които ще се наслаждават на празна София по празниците. Чудих се дали да не изведем малкия някъде на чист въздух, но то май такъв не остана. Пък и моите мисли все към морето ме теглят, а то е далеееч за хора с бебе, токова колкото е близо за такива без Wink. То и колата пак ни прави номера. Редовно се случва, но вече сме свикнали и приемаме влизанията й в бокса с примирение. Така или иначе - няма да се пътува. Ще обикаляме градинките семейно и ще експлоатираме таткото емоционално, че майката понякога изтощава батериите;)
Бебешора заспа след ужасно дълго мрънкане - в момента се наслаждавам блажено на тишината. Не съм си и помисляла, че тишината би могла така да ме ощастливява Grinning. Зяпам "Нагости на третата планета" с едно око, другото го хвърлям тук, а периферно всичките ми усещания следят хъркондела в скута ми. Навън прекарваме два пъти по няколко часа на ден - от 10 до 12-12.30 и после към 16-17 излизаме за още два часа. Това по негово желание, като в случая "желание" значи всъщност "рев до скъсване и яко инатене". Толкова много се ядосва когато му е топло, че направо се чудя какво ще ги правим лятото тези зимни бебета? Ние нямаме климатик, а и сме под наем... Което значи, че ако не се разберем с хазяите ние да сложим климатик, но да се приспадне от наема и след напускането ни да си остане тук, ще се завъртим с едни монтажи и демонтажи...
Излизаме, че пак ревем.

# 519
Здравейте, при нас с Никола като при всички вас.  Simple Smile
Чудя се къде изчезнаха толкова много майки с които започнахме темата за Януарчета в началото. Чесно казано много от тях ми липсват....бяха интересни теми Копнеж, Димка, Хоуп. Ела79,Mis-Demeanor ,Mucunka,MTV, dudeslavka беше интерсено да се, чете.
gitadam не, че нещо лошо има в това да си загрижен за детето си ама , едно и също да се дъвче през дава поста... Hug, вчрно че ако не искам да не чета...но да кажа и аз мнение, а и да питам как успяваш да се организираш, че през половин час пишеш...завиждам ти Peace
За водата: Давам на Никола от около 2 седмици, защото искаше да яде по често от 3 часа , а междувременно повръщаше непреработена кърма. Започнах да му давам м/у храненията , първо се мусеше а после почна да изпива около 20-30 мл. на ден. През последните 4-5 дни обаче изпива около 150 мл на ден. Докато ходим на разходки той започва да плаче и като му дам малко вода се успокоява и заспива и така почти на всеки час, мислите ли че му отнемам от храната с това количество вода?
Относно обличането, в тези горешини го обличам с боди с къс ръкав, тениска и тънък панталон.
Желая хубав ден на всички... Hug

# 520
Привет!
Честита месечинка на Филип! smile3525
Тези дни и аз търся чадърче, ама не съм намерила цвета все още Simple Smile
Tatitt, страхотна ваканцийка Simple Smile, браво на Марина, че е била послушна. Снимката със шишето ме изуми  Hug
За боди с къс ръкав - дори в къщи не смея още да облека. Толкова се наплаших от миналата седмица, когато вдигна температура   ooooh!
Zuzu_82, то и времето сега благоприятства отслабването на имунитета  Peace дано витамините ти помогнат  Hug

Мишона, страхотни аргументи -нищо, че не са за мен, ама ще използвам, че почивните дни ще сме при баби и роднини и 100% ще ме съдят, че не сме захранени Naughty. Последния път чух, че можело да стигнем до анемия, ако я караме само на кърма до 5-6-ти месец!!! #Crazy

buritu, дано се разберете за климатика Simple Smile
Бройте ме и мен като почитател на Прага  Wink. Аз дори смятам да изкараме на бебка задграничен паспорт и жз 8-9-я месец някъде на почивка....Таткото още свиква с идеята, ама дано се навие.

Хайде лека вечер от нас!

# 521
  • Mediterraneo
Linna^, изчисти си кутията

# 522
 Аууу - веднага! Simple Smile

Последна редакция: вт, 04 май 2010, 19:56 от Linna^

# 523
Здравейте, майчета Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Честита четвърта месечинка на всички връстничета, а ето почерпка и от нас
Отивам да чета, че доста съм изпуснала Heart Eyes

# 524