Бебка е на разходка с татко си, а аз използвам да сготвя. Не знам като му свърши отпуската как ще се оправяме, тя свикна да спи само навън по разходки и у нас постоянно будува и иска внимание. То че нищо няма да мога да свърша до като се върне от работа е едно, дано поне успяваме да се оправяме да излизаме сутрин навреме по хладничкото.
Аз давам преварена чешмяна вода, но тя преди пиеше повече, сега по-малко, а нощес пишото й беше много тъмножълто и мисля да почна да й предлагам изворна непреварена, дано да пийва повече.
И при нас направлението беше за ехографски преглед на тазобедрените стави и не сме плащали.
По повод говоренето на различни езици на бебето, племенницата ми е двуезична, баща й е французин и от самото начало сестра ми й говори на български, а той на френски. Като беше бебе им ходих на гости и като се върнах всички питаха на какъв език гука бебето. Тя проговори по-късничко, това е често срещано при двуезичните деца, сега в момента на френски говори идеално, на български всичко разбира, но до миналото лято не искаше да го говори само отделни думички. Тогава обаче за пръв път беше тук сама без майка си( за преводач ) и баща си и проговори отведнъж идеално. Даже беше позабравила френския. И във Франция няколко месеца говореше с майка си само на български. И друго, което е интересно в началото на лятото, говореше си на френски, но разбираше, питаме я нещо, отговаря на френски, но съвсем на място. Или кажем някоя думичка на български, а тя веднага я повтаря на френски. По този начин и дечицата около нея научиха думички на френски. Дечицата на братовчедките ми пък гледаха с удоволствие дискчетата й с приказки на френски.
Знам, че е още рано за плодови пюренца, аз лично мисля чак на навършени 7 месеца да давам, но да споделя че и Гербер имат микробурканчета, не само Хип и са на по-достъпна цена.

Вече на спалната не я оставям и за миг защото ще литне долу, постилам на земята.

. Зяпам "Нагости на третата планета" с едно око, другото го хвърлям тук, а периферно всичките ми усещания следят хъркондела в скута ми. Навън прекарваме два пъти по няколко часа на ден - от 10 до 12-12.30 и после към 16-17 излизаме за още два часа. Това по негово желание, като в случая "желание" значи всъщност "рев до скъсване и яко инатене". Толкова много се ядосва когато му е топло, че направо се чудя какво ще ги правим лятото тези зимни бебета? Ние нямаме климатик, а и сме под наем... Което значи, че ако не се разберем с хазяите ние да сложим климатик, но да се приспадне от наема и след напускането ни да си остане тук, ще се завъртим с едни монтажи и демонтажи...

. Последния път чух, че можело да стигнем до анемия, ако я караме само на кърма до 5-6-ти месец!!!