Отговори
# 375
Only One пьрво пробвай Нанобейз-особено на засегнатите участьци,а може и да ги комбинираш.Нанобейз за разлика от Липобейз(който е чист емолиент) сьдьржа холестерол и церамид-мастни сьставки,които участват в изграждането на кожната бариера,чиято непьлноценност играе основна роля в патогенезата на АД. За захранването аз започнах много внимателно и досега сьм дала оризова каша и пюре от морков,тиква и ябьлка,но малката вьобще не ги харесва и хапва много малко.
За  сльнцезащитните кремове-трябва да са поне 50 фактор,сега започвам да тьрся.

Ронка това което описваш прилича на АД-промените са различни,но това което ги обединява е много суха кожа,зачервяване и сьрбеж.Местата,които описваш, както и периодичното обостряне сьщо са характерни за АД.

# 376
  • Русе
Монн, честит рожден ден! Да си жива и здрава и безкрайно щастлива с трите ти съкровища!

tuncho, благодаря за съвета! Ще се възползвам! Забравих да ви кажа, че е най-добре къпането да става на течаща вода! Аз го мия в коритото, но то има запушалка, която махам и го поливам директно с душа. Преди ползвах Линола фет при къпане, но не мисля, че помага. Вие какво ползвате. Как мога да разбера в дадено лекарство има ли кортикостероиди като не съм медицинско лице?

Рони,  и на мен ми се струва, че това са признаци на АД!

Много сладки пораснали бебчета видях!  Heart Eyes

# 377
Честит рожден ден, monnnn!
Бъди здрава и усмихната!

# 378
Преди ползвах Линола фет при къпане, но не мисля, че помага. Вие какво ползвате. Как мога да разбера в дадено лекарство има ли кортикостероиди като не съм медицинско лице?
МИсля,че Линолафет само подпомага,не лекува.Колкото до кортикостероидите в лвкарстватата, задължително си пише на всеки препарата какъв е и какво му е действието.Кортикостероидите се предписват само с лекарска рецепта.
Дани имаше АД и много добре му повлия А-дерма олио за вана/червената или кафява серия,не помня добре вече/ без изплакване и после крема от зелената серия Екзомега.

# 379
  • София
Ние ползвахме първо Mustela Stelatopia млечно олио за вана и емолиентния крем, после минахме на А-Дерма Екзомега олио за баня и емолиентен крем. И двата продукта успокояваха кожата след намазване, но след час всичко си беше същото Sad После по съвет на прехвалена алерголожка сложихме Балмандол олио за вана  и Ексипиал с бадемово масло #Cussing out и състоянието на кожата се влоши драстично. Оказа се, че на деца с атопичен дерматит не препоръчват изобщо използването на бадемово масло, защото допълнително алергизира......още не мога да си простя, че така  доверчиво го купих и използвах (освен за вана го използвах и за масажи  Tired) После ползвахме и Линола фет (маслото за вана и крема) - имаше подобрение от тях, но частично. Таткото ни донесе от Англия серия за деца с АД - Ойлатум (за вана и крем), той уж трябваше да облекчи сърбежа освен всичко останало, но не стана така, поне при нас. Ползвали сме и Нанобейз и Липобейз, без особен успех за АД, но Липобейз ни помогна да се преборим с упоритите крусти Simple Smile Ползвали сме и La Roche-Posay Lipikar - стана по-зле. И Себамед сме пробвали, без успех.

В крайна сметка заложих на възможно най-естествените продукти, започнах да го мажа с ленено олио смесено с масло от вечерна иглика (включих и в моята диета ленено масло). Къпех го с отвара от една руска билка череда, която е за облекчаване на сърбежа и сухотата на кожата, както и зачервявания. Сега редувам балсама на др. Тайс и лененото олио, кожата е чиста и засега успяваме да я задържим така, дано да е за по-дълго Praynig

Момичета, като купувате слънцезащитен крем гледайте да е подходящ за бебета, повечето са за деца над 3 години. Аз като питах за тестери, питах за специализирана медицинска козметика, изобщо не мога да си представя, че ще намажа Мишо с Чико...сигурно ще се обрине целия след това. Купих в крайна сметка Мустела 50 фактор, като я пробвам на бебо ще кажа как я е понесъл.

Започнахме със захранването, бавно и много внимателно, засега съм въвела ориз, картоф и ябълка (от моркова се обрина).

Успех на всички мами и бебчовци в преборването на дерматита!

# 380
Only One аз за ваната ползвам Аveeno Bath Powder with Colloidal Oatmeal(препорьчва се от асоциацията за АД в Англия) и Е45 emolient bath oil.Oт  Oilatum  сьщо не сьм доволна. За измиване използвам Cetaphil gel(не сьдьржа сапуни),но не всеки ден.

Сега сьм порьчала от САЩ Cerave крем за мазане-ще пиша като го изпробвам,но е един от най-препорьчваните кремове,а не е толкова скьп.В момента хит са Atopiclair и  Mimyx ,но са много скьпи и трябва рецепта(около 100 долара е тубичката,затова засега ще опитвам без тях)-те не сьдьржат кортикостероиди,а само мастни киселини но в определени сьотношения,максимално близки до тези в кожата.

Алтернатива на кортикостероидите е Протопик(калциево невринов инхибитор),който беше одобрен само за деца над 2 години,но вече няколко проучвания показват ,че е безопасен и при бебета.Все още обаче не са натрупани достатьчно данни,така че по добре без него.

Аз ви писах за медицинско облекло-бях скептично настроена,но наистина има ефект.Може да разгледаш сайта-www.DermaSilk.co.uk;откакто е с него-боди и ританки,кожата е много по-спокойна.Тьй като имам само един комплект,докато го изпера и сьхне е облечена с нещо друго-веднага забелязвам разлика.

Според мен варианти има много ,защото основните неща са няколко,всичко друго са различни производители.Аз единственото от което се рьководя е резултати от проучвания. Иначе е някакьв кошмар-преди 2 седмици бях вьв Варна и водих детето при дерматолог-не искам да коментирам препорьките,които получих.....

# 381
  • София
tuncho сега погледнах сайта за медицинското облекло.....наистина е скъпичко, но ако помага ще си купим. Направо не ми се мисли сега като става все по-топло, ще трябва да махна дългите крачоли. При нас кожата е чиста, но има вече навик да се чеше...или все още си го сърби, не знам и аз...и с къси панталонки ще е кошмар  Cry

Последна редакция: пн, 10 май 2010, 18:50 от endira

# 382
Момичета, като ви чета за този АД, направо ми дожаля за бебоците...Много ви съчувствам, дано да го преборите по-бързо  и лесно!

# 383
Честит рожден ден, monnnn  newsm59! Да си жива и здрава и много да те радват  дечицата   bouquet !!!
Слънцезащитен крем пробвах на Нивея 50+ и на гарние 50+ и се понесоха добре, за личицето мажа с бочко защитен, но мисля да пробвам и с Протекта, че приятелки са го пробвали и са доволни помагал и за обриви даже. Когато вземете кремче първо апликирайте на малък участък от кожата и ако се понесе добре тогава мажете по- обилно!
Милите бебчета с АД, туй е нещо кошмарно дано да премине по - бързо и безболезнено!!!

# 384
  • Пловдив
Привет и от нас! От няколко дена се каня да пиша и все ми се скапва форума, та си оставам само с намерението  Cry
Много кофти това с АД, дано да се оправят бързичко сладурчетата  Praynig
За захранването - вече яде с кеф, до сега не ми е отказал нищо от предложеното му (дала съм оризова каша, картоф, морков, пащърнак, тиквичка, броколи и от плодовете - ябълка, круша и сини сливи).
Пълзи като за световно, само гледа да се докопа до нещо и да се изправя. Играчките вече не са интересни, разчистила съм му хола и разучава мебелите и обстановката  Laughing
Ето малко снимков материал от нас

# 385
Привет и от мен с Валерия. И нас ни валнува темата слънцезащитем крем, че ходим на почивка този месец в Тунис. За сега не я мажа с нищо, но я слагам на слънце само след 6 часа вечер. Ще трябва обаче нещо да купя.

# 386
Леле Гинче, твоя сладур и пълзи и е прав  Shocked
Браво на детето!  Heart Eyes

Честит рожден ден, monnnn  nbirthday нека всичко което си пожелаеш, да стане реалност.

# 387
Честит празник и от мен , monnnn!    party023 нека всяка свещичка от тортата ти бъде една сбъдната мечта!

Много е неприятно това с дерматита, съчувствам ви момичета, на вас и бебоците. Дано по -бързо намерите лек за състоянието им

При нас всичко е наред, въпреки капризите на времето. Вики хапва с удоволствие зел пюрета, като си види купичката започва да трепери от нетърпение и да ръмжи Simple Smile На плодовите нещо се мръщи но да видим. Все още не пълзи, но умира да е прав, все по -често се изправя направо на крачета от легнало положение ( с моя помощ разбира се) а в бънджито може да изкара с часове...

# 388
Добро утроооо....
След поредната безсънна нощ седя и климам на масата,а бебока щастливо си яде ръцете,сложен в проходилката.Принудих се да я взема,защото много  писка денем у дома и не мога нищо да свърша.Иска си човека внимание и то не какво да е,а да е гушнат, и да го разнасям насам-натам.
Напоследък детето иска да спи настрани и ви разказвах как си мята главата назад,докато не застане в една абсурдна поза.Та цяла нощ заради тази поза го намирам мрънкащ и по корем в лвглото.Явно се завърта  в съня си,обръща се по корем и се събужда.
Гинче,голяма жилка твоя Пепи. Grinning

# 389
Честит празник и от мен , monnnn с малко закъснение-здраве,щастие,късмет.

Мале,Гинче,какво го правите Пепи,пълзи,прав,той скоро ще проходи.Много е сладък.Нашият едва от няколко дни започна да седи,но пак клима насам натам и се търкулне.Пък за прав и стоене сигурно след 2-3 месеца.

Общи условия

Активация на акаунт