Държавна детска кухня - София

• 172 732
  • 426
  •   1
Отговори
# 210
Има предполагам тук отговор на въпроса ми, но нямам време да прочета  Simple Smile .

Има ли държавна детска кухня в района на Свобода, Надежда-2, и какви са таксите?Трябва ли много време предварително да се кандидатства?

# 211
Има предполагам тук отговор на въпроса ми, но нямам време да прочета  Simple Smile .

Има ли държавна детска кухня в района на Свобода, Надежда-2, и какви са таксите?Трябва ли много време предварително да се кандидатства?

район "Надежда"
ДЯ №40 ул."8-ми март" № 15 телефон: 02/938-12-05 
ДЯ №61 ул."Бял люляк" № 19 телефон: 02/938-28-94 
ДЯ №62 ул."Александър Михов" №25 телефон: 02/938-13-07

За всякакви въпроси се обади и питай на най-близкото по местоживеене място.

# 212
Доволна съм от детската   кухня

Последна редакция: чт, 05 апр 2012, 10:03 от Vivi

# 213
Моя сега е на година и половина и му взимам храна от кухнята. Доволна съм, само десерта пропускаме - предпочитам да дам плод. Записах го докато беше бебе - за държавна кухня се чака и може да не се доредиш ако закъснееш. Частната кухня има повече разнообразие - риба, пуешко, заешко и агнешко, ама като вкус не е по-добре. Някои частни ти доставят храната пред вратата. Най-добре гответе вкъщи, нали и вие ядете. Не мисля че яйчния меланж с другите там съставки в пилешката супа от кухнята ще са по-добра храна от домашната супа с истинско яйце вътре. За 1.30лв. на ден имаме меню, събота, неделя, по празници и последни петъци от месеца няма храна -кухнята почива. И един месец в зависимост от кухнята пак има пауза. Дава се на деца от 10мес. до 3 год. В някои кухни е до 2 и половина , но пак зависи от кухнята.

# 214
Здравейте !
Ще съм много благодарна ако някой може да ми каже има ли кухня в кв."Гоце Делчев "в София.От списъка не намерих.
Благодаря предварително   bouquet

# 215
Цвети, ето:

ОДЗ №7 "Детелина", ж.к. "Гоце Делчев" ул."Деян Белишки"№44, 02/869 44 11, 02/858 91 08

Тези двете са в Стрелбище, не зная дали са ти близо:

ДЯ № 35 "Вълшебство" ул. "Орехова гора" №11 02/858-90-32 

ЦДГ № 127, ж.к. "Стрелбище", ул. "Боровец" № 24

# 216
Sourcherry много ти благодаря за бързия отговор.Обадих се в 7 ОДЗ ,че ми е най-близо-нямало там такава кухня.Нещо аз ли бъркам ,да не е пункт около градината някъде?

# 217
Цвете, в сайта Столична община адресът е ул. "Киро Тюлешков" № 16, не е посочен телефон: http://sofia.bg/Zdrave_kuhni_1.asp

# 218
Sourcherry безкрайни благодарности   bouquet   bouquet   bouquet

# 219
Момичета, можете ли да ме ориентирате за държавна детска кухня близо до нас и какви са таксите.

В Свобода живеем, до нас е 15ОДЗ и 171ЦДГ.

Колко време предварително се подават документи, и какви?

# 220
Момичета, можете ли да ме ориентирате за държавна детска кухня близо до нас и какви са таксите.

В Свобода живеем, до нас е 15ОДЗ и 171ЦДГ.

Колко време предварително се подават документи, и какви?

Според списъка на СО, в 171 ЦДГ се раздава храна от кухнята майка в Западен парк.
Ето координати, обаждаш се и питаш: кухня майка "Западен парк"
ж.к. "Зап.парк", ул."Суходолска"№2
 тел: 822-90-58

# 221
Благодаря!

# 222
Всъщност най-добре е да отидеш на място в детската градина и да попиташ.
Вероятно ще изискат навършени 10 месеца на бебето, копие от акт за раждане, бележка от педиатъра на бебето, че е здраво и няма хранителни алергии и ще бъдеш уведомена колко бурканчета и капачки да занесеш.

# 223
Здравейте,

случайно някой да знае, дали всички държавни детски кухни почиват по едно и също време лятото? Ние ползваме тази на ул. ”Хан Аспарух” №60 и тя почива от началото на м. Август до средата на м. Септември (месец и половина). Не съм доволна от частните кухни - миналото лято пробвах няколко, но малкият ги отказваше - бяха много сгътени. На скоро пак разглеждах такива и забелязах, че всички, които слагат подробно меню със съставките са отбелязали и сол. До колкото знам на деца до 3 год. възраст не се добавя сол и поне аз не искам да му давам.
Знаете ли дали някоя друга държавна детска кухня в района на центъра работи през този период и дали може да се прехвърлим временно към тях?

# 224
Всички държавни кухни почиват август месец, без изключение.
Сол се дава дори и преди навършването на 12 месеца, а трябва да присъства в менюто в минимални количества под формата на натриев хлорид задължително ежедневно за деца над 12 месеца. Липсата на сол в храната води до тежки последици, както и прекаляването. Всичко е в дозата.

Общи условия

Активация на акаунт