Държавна детска кухня - София

• 172 038
  • 426
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте, някой взимал ли е от детската кухня в Студентски град - Кухня майка, бл. 14 (ниско тяло)? Също как пробвате кухните? Записвате се и след това пробвате и ако не се хареса се отписвате ? И как става отписването или местенето към друга кухня?

Отивате и се записвате. Има по спомени 3 места за взимане на храната - Студ. Град, Дървеница и Мусагеница. За всеки пункт се образува отделна опашка и ако капацитетът е запълнен, чакате да се освободи място. Място се освобождава или когато детето е записано на ясла/градина или при навършване на 3 години. Най-много места се освобождават през месеците Сеп.-Окт., когато много деца тръгват на градина.
Веднъж записани е ваше решение дали ще вземате храна или не, т.е. В определени дни се продават купоните за следващия месец. Можете да решите да не купувате.
Аз лично бях много доволна конкретно от тази кухня, като съм пробвала 4-5 частни. Не поемате никакъв ангажимент със записването. Можете да пробвате за месец и ако не е кухнята на вашето дете, просто не купувате повече талони и си минавате на частна.

# 391
  • София
Много благодаря! А тъй като си правим друг апаратамент в друг квартал и ще се местим след някво време, трябва да се откажа от тази кухня и да се запиша и чакам наново на друга в другия квартал ли? Ако имате представа.

Здравейте, някой взимал ли е от детската кухня в Студентски град - Кухня майка, бл. 14 (ниско тяло)? Също как пробвате кухните? Записвате се и след това пробвате и ако не се хареса се отписвате ? И как става отписването или местенето към друга кухня?

Отивате и се записвате. Има по спомени 3 места за взимане на храната - Студ. Град, Дървеница и Мусагеница. За всеки пункт се образува отделна опашка и ако капацитетът е запълнен, чакате да се освободи място. Място се освобождава или когато детето е записано на ясла/градина или при навършване на 3 години. Най-много места се освобождават през месеците Сеп.-Окт., когато много деца тръгват на градина.
Веднъж записани е ваше решение дали ще вземате храна или не, т.е. В определени дни се продават купоните за следващия месец. Можете да решите да не купувате.
Аз лично бях много доволна конкретно от тази кухня, като съм пробвала 4-5 частни. Не поемате никакъв ангажимент със записването. Можете да пробвате за месец и ако не е кухнята на вашето дете, просто не купувате повече талони и си минавате на частна.

# 392
Много благодаря! А тъй като си правим друг апаратамент в друг квартал и ще се местим след някво време, трябва да се откажа от тази кухня и да се запиша и чакам наново на друга в другия квартал ли? Ако имате представа.

За съжаление не знам. Питайте в кухнята.

# 393
Здравейте. Някой може ли да ми каже от колко до колко часа се взима кухнята от Белмекен 13 във Витоша? Благодаря!

# 394
Здравейте, искам да запиша близначките на детска кухня в район “Студенстки”, затова разглеждам къде се намират кухните и коя ще ни бъде най- удобна, но не мога да намеря точно къде се намира следната: 3. Кухня майка, бл. 14 (ниско тяло). Някой знае ли координати или поне горе- долу къде се намира? Благодаря предварително!

# 395
Здравейте, да повдигна темата с един въпрос. Дъщеря ми е на 10 месеца, от днес й взимам кухня, но и супата и основното са с парчета, по мое мнение доста едри за дете на тази възраст. По всички кухни ли е така? Мислех, че до 1 год.трябва да е пасирано.

# 396
  • Sofia
Ами, да. Води се пасирано, но в някои менюта си има парченца.
Не е болка за умиране - когато е нужно или пасирам с пасатора или мачкам с вилица.

# 397
Здравейте.  Някоя мама да знае къде точно има пункт в квартал ,,Надежда". Благодаря 😊

# 398
Здравейте, да повдигна темата с един въпрос. Дъщеря ми е на 10 месеца, от днес й взимам кухня, но и супата и основното са с парчета, по мое мнение доста едри за дете на тази възраст. По всички кухни ли е така? Мислех, че до 1 год.трябва да е пасирано.

Давала съм по този начин на моето дете от 11 месеца натам.Ако нещо ми се е струвало твърде голямо с вилица съм намачквала,но много рядко

# 399
  • София
Здравейте,

Понеже не намирам никъде информация, детето ще започне частна ясла, ще имаме ли право на държавна детска кухня? Под 3г е

# 400
Здравейте,

Понеже не намирам никъде информация, детето ще започне частна ясла, ще имаме ли право на държавна детска кухня? Под 3г е

Ако е на частна ще може до 3 г да.

# 401
  • София
Здравейте, колко време е изчакването за квартал Младост в момента ?
Доволни ли сте от кухнята?

# 402
аз бях доволна. взимахме храна от 10.5 месеца чак до 3 г. е.. имаше и неща, които не съм давала, но рядко. главно някои от десертите. на част от нещата съм добавяла сиренце или сухар.
имаше кратък момент, в който бях разочарована от качеството, когато спря да работи тукашната кухня и храната започнаха да я носят от друга, но после се пооправи.
доколкото разбрах скоро започва пак работа кухнята в младост. в някоя от фб групите на младост имаше пост по темата и инфо за записването.
ние не чакахме много. подадох документи средата на декември 2021, започнахме да взимаме февруари 2022, но имам познати в квартала, които чакаха половин година.

# 403
Здравейте.  Някоя мама да знае къде точно има пункт в квартал ,,Надежда". Благодаря 😊
В ДГ Росна китка.Не знам дали още има пункт около метростанция Бели Дунав,около ДГ Веса Паспалеева,преди години имаше.

# 404
  • Sofia
Здравейте в район Красно село къде има държавна детска кухня и дали е добра?

Общи условия

Активация на акаунт