151 DE: Невероятно, но факт - слънце грее пак!

• 29 663
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
Добро утро!

И аз днес съм сърдита на времето.  Wink От началото на май записахме Марина на тенис на корт, но когато вали тренировките отпадат. Е, досега успя да отиде само един път, макар че беше около 5 градуса и зъзнахме с Алекс. Днес като гледам пак ще пропуснем.  Sad

Сбъдваща, не мога да ти помогна с информация. При нас има определена такса за градина, ясла и ако семейството има повече от едно дете, автоматично се намалява. Градината на Марина е 60 евро, а ние плащаме 45. Не знам дали ще се запази, когато той тръгне на градина, а тя на училище.

каква е тази градина 45  Shocked нашата е 365 ...
и като сме на темата да попитам за данъците - сумата,която се приспада на дете ли е или общо?

Леле 45 евро градина, къде това?

Иначе е на дете приспадането

# 661
Петка, Жабата, градината е на село. Wink А и работното време е такова, че не може да се почне нормална работа. Сутрин 4 часа /от 8,00 до 12,00/ и следобед 2 часа, без петък / от 14,00 до 16,00/. Общо взето аз се занимавам да я водя и прибирам от градината.  Wink

# 662
че такива" приятелки" и сред жените не мога да си намеря 4470

Мдам, и аз имам една такава "приятелка", която чакам по 45 мин. да си оскубе веждите и след това се залива в сълзи, че са станали криви. Но пък е забавен тип и му е простено.

Бившият ми шеф бил срещнал в казармата голямата си любов и беше зарязал жена с малко бебе на ръце.

Направо да се умилиш Crazy Whistling .

Алоха!
От първо октомври до днешна дата единствените позитивни промени във времето бяха няколкото снежни седмици. Аман!
Абсолютно крайно време е да се оправят нещата, защото утре палим към Тегернзее и ми се ще да успеем да се качим и до Цугшпитце без да ми е необходима полярна екипировка Whistling .

# 663
Сбъдваща,благодаря,че се отзова Hug.
Щях и преди да ти пиша,но сега се сетих като видях рождената дата на Анито.Вече станаха три форумски момиченца родени на тази хубава дата 13.12. Heart Eyes.
Мики 13.12.2006
Ани 13.12.2008
Доника 13.12.2009 (на Естрадор)

Не знам дали знаеш,че 13 декември е и много важен празник за швеция - света Лусия Party.

Моля, моля, моята хубавица също е на 13-ти, но август (2005) Heart Eyes

# 664
Жабо, на големия градината е още по-скъпа. За капак, нямат и намаление за 2-ро дете от същото семейство, плащат се 2 пълни такси. На малкия градината минава за евтина - 210 евра с храната (закуска, плодове, обяд, следобедна закуска)за цял ден престой  + сериозно намаление за 2-ро и 3-то дете + 2 активни езика (имат французойка и немкиня на пълен ден във всяка група и всяка говори на собствения си език на децата). Страшно доволна съм и от двете градини, децата са щастливи там, но определено тази на Ники дава доста повече на децата като знания и активности.

# 665
SMG, при вас си е жив комунизъм бе, и ние сме на село но таксата за градината е 115евро, и то само от 7.30 до 13 часа, след обяд няма.  Rolling Eyes

Тази сутрин пред градината една майка ме хвана за слушател...не се познаваме и само си казваме здрасти и чао, а днес ми разказа за всичките си лични проблеми - в брака, финансови, тялото й,...  Crazy А аз изобщо не исках да чуя!  ooooh!

Аз имам един добър приятел който е гей, но не ми е приятел защото е фешън да имаш гей приятели  Rolling Eyes С мъжът му са заедно вече над 10 години (но кръшкат и с други, понякога заедно  Crazy ), това са тези които ще се омъжват.
Освен това имам един далечен братовчед който е гей. Ох, той е голяма скица, но по-скоро в отрицателен смисъл на думата. Та той е толкова очевиден гей, но до преди няколко години (сега е на 30) твърдеше, че не е  Crazy За него мога роман да напиша...

# 666
  • Немция
Сутрин 4 часа /от 8,00 до 12,00/ и следобед 2 часа, без петък / от 14,00 до 16,00/.
СМГ, на мен ми е странна обедната по4ивка на градината. Какво се прави, ако детето е zаспало следобеден сън и реши да поспи докъм 15 4аса? newsm78

# 667
  • Германия
Бибит, будят го и хич не им пука! Ред и дисциплина трябвя да има Crossing Arms

# 668
Бибит, а градините във Франция знаеш ли как работят? От 8.30 до 11.30 и после от 14 до 16 Можеш да заведеш и да вземеш детето в рамките на 10 мин., след което вратите на градината се заключват и компромиси не се правят. Срядата е почивен ден. Събота до обяд работят. Може да запишеш детето на стол и да не го взимаш на обяд, но трябва обикновено и двамата родители да работят, а понякога и трябва да си симпатичен на директора или служителя в общинската служба. Но пък са абсолютно безплатни и всяко дете на 3 има абсолютно гарантирано място в кварталната градина.

# 669
А правилно ли съм разбрала,че последната година в детската градина е безплатна? Родителите плащали само храната Rolling Eyes.
В Берлин се говори дори,че от 2011 година ще приемат последните две години да са безплатни за децата.

Добър ви ден !

# 670
В Байерн си се плаща всичко.

# 671
Здравейте, тази година дали ще има още слънце?
Вики каза, че идва есен. Joy
Па кповдигнахме въпроса с градините но и аз да си кажа.
Със СМГ ни делят около 10-15 километра. При нас градината беше 86 евро в момента е 92. Има намаление за второ дете, а мисля, че трето вече е безплатно. При нас също е от 7,30 до 12 часа и два пъти в седмицата от 14.00 до 16.00 часа. Сутрин може да се заведе до 9 часа, а на обяд до 14,30. Малките дечица не идваха следобяд. Просто ги оставяха да спят в тях. Големите се "тренитат" за училище и не им се полага сън.  Laughing Така се беше изразила едната госпожа. А явно проблема кой ще ги гледа не се явяваше. Всички имат по 3-4 деца и докато най малкото тръгне на градина големите вече са самостоятелни. Вчера в училище дойде майка с дете на 6 години, 4 години, около 2 (може и по малко) и бременна с четвърто.  Simple Smile

# 672
В Байерн си се плаща всичко.
Сърфи,вие там сте чичко паричко Wink. Не можем да се мерим с Баварско Flutter.

# 673
Бобо е последна година в градината, плаща се всичко!

# 674
  • Немция
При нас също е от 7,30 до 12 часа и два пъти в седмицата от 14.00 до 16.00 часа.
Вие не сте ли сравнително блиzо до Франсето? Laughing Сигурно zатова работното време прили4а на това от френските детски градини. А аz си мислех, 4е  градините във Франция са по/добре органиzирани  Thinking, нали в Немско ги дават все zа пример.

За таzгодишното лято 4етох , 4е юли месец са се о4аквали температури от порядъка на 18/20 градуса. Rolling Eyes Дано не се окажат верни прогноzите.
При нас днес е слън4ево, м/у другото.

Общи условия

Активация на акаунт