151 DE: Невероятно, но факт - слънце грее пак!

• 29 701
  • 740
  •   1
Отговори
# 645
Десита, тия на Вела ги гледах в едно магазинче в Дармщадт при моята приятелка, нали там правят Вела. Тук ги няма обаче  Thinking И май имаше и на Лореал дето Сърфи показа - утре или в петък ще ходя натам и точно си мислех да погледна  Simple Smile

П.С тръгвам на бира с колеги - каква бира братче, навън си е направо за глювайн  #2gunfire

# 646
хайде аз пак с моя скромен личен опит, този път за припознаване на детето без да са сключили брак (щото и това съм правила). хващат се двамата за ръка, отиват в Щандесамт и служителката там им задава няколко въпроса, попълва формуляр и готово - с този формуляр в ръка са свършили цялата работа. трябват само документите за самоличност на двамата родители. (малко офф - нас след това ни бракосъчета същата лелка, която "припозна" и дребния. ние бяхме тръгнали да се регистрираме за граждански брак, а тя настояваше първо мъжът ми да припознае бебето, да не би да вземе да умре преди то да се е родило и тогава?...)
отивам да чета назад, за да видя дали мога да се включа с личен опит и по някоя друга тема  Laughing...

# 647
Е ,точно тук не се ли получава омагьосаният кръг?Да речем намира си работа,но нали точно на интервюто му искат разрешението иначе се-лави да влиза другият.От друга страна-може да ви дадем разрешение без отказ ,ако имате работа и работодателят ни изпрати еди какво си.Е това ако не е завърти шайба ....!!  
звучи така, но ако е работа по специалността и наистина го искат, няма да ги спре разрешителното да го вземат. ако става въпрос за ниско квалифицирана работа, може и да му поискат първо разрешително, не знам. след като така или иначе има намерение да работи, да си търси работа и това е. ако смята да я кара на социални помощи, не мога да помагам, там вече нямам личен опит.

сетих се още нещо - защо не стане студент тук? така ще има и право на работа до 90 календарни дни в годината без допълнително разрешително, а това ограничение лесно се заобикаля с някой по-находчив работодател.

Последна редакция: ср, 19 май 2010, 21:31 от myran

# 648
 Да не им се бъркам на хората ,ама мисля че за студен не иска а иска да си препечели някои и др лев и после след 2,3 god към БГ.Сега четох за да им помогна за някакви интегрални курсове по програмата за новодошлите от EU.Ставаше дума за 630 часа немски за интеграция и били почти безплатни.Явно нещо от рода докато текат тези 3 месеца от регистрацията за да има право после човек да си подаде молба за  разрешително ,да си учи езика.Някой знае ли нещо за това?

# 649
Интеграционни курсове - интегралите и интегралните дреболии са друга бира.
Организират се към всяко VHS около 1 евро е цената на един час. Докато тече нямаш право на работа(от 8 до 12-13 ч. са обикновено), при завършването им се полага изпит.

# 650
  • Немция
ние бяхме тръгнали да се регистрираме за граждански брак, а тя настояваше първо мъжът ми да припознае бебето, да не би да вземе да умре преди то да се е родило и тогава?...)
Много романти4но... Crazy.. от друга страна това са нещата от живота.

От икебана дървесата ги боли  Laughing Laughing Laughing http://www.youtube.com/watch?v=XnHYusY5uYI Също песен на братята Неделчеви.
Не zнам доколко е хит икебаната, оба4е стайлинга им е върхът... Mr. Green.. по/zагащени не можаха ли да се появявят? Laughing

# 651
Е иначе как ще се фокусира "пакета"? Особено този на по-ситния гном. Mr. Green

# 652
Поела сам отговорност за помощ ,ама направо изпушвам вече ,не ми стигат идеите.Мъжът си има професия в БГ (автомобилният бранш),ама като не знае поне в началото немски ,какво да ги насоча да търсят за работа.Дайте някакви иде,че нещо blockирвам. CrazyЩото всеки си преценява от своя ъгъл и сега хич не мога да зацепя ,какво може човек,да работа докато му потръгне с езика.Ударете ми едно идейно рамо newsm17

# 653
В България има прекрасни интензивни курсове по немски - това като за начало от мен.

Я още една питанка в стил Кембълът въпросва - заспорили сме в дир-а с едни дами дали е мода да си гей и да имаш гей-приятели или не? Че аз нещо много трудно си обяснявам къде са се крили тия всичките хомо и бисексуални двойки през последните десетилетия, столетия, че и хилядолетия. Изведнъж се оказах заобиколена от изключително много двойки току що осъзнали сексуалната си ориентация млади хора(под 25 г.) и някак ми стана смешно - за мен е мода сред тийнитата хомосексуалното поведение. Не отричам, че има много двойки, които са щастливи заедно, но твърдя, че има поне 3х повече такива, които са се събрали от едното любопитство и държат да демонстрират на всеки ориентацията си. Естествено, последните след 3-5 години дават фира и се връщат към хетеро- или бисексуалното общуване. Крепък пример от преди седмица - вечерта в бара зад мен се доближава една госпожица, около 20-22 години, прегръща ме през корема и ми изтърсва "Толкова хубаво миришеш, че не мога да не те целуна!". И бам една целувка по ухото. Аз леко стресната и викам "Ъъъ...всъщност можеше просто да ме попиташ какъв парфюм използвам."  Замина леко огорчена, ама какво да правя като не си падам по тъмнокоси Rolling Eyes .

# 654
Ами крили са се ,не са.Винаги са си били около нас ,но сега почна много да се парадира с това та чак дразнещо става.Аз от край време сам си в show бизнеса,от малка съм си свикнала да бъда заобиколена с хомо и от двата вида....то се разделят,пък даже правят деца пък после пак се връщат към старите си половинки..какво ли не съм видяла...но мога най- искрено да кажа,специално за геиовете,че такива" приятелки" и сред жените не мога да си намеря 4470

# 655
Аз честно казано не съм забелязала подобна мода, но то е сигурно защото познавам само „дърти“ хомосексуални двойки, които са от десетина години заедно. Само една бивша колежка си менкаше така „настроенията“ и сега е пак хетеро  Laughing .

# 656
Сърфи, дали утре щеше да дойде руса, ако ú беше казала, че не си падаш по брюнетки? Laughing
Бившият ми шеф бил срещнал в казармата голямата си любов и беше зарязал жена с малко бебе на ръце. И това преди 25 години.

Бейбироуз, аз едно само не мога да чатна. Майката нали е живяла/живее в Германия. На вълка му е дебел вратът, щото сам си върши работата. За какъв чеп ти се занимаваш с такова сериозно семейно решение?

# 657
Пак вали и пак е студено. Не ми се мърда от леглото , а съм сама с тримата и трябва да разпределя батковците по градините. Според Wetter.de от утре се затопля. А дано не ни излъжат пак.

А, сега се сетих... някой да знае дали следното е вярно... Когато 2 деца в семейството ходят в различни детски градини, може да се поиска от общината да възстанови част от таксата на 2-то дете. Било някаква нова разпоредба. Нищо не намирам в нета по въпроса, ама с моя немски.... Blush

# 658
Добро утро!

И аз днес съм сърдита на времето.  Wink От началото на май записахме Марина на тенис на корт, но когато вали тренировките отпадат. Е, досега успя да отиде само един път, макар че беше около 5 градуса и зъзнахме с Алекс. Днес като гледам пак ще пропуснем.  Sad

Сбъдваща, не мога да ти помогна с информация. При нас има определена такса за градина, ясла и ако семейството има повече от едно дете, автоматично се намалява. Градината на Марина е 60 евро, а ние плащаме 45. Не знам дали ще се запази, когато той тръгне на градина, а тя на училище.

# 659
Добро утро!

И аз днес съм сърдита на времето.  Wink От началото на май записахме Марина на тенис на корт, но когато вали тренировките отпадат. Е, досега успя да отиде само един път, макар че беше около 5 градуса и зъзнахме с Алекс. Днес като гледам пак ще пропуснем.  Sad

Сбъдваща, не мога да ти помогна с информация. При нас има определена такса за градина, ясла и ако семейството има повече от едно дете, автоматично се намалява. Градината на Марина е 60 евро, а ние плащаме 45. Не знам дали ще се запази, когато той тръгне на градина, а тя на училище.

каква е тази градина 45  Shocked нашата е 365 ...
и като сме на темата да попитам за данъците - сумата,която се приспада на дете ли е или общо?

Общи условия

Активация на акаунт