151 DE: Невероятно, но факт - слънце грее пак!

• 29 744
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
Привет на всички.
Обръщам се към вас с една молба за помощ с малко информация..просто ,които колкото  знае....!
Пуснала сам запитване в заедно.де ,но явно там не са толкова активни.
Просто ще прекопирам въпросите ,които спешно се нуждая от помощ с информация.
Предварително ви благодаря на всички за подкрепата  bouquet

1.Знае ли някои ,при положение че човек има собствено жилище в Германия и с времето реши да живее там,има ли някакви плюсове за получаването на arbeitserlaubnis,при положение че sе регистрира че си живее там?

2.Може ли някой да ми отговори на  въпросa?
Прочетох за 3-те месеца адресна регистрация и правото чак след това да податеш молба за Арбейцерлаубнис .
Знае ли някои от вас ,ако човек има тази регистрация 3 месеца в един град ,после се премести и се регистрира в друг град и там си подаде молбата в бюрото,дали му важат 3-те месеца като цяло без значение, че се е преместил?

3.Има ли шанс човек да получи arbeitserlaubnis,в случай че приятелката му (без сключен брак)живее в Германия дълги години(12) ,тя има unbefristet aufenthaltsgenhemigung а и детенцето им се е родило там?
С две думи ,той е в България, но иска да отиде да живее при приятелката си и тяхното детенце в Германия и там да намери работа.Какъв шанс и как могат да му дадат arbeitserlaubnis???

# 541
1. Нямам представа
2. Няма значение в кой град или бундесланд си - регистрацията си е рагистрация
3. Има - сключват брак. Иначе няма значение от колко години е тук партньорът и колко деца имат.

# 542
babyrose,
1. Разрешение за работа се издава единствено и само ако изпълняваш условията на службата по заетостта. Регистрацията може и да ти навреди, но гледай само да не те хванат, че не живееш там.
2. Регистрацията в Германия не губи давността си при преместване. По въпроса за трите месеца, които споменаваш, не съм наясно. Наясно съм обаче, че без работодател и договор, няма как да получиш от нищото, пък било то и с регистрация, разрешение за работа.
3. Не. Шансът му да получи разрешение за работа е:
 а) или да изпълнява сам условията за това;
 б) да сключат брак, жена му да си намери работа и една година да работи с Arbeitsgenehmigung/Arbeitserlaubnis, след което да получи Arbeitsberechtigung. Едва тогава другият семеен член получава бленуваното разрешение.

Те ти тука инфо.

# 543
surfline, много благодаря за подробните обяснения. Ох, на Човек да му се приходи на сватба в Германия, знаЧи няма ужасни традиции булките да събират тържествено подаръци, да ги киЧат с гердани от пари и т.н. простотии... Като за капак си казват хората и какво искат и не ти дават шанс да им купиш някакъв боклук от който си нямат нужда... кеф Laughing.

Ето линк на хотела в който бяхме:

http://www.kinderhotel-zurpost.at/de-index.htm

ВсиЧко изглежда тоЧно като на картинките и беше добре подържан.

Аз ненавиждам преходи в гори и планини, това ми е най най-последна опция като избираме какво и къде да правим  Peace  Laughing

Хайде и аз в твоята партия  Blush

Ами знаЧи такива хотели са тоЧно за вас защото планините и горите можете да ги гледате като на стерео картиЧка, а в хотела има достатъЧно възможности да се забавлявате без да мърдате никъде.  Laughing За нас лошото време беше истинкси късмет защото ние пък толкова обиЧаме да катерим баири, Че при хубаво време не знам дали изобщо щяхме да правим нещо в хотела, а сега добре го оползотворихме.

# 544
Аз ненавиждам преходи в гори и планини, това ми е най най-последна опция като избираме какво и къде да правим  Peace  Laughing
Хайде и аз в твоята партия  Blush

Ами знаЧи такива хотели са тоЧно за вас защото планините и горите можете да ги гледате като на стерео картиЧка, а в хотела има достатъЧно възможности да се забавлявате без да мърдате никъде.  Laughing

О, това ще го упражнявам през м. септември, морето пред мен и планината в гърба и ще си ги гледам по цяяяял ден от шезлонга, по възможност с коктейл в ръка   Sunglasses 

# 545
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
привет  Hug

не съм се мяркала от много време, ама на, нямам време  Crazy

незнам как на мен ми се случва да попадам на откачени хора - явно е орисия...
след като бях толкова щастлива, че си намерих работа, която ме кефи (нищо, че пътувам по 3 часа на ден до там и обратно), то се оказва, че имам най-големия откачалник за колега.
май шеф иска да ми се пише, но аз се правя, че не схващам  Mr. Green

обмислям идеята да отворя онлайн Tagesbuch и да описвам какво измисля  всеки ден Crazy
днес на общо 4 кв. м. имахме 2 радиа пуснати, защото искаше да му свири на ухо hahaha

да не споменавам, че се обади на човека, който ни поддържа мрежата, да дойде и да помага, че не знае къде да си включи аудиокабела на компа... Party

Жу, мерси, че спомена къде се празнува...
Уикендът сме в Люксембург... Rolling Eyes

# 546
Мога само да ви завиждам за излетите  Blush от месец почти не си виждам съпруга. Една от колежките му в клиниката  забременяла и се наложи да поемат и нейните дежурства. Лошото е, че това ще продължи докато не намерят нов колега. Ако някой има познат гинеколг с немски и с желание да работи в Германия да ми пише на лични (не се шегувам)

На Петка и Приятелка честито!

Вяра, не забравяй към подаръка да закрепиш картичка с вашите пожелания и имена. Само така младоженците ще разберат, че подаръка е от вас. На немските сватби имат обичай да подлагат младоженците на най-различни игри и изпитания. (http://www.hochzeitsseite.de/index.shtml?http://www.hochzeitssei … spiele/index.html)

Последна редакция: вт, 18 май 2010, 22:20 от Котарана

# 547
babyrose,
1. Разрешение за работа се издава единствено и само ако изпълняваш условията на службата по заетостта. Регистрацията може и да ти навреди, но гледай само да не те хванат, че не живееш там.
2. Регистрацията в Германия не губи давността си при преместване. По въпроса за трите месеца, които споменаваш, не съм наясно. Наясно съм обаче, че без работодател и договор, няма как да получиш от нищото, пък било то и с регистрация, разрешение за работа.
 б) да сключат брак, жена му да си намери работа и една година да работи с Arbeitsgenehmigung/Arbeitserlaubnis, след което да получи Arbeitsberechtigung. Едва тогава другият семеен член получава бленуваното разрешение.

Те ти тука инфо.

"Има и  вариант, който всъщност е още по-лесен. Плащаш 25 до 30 евро за Гевербе и работодателя те наема, като едноличен търговец. Уловката е, че тогава плащаш месечен данък за щоер номер, като данъка ти зависи от приходите. Приходи до 20 000 евро не се декларират. "
Това го прочетох в друг форум,може ли da ми го обясните ,като вариант в случаят за които питам?

# 548
Здравейте, момичета!  Hug

Имам спешен въпрос! Мисля да купувам билет до БГ за другата седмица и ме интересува въпросът с пълномощното от съпруга за извеждане на детето от страната. Ние със съпруга ми сме с българско гражданство, а дъщеря ни е с немско. Трябва ли ми такова пълномощно?

Паспортът за детето четох, че се вади на момента. Така ли е?

# 549
Mисис T. паспорта веднага го издават, при нас беше в Rathaus, става за 5 минути. Пълномощно не ти трябва, на мен никъде не ми искаха и при нас е така, щерката е германче, аз българче  Wink

# 550
Здравейте на всички, Simple Smile
  на празнувалите на патерици честито   bouquet

И ние стягаме един 5'ти рожден ден пуффф, не ми се говори чак  ooooh!

Мамункова Съпруга ми получи Arbeitserlaubnis für EU Länder  веднага след сключване на брака без никакви други условия, никой никъде не ни е питал, дори дали работя. Само актта за сключен граждански брак и моя паспорт с визата. По-добре е, ако ще сключват брак да попитат на място в Agentur für Arbeit, но освен нас имаме още две приятелски семейства, в които съпругите също взеха без доплънителни условия за работещ съпруг/а. Ограничение имаше преди 2007г и беше за 2г, сега май всичко отпадна.

Mисис T.Това важи само за български граждани, т.е. деца носещи българско гражданство без значение какво е това на родителите.

Последна редакция: ср, 19 май 2010, 03:01 от estrador78

# 551
babyrose,

Те ти тука инфо.

"Има и  вариант, който всъщност е още по-лесен. Плащаш 25 до 30 евро за Гевербе и работодателя те наема, като едноличен търговец. Уловката е, че тогава плащаш месечен данък за щоер номер, като данъка ти зависи от приходите. Приходи до 20 000 евро не се декларират. "
Това го прочетох в друг форум,може ли da ми го обясните ,като вариант в случаят за които питам?

Gewerbe'to струва 23евро, вече май го писах някъде, няма такъв вариант да не декларираш доходи, задължително се пуска данъчната декларация. Друг е въпроса какво е облагането до определени нето доходи и имаш доста вариaнти да запишеш разни неща като разходи и тн, за това най-добре с steuerberater. Съпруга ми имаше Gewerbe преди да сключим брак, ако искаш пиши на лични ще ти обясня каквото те интересува  Wink

# 552
Асьо, ся ако не звъннеш за по кафе, направо не те признавам. Минавате покрай нас!

Наздраве за рожденичките! Аз им драснах по 2 реда на ФБ и затова тук си мълча.
Мори ме нов вирус, аман! Тая зима ще ме стопи вече.

# 553
Асе, и аз си мислех за теб тия дни къде се загуби - изпуснала съм го това с работата. Четвъртък или петък ще съм по твоя край - ако искаш за някое кафе да се видим  Wink

# 554
Привет , привет ... пролет пукна ли? не пукна  Sad егати студа. Като пусна парното ми става кофти въздуха в къщата , като го спра ми тракат зъбите  Sad
Сега съм на тема бъгита. Имате ли опит с тези двете или поне с фирмите. Кое ще да е по-добро?
ABC-DESIGN Buggy "Amigo" или HOCO Buggy "Buzzard" ? Второто е с кило и половина по леко, но за първото пише # mit Autositz Rider zum Travelsystem какво зна чи?

Последна редакция: ср, 19 май 2010, 10:49 от jabata_dil

Общи условия

Активация на акаунт