Къде край Варна...? Моля за съвет

• 1 063
  • 9
  •   1
Отговори
Със съпругът ми сме решили да отидем за седмица по северното черноморие това лято. Иска ни се децата да видят (и да се топнат) в морето, а също и да разгледаме някои забележителности във Варна, Балчик и т.н. Не искаме да отсядаме в големите курорти и хотели, а търсим хотел или къща, в някое от близките села. Може ли някой да ми препоръча подобно място за нощувка на най-много около 30 км от Варна. Ще го използваме като 'база', само са преспиване, затова не държим да има басейн и т.н., но все пак да е прилична обстановката и обзавеждането, защото сме с малки деца, а и другото семейство с нас са чужденци.

Не съм била в тази част на България от много години, а и знам, че сега хотели се строят навсякъде и всичко толкова се е променило, затова ще съм благодарна за насоки и препоръки.

Благодаря Ви!

# 1
Ми то на север от Варна до 30 км е май само Кранево.Имаше 1 хотел(то хотели много)точно до плажа
където август месец питахме и беше 30лв със закуска но отпрашихме за Албена,но това вас не ви бърка.
Но ако мислите само за база, по-добре си изберете къща в началото,за да сте по-близо до пътя за Албена/Варна.

# 2
Ами не е задьлжително да е на север от Варна и на 30 км - просто в някое селце около Варна, на не повече от 30-тина километра. Или пък между Варна и Балчик, също ни устройва.

# 3
Ами то на юг от Варна съвсем пък няма селца за вашите цели,пък и за да ходите по Балчик и т.н.
би трябвало да минавате през Варна което през лятото не е приятно/задръствания/.
И така ако не ви се отсяда в курортите остава пак Кранево.Тъкмо е по средата на Варна И Балчик.

# 4
DARSANH , село на плажната ивица не ми трябва. Търся такова "навътре" в страната, но близо до Варна, като например, Кичево, Орешак...

# 5
Тези села "навътре" в страната са си типични села и в тях хотел няма да намериш.
Не мога да разбера какво не му харесваш на Кранево,там ще намериш квартира за
не повече от 30 минути в западната част/до пътя Варна - Балчик/ по 10 лв/човек.

# 6
Нямам проблем с Кранево (летувала съм там), но просто нашият план е да прекараме не повече от 2-3 дни на плажа, а после да пообиколим забележителностите в тази част на страната - Балчик, да разгледаме Варна, а също и Плиска и Преслав. Ей такива неща плануваме, затова и не държа да съм в близост до морето.

# 7
Има хотелски комплексчета и къщи за гости по селата около Варна. Аз не съм ходила по тях, тъй като са ни съвсем близко, но знам, че има в Приселци, Близнаци, един комплекс Вълшебния извор до Девня, но не помня имаше ли стаи там  Thinking

Сетих за този комплекс в Осеново
http://www.nextbgtrip.com/read_hotel.php?id=240

Наши познати ходиха там, но преди година. Бяха доволни от комплекса, само от СПА процедурите не бяха във възторг. Иначе е на около 10км от Варна.

# 8
Ако искаш виж и това
http://www.bulgarianecotravel.net/chiflika_hotel.php

Има интересни битови атракциони, особено лятната програма Българска сватба е много атрактивна, познавам ансамбъла, който я играе. Сред природата е. От Варна е на 49км и на около 30-тинакм от Албена.

# 9
pina, благодаря много за информацията.   bouquet Чифликът изглежда много интересен. Ние сме с кола, така че не е проблем, че е по-отдалечен.

Общи условия

Активация на акаунт